Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בחודש שעבר שכרתי רכב בגרמניה ונסעתי איתו מעל 700 ק"מ.

קיבלתי מכתב מגרמניה באנגלית בו כתוב שיש דו"ח כלשהו והם לוקחים דמי טיפול ע"ס 29.75 אירו מהכרטיס שנתתי להם.

להבנתי הדו"ח עצמו עוד יגיע בדואר - שאלתי היא איך אני יכול לדעת על מה הוא?

תודה,

גיא.

פורסם (נערך)

חכה ותראה.

אתה יכול לבקש מחברת ההשכרה לשלוח לך את העתק הדו"ח במייל, אני לא בטוח שהם מספקים את השירות, אבל לא מדובר בבקשה מוגזמת, במיוחד כאשר גובים ממך עמלה של 30 אירות מורת העברת הדו"ח לידיך. אני מניח שחברת ההשכרה כלל לא בודקת מה העבירה, אלא רק דואג להעביר את הדו"ח לידי השוכר, ושהוא ישבור את הראש.

כאשר תקבל את הדו"ח שים לב שאכן מדובר ברכב ששכרת ושהעבירה בוצעה באזורים בהם נהגת. טעויות בזיהוי מספר הרישוי מתרחשות בכל מקום.

אם הקפדת עלהחוק אני מהמר על דו"ח מהירות של 10 אירו, אבל זה יכול להיות גם משהו יותר חמור, כמו חריגה קצת יותר גדולה מהמהירות המותרת, חריגה משמעותית בגלל חוסר תשומת לב לתמרור, כניסה לאיזור מוגבל לדיירים או להולכי רגל (קרה לי לפני כמה שנים בשויצריה, עד היום איני מבין איך לא רדפו אחרי עד חיפה), או כל עבירה מצולמת אחרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש 2 דו"חות ושניהם מהיום הלפני האחרון (שלחתי להם מייל והם ענו לי):

דוח אחד הוא על מהירות של 88 קמ"ש במקום 80 קמ"ש

דוח שני הוא על מהירות של 102 קמ"ש במקום 80 קמ"ש

כנראה על האוטובאן בקטעים המוגבלים שלא הספקתי להאט מספיק (בעקרון נסעתי על 170 קמ"ש בערך).

כמה לדעתכם אצטרך לשלם בעיקר על הדו"ח השני עם המהירות היותר גבוהה? את דמי הטיפול של אוויס נשאיר בצד.

תודה :)

פורסם

חפש בגוגל

נראה שהסיפור יגמר בפחות מ-100 אירו

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא בא להכניס אותך לסרטים רעים אבל אם נתפסת על 102 במקום של 80 כאשר ההאטה היא בעקבות כך שאנשים עובדים בכביש, צפה לקנס של כמה מאות כבדים מאוד.

הדבר היחיד שמשחק לטובתך הוא שהקנסות כ"כ כבדים במקרה הזה, שאתה מיד רואה את כל הכביש מוריד דרסטית מהירות לבדיוק המהירות הרשומה בתמרור כך שאני מתקשה להאמין שהצלחת בתנאים האלה לנסוע 102.

הגרמנים מאוד רציניים כשמסכנים את חיי הפועלים שלהם (בעצם מתי הם לא רציניים?).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בכבישים בהם נסעתי לא היו עבודות בכביש.

אגב, 2 הדו"חות הם מאותו כביש מברלין לקוטבוס - דו"ח אחד מהנסיעה הלוך והשני מהנסיעה חזור בצד השני... אין מזל.

בנסיעה הלוך (102 במקום 80) בקטע מסוים ראיתי הבזק של כמה עיגולים מהשוליים וכבר אז חששתי שצילמו אותי ובלמתי, אבל שוב: בפירוש לא היו שם עבודות בכביש - לא היו אנשים שעובדים בכביש ולא ראיתי תמרורים של עבודות בכביש.

עם זאת, תודה על התשובה - לא ידעתי פרט קטן זה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אומנם לא גרמניה, אבל לא מזמן קיבלתי בדואר דו״ח צרפתי על חריגה של 8 קמ״ש (98 לאחר הפחתה)

ככל שמקדימים לשלם את הדו״ח כך הקנס נמוך יותר.

