Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת סאונד ל- seat ibiza 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, אני חדש פה ואחרי המון בדיקות באינטרנט קשה לי להתכוון על משהו ספציפי, מקווה שיש כאן מביני עניין שיוכלו לעזור!

אז ככה - אחרי שנים של נסיעה בפיאט פונטו עם מערכת מבישה, אני מעוניין לשדרג את עצמי באופן משמעותי. אין צורך להיסחף במערכות ערסיאדה קיצוניות, אבל כן חשוב לי סאונד איכותי, נקי וחזק, כמובן שגם באס ובקיצור להנות מהמוזיקה באוטו.

דוד שלי גר בארצות הברית ומגיע לארץ ככה שאני יכול לקנות במחירים מוזלים וגם להימנע ממשלוח.

אז קודם כל רמקולי קומפוננט שנראו לי טובים - (1) JBL GTO609C Premium 6.5-Inch Component - יוצא 100$ או(2)Pioneer TSA1606C - 70$

(1) https://www.amazon.com/JBL-GTO609C-Premium-6-5-Inch-Component/dp/B00ANI3LAK/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1545514183&sr=8-4&keywords=pioneer+component+speakers+6.5

(2) https://www.amazon.com/Pioneer-TSA1606C-TS-A1606C-Component-Compatible/dp/B014XQ6UKA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1545514183&sr=8-3&keywords=pioneer+component+speakers+6.5

נעבור למגבר -(1) Rockford R300X4 Prime 4-Channel Amplifier או (2) Pioneer GM-D8604 (130$ כל אחד)

(1) https://www.amazon.com/Rockford-Fosgate-R250X4-4-Channel-Amplifier/dp/B00BF6HYBG/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1545516997&sr=8-3&keywords=pioneer%2Bgm-d8604&th=1

(2) https://www.amazon.com/Pioneer-GM-D8604-4-Channel-Bridgeable-Amplifier/dp/B00A02PG0C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1545516997&sr=8-1&keywords=pioneer+gm-d8604

סאב-וופר- (1) Pioneer TS-SWX2002 8" Shallow-Mount קומפקטי ומגיע עם קופסא 80$

https://www.amazon.com/gp/product/B01FR5HDZ2/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2UQKNL1HDAXZA&psc=1

(2)Rockford Fosgate R1S4-10 10" Prime 300 Watt חזק מהראשון, מגיע עם קופסא - 80$

https://www.amazon.com/Rockford-Fosgate-R1S4-10-Subwoofer-Sealed/dp/B01HU8TJMO/ref=sr_1_3?s=car&ie=UTF8&qid=1545522916&sr=1-3&keywords=Rockford+Fosgate+R1S4-10+10%22+300W+Subwoofer

(3) Infinity Reference 1052w 10-Inch Dual Voice Coil חזק מהראשון, מגיע בלי קופסא - 120$

https://www.amazon.com/Infinity-Reference-1052w-10-Inch-Subwoofer/dp/B000O55JZ2/ref=sr_1_2?s=car&ie=UTF8&qid=1545522164&sr=1-2&keywords=SUBWOOFER+10%27%27&refinements=p_72%3A2661618011%2Cp_n_size_browse-bin%3A1293704011%2Cp_36%3A1253506011#customerReviews

מה דעתכם על המוצרים הספציפיים שרשמתי?

לגבי הרמקולים - אני מתכנן לשים זוג מקדימה בלבד מה אתם אומרים?

סאב וופר - במידה ואני מזמין סאב בלי קופסא זה סיפור לקנות/לבנות לו אחת?

אני לוקח בחשבון כמה מאות שקלים התקנה ואשמח אם כל העסק לא יעלה יותר מ2000 (מוכן להתגמש כמובן). האם יש עוד הוצאות נוספות שלא לקחתי בחשבון?

פורסם

להניח לרגע בצד את המלצות הציוד, האם בדקת מחירים בארץ?

הפרמייה על חלק מהמוצרים שציינת אינה גבוהה במיוחד ותעניק לך אחריות מקומית (על אחת כמה וכמה אם ימכרו גם ע"י המתקין). אמזון בהחלט יכולים להציע תנאי אחריות גם, אך אני מניח שכדי לממש אותה עדין תצטרך לשלוח את המוצר לארה"ב קודם ומשם לאמזון (בניגוד לאם מזמין מהם ישירות לארץ) על כל המשתמע מכך.

כמו כן, האם בדקת אם לדוד לא מפריע לסחוב את כל המשקל הנוסף (10-15 ק"ג לפחות) וכן אם הוא מוכן (למעשה אתה) לקחת את הסיכון של ביקורת מכס ואז תשלום של המיסים הנדרשים + קנס?

