Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחרתי בכותרות הזו משום שמצאתי דיון על נושא הכולסטרול

איך לא - גם החכמתי מדבריו של sperial מלא הידע.

אני מדגדג את ה-40 ובעל היסטוריה רפואית שמקורה בניתוח מוח להסרת ההיפופיזה אי שם בצבא.

לאחר הניתוח היה שילוב של פגיעה בשובע בשילוב פגיעת טוטאל לוסט בזיכרון לטווח הקצר, מה שהוביל לאובר-ווייט במשקל של 25-28ק"ג.

כיום אני עדיין מרוחק 10ק"ג לכל הפחות ממשקל המטרה הסביר (65)

מאז ההשמנה תמיד הייתי עם כולסטרול קצת גבוה.

יש לי בעיה מנטלית עם תזונת דיאטה ... אך עושה ספורט פעמיים בשבוע (שגם זה התחלתי רק מלפני 4 חודשים באימון אישי)

לאור התקף גאוט(זה לא אובחן ע"י בדיקה אך ברור שזה הדבר הנוראי הזה) הרופא שלח אותי לבדיקות דם ואלו המדדים שלי:

CHOLESTEROL 213.1 mg/dl

TRIGLYCERIDES 163 mg/dl

CHOLESTEROL- HDL 48 mg/dl

CHOLESTEROL-LDL calc 132.5 mg/dl

NON-HDL_CHOLESTEROL 165 mg/dl

URIC ACID 6.9 mg/dl זו החומצה האורית - כשזו גבוהה הגאוט מתפרץ.

החלפתי רופא לאחרונה.

משום מה הרופא הקודם כן קרא לי לגבי הכולסטרול ומשום מה הרופא החדש לא נלחץ כפי שהקודם.

אשמח לשמוע מכם, אם כרופאים\אחים או כמטופלים בעלי ניסיון - עד כמה זה נחשב ערך גבוה?

שואל כי רפואה זה קצת כמו ניהול סיכונים ואולי בכדי למנוע סיכונים קבעו מדדים נוקשים יותר לכולסטרול...?

תודה רבה

פורסם

התלבטתי אם להגיב, כיון שכדי לייעץ בעניינים אלה צריך עוד הרבה מידע, ומדובר בהמלצות אישיות שרק הרופא האישי שלך יוכל לתת, וייעוץ ברשת עלול לא להתאים לך.

מכל מקום - לא מקובל להתיחס לערכי המעבדה באופן מבודד, אלא בהתיחס לנתונים הכלליים של אותו אדם מבחינת סיכון. לרשות הרופא עומדים כלים המאפשרים לו להעריך את הצורך של אדם מסויים בטיפול כזה או אחר.

לגבי הפעילות הגופנית - מה היא כוללת? שוב, גם כאן עליך להתייעץ עם הרופא שלך. איני יודע מה כוללת הפעילות שלך עם מדריך אישי, אבל יש לי חשש שמדובר בפעילות טובה, אבל שעליך להשלים אותה עם סוגים אחרים של פעילות בשאר ימות השבוע. שוב, דבר עם הרופא שלך.

ודבר אחרון וחשוב מאד: קשה מאד לחזות את העתיד. ארועים של מחלות לב נכנסים לקטגוריה הזו, ואתה רואה שמנים מעשנים שלא זזים מגיעים לגיל 80 בריאים (לפחות לכאורה), ואנשים צעירים, מתאמנים ועם מדדים מצויינים שחווים התקף לב בגיל 38. האמצעים הרפואיים לחזות ולטפל טיפול מונע עשו רבות להארכת תוחלת החיים והבריאות, אבל הם רחוקים מלהיות מושלמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי ספריאל, תודה על תגובתך.

גם אני מניח שהרופא מתיחס לדברים במקשה אחת כללית.

פעילות גופנית:

כמו שציינתי - פעמיים בשבוע, אימונים יחסי עצימים.

בדגש על אימוני כוח + 2ק"מ הליכה מהירה בשיפוע לפני.

יש לי קושי מנטלי לעשות יותר מ-2-3 פעמים בשבוע.

או קושי ליזום וללכת לבד. בגלל זה אני פעמיים באימון אישי וכאשר אחזור לשוק העבודה אני רוצה להגדיל ל-3 אימונים אישיים בשבוע.

לגבי הפסקה האחרונה שכתבת: אני מניח שבפן של לב לא מעט קשור גם לפן הגנטי.

אצלי אין היסטוריה גנטית של בעיות לב בכלל.

פורסם

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)
לאור התקף גאוט(זה לא אובחן ע"י בדיקה אך ברור שזה הדבר הנוראי הזה)

בשרשור הקודם רשמת שאובחנת כנשא של גאוט.

העצה שלי מהשרשור הקודם תקפה גם פה.

https://nutritionfacts.org/?s=cholesterol

תתחיל לראות סרטונים שאולי יסייעו לך בשינוי המחשבתי הנדרש בעניין התזונה.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אכן נאמר בחדר המיון.

רופא המשפחה ביקש לעשות בדיקות דם. הוא רוצה לבדוק את זה שוב...לא נראה שמקבל על אוטומט את הקביעה.

• תוכן חדש...