מתחיל ב 46 יורו, אח״כ 68 ועד 180 יורו.

במקרה כזה אין מה להתלבט. הרי אין נקודות רק כסף. משלמים ושוכחים.

דרך אגב, אלמלא הייתי לוקח איתי את הצ׳יטה, יש מצב שהייתי חוטף שם 20 דוחות.

המצלמות שם שונות לגמרי ממה שאנחנו מכירים, מעיין עמוד בקוטר של כ30 ס״מ ובגובה של כ 80 ס״מ.

פורסם

צרפת ידועה באכיפה דרקונית. אבל כנראה שהם הדוגמא לכך שאכיפה קפדנית של חוקי התנועה מפחיתה את כמות הנפגעים בתאונות. אצלם הצבת מספר עצום של מצלמות היה רק חלק ממהלך של הגברת האכיפה, שככל הנראה הצליח מאד.

ובכל זאת - שיא מספר המלצמות בו נתקלתי היה בפינלנד, שם בקטע של כמה עשרות קילומטרים ספרתי לא פחות מ-25 מצלמות (בשני הכיוונים). הממזרים מציבים מצלמה כמה עשרות מטרים אחרי תמרור הגבלת מהירות. מצד שני, בכבישים המהירים לא ראיתי מצלמות, לפחות לא גלויות.

פורסם

המצלמות בצרפת משולטות היטב מראש והן מצופות מחזירי אור מפוספסים צהוב שחור.

אין סיכוי לא לראות אותן מאחר ומטרתן העיקרית היא לא לשמש מסחטת כספים אלא פשוט לגרום לך להאט.

השילוט:

speed_sign2.jpg

המצלמה:

526255284-speed-trap-of-the-martrou-bridge-in-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=X7WJLa88Cweo9HktRLaNXm6MjVp8WuNr615dEXGSXYyI%2BV209yHlBoBwpmlWzgfG

פורסם

אם הגרמנים מעסיקים עו"ד מקומי בגביית הדו"חות (בדומה לאיטלקים), הדו"ח יגיע מהר מאוד וינסו לגבות באגרסיביות רבה.

אם יש לך כוונה לשלם, שלם.

אם אין לך כוונה לשלם, העו"ד המקומי יאיים בעיקולים וקנסות, תכלס, עפ"י חוק, הוא לא מסוגל לעשות כלום.

פורסם
המצלמות בצרפת משולטות היטב מראש והן מצופות מחזירי אור מפוספסים צהוב שחור.

אין סיכוי לא לראות אותן

כשיושבים בבית ומחפשים בגוגל france speed cameras באמת לא מפספסים.

בפועל, יש להם עוד כמה סוגי מצלמות מלבד זאת שבתמונה המצורפת שכן אפשר לפספס כשנמצאים בתנועה.

גם כשמכשיר הצ׳יטה התריע על מצלמה וחיפשתי לראות במה מדובר, לא תמיד הצלחתי להבחין במצלמה.

לעיתים הן ״נעלמות״ בתוואי השטח וניתן להבחין בהן רק אחרי שממש עברת אותן.

במקרה שלי הדו״ח הגיע אחרי כחודש וחצי.

פורסם

היינו כמה חבר'ה בטיול לצפון איטליה. השתכנו במלון בוורונה ביום הראשון נסעתי במהירות גבוהה בהרבה מהמותר ולאחר יום כשעדכנתי את הוויז התברר לי שחלפתי על פני לא פחות מ 3 מצלמות מהירות. כאלה:images.jpg כשהגעתי להחזיר את הרכב כמובן האיטלקים הגנבים חייבו אותי 250 יורו על שריטה שלא הייתה ולא נבראה. מיד כשיצאתי מההשכרה התקשרתי לחברת האשראי בארץ לבטל את הכרטיס בטענה של אבד ובלה בלה.. כך שגם אם יגיע דו''ח לא יוכלו הנבלות לחייב אותי על כל דוח "דמי טיפול" בסך של 30 יורו לפחות. הייתי משלם הרבה בשביל לראות את הפרצוף של הפקיד כשהוא מנסה לחייב אותי ומסורב ע"י חברת האשראי..

• תוכן חדש...