Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור קודם שלי, אני חושב בכוון של רכב מיני, אולי פג'ו 107, כשמדובר בעיקר על נסיעה של ת"א-רעננה וחזור.

הייתי בלובינסקי בקשר לוואן שהתברר בסוף שלא רלוונטי עבורי כיוון שאין עליו אחריות,

והוצע לי 107 בנתונים הבאים:

שנת 2013, עשה 103 אלף ק"מ, בעלות קודמת כנראה ליסינג, במחיר של 30,000 שקל.

כשמדובר על אחריות יבואן לשנתיים.

(אין לי שום עניין מיוחד ברכב הזה, זה מה שהציעו לי והוא נשמע חסכוני. אם יהיה במקום אחר דיל טוב על פיקנטו או משהו דומה אני אקח)

בשלב הזה בחיים ובעיקר בשנה הקרובה אין לי כוח לתיקונים ומוסכים, ואני מוכן לשלם על שקט נפשי גם מעבר לשווי הכספי הריאלי שלו.

השאלה היא האם באמת האחריות הזו נותנת שקט נפשי?

לצערי הנציג לא הסכים לתת לי בכתב את פרטי האחריות אלא אם אקנה את הרכב, ובע"פ נאמר לי שהיא כוללת

מנוע, גיר, מזגן, הגה, אלטרנטור, סטרטר, ABS, מחשב מנוע, סלילי הצתה.

כל השאר לא כלול.

אילו היה מדובר באחריות מלאה וכוללת, נגיד כמו בליסינג תפעולי, היה שווה לי לשלם על זה הרבה.

אבל כשהאחריות מוגבלת ושקלול של נתוני הרכב לא משקף הנחה משמעותית תמורת זה שהוא מגיע מליסינג, אני מסתפק.

ראיתי שלאלדן יש הצעה דומה שנקראת אחריות מורחבת "

אלדן מעניקה לך אחריות מורחבת על עשרת המכלולים העיקריים ברכב למשך שנה או 20,000 ק"מ (המוקדם מבינהם): מנוע ומחשב הרכב, תיבת הילוכים, סלילי הצתה, משאבת מים, משאבת דלק, משאבת שמן מנוע, מערכת ABS, מערכת הגה כולל צנרת, שעונים ומחוונים ואלטרנטור."

בעבר היה לי נסיון חיובי עם אלדן ואני שוקל גם לנסות שם.

אבל אולי כל נושא האחריות הוא בולשיט ועדיף בכלל לקנות רכב שמור מבעלות פרטית ומקסימום לטפל בתקלות, אם יהיו, בעצמי?

בכמה הייתם מתמחרים את שווי האחריות הזו?

פורסם

שמע, אני חושב שהאחריות (שאני לא יודע מה יש לנציג להסתיר את הפרטים שלה ולא רוצה לתת לך בכתב) שהחברות האלה (ושאר הטריידאינים) נותנות, לפעמים קשורות לאסרטיביות של הלקוח.

בקשר לרכב הספציפי מחיר של 30 אלף שקל, זה קצת יותר ממה שאני הייתי מוכן לשלם על 107 שנת 2013 עם קילומטראז כזה, בפרטי אולי תמצא בכמה אלפים פחות- ואם תמצא אחת שמורה , עדיף מלקבל אחריות לדעתי בגלל הסיבה למעלה.

פורסם

יש אותם מספיק בפרטי אין טעם להתפשר על ליסינג.

תנבור קצת ותמצא אחת שמורה אמרת בכל מקרה שיש לכם עוד רכב בבית אז מקסימום תשלמו קצת יותר דלק עד שתמצאו רכב במצב מושלם

פורסם

לדעתי הקילומטראז' גבוה ואפשר למצוא מוכניות עם קילומטראז' הרבה יותר נמוך במחיר דומה (או אפילו פחות) הרכיב הבעייתי היחיד ברכב הזה הוא המצמד של הגיר הרובוטי (שנראה לי שלא נכלל באחריות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל כשאני קונה מפרטי אין לי אחריות.

אם היה מפרטי באחריות זה היה מושלם.

מה שאני שואל בעצם זה עד כמה האחריות שווה במובן של שקט נפשי.

או במילים אחרות כמה בערך הסיכון שיצוצו ברכב הפרטי תקלות שיגרמו לי להתחרט על הקניה

פורסם

הבלאי של 107 הוא בדר"כ הקלאץ בק"מ כאלו.

קלאץ זה חלק מתבלה לכן יש מצב שאפילו אם קנית מלובינסקי טרייד עם שנתיים אחריות.

והקלאץ היה תקין כשקנית את הרכב ואחרי 2000ק"מ הוא מתחיל להחליק תצטרך לשלם עבור ההחלפה.

פורסם

אני עם סיטרואן C1 מודל 2011, עומדת היום על 160,000 ק"מ עם הקלאץ' המקורי.

התקלה היחידה שהייתה לי זה מנגנון חלון נהג שהתחיל לגמגם בתקופת האחריות והוחלף באחריות.

פורסם

מה שהנציג אמר לך בעל פה לא שווה כלום אם הוא לא מודפס על נייר. שמעתי על מספיק מקרים (כולל פה בפורום) שבפועל האחריות הזו לא שווה כלום.

פורסם

גם אם האחריות שווה - כלי הרכב הללו אמינים מאד, ולכן לא שווה לשלם פרמיה גבוהה בשביל אחריות שלא תמומש (כי ממילא היא לא מכסה את הבלאי הטבעי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הרכב אצלך מיום עליותו לכביש?

לא.

רכשתי את הרכב עם 60,000 ק"מ. היה עם היסטוריית טיפולים מלאה. רכשתי אותו כשהיה בשנת האחריות האחרונה שלו.

• תוכן חדש...