Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמעו, אני בן 22. בחור צעיר שאין לו ממש ידע במכוניות ואני מחפש רכב ראשון (

התקציב שלי סביבות ה35 אלף.

בכל מקרה, החלטתי עם עצמי שבשביל לא לצאת פראייר אני לא מתחיל בחיפושים לפני שאני קורא את כל 41 העמודים של השרשור על "דוגמאות מהחיים על רמאויות ביד 2"..

מה אני אגיד לכם, אני אחרי שליש שרשור והסיפורי אימה שם הם אינסופיים..

אני מפחד ליפול בפח.

אין לי ממש מי שיבוא איתי ומבין (כן יש את החבר בגילי שמבין טיפונת יותר ממני, וכן יש את הדוד שיבוא איתי למכון בדיקה לתת חוות דעת מסכמת.. אבל אני לא יכול לטרטר אותם יותר מדי וכנראה שאת רוב החיפושים והבדיקות אעשה בעצמי)

אני כבר חושב אולי פשוט לרכוש רכב מליסינג (לא חכירה אלא ממש רכישה עם העברת בעלות).

(אם זה לא ברור אני מפחד לרכוש רכב משומש שנדמה לי שהוא תקין ובסוף יתברר שהוא לא)

1) השאלה שלי, עד כמה לרכוש מחברת ליסינג מוכרת יכול לתת לי ראש שקט? או שהסיכון הוא אותו סיכון?

2) ודבר נוסף, מבחינת תהליך הקנייה והבירורים שעושים לפני, בליסינג צריך לעשות הכל אותו דבר? (לאמת היסטוריית טיפולים, לבדוק רשיון רכב..?)

3) אם אני מחליט לקנות מיד פרטית, עד כמה אני יכול לסמוך על מילה של מכון בדיקה (שאני בוחר)? אם צריך אפילו מבחינה הסתברותית כמה אפשר לסמוך עליהם שאם הם אומרים שהרכב בסדר הוא באמת בסדר ושלא יהיו הפתעות?

אני יודע שאני חופר לכם פה בפורום אבל זה הדבר היחיד שאני חושב עליו כל היום וזו החלטה משמעותית וחשובה שאני פשוט לא יכול להרשות לעצמי ליפול בה. וזה באמת מפחיד

מודה לכם על העזרה

עריכה אחרונה על ידי bar201
פורסם (נערך)

חמימקונה רכבים מליסינג וגם כמה מכרים שלי, לא היו בעיות והרכבים גילו אמינות טובה.

אבל צריך לבדוק כמו שרשמת היסטורית טיפולים, לבקש לראות רישון רכב, לקחת לבדיקה מטעמך וכדי לקנות ממרגש ליסינג מוכר.

את הבדיקה של המכון כדי לעלות לפה לפורום ואנשים יוכלו לתת חוות דעת עלה.

אם זה מכון שאתה בוחר או יכול לקבל המלצות פה בהתאם לפי אזור מגוריך אז כן תמיד יש סיכוי שהבן אדם מכיר מישהו במכון אבל זה נכון לגול דבר בחיים.

אופציה נוספת זה לקחת את הרכב למוסך שאתה סומך ולפחח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חמימקונה רכבים מליסינג וגם כמה מכרים שלי, לא היו בעיות והרכבים גילו אמינות טובה.

אבל צריך לבדוק כמו שרשמת היסטורית טיפולים, לבקש לראות רישון רכב, לקחת לבדיקה מטעמך וכדי לקנות ממרגש ליסינג מוכר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3) אם אני מחליט לקנות מיד פרטית, עד כמה אני יכול לסמוך על מילה של מכון בדיקה (שאני בוחר)? אם צריך אפילו מבחינה הסתברותית כמה אפשר לסמוך עליהם שאם הם אומרים שהרכב בסדר הוא באמת בסדר ושלא יהיו הפתעות?

מה עם זה?

פורסם (נערך)

המגרשים הגדולים והידועים לרוב לא יתעסקו עם מכונית שעברה תאונה קשה (טוטלוס) . לנוחות ולמימון שלהם יש מחיר.

קרא את הנעוץ פה ( פחות את הרמאויות) .

תשקיע שעתיים , השקעה קטנה ביחס לתמורה.

