Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פייסבוק - בואו נדבר על זה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שותה לך את הזמן, מכניס אותך לבועה, מרחיק אותך מהסביבה, יוצר תחושת קירבה וירטואלית שמחליפה את האמיתית.

את הפייסבוק שלי סגרתי לפני שנה כמעט ולא מרגיש שום חוסר בחיי. אך עם זאת, רואה אנשים מהצד. כל החלקה של המסך והאצבע אוטומטית מכוונת ל f הכחול לראות מה השתנה. כל דקה ריפרש לדף. כאילו מה כבר הספיק להשתנות?!

כל רגע בחיים מיד מועלה לרשת החברתית ומתחילים לספור לייקים. ומה כשלא מקבלים? מרגישים שמה שהעלת לא ממש "שווה"?

מעלה תמונה לפני העליה למטוס, תמונה של שייק על החוף, תמונה של הרכב החדש, תמונה של מנה במסעדה.

תמונות שבעצם במקום שוליות ולתפוס מקום של מזכרת קטנה מחוויה מסויימת הופכות לעיקריות כי מאותו רגע אתה עסוק רק בזה. "מי הגיב? מה הגיב? כמה לייקים קיבלתי?"

אנשים שמתמלאים בתחושת רייקנות וריחוק כשהם מביטים לתוך חיי היום-יום שלהם ולא עומדים בקצב. דברים נהיים חסרי משמעות אם הם נמצאים מחוץ למסך.

כל אחד מנסה להשוות לחבר ולהראות לעולם כמה החיים שלו יותר מעניינים למרות שאני לא בטוח כמה המציאות יפה מאחורי התמונות המפולטרות. בעצם אני בטוח שהמציאות שונה בהרבה. אז מה? זה מה שממלא אנשים? לחיות עם מסכה של ג'וקר כאילו כל יום בחייהם הוא קרנבל?

כל דבר צריך לבוא במידה. וכשלוקחים דברים לקיצוניות ברור ששום דבר טוב לא קורה מזה.

האם זאת החברה שלנו או שזה רק בראש שלי? ואם כן, איך אנשים לא רואים את זה?

סליחה על החפירה. הייתי צריך לפרוק.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל דבר צריך לבוא במידה. וכשלוקחים דברים לקיצוניות ברור ששום דבר טוב לא קורה מזה.

להזכירך - פתחת את השרשור בכך שחיסלת את פייסבוק לגמרי. זו תמונת המראה ה"קיצונית" של המכורים לגמרי (למרות שאני מסכים שהיא פחות קיצונית, ברמת ההשפעה על הפרט).

מה שאתה מתאר אכן קיצוני, ועם זאת לא מתאר את ה"משתמשים של פייסבוק" בניגוד למה שעולה מהכותרת והתיאור שלך, אלא את המכורים בטירוף שאכן נראה שהגזימו. קצת כמו לפתוח שרשור על "אלכוהול - בואו נדבר על זה" ואז לתת בתור דוגמא את כל אלו שמרביצים לנשים שלהם ונוהגים שיכורים על הכביש...

פייסבוק, כאשר משתמשים בו באופן סביר, נותן המון כוח ביד. המון. הוא מאפשר לך לשמור על קשר עם חברים שגרים רחוק (כולל במדינות אחרות), הוא עוזר בקביעת אירועים, הרמת יוזמות פרטיות (את היוזמה שלי *בחיים* לא הייתי מצליח להרים אילולא פייסבוק), מסייע לעסקים קטנים וכו'.

לי נראה שלהתנזר לגמרי מהרשת החברתית, בעידן של היום - זה קצת כמו אלו שמתנזרים מסלולר. חוסר התאמה למציאות שמשתנה סביבנו... פייסבוק נהיה חלק אינטגרלי מההווי האנושי, whether we like it or not. נכון להיום האדם הפרטי אכן לא חייב להשתמש בכלי הזה, אבל זה בעצם מכניס לך עכבה בתחום דומיננטי, שעלולה לפגוע בך בעתיד (סתם דוגמא: תפתח עסק, אבל לא תדע/תרצה להשתמש ברשת החברתית ע"מ לסייע לו, ולכן תהיה חלש יותר מהמתחרים שלך בתחום הזה, וחבל).

לכן כמו שאמרת - אני סבור כי פשוט צריך להשתמש במידה.

איזו מידה? זו כבר שאלה מעניינת אחרת...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמוני כמוך, אני משהו כמו שנתיים ללא פייסבוק.

לאחרונה האתר היה פתוח אצל חברה שלי במחשב והחלטתי סתם להכנס ולראות תמונות של אנשים מהעבר שהכרתי(מתקשה לקרוא להם חברים), כמובן שאצל כולם יש תמונות של "כיף גדול" עם הילדים או בחופשות בחו"ל(כי כמובן אף אחד בחיים לא יעשה את הרגעים הפחות טובים של החיים)

והעניין הוא שאפילו ב-10 דקות של בהייה, זה אשכרה משפיע עלייך. כמו פרסומת מהסוג הממכר ביותר.

לא מתפלא למה אנשים כול כך מתמכרים לזה ועושים ריפרש כול דקה.