מציע לעשות גם קצת חיפוש לשרשורים דומים בתקציבים דומים.

פורסם (נערך)

זה לא פעם ראשונה שאני קונה מאמזון או מבקש מדוד שלי שיביא לי דברים, הכל נלקח בחשבון. האריזות ייפתחו מראש כדי שלא יהיה מכס.

אולי אני טועה אבל מההודעה שלך זה נראה שלא התרשמת מחווית קנייה באמזון - השירות שלהם לא פחות ממדהים ולא משתווה לשום חווית קנייה שהייתה לך או תהייה לך בארץ. נכון שאם תהייה לי בעיה אצטרך ליצור איתם קשר וזה לא הכי אופטימלי (מניסיון) אבל יש לי המון מוצרי אלקטרוניקה מארצות הברית, כולם תקינים ומעולם לא נזקקתי לאחריות יצרן, שגם ככה פגה אחרי שנה ברוב המקרים.

בדקתי מחירים בארץ, כל מוצר שראיתי באמזון עולה בארץ 10-30% יותר בינתיים. טרם קיבלתי הצעת מחיר רשמית מבית עסק, אבל אם יהיה פער משמעותי אני הולך על אמאזון.

לגבי הסאב- עניין המשקל הוא טריקי מבחינת שילוח, כן דוד, לא דוד. אני בכיוון של סאבוופרים בגודל קטן/בינוני של עד 10 אינצ' כי אני חושב שזה יעשה את העבודה (אני בשלב הראשוני של הבדיקה, טרם שמעתי מערכת). אני גם לא רוצה שייתפוס הרבה מקום במטען אבל במקרה הכי גרוע, אם דברים מסתבכים פשוט אקנה בארץ.

וכעת טום, האם יש לך חוות דעת על המוצרים שרשמתי ידידי?

(:

דבר נוסף - אחרי הרבה חיפושים בפורום לא מצאתי אף הודעה רלוונטית שבאמת נותנת חוות דעת מכווינה לגבי מוצר כזה או אחר. בחלק מההודעות של מנהלי הפורומים ראיתי לינק לאתר שנקרא germaniks שלא עובד משום מה, בקיצור פתחתי את האשכול כי לא הצלחתי למצוא הודעה טובה שמסוגלת לייעץ ולתת לך ידע בנושא.

עריכה אחרונה על ידי tamir17
פורסם

חוסר באריזות זה לא מה שימנע מכס, אם הדוד ייבדק. לדעתי.

מוכרת לי חווית הקניה באמזון, ואיני מטיל ספק לגבי השירות שלהם. רק שהשירות יהיה מהם לנקודת המכירה, שאני מניח תהיה כתובת הדוד ולא הכתובת בארץ, כך שתהיה כפי שתיארת לוגיסטיקה נוספת. וכמובן שאחריות כמו כל ביטוח הוא ענין של "שלא נצטרך" וגם ש"לא בטוח שנצטרך".

כל עוד אתה מודע לכל העניינים הללו, ואתה מסכים להם, אין בעיה. :wink:

ואם כבר בחוסר צורך באחריות עסקינן, האם אתה פתוח גם למוצרי יד שניה? עיין בפורום הרלוונטי.

לגבי חוות דעת - לא שמעתי אף אחד מהמוצרים המדוברים. אבל כן ראיתי המלצות מידי פעם עבור הרמקולים והמגברים שציינת כאן בפורום כאופציות סבירות במסגרת רף המחירים שלהם. לגבי הסאבים, גם לא שמעתי (בקיצור, אני לא הכתובת לגבי מוצרים עדכניים בשוק :-P). מה שכן, לגבי אופציה 3, הבעיה העיקרית שלך לגביו היא שהוא בעל שני סלילים של 4 אוהם מה שאומר התנגדות סופית 2 אוהם או 8 אוהם. ב-2 אוהם יהיה לך בעיה לחבר אותו בגישור למגבר רב ערוצי, וב-8 אוהם תקבל כמחצית ההספק המוצהר ב-4. לענין התיבה, ניתן לרכוש תיבות מוכנות בארץ או לבנות אחת כזו, שאים איננה דורשת משהו מיוחד לדעתי לא תעלה יותר מ-300 ש"ח.

לגבי Germaniks, נראה כי הם נעלמו מעל פני האדמה. הערוצים החברתיים שלהם גם נמחקו.

