Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי פעם ראיון דומה, למראיין לא הייתה כימיה איתי ואז הוא נתן לי כל מיני סיבות למה לא לעבוד שם.

אכן ויתרתי על הג'וב.

פורסם

בהרבה מדינות משתמשים בביטוי "פיצוי" במקום "שכר".

המעסיק מפצה אותך על הזמן שאתה מבלה בעבודה\לא בחיק משפחתך.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לאנשים שונים יש שיקולים אחרים בבחירת מקום עבודה, והעלות של עובד שמתחיל ועוזב אחרי תקופה קצרה היא גבוהה.

לכן לגיטימי שמעסיק ישים את כל הקלפים על השולחן ומתאר את המשרה כדי שאתה תחליט אם היא מתאימה לך או לא. אולי הם לא משלמים הרבה אבל היא קרובה לך לבית, או שיש אפשרויות קידום או כל דבר אחר שעשוי לכפר על החסרונות עבור מועמד כזה או אחר.

גם לי קרה שמעסיק ציין ״חסרון״ במקום העבודה, ושקלתי ברצינות להתעלם ממנו כי למשרה היו יתרונות אחרים. ובסוף ויתרתי כי הם הפכו אות העניין ל״אישיו״ באופן קיצוני והיתה לי אופציה אחרת.

פורסם

תרגום של הביטוי האמריקאי compensation.

ראה הגדרה מס' 3 כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי אני מילניאל מקולקל או משהו, אבל אני מעדיף לראות את הכסף, הטבות וחתולים סיאמיים שאני מקבל ממקום עבודה בתור שכר שהרווחתי ביושר, ולא פיצוי על עוול שנעשה בזה שאני עובד במקום לשחק CIV5.

לדעתי "פיצוי" זה על נזק שנגרם, ו"שכר" זה תשלום על עבודה. כמו שנהג מונית מסיע נוסעים בשכר, ולא מקבל פיצוי על זה שהוא מסיע מישהו, ולא אוכל גרעינים בתחנה עכשיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים - בדוק את הקישור בהודעה #19. עוד הבדל בין אנגלית לאמריקאית, אני מניח שנובע מכך שה"פיצוי" כולל הרבה רכיבים שאינם שכר באופן ישיר, כמו ביטוח בריאות, ימי חופש, אופציות וכו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אחרי שנתיים לעזוב למקום אחר שמוכן לשלם הרבה יותר זה לגיטימי לגמרי בעיניי

זה כי אתה לא רואה את זה מנקודת מבט של מעסיק שחושב שהעובדים שייכים לו. מוזר שכמוך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תשמע, הלכתי לראיון עבודה בנתבג לחברה כלשהי שם, הסבירו לי שהשעות לא נוחות, ידעתי, הסבירו לי שיש המון שעות, ידעתי וגם בגלל זה הגעתי.. בשביל השעות נוספות והסופשים, התעריף הוא מינימום בבסיס אבל עם סופשים ושעות נוספות יכולתי להגיע לאלפיה בסופש.

אממה.. אחרי 3 ימים בקורס מספרים לנו שמשמרות לא מתחילןת בשעה קבועה, אתה יכול להגיע ל8 ויכול להגיע ב2 בבוקר לאותה משמרת ולסיים באותה שעה , פתאום אין הסעות ודרכי הגעה נוחות... ואז גם בחוזה היו כל מיני סעיפים בסגנון "אתה חייב להיות העובד הכי חרוץ אחוש*מוטה אבל אנחנו לא חייבים לתת לך אפילו משמרת אחת בחודש"

בקיצור מן הסתם שלא חתמתי, אבל זו דרך של מעסיקים לגייס עובד, לא לספר הכל בצורה הכי שקופה, ואחרי שאתה כבר בפנים לבוא ולספר לך עוד קצת על הכל.

ככה שלא תמוה לי, אם ההכשרה לתפקיד לוקחת זמן, אין לו מה להחזיק עובד שלא מבין במה זה כרוך.

• תוכן חדש...