Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אודה לעזרתכם, החלטתי לקנות רכב סופר מיני יד שניה , לאחר חיפוש באינטרנט ראיתי ביקורות טובות על הרכב הזה, היום הלכתי לראות את הרכב הכל היה בסדר מבחינת מרווח ונוחות נסיעה וכח מנוע, היתה רק בעיה אחת וזה רעידות מנוע בסרק ובפרט כשאני על D עם רגל על הברקס, והרעידות מתחזקות עוד יותר כשמפעילים את המזגן על המצבר.

חשבתי שמדובר בבעיה ברכב וניסיתי עוד שני רכבים מאותו סוג בדיוק וגם שם הופיעו רעידות.

חייב לציין שבפורד מונדאו 2000 אקו בוסט טורבו שיש לי וכן באוקטביה 1.4 טורבו שהיתה לי בעבר לא חוויתי רעידות , אלא ממש מעט ובקושי מורגש.

פה זה די מציק לי.

נאמר לי שמדובר במנוע עם 3 צילינדרים וזה יכול לגרום לזה , חשוב לי לציין שגם כשיש רעידות אין משחק בסל"ד בקצב הרעידות.

עוד קראתי שבמשך הזמן הבעיה יכולה להחמיר עוד יותר.

השאלה אם זה נכון? והאם יש לזה פתרון?

חבל לי זה אוטו כיפי בסך הכל נהניתי בנסיעה רק חושש מהבעיה הזאת ומבעיות אמינות בעתיד.

זה גם רכב שאפשר להשיג במחיר טוב ביחס לשנתון שלו, ואני די מבואס בגלל הרעידות.

מה אומרים?

אשמח לעזרה.

פורסם

באופן בסיסי מנוע עם שלושה צילינדרים מתנהג באופן שונה ממנוע בן ארבעה צילינדרים, הוא לא סימטרי ומאוזן כמו האחרון ותוצר לוואי של הענין הזה הן רעידות. ישנם מנועים כאלו שמצליחים להתגבר באופן מוצלח יותר או פחות על ה"בעיה" ע"י הוספת גל איזון או משהו כזה, ב 208 אין דבר כזה. לענין ההחמרה עם הזמן, לי אין מושג, מכיר עם זה 208 אטמוספרי רובוטי שנמצא אצל בת משפחה כבר קרוב לחמש שנים ו 100K ק"מ ולא מזהה שינוי מאז יומו הראשון כשיצא בתול מהחנות.

פורסם
באופן בסיסי מנוע עם שלושה צילינדרים מתנהג באופן שונה ממנוע בן ארבעה צילינדרים, הוא לא סימטרי ומאוזן כמו האחרון ותוצר לוואי של הענין הזה הן רעידות. ישנם מנועים כאלו שמצליחים להתגבר באופן מוצלח יותר או פחות על ה"בעיה" ע"י הוספת גל איזון או משהו כזה, ב 208 אין דבר כזה. לענין ההחמרה עם הזמן, לי אין מושג, מכיר עם זה 208 אטמוספרי רובוטי שנמצא אצל בת משפחה כבר קרוב לחמש שנים ו 100K ק"מ ולא מזהה שינוי מאז יומו הראשון כשיצא בתול מהחנות.

תודה על התשובה.

רציתי לשאול אם גם אצל בת משפחתך שמת לב לרעידות כאלו , ורק אתה טוען שזה לא השתנה מאז שנקנה או שאצלה אין כלל רעידות?

פורסם (נערך)

רועי5 - אתה טועה, יש גל איזון במנוע הזה ועוד שיטות לאיזון.

גם בc3 מרגישים את הרעידות האלה.

ב3008 עם מנוע 1.2 טורבו המחודש כבר לא מרגישים את הרעידות.

צריך לשים לב טוב שהרכב טופל לפי הזמן.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם
ברכב ידני ורובוטי הרעידות תמיד פחות מורגשות כי הגיר לא מעמיס על המנוע בזמן עמידה בהילוך.

וכן, הרעידיות הופכות להיות יותר מורגשות עם הזמן, בכל מנוע גם 4 צילינדרים.

למה? כי התושבות הופכות להיות פחות גמישות, עדיין ללא קרעים ולא ברמה שצריך להחליף אותן אבל לא כמו חדשות.

ושנית עם הזמן נוצרים הפרשים קטנים בין הצילינדרים. הם כבר לא זהים 100%, אחד יותר "חזק", שני פחות. וזה מוסיף לרעידות. טיפה. אבל במנוע תלת צילינדרי שלא מאוזן טבעית, זה יותר מורגש.

נהגתי בפיז'ו 2008 רובוטית עם 80 אלף ק"מ שלא רעדה ובפיז'ו 2008 אוטומטית עם 15 אלף ק"מ שרעדה מעט, אני מייחס את ההבדל לגיר בלבד.

פורסם (נערך)
תודה על התשובה.

רציתי לשאול אם גם אצל בת משפחתך שמת לב לרעידות כאלו , ורק אתה טוען שזה לא השתנה מאז שנקנה או שאצלה אין כלל רעידות?

יש רעידות, לא ברמה מטרידה, אצלי בבורה עם ארבעה צילינדרים ו כבר 19 שנה ולמעלה מ 210K ק"מ יש יותר, שתי המכוניות אגב יד ראשונה נקנו חדשות מהחנות והתופעה קיימת מאז יומן הראשון וגם נשארה קבועה, לפחות ברמה שלא הבחנתי בשינוי משמעותי. בכל מקרה ולהבנה המינורית שלי לא מדובר בתופעה עם השלכה לגבי אמינות או שרידות לאורך זמן. אם זה נורא מפריע קונים אוטו אחר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
רועי5 - אתה טועה, יש גל איזון במנוע הזה ועוד שיטות לאיזון.

גם בc3 מרגישים את הרעידות האלה.

ב3008 עם מנוע 1.2 טורבו המחודש כבר לא מרגישים את הרעידות.

צריך לשים לב טוב שהרכב טופל לפי הזמן.

עד כמה שידוע לי, יש כאן כמה שעשו נסיעת מבחן על C3 - אוטו חדש דנדש ועדיין הרגישו רעידות קלות.

ברכב ידני ורובוטי הרעידות תמיד פחות מורגשות כי הגיר לא מעמיס על המנוע בזמן עמידה בהילוך.

וכן, הרעידיות הופכות להיות יותר מורגשות עם הזמן, בכל מנוע גם 4 צילינדרים.

למה? כי התושבות הופכות להיות פחות גמישות, עדיין ללא קרעים ולא ברמה שצריך להחליף אותן אבל לא כמו חדשות.

ושנית עם הזמן נוצרים הפרשים קטנים בין הצילינדרים. הם כבר לא זהים 100%, אחד יותר "חזק", שני פחות. וזה מוסיף לרעידות. טיפה. אבל במנוע תלת צילינדרי שלא מאוזן טבעית, זה יותר מורגש.

נהגתי בפיז'ו 2008 רובוטית עם 80 אלף ק"מ שלא רעדה ובפיז'ו 2008 אוטומטית עם 15 אלף ק"מ שרעדה מעט, אני מייחס את ההבדל לגיר בלבד.

אז מה שמסדר את הבעיה הזאת, זה להחליף את התושבות?

Peugeot 208 turbo 2015

• תוכן חדש...