Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להיות עצמאי - מדור חדש ב-YNET

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן היתה כאן הודעה בפורום הטוענת כי "לא משתלם להיות שכיר".

בעת הכנת הקפה של הבוקר, אשתי שלחה לי את הלינק הרצ"ב.

אני ממליץ למי שרוצה להיות עצמאי וגם מי שעצמאי, לקרוא את המדור הנ"ל.

להיות עצמאי זה לא פיקניק.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4997152,00.html

פורסם

אותה טענה נכתבה ע"י מישהו שמעולם לא היה עצמאי ולכן תקפה בערך כמו צעקות הפרחחים בשוק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בלי להיכנס לכתבה כרגע אני מגיב -

אנשים יותר מדי מתעסקים במה קורה בצלחת של האחר. שיפסיקו להתעסק באחרים ויתמקדו בעצמם. אני למשל עצמאי ולא יודע מה קורה אצל אחרים, ונחש מה - לא מעניין אותי. אוהבים בארץ לדחוף את האף ולהתעסק באחר. עכשיו יתחילו להגיב שם כל מיני שטויות ולהתבכיין.

פורסם

אכן, קשים חיי העצמאי, הם הפרה החולבת של המשק.

לא רק שהמיסוי כבד, להחמיר עוד יותר, המדינה מנקנקת את העצמאי בכך שלא מאפשרת להזדכות על המון דברים שלא רק שהם למהלך התקין של העסק אלא שדורשת שכן תיתן את זה לעובדים שלך.

הייתי אצל פקיד שומה לפני שנתיים, היה דיון קשה אבל פרודוקטיבי להפליא מצידי, הם דרשו כסף על חשבוניות שהעברתי שלדעתן לא מקובלות:

1. הנעלה וביגוד לי ולאשה - לא גוצ'י ופראדה, קטרפילר בשבילי, בלאנסטון בשבילה, בגדים בפוקס וקסטרו. לא מוכנים לקבל. שאלתי אותו אם הוא מקבל מהמדינה סעיף ביגוד פעם בשנה, אמר "בוודאי". אז למה אני לא? יאללה, אישר.

2. אוכל - פעם שווארמה, פעם פלאפל, פעם לחם/חומוס/פסטרמה מהסופר בכמות לארוחה קלה ל 3 אנשים- לא מוכן לקבל, "תאכל בבית". אמרתי לו אם גם הוא אוכל בבית או שיש להם פה חדר אוכל עם מזון חם שכולל מבחר מנות בשר? הצעתי לו שנרד לראות את חדר האוכל שלהם בארוחת צהריים. עשה פרצוף ואישר.

3. שיניים- שיניים? כן, שיניים! נשברה לי שן קדמית, עשיתי כתר, אתה לא יכול לעמוד מול אנשים עם "לא סידרת שן חדש", אתה צריך להיות ייצוגי. לא הסכים לקבל. שאלתי אותו, "אם אני עושה ביטוח שיניים לעובד שלי זה מוכר?" אמר כן בהחלט. "אז תסביר לי את הרציונל שמותר לי לעשות לעובד שלי ואסור לי לעצמי? יאללה אישר.

וזה עוד לפני שמדברים על כך שהרכב שלי דרוש לניהול של העסק (משלוחים) אבל זה לא מעניין אף אחד, לא מוכר ולך דבר ללמפה.

כל הסעיפים האלה, הם חלק מתפיסת העולם של פקידי המס לאורך כל קיום המדינה והיא שהעצמאים הם חזירים נהנתנים שרק מחפשים להתעשר עוד יותר ע"ח המדינה בהגשת חשבוניות מפוברקות ולא תקפות.

והכי גורע ואין עצמאי אחד שלא נתקל בזה, פעם בכמה שנים אתה מקבל איזו דרישת חוב מונפצת של עשרות/מאות אלפי ש"ח, אתה שוכר עו"ד שמתמחה בעניין שעולה ממון רב, הולך ונלחם בתחנות רוח, ואחרי שבזבזת אצל העו"ד 10K ש"ח, אתה מאושר שעכשיו לא תצתרך לשלם 100K ש"ח כמו שדרשו אלא "רק" 50K ש"ח.

