Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים רציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי לפני שבוע ולקבל את דעתכם ועצותכם בנושא.

ביום שני 19/2 הגעתי לרחובות לראות רכב הונדה ג'אז 2008 4 כריות אויר.

בצעתי בדיקה במכון בדיקה ולאחריה נאמר לי שנורת כרית אויר נדלקה ברכב ויש צורך לבדוק את העניין. המוכר אמר שזה קרה לו לפני שבוע כשעפה למישהו טסה בכביש והנורה נדלקה וזה היה שומדבר, שבדקו והחיישנים תקינים, הרכב בטיחותי והכל בסדר.

בכל זאת ניגשנו אני והמוכר למוסך מורשה של הונדה בו הרכב היה מטופל בכל תקופת האחזקה של הרכב על ידי המוכר כדי לבדוק את הנורה.

באתי עם הטופס בדיקה למוסך והראיתי לחשמלאי את התקלות, החשמלאי בלי לשאול שאלות חיבר מחשב וניטרל את הנורת כרית אויר. שאלתי את החשמלאי לגבי הנורה אם לא עומד משהו מאחורי זה והאם הרכב בטיחותי ואפשר לנסוע. הוא ענה שכן זה שומדבר הכל תקין ושכנראה חיבור המחשב בבדיקה הדליק שוב את הנורה.

יצאתי משם מבסוט, הייתי במורשה של הונדה הכל תקין וטוב ויפה.

שלושה ימים לאחר מכן ביום חמישי 22/2 קבעתי עם המוכר להיפגש ולבצע העברות בעלות על הרכב.

עשינו העברת בעלות, נסעתי משם מבסוט, עצרתי לתדלק ומיד לאחר התדלוק הנעתי את הרכב ונחשו מה? נכון, נדלקה הנורת כרית אויר שוב.

התקשרתי למוכר, הוא כמובן טען שזה שומדבר ושאני אאפס אותה שוב במורשה הקרוב אליי.

נגשתי ביום שישי יום למחרת למורשה בנתניה ושם הם מצאו כי ברחובות ישנו רישום של תקלה במחשב כרית אויר. רישום שנעשה עוד שבוע קודם לכן ב12/2 לפני שבכלל הייתי שם.

לא נאמר לי דבר מהחשמלאי של הונדה לגבי התקלת מחשב כיאילו ועשה "קומבינה" עם המוכר וגם מצד המוכר שהיה "מופתע" לשמוע שיש כזאת תקלה ושהוא לא מכיר אותה (הבחור גם חובש כיפה בנאדם מאמין ואמין לכאורה).

דיברתי עם הונדה ישראל, הם טוענים שהאשמה חלה על המוכר שלא יידע אותי בדבר ואני טוען שגם הם אשמים שנתנו לרכב עם תקלה בטיחותית כזאת חמורה לצאת מהמוסך שלהם בידיעה שאני הקונה ביצעתי בדיקת קנייה כדי לוודא שהוא תקין ונכנסתי למוסך שלהם במטרה להבין את הבעיה.

עכשיו אני לא יודע מה אני יכול לעשות בנידון, המוסך מאשים את המוכר והמוכר מאשים את המוסך.

עלות התיקון היא באיזור 2000-3000 ש"ח למחשב כרית אויר.

אשמח לעצות בנושא חברים, כל תגובה תתקבל בברכה.

תודה מראש.

פורסם

לא, האיפוס נעשה ללא תשלום - אבל ישנו תיעוד שהרכב נכנס באותו תאריך ה19/2 כשהייתי שם.

האם שילמת במוסך המורשה על האיפוס? יש לך קבלה?

האם זה היה עוזר לי איכשהו? שכחתי לצטט אותך הגבתי לך למעלה^^

פורסם

אחרי שהיה בבעלותנו הונדה ו-וולו, אני חייב לומר שזה מעצבן אבל לא ממש מפתיע. המוסכים שלהם היא אחת מהסיבות שאני לא מתלהב לחזור ולקנות את המותגים הנל

פורסם
האם זה היה עוזר לי איכשהו? שכחתי לצטט אותך הגבתי לך למעלה^^

זה היה מקל עליך להוכיח את אחריות המוסך במקרה שתפנה לבית משפט. מציע לך לפנות למוכר ולומר לו בצורה אסרטיבית שבמידה והוא לא ישלם עבור התיקון תיאלץ להגיש נגדו תביעה בבית המשפט.

פורסם

המוכר הסתיר מידע. אם מדובר באותו חשמלאי שמכיר את המוכר והרכב, אז זאת קומבינה.

יכול להיות שהרכב היה במוסך שבוע קודם, ובאותו יום שהיית שם המוכר לא נבר במחשב, ואז זאת לא קומבינה.

התקלה היא תקלה זמנית, ולא בטוח שצריך להחליף את המחשב, אולי מדובר בבעיית מגעים. נסה לאבחן שוב, תחזור עם קוד תקלה.