בגדול: כל הכללים לקנייה מפרטי תקפים גם למגרש ליסינג.

למעט בדיקת תו סוחר, מספר טלפון בגוגל החשוד כסוחר וכו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני ובני משפחתי רכשנו כבר כמה רכבים מליסינג ולא היו שום בעיות. להיפך, חברת הליסינג מתקנת את מה שצריך ולפעמים גם נותנת שנה אחריות וגם יש כתובת לפנות אליה במקרה שמתגלה בעיה.

פורסם
אני ובני משפחתי רכשנו כבר כמה רכבים מליסינג ולא היו שום בעיות. להיפך, חברת הליסינג מתקנת את מה שצריך ולפעמים גם נותנת שנה אחריות וגם יש כתובת לפנות אליה במקרה שמתגלה בעיה.

הכוונה שלך זה לרכישה או לחכירה (השכרה)? אני לא מתכוון למסלול ליסינג שבסופו אתה מחזיר את הרכב אלא לרכישה של ממש עם העברת בעלות..

פורסם

קודם כל לא להיות תמים ולשאול את כל השאלות האפשריות. לוודא שמוכר הרכב הוא אכן הבעלים, ולשאול שאלת "תמימות " שיכולת לתת אינדקציה ( אחפה טופל, איפה חנה , מי נהג, מי נרכש לפני וכו' וכו'. להפגש עם מוכר הרכב בביתו ולוודא שאכן זו כתובתו בתז. אפשר להוציא שאילתה ממאגר הביטוח על מנת לוודא שהרכב לא עבר תאונה קשה ( ללא קשר לבדיקה) לוודא היסטוריית טיפולים יש המון מדריכים בעניין. רכבי ליסינג לפעמים עברו חיים קשים.. בתקציב שלך קשה למצוא רכב בין 3-5( ממוצע גיל רכבים בוגרי ליסינג) שלא נשחט או בעייתי. אם מצאת משהו במגרשי הליסינג לקחת לבדיקה במכון רחוק מהמגרש ולבקש מהבוחן שיסביר לך אילו תיקונים מזהה כהשבחה( צביעה של הרכב לפני מסירה)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם

לדעתי רוב הנציגים של סוכני הליסינג הם רמאים ממולחים, ממש כמו סוחרי הרכבים מהרחוב. אין לך מה לפחד ביד2, דווקא בגלל שאתה צעיר יש לך זמן להשקיע בחיפוש כמו שצריך.

תקרא הרבה מדריכים איך לבדוק את הרכב, כמובן שבכל מקרה תעשה בדיקה במכון רציני ומומלץ, אבל חשוב שתבדוק קודם לכן את הרכב לפני שאתה מוציא 500 שח על בדיקה.

תראה סרטונים של CHRISFIX ביוטיוב איך לבדוק רכב, תקרא פה בפורום, אחרי כל אלה 'תציק' לדוד או למישהו שאתה בטוח בו עבור 1~3 רכבים שאהבת, תסגרו על אחד טוב ולכו לבדיקה.

גם ביד2 חשוב ליפול על אנשים נחמדים, אם אני רואה מודעה 'לרצינים בלבד... מחיר מציאה.. הזדמנות חד פעמית' אני ישר מדלג.

תשים לב אפילו בשיחת הטלפון עם מי יש לך עסק, ומשם תסתדר, זה לא מדע טילים.

וגם רכב עם הבדיקה הטובה ביותר יכול להידפק יום למחרת הקנייה, כך שתיקח הכל בערבון מוגבל וסה"כ תהנה מהחוויה.

פורסם

רכבים מליסינג לרוב יהיו נהג יחיד ובמצב לא רע ולא הייתי פוסל קנייה של אחד.

סך הכל נסע עליהם בן אדם מבוגר לעבודה וחזרה.

הרכבים אצלם לרוב חדשים(עד 4 שנים) והתקציב שלך גבולי מאוד.

מגרשים עם רכבי יד שנייה כמו קרסו,טרייד מוביל,לובינסקי וכו' מחזיקים רכבים פרטיים(שחזרו בטרייד אין).

מגרשים שמתעסקים עם רכבים במצב טוב הוא אוטודיל וטרייד מוביל, התרשמתי כי המחירים שם יקרים ביחס לשוק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

חפש פה בלוח מכירה של הפורום רכב מחבר פורום וותיק בתקציב שלך. מצאת משהו שנראה לך - תתיעץ פה.

