Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכביש נורמלי עוברות אלפי עד עשרות אלפי מכוניות ביום. כל אחת תטפטף כמה טיפות ואחרי כמה שבועות כל הכביש חלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני אסביר את עמדתי.

הרי את מה שהבוחן עשה בסוף - ניגוב הכתם והמתנה(!) - יכל לעשות גם בהתחלה. יש יאמרו (אני למשל) שזה המינימום שהוא אמור לעשות כשהוא רואה כתם שמן. אבל הוא לא טרח לעשות זאת, אלא פשוט הכשיל את הרכב.

לקוח אחר במקומך, שלא היה כ״כ דעתן ולא היה מתעקש, היה לוקח את הרכב למוסך (אולי זה שנמצא קרוב למכון? רק השערה) שם היו במקרה הטוב, מנגבים את הכתם ונותנים לו אישור שהכל בסדר, או במקרה הרע דוחפים לו איזה טיפול מיותר בעלות של אי אלו שקלים. בנוסף היית משלם על טסט חוזר.

מה שלך נראה כמו רצון טוב על כך ש״הסכימו״ לבדוק שוב את התקלה (שאתה יודע שלא קיימת, שים לב) הוא מחויב המציאות. המכון לא יכול להכשיל אותך על משהו שלא קיים. הבוחן יודע שהבדיקה המחופפת שלו לא באמת מספיקה ולכן ״מסכים״ לבדוק יותר לעומק.

האם מדובר פה ב״שיטת מצליח״ למטרות רווח או סתם בעצלנות משולבת בחוסר מקצועיות, זה באמת לא ברור לגמרי.

פורסם

החלק הכי עצוב בכל הסיפור הוא שצריך להיפתח שרשור הוקרת תודה למכון רישוי שעושה את המינימום הנדרש.

לא תיארתי לעצמי שהמצב במכוני הרישוי עד כדי כך עגום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני אסביר את עמדתי.

הרי את מה שהבוחן עשה בסוף - ניגוב הכתם והמתנה(!) - יכל לעשות גם בהתחלה. יש יאמרו (אני למשל) שזה המינימום שהוא אמור לעשות כשהוא רואה כתם שמן. אבל הוא לא טרח לעשות זאת, אלא פשוט הכשיל את הרכב.

לקוח אחר במקומך, שלא היה כ״כ דעתן ולא היה מתעקש, היה לוקח את הרכב למוסך (אולי זה שנמצא קרוב למכון? רק השערה) שם היו במקרה הטוב, מנגבים את הכתם ונותנים לו אישור שהכל בסדר, או במקרה הרע דוחפים לו איזה טיפול מיותר בעלות של אי אלו שקלים. בנוסף היית משלם על טסט חוזר.

מה שלך נראה כמו רצון טוב על כך ש״הסכימו״ לבדוק שוב את התקלה (שאתה יודע שלא קיימת, שים לב) הוא מחויב המציאות. המכון לא יכול להכשיל אותך על משהו שלא קיים. הבוחן יודע שהבדיקה המחופפת שלו לא באמת מספיקה ולכן ״מסכים״ לבדוק יותר לעומק.

האם מדובר פה ב״שיטת מצליח״ למטרות רווח או סתם בעצלנות משולבת בחוסר מקצועיות, זה באמת לא ברור לגמרי.

אמנם עשיתי פעמיים טסט בחיים שלי במכון יחסית מוכר בב"ש. באותם פעמים שהייתי, אני לא הייתי היחידי בתור. למכון הטסטים חשוב לו שיכנסו כמה שיותר מכוניות, בכמות זמן הכי קטנה. בנוסף, יום שישי זה יום הסידורים לפני כניסת שבת, אז כמובן שבאותו יום יהיו יותר אנשים בתור.

מה הבוחן עושה: מחליט או שחור או לבן. לדעתי האישית (כמו שאמרו כאן לפני): טפטופים של שמן יכולים לגרום להחלקה בכביש. לא מהרכב שלך, אלא מאחוריך. אין לבוחן זמן להתחיל לבדוק אם יש טיפה, 2 טיפות או אין טיפות. יותר מכך, מבחינת הבוחן יצאת מהמוסך והגעת לטסט. אם מהמוסך עד למכון הטסט יש הזעת ממנוע, מדוע הוא לא יכשיל את הרכב?