כאשר אתה מבצע חיפוש בפורום, נסה לפי התקציב וכמובן מוגבל רק לפורום אודיו: 1000, 1500, 2000, 2500 וכד'. זה יוביל לכמה המלצות ציוד פה ושם באופן פזור ופחות או יותר בתקציב.

פורסם

ברוך הבא לפורום אודיו!

מראש אומר שלא קראתי בקפידה את ההודעות ואני מתנצל מראש כי זה לא רציני כפי שאני אמור להיות - אבל! ממה שכן קראתי הרושם שאני מקבל הוא שאתה לא באמת יודע מה אתה מחפש או לפחות, לא יודע להגדיר את זה כמו שהיית רוצה.

מה שאכתוב עכשיו יהיה יותר כRULE OF THUMB - כללים מכווינים נקרא לזה ככה - ולאט לאט נתפקס יותר ויותר על דברים שיכולים להתאים וגם - כיד מכווינה ולא כמשהו פרטני במיוחד.

לגבי ההגברה - לא מודאג - כמעט כל המגברים היום עושים עבודה ממש נהדרת - למען האמת פשוט מרשים לראות מה הטכנולוגיה הצליחה להשיג בעשור האחרון שהביא עימו כל כך הרבה קידמה לתחום הזה.

סאב וופר - אל תטרח בכלל להביא מחו"ל - לא שווה את המאמץ ואת ההמתנה - יש בארץ מבחר אדיר ונהדר ואפשר למצוא מוצרים טובים מאוד גם בתקציב דל מאוד - בייחוד כשאתה מתמקד בסאב וופרים קטנים.

איפה הבעיה האמיתית כאן לדעתי? הרמקולים - למה?

כי אתה מחפש בעצם מערכת פשוטה שיכולת הכיוון שלה נסמכת לחלוטין על הקרוסאוברים של המגברים והמעט שהHU (רדיו...) שלך יכול להציע.

תקרא קצת על הנושא "מעבד צליל" או "DSP" בחיפוש כאן בפורום ואולי גם את "המדריך לאודיופיל המתחיל" שכן.. אני זה שכתב אותו כאן.

במידה והיית רושם שאתה גם מחפש DSP כזה או אחר - הייתי טורח פחות לשקוד על בחירת הרמקולים אבל כשאין לך יכולת עיבוד אות גבוהה - אתה נתון לחסדי הרמקולים ובגלל זה הבחירה שלהם מכרעת.

ה"פילוספיה" שלי על רגל אחת בנושא הזה -

כשיש לך יכולת עיבוד אות טובה - בחירת הרמקולים היא משנית.

כשאין לך יכולת עיבוד אות טובה - בחירת הרמקולים היא קריטית!

בגלל שאתה לא יכול ממש להשפיע על הרמקול - מה שאתה קונה זה מה שאתה מקבל אז בקיצור או שאתה משקיע ברמקולים טובים שמתאימים לסגנונות המוזיקה שאתה אוהב.

או שאתה משקיע הרבה בDSP ולוקח את הרמקולים לאן שאתה רוצה שהם ילכו - וגם אז, עדיין חשוב לבחור רמקולים שנוטים לגוון וסגנון המוזיקה שאתה אוהב רק שמידת ההשקעה יכולה להיות הרבה יותר קטנה בהם.

אבל לפני שאני בכלל מדבר איתך על רמקולים - איזה סגנונות מוזיקה אתה אוהב לשמוע? מה צוויון הצליל שאתה מחפש? ובסופו של דבר מה התקציב הכולל שלך?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב קודם כל, tom ו- lanosforce המון תודה על ההשקעה והעזרה שלכם!

טום:

מודה שעל החלק הזה לא חשבתי, זה באמת משהו שיכול ליפול על דוד שלי וזה פחות לעניין חחח

בכל מקרה אני מודע לסיכון, ובאמת אופטימי לגבי קנייה כזאת, אם תהייה. כמובן שקודם אבדוק את המוצר שאני רוצה ואת המחיר בהשוואה לארץ ומשם נחליט (:

לקחתי לתשומת לבי מה שאמרת על המגבר, תיבות ושאר הטיפים!

lanosforce - מצאתי את המדריך שאמרת ואני אקרא את כל מה שהולך שם. אני מבין באופן עקרוני על מה אתה מדבר אבל אשמח לשאול על רגל אחת- DSP זה בעצם אביזר נוסף שאני צריך לקנות? התמונה שיש לי בראש היא מגבר, אותו אני מחבר לHU של האיביזה, אליו כמובן ייתחבר סאבוופר ולבסוף רמקולים. ה-DSP הוא חלק נוסף, משהו בפני עצמו?