ממליץ לרכז את כל השאלות בשירשור אחד, פתחת כמה שירשורים ובגלל זה קשה לעקוב.

פורסם

מגרש ליסינג הוא סוחר לכל דבר(סליחה, אפילו מוכר לכל דבר), אל תוותר להם על כלום בגלל הלוגו המוכר והעניבה של המוכר - הכל צריך להיבדק מקצה לקצה! בדיוק כמו שהיית קונה רכב פרטי(כמו שיוליאן ציין בדיקה במכון שלך, היסטוריית טיפולים וכו'), תנסה להעדיף חברות ליסינג שלרוב יטפלו במורשה כמו אלדן,ליס4יו וכו'.

לדעתי התקציב שלך יהיה בעייתי לרכישת רכב יוצא ליסינג(35 זה מאוד גבולי, אולי רכבי מיני יוצאי ליסינג סטייל מיקרה או ספייסטאר יכנסו) - תבדוק טוב מה מכילה האחריות שנותנים לך, אל תגיד "כן" באימפולסיביות ותהיה מאוד חד - הבחור שמולך כמו כל מוכר ממולח מנסה לסגור עיסקה ומהר, תגרום לו להבין שאתה עושה רכישה שקולה ו"לוקח את הזמן" ולא באת לחתום לו על הזמנה של רכב הרגע.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לפעמים למבוגר האחראי יש ילד שיבדוק את העבירות של הרכב בשטח או האם באמת קיים ניתוק מנוע ב 8000 סלד. מה גם שלא כל רכבי הליסינג מטופלים כמו שצריך, יש לברור טוב טוב

רכבים מליסינג לרוב יהיו נהג יחיד ובמצב לא רע ולא הייתי פוסל קנייה של אחד.

סך הכל נסע עליהם בן אדם מבוגר לעבודה וחזרה.

הרכבים אצלם לרוב חדשים(עד 4 שנים) והתקציב שלך גבולי מאוד.

מגרשים עם רכבי יד שנייה כמו קרסו,טרייד מוביל,לובינסקי וכו' מחזיקים רכבים פרטיים(שחזרו בטרייד אין).

מגרשים שמתעסקים עם רכבים במצב טוב הוא אוטודיל וטרייד מוביל, התרשמתי כי המחירים שם יקרים ביחס לשוק.

פורסם

אני טוען ההפך, לחברה טובה יש מיקרה שהייתה בליסינג, וכשפותחים מכסה מנוע רואים את זה מצויין, ברגים קודחים שמפצים על פלסטיקה שבורה שנגרמה ע"י "מכונאים" אפסים במוסכי פח אשפה (מהסוג שמגרשי ליסינג אוהבים) שלא רק שלא הכירו את הרכב, גם לא טרחו להתאמץ או לכפר על הטעויות שלהם. שווה ערך ללשבור ואזה, להדביק אותה עם סלוטייפ חום של קרטונים ולהחזיר למדף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הכי חשוב אל תתפשר על הרכב בגלל התקציב . עדיף קוריאני או יפני אמין בשנתון נמוך מאשר רכב עם אמינות פחות טובה

פורסם
אני טוען ההפך, לחברה טובה יש מיקרה שהייתה בליסינג, וכשפותחים מכסה מנוע רואים את זה מצויין, ברגים קודחים שמפצים על פלסטיקה שבורה שנגרמה ע"י "מכונאים" אפסים במוסכי פח אשפה (מהסוג שמגרשי ליסינג אוהבים) שלא רק שלא הכירו את הרכב, גם לא טרחו להתאמץ או לכפר על הטעויות שלהם. שווה ערך ללשבור ואזה, להדביק אותה עם סלוטייפ חום של קרטונים ולהחזיר למדף.

אין צורך להכליל, יש ויש בכל תחום ובגלל זה ההמלצה היא לבדוק.

היונדאי I30 שמשמשת כרכב שני אצלנו בבית נרכשה מליסינג ב2010 ועד היום אפס תקלות למעט כמה דברים מינוריים.

אמנם הרכב לא נסע הרבה(נקנה עם 40K וכרגע עם כמעט 100K) אבל הגיע במצב טוב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...