פורסם

כמו כל דבר אחר, צריך לקחת במידה. זה כלי נחמד כדי לשמור על קשר עם חברים שהיגרו לחו״ל וגם מאפשר להתעדכן ספציפית בדברים שמעניינים אותך (בהתייחסות לאשכול החדשות שהיה). לא חייבים להפוך את זה למכונת צומי, למרות שזו גם אופציה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

באותה מידה אפשר לפתוח שרשור "Carsforum - בוא נדבר על זה".

היופי בפייסבוק שאתה בונה לעצמך את הנושאים שמעניינים אותך. אתה בונה את הערוצים שמעניינים אותך. אם מעניין אותך החבר הרחוק שגר בקצה השני של הארץ או של העולם, שיבושם לך. רוצה דף של הומור, לא חסר גם כאן. רוצה לקדם מיזם? גם זה יש. כמעט על כל נושא יש קבוצה או דף בפייסבוק.

נכון שהחסרון הוא להקים לעצמך חומות (והם חומות כבדות מאוד), אבל השאלה האם המישהו שלידך מתעניין בך? כנראה שלא. אז אתה כנראה נשאר בחומות האלו.

הפייסבוק הוא אחלה דרך להקים לעצמך עולם וירטואלי. זה טוב או לא? אתה תחליט.

פורסם

אני משתמש בפייסבוק בעיקר לצורך מעקב אחר נושאים שמעניינים אותי - אתרים מקצועיים, אתרים בתחומי התעניינות אחרים, ופה ושם גם פוסטים של בני משפחה וחברים.

פותח 1-3 פעמים ביום, בהתאם לזמן הפנוי ולידיעה על פרסומים (למשל, ידוע באיזה ימים בשבוע מתפרסמים העיתונים המקצועיים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פתחתי את הפוסט כי אני רואה יותר אנשים מתנהגים כמו במה שרשמתי מאשר כאלו שלא. לפחות במעגל החברים האישי שלי.

לכן העלתי את הנושא. כדי לנסות ולהבין האם זה משהו נקודתי במעגל החברים שלי או שזה משהו שחל על חלק נרחב יותר מהאוכלוסיה?

לגבי הפייסבוק הפרטי שלי וריחוק "טכנולוגי" - אז כן יש לי חשבון אנונימי בו אני עוקב אחר נושאים שמעניינים אותי (טנכולוגיים בעיקר). אך אין שום קשר בינו לבין חיי הפרטיים.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

רשתות חברתיות זה כיף.

ככה אפשר למצוא גם חברים שכותבים בפורום, לפעמים להתחבר אליהם, לפעמים לגלות שבמקרה לגמרי הם קוראים את מה שאתה כותב, גם עליהם.

פעם הייתי משתמש בפייסבוק יותר גם בשביל מעקב אחרי אירועים שעיניינו אותי, וויכוחים פולייטים.

אבל מאז יאיר לפיד כבר הספיק לחסום אותי, וחלק גדול מהארגון עבר לוואצאפ.

בכל זאת, לדעתי זו פלטפורמה שכיף שיש אותה - כל עוד לא מוטרדים מסרטי 1984. אבל זה נכון לגבי האינטרנט באופן כללי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
פתחתי את הפוסט כי אני רואה יותר אנשים מתנהגים כמו במה שרשמתי מאשר כאלו שלא. לפחות במעגל החברים האישי שלי.

מה גיל האנשים שמתנהגים ככה בסביבה שלך?

וכמו שאמרו הכל שאלה של מינון

אני נכנס פעם פעמיים ביום ומעלה משהו אולי אחת לשבוע, אני מרגיש שזה מספיק לי כדי להתעדכן בכל מה שצריך

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

עשיתי Unfollow לכל החברים חוץ מכמה יוצאים מן הכלל שאין ברירה (הבת זוג לדוגמה גילתה שהיא ב Unfollow - זה לא היה נחמד :lol:)

משתשמש בפייסבוק כפלטפורמה לימודית וצ'ט. זהו.

אם אני מתעניין במה שמישהו ספציפי אומר - אני נכנס לעמוד שלו.

פורסם

הכל קיים ברשת, אבל צריך לחפש באופן יזום, או לקבל עדכונים.

בחרתי בפייסבוק כפלטורמה לצורך זה, כיון שמספר החלפות מייל גרמו לי לאבד מעקב אחר לא מעט עדכונים, ואין לי חשבונות באתרים אפשריים אחרים כגון טויטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אני משתמש בפייסבוק בעיקר בגלל הקבוצות,אם זה קבוצות של רכבי אספנות/אופנועי אספנות/כלי נשק/שיפורים/נסיעות לחו"ל.

כל הדברים שאני מתעסק איתם ביום יום ולפעמים צריך התייעצות לגבי נושאים מסוימים.

יש קבוצות עם למעלה מ200K אנשים,תמיד יש מישהו שיוכל לעזור בצורה כזו או אחרת.

אני רואה את זה כקארספורום רק לכל הנושאים,נכון שיש פה את האוף טופיק אבל אין פה את אותה כמות משתמשים.

אני כמעט ולא מעלה תמונות של עצמי,כל השאר אלו תמונות מתערוכות בחו"ל של רכבים וחו"ל בכללי.

בעיקר דברים שמעסיקים אותי ואת הסביבה הקרובה שלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
כל רגע בחיים מיד מועלה לרשת החברתית ומתחילים לספור לייקים. ומה כשלא מקבלים? מרגישים שמה שהעלת לא ממש "שווה"?

וכשכן מקבלים? אפשר להמיר את זה לכסף?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...