Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתמול כשנסעתי מהדרום למרכז בקליאו שלי פתאום נדלקה לי נורה אדומה עם הודעה על הצג שאומרת: INFLATE TYRES AND SET TPW

 

למזלי הייתי קרוב לאשקלון אז המשכתי בנסיעה עוד כמה קילומטרים ונכנסתי לתחנת הדלק.

 

אני רוצה רק לציין מראש שאני חסר מושג במכוניות וגם בצד הטכני של זה, עד היום גם נהגתי ברכב של ההורים ולא התמודדתי עם בעיות בלתי צפויות בעיקר כי כמעט כל הנסיעות היו קצרות באיזור כשהייתי גר איתם.

 

בקיצור הרמתי טלפון לאבא שלי שאמר לי שאולי יש פנצ׳ר אבל קודם ננפח ונראה מה קורה, החיישן לחץ אוויר בקליאו הוא פרימיטיבי ולא אומר באיזה גלגל ירד הלחץ ככה שהייתי צריך לנפח בכולם. הבעיה היא שלא הצלחתי להבין כמה אוויר להכניס, חיפשתי ומצאתי את המקרא על דלת הנהג כמו שאבא שלי הנחה אותי אבל לא היה לי ברור ממנו מה הכוונה, איזה נפח של צמיג יש לי וכמה אוויר למלא בהתאם לזה, אשמח לקבל הסבר ממכם:

 

D3CE05F2-7E51-4674-8615-4EE90507641A.jpg

 

שלחתי את התמונה לאבא והוא אמר לשים 33 בכולם. לא היה לי כח לחפור לו יותר מדי כי היה מאוחר יחסית ופשוט מילאתי כל צמיג כמו שאמר ואיפסתי את התקלה. המשכתי בנסיעה ללא בעייה מיוחדת וגם היום בבוקר נסעתי עם הרכב ומאז ההודעה לא קפצה שוב.

 

יכול להיות שעכשיו כולם עושים פה פייספאלם אבל אני באמת לא מבין את המקרא ומה שהוא אומר, אשמח להסבר ואשמח לדעת אם עשיתי נכון מבחינת טיפול הבעיה כמו שאבא שלי הנחה אותי או שצריך ללכת בכל זאת למוסך או פאנצ׳רייה. תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

אז בעצם גם אבא שלי טעה :shock:

 

אבל למה מופיעות 2 מידות של צמיגים?

 

ולא זכרתי את המידה שלי ורק היום ראיתי ברישיון רכב שאצלי זה 195/55/16, איך אפשר להבין את זה מהמקרא שזו המידה הנכונה?

 

אם זו אכן המידה אז בעצם צריך למלא 33 מקדימה ו 30 מאחורה לא?

פורסם (נערך)

הלחצים מתאימים למידות צמיגים שרשומים.

לא מצויין לחץ רזרווי של 195, תמלא לפי הגבוהה.

צד שמאל למעלה מתחת ל160 קמ"ש.

לחץ לפי ציור קדימה ואחורה.

צד שמאל באמצע מעל 160 קמ"ש.

למטה רזרווי.

בצמיג חם מעל 5/10 דקות נסיעה מנפחים 10% יותר.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

חייב להודות שגם אחרי התגובות שלכם אני לא בטוח כמה אני צריך למלא, מה זה בכלל מעל 160 קמ״ש וכו׳

 

אבל דבר אחד בטוח, אני ואבא שלי טעינו אתמול כשמילאנו את הרכב ב 33 בכל הגלגלים. השאלה היא מה כדאי לעשות עכשיו במקרה כזה שמילאנו יותר מדי אוויר? ללכת לפנצ׳רייה? אפשר לשחרר קצת בעצמי?

 

אני מקווה שאין פה בעייה בטיחותית.

פורסם

כל משאבה דיגיטלית של תחנת דלק ממלאת אוויר, וגם משחררת עודפים.

גם במשאבות ישנות: אין בעיה לשחרר לחץ למשך 10 שניות ולמלא לאחר מכן ללחץ הרצוי.

 

לא יקרה אסון אם תיסע קצת עם לחץ קצת יותר גבוה בגלגלים האחוריים, אבל כן כדאי למלא בהקדם את הלחץ המומלץ.