סגנונות המוזיקה שלי הם בעיקר היפ-הופ, אלקטרוני וטראנס. התקציב שלי עשוי להתגמש מעט כי חשוב לי להגיע לאיכות סאונד טובה, אבל עדיין סטודנט ככה שאעדיף שהתקציב לא יחרוג מ2000.

שוב תודה!

שוב תודה!

תקציב סגנונות מוזיקה

פורסם

DSP הינו פרוססור - מעבד אות, הוא לוקח את הסיגנל שנכנס מהHU שלך או שהDSP משולב כבר בתוך הHU ועושה בו פעולות שעוזרות לך לאזן את הרמקולים כך שיהיה נעים להאזין להם.

בתקציב שלך - זה לא נכנס לתמונה.

אתה צריך מגבר 4 ערוצים פשוט אבל טוב - ההמלצה שלי תהיה משהו בסגנון של מאסיב אודיו BX4 (זה כבר דגם יוצא, יש היום דגמים חדשים) יש כאלו אפילו משולבי BT היום דרך אגב - אתה מנגן אליהם ישירות מהסמארט ולאמר את האמת מבחינת איכות זו כנראה תהיה האופציה הכי טובה כנגד חיווט RCA ובטח ובטח כנגד מנחת.

הרוקפורד לא רע סה"כ - יש היום דרך אגב גם לחברות כמו KICKER שהם מאוד נפוצים ברשתות הגדולות בארה"ב כמו בסט ביי למשל - מגברים שהם גם משולבים BT וגם משולב בהם DSP - תבדוק את זה! תבקש ממי שיש לך שם בארה"ב להכנס לסניף של בסט ביי או כל בית התקנות אחר ולהתעניין בכזה מוצר.

סאב וופר 8-10 אינטש יד שניה קומפקטי קל למצוא בארץ אבל ההמלצה שלי היא שתחפש ביד 2 בכדי לחסוך תקציב ולפנות את הכסף שלך לסט רמקולים טוב.

סגנון מוזיקה הגדרת וגם תקציב - תנסה בבקשה להגדיר לי מה אופי הצליל שאתה מחפש?

אתה אוהב שהצליל הוא יותר לכוון הקר? כלומר חסר בבאסים עמוקים ודווקא יותר מדוייק, מהיר? והקצה העליון חד וברור? הכוונה היא לצלילים כמו חצוצרות, מצילתיים וכך הלאה.

או שאתה אוהב את הסאונד שלך יותר לכוון החם? רגוע, באס עמוק יותר ומלטף - פחות בועט. תחום הווקאל (זמרים וזמרות) נעים יותר ועדין והקצה העליון חלש יחסית.

יהיה קל יותר להכווין אותך - ודרך אגב עשיתי התקנה ברכב שלי ממש בחודש האחרון - יש לי סאב וופר להציע לך בסכום סימלי ביותר והוא מתאים לדרישות שלך מבחינת גודל ותקציב - גילוי נאות, אם מעניין אותך תודיע לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Lanosforce – תודה רבה על כל המידע וסליחה על הדיליי, מבחנים ועומס..

לגבי המוזיקה שאני אוהב – וואו הכנסת פה הגדרות מקצועיות מדי בשבילי, אני לא יודע איך לענות לך חחח

אני מאוד אוהב היפ הופ ומוזיקה אלקטרונית. אני חושב שחשוב שיהיה איזון בין צלילים נמוכים לגבוהים, בין ווקליות לבין צלילי באס וצלילי רקע/ אפקטים. לא חושב שארצה להרגיש שיש מימד קול מסויים שיהיה "מוזנח".

אם זה עונה לשאלתך- אם ניקח לדוגמא שיר היפ הופ שמורכב (באופן גס) מצליל ווקאלי, צלילי באס ועוד צלילי רקע ואפקטים אלקטורניים- השניים האחרונים יהיו לי יותר חשובים. בגלל שהתקציב שלי לא גבוה אני מעדיף יותר סאונד איכותי מעוצמת סאונד (הספק/וואט? לא בקיא בהגדרה).

------

מה שאמרת לגבי הסאבוופרים נשמע טוב- גם נראה לי מסורבל להביא מחול בגלל המשקל.

לגבי המגבר – מצאתי אחד שנראה טוב עם DSP+ BT והוא באמת לא זול – 400$.

כמה שאלות לגבי מגברים, אנסה לעשות את זה מסודר:

1. במגבר עם BT הכוונה שאני מתחבר ממנו אל ה-HU של הרכב או ישירות לטלפון שלי?