פורסם

אם אני מצליח להשיג מהמוסך אסמכתא שהתקלה אובחנה לפני שקניתי את הרכב, האם זה אומר שהמוכר בהכרח אשם והסתיר מידע?

ואני עדיין אל מצליח להבין איך שחררו אותי משם בטענה שהכל בסדר, זה הזוי. אם לא הייתה נדלקת הנורה ושוב והמחשב לא היה תקין והיה קורה משהו חמור, מי היה לוקח את האחריות?

פורסם

כן, אם כך יש סיכוי טוב להוכיח חוסר תום לב בהליך הארוך והמפרך של תביעות קטנות.

לדעתי אתה עוד לא יודע בדיוק מה התקלה. זה לא שהמוסך שחרר אותך ישר למבחן ריסוק. מקובל למחוק תקלות ולראות אם הן חוזרות כעבור זמן.

תזכור שרק לפני 20 כריות האוויר נכנסו לכל המכוניות באופן סדיר.

גם כשיוצא ריקול על כרית אוויר, זה לא אומר שהנסיעה הקרובה שלך היא למוסך.

פורסם

תראה זה שהחשמלאי איפס את התקלה ולא דיווח לך שהרכב נכנס שבוע לפני זה למוסך על אותה בעיה לא אומר שום דבר.

אני מניח שתמיד יכולים לטעון שהחשמלאי לא ידע שהרכב היה שם שבוע קודם.

קודם כל תלמד את הלקח שלך להבא. אם כבר הגעת למוסך מורשה תבקש מהם הסטורית טיפולים מלאה. אם היו מדפיסים לך הסטורית טיפולים מלאה אז היית ריאה את הכניסה למוסך על הכרית, ואם היו מחסירים את הדף הזה מההסטוריה אז כבר יותר קל להוכיח שהייתה קומבינה.

לגבי מצבך. אם אתה לא מגיע להסכמה עם המוכר אז גש לתביעות קטנות. זה יקח זמן עד שיקבעו את המשפט, ותצטרך לבזבז יום עבודה על המשפט וגם זה לא מבטיח לך כלום.

*אני לא משפטן

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תודה לכם על התגובות הכנות, בהחלט אלמד מזה לקח להבא. במידה ולמישהו יש עוד רעיון לטיפול בנושא אשמח לשמוע.

פורסם

להוכיח שהמוכר נהג בחוסר תום לב זה קל - יש תיעוד במוסך שהמחשב של הכרית אויר לא תקין, דבר שנבדק שבוע קודם לכן.

הוא לא יידע אותך ובכך נהג בחוסר תום לב.

הייתי מתקן ותובע אותו בתביעות קטנות (הייתי מיידע אותו לפני כן, אולי הוא יתעשת ויחסוך לכם את ההגעה לבית המשפט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה אם המוכר יטען שלא ידעו אותו על התקלה ורק איפסו לו את הנורה?

הייתי מנסה גם לקבל איזשהו תצהיר ממנהל המוסך שאין סיכוי שתקלה כזו לא תדווח ללקוח. אחרת המוכר תמיד יכול לזרוק את האחריות על המוסך.

אם יהיה לך גם תצהיר כזה מהמוסך וגם את תיעוד הטיפולים אני מניח שזה יהיה חזק יותר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מה אם המוכר יטען שלא ידעו אותו על התקלה ורק איפסו לו את הנורה?

הייתי מנסה גם לקבל איזשהו תצהיר ממנהל המוסך שאין סיכוי שתקלה כזו לא תדווח ללקוח. אחרת המוכר תמיד יכול לזרוק את האחריות על המוסך.

אם יהיה לך גם תצהיר כזה מהמוסך וגם את תיעוד הטיפולים אני מניח שזה יהיה חזק יותר.

אני עובד על תצהיר מהמוסך, יש מצב שתועדה התקלה ללא ידיעת הלקוח? אני לא חושב שדבר כזה יכול לקרות, כלומר אם התקלה מתועדת הלקוח חייב לדעת, במיוחד תקלה מסוג הזה.

פורסם

אין ספק שיש פה מעשה מכוער ואפילו נוכלות מצד המוכר, לא צריך להתעסק עם מוסך הונדה שגם הם לא יוצאים הוגנים בסיפור, תביעות קטנות לתבוע את המוכר והוא ירוץ להגיע איתך להסדר. רק כך לומדים לא לרמות.

פורסם

אני חושב שזאת טענה מספרת למסלול יחסית ארוך ומפרך, אבל לא מדי, של תביעות קטנות.

זה לא משפט רצח שצריך להוכיח שם "מעל לכל ספק סביר".

לקוח בא למוסך עם רכב לא באחריות על תקלת כרית אוויר. איזו סיבה בעולם יש למוסך לא ליידע אותו על מהות התקלה?

אם יש בכרטיס המילים "דווח ללקוח" זה בכלל סוגר את כל הפינות.

• תוכן חדש...