 

 

מזכיר שהלחץ המומלץ הוא לצמיג קר, שנח שעתיים ונסע עד למשאבה פחות מ-2 ק"מ.

 

המדבקה מתאימה לשתי המידות.

 

לרכב שנוסע פרק זמן ממושך (יותר מכמה דקות) במהירויות מאוד גבוהות (מעל 160 קמ"ש) מומלץ למלא לחץ מעט גבוה יותר, זאת השורה השנייה במדבקה. ההבדל בינהם כמעט זניח. הלחץ הגבוה יותר הוא מעט יותר חסכוני והרכב קצת יותר נוקשה.

 

בכל המקרים, הגלגלים הקדמיים צריכים לחץ יותר גבוה מהאחוריים כ-3 PSI.

 

אני ממליץ למלא בצמיג החלופי לחץ גבוה יותר, כ-37 PSI עד לשימוש.

פורסם

תודה רבה על התשובה Eily, הצלחתי להבין יותר את העניין.

 

אבל לאור מה שאמרת, מה עושים אם נדלקת לי הנורה של הלחץ אוויר באמצע נסיעה ממושכת של כמה עשרות קילומטרים כמו אתמול? הצמיג לא קר ואני בטח לא אחכה שעתיים באמצע הדרך. אז מה עדיף במקרה הזה, להמשיך בנסיעה ולמלא אחר כך או בכל זאת למלא כמו שהוא כדי למנוע בעיה בהמשך הדרך?

 

אני מבין גם שצריך למלא 32 מקדימה ו 29 מאחורה, אבל למה כתוב בסימון עוד מידה של צמיגים? זו המידה של הגלגל ספייר ומזה אפשר להסיק ששאר הגלגלים במידה השנייה שמצויינת?

פורסם

אני לא יודע לגבי ההתראה אצלך, ברכבים חדשים יש חיווי לחץ לכל גלגל בנפרד, ואני מציע להתייחס להתראה באמצע נסיעה רק אם ההפרש משמעותי או גדל בזמן הנסיעה (משמעותי בעיני: מעל 3 PSI).

 

יכול להחזיק מד לחץ אוויר ברכב. כמובן שגם עם מד לחץ אוויר מודדים בצמיג קר, אבל אם הצמיג חם אפשר לראות בעיקר אם יש הפרש לחצים משמעותי על צמיגים באותו ציר (אם ההפרש משמעותי אפשר לנפח את שניהם לפי הלחץ של הצמיג הגבוה, שזה יכול להיות 2-3 PSI יותר מהלחץ המומלץ לצמיג קר. אפשר גם לעשות הפסקת קפה של 15 דקות ולמדוד כשהצמיג פחות חם, והפרש הלחצים קטן יותר ממה שמומלץ לצמיג קר.

 

 

המידות השונות הם לא של הצמיג החלופי אלא אפשרויות שונות למידות צמיגים לאותו דגם, שתיהן מאושרות לשימוש ברכב.

לפעמים יש המלצות ללחץ שונה למידות שונות של הצמיג (כמו פה למשל). אצלך אותו לחץ מומלץ לשתי המידות.

כמובן שכל הצמיגים באותה מידה, כנראה כולל הגלגל החלופי. לפעמים יש גלגלים חלופיים שהם קטנים יותר, אבל הרבה יותר, משהו כמו רוחב 120 מ"מ וקלים מאוד - בגלגלים חלופיים קטנים וזמניים שגם מוגבלים במהירות.

פורסם

רנו קליאו נמכרת בגירסאות שונות עם שתי מידות צמגים שונות.

 

 

בשביל לא לייצר מדבקה ייעודית לכל גירסה רשמו את שתי המידיות על אותה מדבקה.

 

גלגל רזרבי הוא תמיד באותה מידה בכל הגירסאת.

 

 

פורסם

תודה רבה לך Eily וגם בוקי, עכשיו דברים יותר ברורים.