2. איך אני יודע אם בHU ברכב שלי יש DSP מובנה? נראה לכם סביר שיהיה דבר כזה בסיאט איביזה 2016 (רמת גימור פשוטה).

3. האם יש אפשרות לקבל המלצה על מגבר טוב ללא DSP ועם בלוטוס? חיפשתי אך לא מצאתי שום דבר חוץ מהיקר שעולה 400 (שמגיע עם DSP)

4. אם הדברים לא במסגרת התקציב – עדיין אשמח לשמוע את דעתך על המגבר שציינתי בפוסט הראשון:

Pioneer GM-D8604 Class FD 4-Channel Bridgeable Amplifier

https://www.amazon.com/Pioneer-GM-D8604-4-Channel-Bridgeable-Amplifier/dp/B00A02PG0C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1545516997&sr=8-1&keywords=pioneer+gm-d8604

4. המגבר היקר עם DSP + BT הוא עם 5 ערוצים – זה משנה?

אשמח לשמוע חוות דעת עליו במידה וכן אבחר במשהו ברמה הזאת!

Sony XM-GS6DSP GS Series 6/5 Channel Class-D Bluetooth Amplifier with DSP

https://www.amazon.com/Sony-XM-GS6DSP-Channel-Bluetooth-Amplifier/dp/B07B4XW8MS/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

-----------

ברביעי הקרוב אני מגיע לחנות אודיו לקבל הצעת מחיר והצעות (בין אם זה על התקנה + ציוד או התקנה בלבד). אז אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת על הדברים האלו, וככה אגיע יותר מוכן לבחור וגם אדע פחות או יותר אם התקציב שלי ריאלי בהתאם לדרישות שאני רוצה!

----

נתתי בהודעה הראשונה שני רמקולים קומפוננט ב70 ו100$ של פאינויר וJBL. אתה המלצת להשקיע ברמקולים איכותיים בטענה שהם הכי חשובים במסגרת התקציב שלי – תוכל בבקשה להיות יותר ספציפי? אולי עם דגם/ מפרט שאדע מה הרמה שאתה מדבר עליה?

אני רחוק מלהיות מומחה אבל קניתי לפני שנתיים רמקולים 3 way של פאיוניר ב40$ ושמתי ברכב שלי- נטו רמקולים 6X9 שחיברתי אל התשתית כבלים הישנה שהייתה ברכב והם הפיקו צליל מאוד סביר- בהתחשב בעובדה שאין שום מגבר,סאב וכאלה.

ככה שהקומפוננט של JBL נראה דיי איכותי!

ושולח לך הודעה בפרטי לגבי המגבר (:

פורסם

לגבי השאלות -

מגבר משולב BT הכוונה היא שאתה מתחבר אליו ישירות מהסמארט פון שלך ועוקף את הHU

הHU יהיה מחובר למגבר הזה במקביל דרך RCA או מנחת.

לגבי מגבר BT לא משולב DSP - יש בארץ את MASSIVE AUDIO - המגברים שלהם נהדרים למחירם - יש לי כבר נסיון עם המותג ואני מאוד מרוצה והם קיימים בשני הרכבים שלי. באמת - הם נותנים תמורה אדירה לעלות שלהם - הדבר היחיד שמתעלה עליהם לדעתי בעלות הכי קרובה אליהם יהיו מגברים מסדרת הXDI של ARC

אבל אם המגבר משולב DSP שאתה מדבר עליו גם עושה כיוונים אוטומטיים והוא גם חמישה ערוצים (ערוץ מונו נפרד וייעודי לסאב וופר) - תקשיב לי, זה 400 דולר שהם השקעה חכמה מאוד.

לגבי רמקולים - בארה"ב יש גם סדרות ביניים של פיוניר שהם כבר נותנים תמורה נהדרת.

למשל אינפיניטי - אל תיגע בסדרת הרפרנס אבל הKAPPA לעומת זאת טובה מאוד!

בJBL אני אף פעם לא זוכר אם הGTO זה הכניסה והGTI זה סדרת הדגל - תחפש גם כן את סדרות הביניים.

בכלל אינפיניטי וJBL הן חברות בת של הרמן קרדון.

בארה"ב JL AUDIO נמכרים מאוד חזק - יש להם סטים נהדרים גם כן - מציע לבדוק.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מקווה שאני לא שואל שאלה טיפשית - המגבר שאני אקנה מגיע ללא BT אבל הוא יחובר ל-HU שלי ברכב, שמגיעה עם BT מובנה. במקרה כזה אני אוכל לבחור אם אני רוצה להתחבר עם הטלפון שלי דרך BT או כבל AUX?

• תוכן חדש...