Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורום,

בבעלותי יונדאי I20 יד ראשונה שהוצאתי מהחברה, כך שאני מכיר את כל ההיסטוריה של הרכב.

הרכב טופל שנתיים במורשה, ולאחר מכן המשיך להיות מטופל במוסך לא מורשה אבל לפי הנחיות היצרן של יונדאי כל 20 אלף ק"מ

הרכב נסע כיום כ-107 אלף ק"מ. כאשר היה 103 אלף ק"מ, הרגשתי קלאץ' מחליק והוחלף קלאץ' (במוסך לא מורשה).

לפני חודש וחצי, הרגשתי בעיות סחיבה של הגז בעיקר בעליות, פשוט לפעמים לא הייתה תגובה לדוושת הדלק, וזה חרפן אותי.

הלכתי ישר למוסך, והם שאלו אם תדלקתי במקום לא שגרתי שאני רגיל אליו. ועניתי בחיוב. הם קבעו שכנראה תדלקי דלק מהול במים באותה תחנה בכפר קאסם, שמו תוסף סופח, אמרו לי לתדלק בתחנה בטוחה שאני רגיל אליה, בתוספת תוסף ניקוי מנוע ובטענה שזה יפתור את הבעיה.

נסעתי ככה 3 שבועות, והמצב לא השתפר, ואף החמיר, החלטתי שדי ואני לוקח למורשה שיבדקו. לאחר בדיקה אמרו לי במורשה שהממיר הקטליטי הלך. הרכב כבר היה סתום, והגיע למצב שלא נוסע בכלל.

במקום לשלם 3,500 ש"ח, גררתי את הרכב וטיפלתי בו בשטחים, שמו לי ממיר קטליטי מפירוק ב-650 ש"ח.

הבעיה שלאחר החלפת הממיר, המנוע התחיל לתקתק. התקתוקים נשמעים היטב בנסיעה, וככל שהאוטו מתאמץ, הם חזקים יותר (עליות בעיקר).

יאמר לזכותו של המוסך שהחליף את הממיר שהוא אמר לי על התקתוקים, אבל לטענתו החלפת פלאגים הייתה פותרת את הבעיה.

לא לקחתי סיכונים, והכנסתי את הרכב שוב למורשה כדי לשאול לפשר התקתוקים. לאחר בדיקות של פלאגים, ולפי מכשיר סטאטוסקופ לתחתית המנוע, העריכו שזה מגיע מתחתית המנוע (טענו שיכול להיות שמדובר בחופש בגלגל האורכובה) והמליצו לי להחליף מנוע, כיוון שפירוק ובדיקה של כל העסק יהיה יקר מאוד ברמה של כמה אלפי שקלים.

שילמתי את הבדיקה ויצאתי משם מאוכזב ומתוסכל שהרכב ה"חדש" שלי התחיל עם הבעיות שלו.

אני בהתלבטות, מה זה יכול להיות, האוטו נוסע טוב, לחץ מנוע תקין, ואין לו בעיות כלל מלבד תקתוקים מעצבנים ורעש שאי אפשר להתעלם ממנו.

אני יודע שתגידו לי שאולי זה מהטיפול בשטחים, ושהזול עולה ביוקר, אבל כרגע אני תקוע עם רכב שהמחירון עליו סביב ה-30 אלף, ויש בפני 2 אפשרויות.

למכור את הרכב ולהתפשר על המחיר או לתקן אותו ולמכור וגם אז להתפשר על המחיר.

אם יש למישהו מושג מה זה יכול להיות אשמח לשמוע, חיפשתי הרבה שרשורים לגבי זה ולא מצאתי תשובה.

מה הייתם עושים במקומי? אין בעיה להמשיך לנסוע על הרכב כרגע עד שימות אבל הרעש מחרפן אותי, האם יש משהו שיכול להשתיק את זה במעט?

כל עצה תתקבל בטונות של שמחה.

תודה על ההקשבה וסליחה על החפירה.

נ.ב. מחיפושים ברשת קראתי שזה יכול להיות משרשרת טיימינג שלא מתוחה, אבל להערכתי המוסך היה עולה על זה, אם זאת הייתה הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי aviram16
פורסם

איך אנחנו יכולים לנחש מה הרעש שאתה שומע? אולי ממרימי השסתומים? אולי באמת מאיזור גל הארכובה, חופש כלשהו במייסבים, אולי רעשי דטונציה..חייבים לשמוע את הרעש. מי שמבין יידע להגיד לך ישר מהיכן הרעש. מאיפה אתה אולי נוכל להפנות אותך למישהו שמכירים שיעזור לך באיזורך...מישהו שמבין. וגם אם צריך להחליף מנוע מנועים כאלה ניתן להשיג היום בסביבות ה 8-9 אלף שח מייבוא.

פורסם

"רמי שרותי רכב" הנו מוסך פרטי (לא מורשה היבואן) מומחה למכוניות יונדאי, מקצועי, אמין והוגן במחיריו

והוא נמצא ברח' תושיה 4 ת"א, טל' 03-5614645 או 050-5412236 ותאם איתו את בואך

ואני מקווה שהוא יאתר את הבעיה כראוי.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה אנשים, עזרתם! מפה אני מניח שאתקדם לעוד חוות דעת, סהכ האוטו נוסע תקין חוץ מרעש, אבל כן, יכול לעשות בעיות עתידיות

• תוכן חדש...