 

אתמול ההורים היו באיזור של מוסך מורשה רנו והם שאלו שם כמה אוויר צריך למלא ואמרו להם שם 32 בכל הגלגלים. מה זה אומר שמוסך מורשה רנו לא מדייק בלחץ האוויר הנכון לרכב? :/

 

אבל שכחתי שאלה חשובה נוספת, מה בעצם המשמעות של הנורה ומה שקרה שם בנסיעה? לחץ אוויר יכול סתם ככה לצאת מעצמו וזה דבר טבעי? או שיכולה להיות בעיה עמוקה יותר? הרכב די חדש, רק בן חצי שנה.

פורסם (נערך)

32 PSI זה ballpark number כזה שתשמע אותו הרבה במוסכים וצמיגיות. וזה בד"כ גם לא רחוק מדי עבור רוב מכוניות הנוסעים העממיות. אם מילאת 33 זה גם בסדר ואין צורך לשחרר לחץ.

 

אני חושב שאתה יכול להרגע קצת עם ההיסטריה בנושא. בטווח הארוך כדאי להקפיד על לחץ האויר, זה חשוב גם לאורך חיי הצמיג, גם לבטיחות וגם לצריכת הדלק, אבל אם תיסע חודש עם לחץ אויר 30 או 34 לא ייקרה כלום. ממילא לחץ האויר משתנה כל הזמן כפונקציה של הטמפרטורה, הדיוק של המשאבות בתחנות הדלק מוגבל אף הוא, ובין מילוי למילוי מאבדים לעתים 2-3 PSI.

 

בעיקר חשוב להקפיד שהלחץ לא יירד יותר מדי. מה התדירות שאתה בודק וממלא אויר? רצוי שלא תיפול מפעם בחודש.

 

אם אין לך חיווי באיזה גלגל חסר אויר, אני מנחש שזה בגלל שאצלך (וגם בעוד דגמים) אין מדידת לחץ ממש אלא מדובר בהערכה על בסיס מערכת ה-ABS. ייתכן שהיה איזה גליץ' רגעי שגרם להדלקות הנורה. כמובן שים לב שלא חטפת איזה בומבה בחישוק שגרמה לשחרור רגעי של אויר. מלא אויר, ופקח עין באופן קבוע על המצב.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

לא יודע אם יש פה היסטריה או סקרנות...

 

אני כן חושב שצריך להקפיד בעניין לחץ אוויר בעיקר:

לחץ שווה בשני צמיגים באותו ציר.

 

לחץ מעט גבוה יותר בציר הקדמי בהתאם לעומס על הרכב, אם זה תואם את המלצות היצרן.

 

המדבקה על המשקוף היא הוראת היצרן והיא מדוייקת יותר מספר הרכב (שיכול להיות תואם לדגם אחר) וכמובן מדוייקת יותר ממה שאומרים במוסך מורשה (בטוח שיש עוד דברים שלא מקפידים עליהם. לא מציין את זה כל כך לרעה אלא באופן כללי).

 

 

בכל תחנות הדלק יש כיום משאבה דיגיטלית שבשימוש רגיל (בו מכוונים לפני חיבור הפיה את הלחץ הרצוי) ברגע החיבור המשאבה מראה מה הלחץ הקיים. פאנצ'ר יכול להיות גם בצמיג חדש ברכב חדש ביום הראשון. לפעמים יש איבוד איטי של לחץ בעקבות פאנצ'ר קטן.

 

חוץ מזה, המלצתי על מד לחץ אוויר ביתי.

יש המלצות בשרשור הבא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?657136-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%93-%D7%9C%D7%97%D7%A5-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%99%D7%A7

פורסם

זו אכן סקרנות ולא היסטריה.

 

הנורה לא נדלקה כבר יומיים מאז, בהזדמנות בעוד כמה ימים אקפוץ לתחנת הדלק ואכוון את הצמיגים לפי הוראות היצרן שוב: 32 ו 29 מאחור, בתקווה שאין איזה פאנצ׳ר קטן כמו שנאמר.

 

ברכב הבא שאקנה אני אקפיד לבדוק שיש מד לחץ אוויר מפותח שמראה כל צמיג בנפרד, למרות שבקליאו הידנית יש אבזור מאוד יפה לקטגוריה זה עדיין מאכזב שברכב חדש מ 2018 המד לחץ אוויר כזה בסיסי. תודה רבה לכם על העזרה :)

×
×
  • תוכן חדש...