ממש הקלה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אותה טענה נכתבה ע"י מישהו שמעולם לא היה עצמאי ולכן תקפה בערך כמו צעקות הפרחחים בשוק.

הצדק איתך.

עכשיו יתחילו להגיב שם כל מיני שטויות ולהתבכיין.

קרא את ההודעה של מומחה הזוחלים. אין כאן התבכיינות.

פורסם
אכן, קשים חיי העצמאי, הם הפרה החולבת של המשק.

לא רק שהמיסוי כבד, להחמיר עוד יותר, המדינה מנקנקת את העצמאי בכך שלא מאפשרת להזדכות על המון דברים שלא רק שהם למהלך התקין של העסק אלא שדורשת שכן תיתן את זה לעובדים שלך.

הייתי אצל פקיד שומה לפני שנתיים, היה דיון קשה אבל פרודוקטיבי להפליא מצידי, הם דרשו כסף על חשבוניות שהעברתי שלדעתן לא מקובלות:

1. הנעלה וביגוד לי ולאשה - לא גוצ'י ופראדה, קטרפילר בשבילי, בלאנסטון בשבילה, בגדים בפוקס וקסטרו. לא מוכנים לקבל. שאלתי אותו אם הוא מקבל מהמדינה סעיף ביגוד פעם בשנה, אמר "בוודאי". אז למה אני לא? יאללה, אישר.

2. אוכל - פעם שווארמה, פעם פלאפל, פעם לחם/חומוס/פסטרמה מהסופר בכמות לארוחה קלה ל 3 אנשים- לא מוכן לקבל, "תאכל בבית". אמרתי לו אם גם הוא אוכל בבית או שיש להם פה חדר אוכל עם מזון חם שכולל מבחר מנות בשר? הצעתי לו שנרד לראות את חדר האוכל שלהם בארוחת צהריים. עשה פרצוף ואישר.

3. שיניים- שיניים? כן, שיניים! נשברה לי שן קדמית, עשיתי כתר, אתה לא יכול לעמוד מול אנשים עם "לא סידרת שן חדש", אתה צריך להיות ייצוגי. לא הסכים לקבל. שאלתי אותו, "אם אני עושה ביטוח שיניים לעובד שלי זה מוכר?" אמר כן בהחלט. "אז תסביר לי את הרציונל שמותר לי לעשות לעובד שלי ואסור לי לעצמי? יאללה אישר.

וזה עוד לפני שמדברים על כך שהרכב שלי דרוש לניהול של העסק (משלוחים) אבל זה לא מעניין אף אחד, לא מוכר ולך דבר ללמפה.

כל הסעיפים האלה, הם חלק מתפיסת העולם של פקידי המס לאורך כל קיום המדינה והיא שהעצמאים הם חזירים נהנתנים שרק מחפשים להתעשר עוד יותר ע"ח המדינה בהגשת חשבוניות מפוברקות ולא תקפות.

והכי גורע ואין עצמאי אחד שלא נתקל בזה, פעם בכמה שנים אתה מקבל איזו דרישת חוב מונפצת של עשרות/מאות אלפי ש"ח, אתה שוכר עו"ד שמתמחה בעניין שעולה ממון רב, הולך ונלחם בתחנות רוח, ואחרי שבזבזת אצל העו"ד 10K ש"ח, אתה מאושר שעכשיו לא תצתרך לשלם 100K ש"ח כמו שדרשו אלא "רק" 50K ש"ח.

ממש הקלה!

א. צודק ב-100%

ב. כל הכבוד על ההתנהלות בדיון שומה

ג. אין ספק שמערכת המס בישראל מעוותת מהיסוד, כל עצמאי מוגדר באופן אוטומטי כמיליונר חזיר קפיטליסט וכל שכיר כמסכן עלוב חלש שצריך להגן עליו מפני המעסיקים האכזריים.

בנוגע לכתבה אני לא מסכים עם הבחור. הנטל הבירוקרטי בישראל מטורף והמצב רק מחמיר משנה לשנה. הרשויות ממש לא נותנות שירות יותר טוב וכמעט אף שירות לא זמין אונליין. (באמת לא הבנתי על איזה שירותי אונליין הוא מדבר... תשלום מקדמות ומע"מ?)

• תוכן חדש...