פורסם

מלכישואה,

הגישה שלך מוטעית מלכתחילה .

אני צריך להגיע לטסט עם רכב נקי משמן בתחתית, הבוחן לא אמור לנחש שהרכב טופל על ידי בבוקר. בקיצור שכל אחד יקח לאיזה כיוון שנראה לו .

לא הייתי צריך להיות דעתן, רק לספר את אשר קרה .

עניין של השקפה לחיים, אני באמת ובתמים לא מאמין שאם הייתי הבוחן בבור לא הייתי מתנהג בצורה שונה .

באמת יצאתי בהרגשה שפעלו הגון ונכון- לא הייתה לי בעיה גם לשלם 19 שקל ... כי בתכל'ס? הפדיחה שלי .

יכולתי לנגב את השמן מתחתית האגן טרם ולהיות יותר חכם .

בעומס של יום שישי כלום לא מובן מאליו, בטח לא יחס כזה.

כנראה קל לשרת אותי בתור לקוח :)

פורסם

אני בדיעה שהבוחן צריך לעשות את עבודתו (לנגב! את! הכתם! זה הכל!!). הוא היה צריך לעשות זאת בפעם הראשונה - וכן, גם בשעת עומס - בדיוק כמו שעשה זאת (עדיין בשעת עומס) בפעם השניה, אחרי שעלית על הבלוף.

אתם, מסתבר, בדיעה שניגוב השמן הוא איזו פרוצדורה מורכבת, הדורשת זמן ומאמץ, שהבוחן לא מחויב לעשות. או שזה לגיטימי לחפף את הבדיקה (מצטער, קשה לי לחשוב על שם אחר ל״לא לנגב את הכתם״) רק כדי שיכנסו יותר מכוניות לבדיקה באותו פרק הזמן.

טוב, נו. כל אחד ודעתו.

פורסם (נערך)

בחיעאת דינאק.

שתי מילים שממצות את החאפריות הישראלית במיטבה. לא יכולתי לסכם את זה טוב יותר בעצמי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

לא, בטח עדיף ההתנשאות הטיפוסית של לא לכבד רצון והגינות של בעל מקצוע לשמור על תקינות של מבחן רישוי שנתי .

הוא עובד שלי, שילמתי טסט אז הוא עכשיו שייך לי.

פורסם

אם עלות התיקונים לא הייתה כל כך מוגזמת , לא היו קורים כאלה מצבים של הזנחה, אבל מה לעשות שאנשים חושבים פעמיים אם כדאי לתקן את האוטו או לשלם חשבונות

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בטח, בחו"ל הרבה פעמים חלקים הם זולים יותר(אלא אם מחיר המשלוח הוא מוגזם) אבל אז אתה צריך לחשוב פעמיים כדי להזמין אותם גם אם המחיר כולל משלוח קורץ לך מהסיבה הפשוטה שאתה מחוייב לשלם כל מיני עמלות ומע"מ ומסים מטופשים על החלקים האלו ובנוסף אתה גם מוגבל לחלקים שהם לא בטיחותיים. אחר כך אתה מגיע למוסך מורשה ורואה את המחירים שם ולא מאמין שאתה יכול להשיג בהרבה יותר זול מחו"ל ברוב המקרים אבל אתה לא תעשה את זה בגלל החוקים של המדינה הזו שרוצה לגרום לך לא לרצות בכלל לייבא חלפים לרכב. בושה!

אגב, יש כאלו שכן יכולים לטפל היטב ברכבם כולל ישן , אבל פשוט מעדיפים שלא, פה קבור הכלב.

פורסם
לא, בטח עדיף ההתנשאות הטיפוסית של לא לכבד רצון והגינות של בעל מקצוע לשמור על תקינות של מבחן רישוי שנתי .

הוא עובד שלי, שילמתי טסט אז הוא עכשיו שייך לי.

זה לא עדיף, אבל זה גם לא קשור בכלל לדיון שלנו.

הטיעון (הילדותי קצת, יש לומר) בסגנון ״לא, אבל תופעה אחרת לגמרי שקשורה איכשהו בלקוחות של מכון טסטים אבל אין לה שום קשר למה שדיברנו עליו - זה עדיף״ לא ממש מחזק את הטענות שלך.

• תוכן חדש...