Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

בתקופה האחרונה רעשים מצד דלת הנוסע התחילו ממש להציק לי.

דור 3 של פורד פוקוס הוא רכב שקט יחסית מבפנים והרעש הזה הפך להיות ממש מטרד.

בהתחלה זה היה "פעם ב..", אחרי זה רק שיש באסים גבוהים במוסיקה, אחרי זה בנסיעה שגרתית,

והנקודה בה נשברתי היא כאשר אשתי הודיעה לי שאו שהיא תטפל בזה או שאני אטפל בזה.

ברור שהחלטתי לטפל בזה בעצמי כי לאשתי יש שיטות אלטרנטיביות שלא הייתם רוצים לנסות על הרכב שלכם :lol::wink:

לא ידעתי אם זה בורג שנפל בתוך הדלת או מה השתחרר שם, מה שכן ידעתי זה שצריך לפרק את הדלת כדי לבחון את הנושא מקרוב.

הכלים הדרושים:

* מפתח כוכב T25

* כמה כלי Trimming כדי לא לפצוע את חלקי הפלסטיק\פח בעת הפירוק

1.JPG

שלב 1: פירוק הTwitter - יש לאחוז את הפלסטיקה של הTwitter בחלקה הקרוב לחלון ולמשוך בעדינות כלפי חוץ. ישנם 2 קליפסים בצד הרחוק מהחלון ועוד קליפס אחד בצד הקרוב לחלון אשר ישתחררו. לשים לב אם אחד מהם נופל כדי שלא יאבד. אצלי אחד מהם נפל והחזרתי אותו בעדינות למקום שלו.

2.JPG

אלו הם הקליפסים שנוטים ליפול בעת השחרור. שימרו עליהם.

3.JPG

לאחר פירוק הפלסטיק עליו יושב הTwitter יש לנתק את כבל ההזנה של הTwitter בעדינות ע"י לחיצה על הקליפס ומשיכה של הקונקטור.

4.JPG

שלב 2 - פירוק פלסטיקים, חשיפה ופתיחת ברגים בדופן הדלת - בשלב זה יש לפרק מספר פלסטיקים אשר מחוברים לדופן הדלת על-מנת לחשוף את הברגים שתחתיהם ולשחרר אותם.

ידית הדלת - במרכזה יש כיסוי פלסטיק עגול. לחיצה פנימה על כיסוי הפלסטיק, בצידו הרחוק מהמראה של הדלת, יגרום לצד הנגדי לעלות מעט ואז השליפה של הכיסוי תהיה קלה ביותר. אני השתמשתי באחד מכלי הTrimming שיש לו שפיץ חד, ותוך כדי הלחיצה על הכיסוי הכנסתי את הכלי בחריץ שסביב הכיסוי. שימו-לב לא להפעיל יותר מדי כוח כי אם אחת הרגליות תחת הכיסוי הזה תישבר הוא לא יהיה יציב שתנסו להחזיר אותו ויכול ליפול.

5.JPG

מחזיק אור - דחיפה שלו בכיוון המנוגד לדלת הרכב ישלוף אותו בקלות. יותר לזה, השליפה הייתה קלה כל-כך שהתחלתי לחשוב איך ז הלא נופל ביומיום..

6.JPG

דופן הדלת - בחלק העליון של דופן הדלת, ישנו מכסה קטן שכדי לפתוח אותו יש למשוך אותו בקלות מחלקו העליון כלפי חוץ. הוא ישלף בקלות ומאחוריו יש בורג חשוב. למה חשוב? כי הוא שונה משאר הברגים בדלת. הוא שחור הניגוד לצבעם הכסוף של השאר והוא במידה שונה.

שימו-לב לא לערבב אותו עם שאר הברגים ושימרו אותו במקום שתזכרו מאיפה הוא יצא.

7.JPG

במקרה של הדלת ברכב שלי, ברגע שפתחתי את המכסה של הבורג הזה הבנתי מה מרעיש לי כל הזמן. :shock:

ניתן לראות בתמונה שהבורג משוחרר. לא אני שחררתי אותו.

בשלב הזה מצאתי את מה שחיפשתי אבל אם כבר הגעתי עד לכאן והחלטתי לפרק את הדלת לראות מה יש בפנים - אני ממשיך

8.JPG

ידית הדלת ומכלול פתיחת החלון - זה חלק מרכזי מאוד בפירוק הדלת וחשוב לבצע אותו בעדינות כדי לא לשבור כלום. הוא מחולק ל2 חלקים:

אחד - הפלסטיק האפור - משיכה שלו מצידו העליון כלפי חוץ תשחרר כמה קליפסים והוא ישתחרר.

השני - מכלול פתיחת החלון - משיכה שלו כלפי מעלה תשחרר אותו מדופן הדלת.

9.JPG

שימו-לב שכאשר משחררים את מכלול פתיחת החלון, יש לנתק אותו מהכבל אליו הוא מחובר ע"י לחיצה על הקליפס ומשיכה החוצה.

10.JPG

לאחר הסרת הפלסטיק האפור ומכלול פתיחת החלון יתגלו 2 ברגים נוספים שיש לפתוח

11.JPG

בשלב זה כלל הברגים והחלקים אשר מחזיקים את דופן הדלת שוחררו, ויש בעדינות למשוך את דופן הדלת מהתחתית שלה כלפי חוץ. משיכה זו תשחרר מספר קליפסים אשר מחברים בין הפלסטיק החיצוני לפח הדלת. פלסטיקים אלו נועדו לשימוש חוזר ושחרור שלהם לא צריך לשבור אותם אם עושים אותו בעדינות. אני השתמשתי בכלי הTrimming כדי להפעיל מעט מאוד כוח בין הפח לפלסטיק.

הנקודה בה ישתחררו כל הקליפסים, דופן הדלת משוחררת מפח הדלת ונשאר דבר אחרון לעשות כדי להפרידה לחלוטין וזה לשחרר את ידית הפתיחה.

12.JPG

שחרור של ידית הפתיחה נעשה ע"י לחיצה על 2 קליפסים שיאפשרו דחיפה של הידית כלפי חוץ. לאחר שהיא שוחררה כלפי חוץ, סיבוב של 90 מעלות יאפשר להעביר אותה חזרה דרך החור שבו היא הייתה תפוסה.

13.JPG

וזו הדלת לאחר פירוק הכיסוי

14.JPG

ההרכבה חזרה פשוטה ופועלת בסדר הפוך לפירוק.

ממליץ לפני סגירת ברגים לחבר לשנייה את כפתור החלון, לפתוח ולסגור את החלון, ולראות שהפלסטיק ממוקם באופן תקין ולא מפריע לכלום.

מבחינתי, הפירוק היה פשוט באופן יחסי. פירקתי בעבר דלתות, ודלת זו הפתיעה אותי בפשטות פירוק שלה.

בשבילי זה היה הזדמנות טובה לבחון את מצב הדלת מבפנים ולקבל מעט תחושה לאופן ההרכבה והפוטנציאל להחלפת הרמקולים בדלת (נוחות גישה, עומד מירבי לרמקול, מורכבות חיווט וכד').

בנוסף, סופסוף אין יותר קירקושים :lol:8)

עריכה אחרונה על ידי Tweet
  • תוכן חדש...