Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות רכב חדש (0 ק"מ) ואני מתלבט בין הרכבים הבאים:

פיג'ו 208, מאזדה 2, סיאט איביזה. (כולן שנת 2018).

מבחינת מחיר הפיג'ו הכי זולה, אחרי זה הסיאט איביזה ואחריה המאזדה.

בביקורות באינטרנט (לא בהכרח מישראל) הסיאט איביזה מקבלת תשבוחות.. גם ביצועים נאים וגם צריכת דלק מעולה.. אני חושש שהנסיעה עצמה עלולה להיות רועשת או קצת לא נוחה...

לגבי המאזדה אני תוהה עם הקפיצה הגדולה במחיר שווה את זה?

ולגבי הפיג'ו אני לא רואה יותר מדי ביקורות, אשמח לשמוע מה דעתכם על כל אחד מהרכבים הנ"ל ומה עדיף לדעתכם

(טווחי מחיר: פיג'ו ~75K, איביזה ~85K, מאזדה 2 ~90K, המחיר תלוי גם בדגם הספציפי ולכן נע סביב המספרים שרשמתי)

תודה מראש

פורסם

נוחות ורעש באיביזה תצטרך לבדוק בעצמך, עד כמה שזכור לי הרעש לא חודר לתא הנוסעים בצורה שמפריעה, לפחות לא במהירות שיוט נורמלית של עד 120 קמ"ש.

מבחינת נוחות האיביזה החדשה עדיפה על קודמתה, למרות שהמושבים סובלים מאותו בסיס קשה ולא נוח לטעמי לנסיעות ארוכות.

המאזדה צפופה יותר ופחות חזקה מהאיביזה, אבל אמינה יותר ממנה.

פורסם

תודה יואב, רוב הנסיעות (כ 60 ק"מ ביום) אני אעשה לבד אז צפיפות לא מפריעה לי, אבל מפתיע שאתה אומר שהמאזדה פחות חזקה מהאיביזה, למרות שיש לה מנוע 1.5 לעומת 1 בסיאט(למרות שהוא טורבו).

ולמי מביניהן יהיה יותר שוק בעוד 4-5 שנים כשארצה למכור אותה יד 2?(בעצם שלישית כי אני קונה יד 2 מיבואן).

פורסם

את ההתלבטות תפתור טוב מכל נסיעת מבחן ובחינת התאמת כל אחת לצרכיך והעדפותיך הפרטיות. לענין אמינות לטווח ארוך לא צפויה שונות מיוחדת בין השלוש.

פורסם
תודה יואב, רוב הנסיעות (כ 60 ק"מ ביום) אבל מפתיע שאתה אומר שהמאזדה פחות חזקה מהאיביזה, למרות שיש לה מנוע 1.5 לעומת 1 בסיאט(למרות שהוא טורבו).

.

בזכות הטורבו המנוע באיביזה יותר חזק, נפח מנוע זה רק חלק מהסיפור.

הכוח באיביזה מגיע בסל"ד מוקדם יותר ויש הבדל משמעותי של 6 קג"מ במומנט לטובתה.

פורסם

על המזדה לא יצא לי לנהוג אבל בין האיביזה לפיגו האחרונה נוחה יותר, איכות חומרים עדיפה.

האיביזה זריזה יותר ולדעתי הגיר בה נעים יותר, מאחור היא מרווחת יותר ואם אתה הולך על גירסת סטייל גם מאובזרת יותר .

במקום 208 הייתי מציע את הסיטרואן c3, לדעתי ההפנים מודרני יותר, יש לה מערכות בטיחות שאין ב208, ובעלת נוחות נסיעה מעולה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מחפש מחיר-שוק במכירה, אז כנראה המאזדה גם תימכר ביותר, אחריה הסיאט ובסוף הפיג'ו.

אין מה לעשות, יש בישראל הרבה ש- made in Japan קובע בשבילם, וזה גם מה שמקפיץ את המחיר.

במאזדה לא נסעתי, אבל ב-208 ובאיביזה כן.

בניגוד למה שכותבים בחו"ל, ה-208 נוחה בהרבה מהאיביזה, וגם שקטה יותר (ההבדל ברעש לא משמעותי).

• תוכן חדש...