Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מברגה נטענת לעבודות הברגה יחסית עדינות - כמו הברגות במחשבים נייחים וניידים.

הייתה לי במשך כמה שנים מברגה Bosch IXO, אבל הרכיב שהופך את הכיוון סיבוב מנוע מת, אולי אשיג רכיב כזה מתישהו ואסדר אותה, אבל אני צריך מברגה חדשה בכל מקרה לעבודה די דחוף.

התקציב הוא באיזור 300-400 ש"ח. ההעדפה שלי היא הכלים של בוש, אלא אם יש משהו יותר טוב מחברה מוכרת אחרת (מקיטה או בלאק אנד דקר).

הדרישות:

נטענת.

קומפקטית (כדי תהיה גישה לתוך מחשב איתה).

לא משהו עם סל"ד מטורף ומומנט עוקר הרים, כי היא מיועדת גם לעבודות עדינות (כמו מחשב נייד או טאבלט).

אבל משהו מספיק חזק כדי שיהיה אפשר, למשל, לפתוח ולסגור ברגים במסילות של ארון תקשורת. שיהיה אפשר לכוון את העוצמה.

מה שאני ראיתי זה בוש IXO 5, ובוש PSR 1080 LI, שהיא קצת יותר יקרה מהIXO, אבל יותר חזקה.

מה אתם ממליצים?

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דעתי? תמיד קח את החזקה יותר, כדי שתוכל להנות ממנה גם בדברים אחרים וב"התקלות".

הבוש 10.8 מצויינת, קלה וקומפקטית, ואמורה להיות נוחה מאד ביד ממוצעת (שלי גדולה מהממוצע... אז אין חוות דעת כנה לגבי זה. מצד שני גם האיקסו לא נוחה לי...), ועם מספיק כח כדי שתוכל להבריג איתה גם עצים בשקט ובבטחה.

אם המחיר משחק תפקיד משמעותי, לך על האיקסו וזהו. זולה בהרבה, אבל רק 3.6V אם אני זוכר נכון. מברגה לאלקטרוניקה נטו.

מקיטה יעלה לך את התקציב, דרעק אנד פקר יוריד לך את האיכות :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בעבודה הקודמת היו לנו את שתי מברגות כאלה שעבדו מאוד (!!) קשה, ולא התלוננו לרגע.

לדעתי יש להן יתרון משמעותי בעבודה עם מחשבים מבחינת גישה והשתחלות במקומות צפופים בתוך המארז.

ממליץ בחום.

יום טוב גם לך

פורסם
דעתי? תמיד קח את החזקה יותר

מברגה חזקה מדי לא תגרום לנזק?

בPSR1080 יש אפשרות לכוון סל"ד?

בעבודה הקודמת היו לנו את שתי מברגות כאלה שעבדו מאוד (!!) קשה, ולא התלוננו לרגע.

לדעתי יש להן יתרון משמעותי בעבודה עם מחשבים מבחינת גישה והשתחלות במקומות צפופים בתוך המארז.

ממליץ בחום.

אפשר לשקול, אבל לא ממש בתקציב (יירכש בארץ).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אצלי בשימושים דומים ה IXO הוחלפה בבוש GSR PRODRIVE שהגיעה בערכה יפה עם שתי סוללות.

ה- PRODRIVE לא מיוצרת יותר והוחלפה ב- MX2 DRIVE שנראית אידיאלית לשימושים שלך:

http://www.wallashops.co.il/מברגה-מקצועית-בוש-דגם-GSR-MX2-DRIVE-וסוללות/pi6LH19A2101

הגודל כמעט זהה ל- IXO אבל יותר חזקה. כדאי לקחת סוללה נוספת ככה יש לך אחת תמיד טעונה.

פורסם
מברגה חזקה מדי לא תגרום לנזק?

לעבודה על מארזים וכדומה, לא. לעבודה על לוח אלקטרוני עדין, ייתכן שכן אם לא תכוון את הקלא'צ שלה לעצמה חלשה יותר.

בPSR1080 יש אפשרות לכוון סל"ד?

כן.

אני מבין שאתה מדבר על הירוקה... אני דיברתי על הכחולה דווקא, כלי מקצועי במחיר נוח, עם היתרון של אפשרות להחליף סוללה (נשלפת).

מבחינת נוחות שימוש, גם פנסוניק\היטאצ'י\שם-יפני-כלשהו יהיו מצויינות עבורך בקטגוריית ה"מברגת מלפפון" כמו שהיה בקישור, (3.6 וולט) אבל התקציב עבורן הוא גבוה יחסית. מגיע בקלות למחיר של מברגות חזקות משמעותית, שבמקרה כזה אני מעדיף לקנות על פני אחת ייעודית לאלקטרוניקה (אבל זה רק אני, ואופי השימוש שלי- כמעט ללא הברגות אלקטרוניקה). מצטער אם בילבלתי אותך עוד יותר...

יודע מה? ציינת שאתה צריך את זה לעבודה "די דחוף" ושהייתה לך איקסו. האם היא הייתה טובה עבורך? נוחה לשימוש? מתאימה לאופי העבודה? אם כן, קנה אחת חדשה וגמור עניין. תמיד תוכל גם לשלוח את הישנה לתיקון אם תרצה (אני מניח שאם היא כבר לא באחריות זה יהיה בעלות). אם הרגשת רוב הזמן שהיא לא מספיקה לך, לדעתי תשדרג ל-10.8. יהיה לך כח כשתצטרך ועדינות כשתצטרך- הטוב בכל העולמות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי די נוח עם האיקסו, למקרה שהייתי צריך להבריג הרבה דברים במכה בלי לקבל כאבי פרקים, רק שהייתה חלשה למקרה שהייתי צריך להבריג דברים גדולים, כמו מסילות של שרת בארון. זה לא קרה הרבה, אז הייתי פותח/סוגר אותם עם מברג או שהייתי מלווה מברגה רצינית יותר ממישהו.

פשוט אם כבר המברגה הישנה מתה, וקיבלתי תקציב לחדשה, אז חשבתי שאם כבר אז כבר להשתדרג למשהו טוב יותר.

• תוכן חדש...