Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני מומחה בנין, אך עקב הבדלי הצבעים בתקרה, נראה לי שיש רטיבות רצינית בתקרה.

(האם אני טועה ? האם הבדלי הצבעים הם רק בגלל זווית הצילום ?)

פורסם

לוחות גבס. בלי פאזה לארבע כיוונים. בלי רשת על כל המשטח, וכנראה גם אפילו לא בתפרים.

יכולה להיות נזילת מיים / לחות שגרמה לחיבורים הלא מעובדים לתפוח.

אולי במקום שננחש תתן פרטים? זו עבודה חדשה? בת עשר שנים? בת עשרים? התפוצץ ניקוז מזגן? בחדר עם אדים? זה קרה בבת אחת? בתהליך איטי?

נסה לבקש ממי שצילם את התמונה לתת פרטים ונוכל לעזור לו עבורך.

תסביר לו שאם הוא מבקש עזרה כדאי שיתן מקסימום פרטים, ואת המסתורין ישמור לפעם אחרת, הרי הוא רוצה שיעזרו לו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

סליחה שלא פירטתי. הלכתי לראות דירה שמוצאת למכירה וזה מה שראיתי שם. לא מדובר בתקרת גבס או רביץ או כל דבר דומה. מדובר על תקרה בדירה בבנין קומות בן כ-15 שנים. לא בקומה האחרונה. אין הבדלי גוונים (זה כנראה משחק של אור וצל). אין לי מושג אם זו תקרת בלוקים או כל סוג אחר שהיה מקובל לבנות באותן שנים.

נ.ב.

מנהלים, אנא שנו את הכותרת למתאימה יותר. לא מדובר בתקרת גבס.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

מדובר בהנמכת תקרה מגבס, שבוצעה בצורה לא מקצועית.

זו הנמכה. מעליה יש כנראה תקרת בטון או תקרת צלעות עם מילוי בלוקים (לא קיימת ״תקרת בלוקים״).

בקש מבעל הדירה לעשות חור בתקרה (עם סכין / מברג) במקום נסתר, ותוכל לראות באיזה גובה מעליה נמצאת התקרה הקונסטרוקטיבית.

מה שבצילום נראה כמו הנמכת גבס.

אם הסכין / מברג נתקע מייד בתקרת בטון שמעליה - זו לא הנמכת גבס תלויה, אלא הדבקת לוחות לתקרה, שנעשתה על מנת להוזיל עלויות טיח מיישר.

התפוררות התפרים שבתמונה אופיינית להנמכת גבס ולא תתכן בתקרת בטון.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
מדובר בהנמכת תקרה מגבס, שבוצעה בצורה לא מקצועית.

זו הנמכה. מעליה יש כנראה תקרת בטון או תקרת צלעות עם מילוי בלוקים (לא קיימת ״תקרת בלוקים״).

בקש מבעל הדירה לעשות חור בתקרה (עם סכין / מברג) במקום נסתר, ותוכל לראות באיזה גובה מעליה נמצאת התקרה הקונסטרוקטיבית.

מה שבצילום נראה כמו הנמכת גבס.

התפוררות התפרים שבתמונה אופיינית להנמכת גבס ולא תתכן בתקרת בטון.

יש כזה דבר הנמכת תיקרה בכל הדירה? לא נשמע לי הגיוני. למה לעשות כזה דבר?

פורסם

כמובן שיש ויש הרבה.

לרוב אחרי שיפוץ כללי שרוצים להעביר הרבה כבילה בתקרה או שרוצים תאורה שקועה בתקרה/פתחיר מיזוג תקרתיים וכו'

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש כזה דבר הנמכת תיקרה בכל הדירה? לא נשמע לי הגיוני. למה לעשות כזה דבר?

יש.

הגיוני.

כשרוצים לעשות הנמכה על מנת להעביר תשתיות וחיווט בתקרה, ולא ניתן או יקר מאוד לחצוב הכל בבטון.

כמו כן משמש לגופי תאורה שקועי תקרה.

זה נפוץ מאוד בשיפוצים בדירות קיימות, ונפוץ מאוד בדירות בסטנדרט בניה גבוה (דירה חדשה, לא שיפוץ של ישנה).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אצלי קיימת בעיה דומה ולא מדובר בתקרת גבס אלא בתקרה שעשויה מבלוקים , הסדקים הם בין חיבורי הבלוקים ומלבד העניין האסטטי לא מדובר במשהו מסוכן, כמובן שאפשר לתקן אבל כנראה שהתזוזות גורמות לסדקים להופיע אחרי כמה שנים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אצלי קיימת בעיה דומה ולא מדובר בתקרת גבס אלא בתקרה שעשויה מבלוקים

לא קיימת תקרת בלוקים.

איך הניחו אותם בבניה? באויר? מה מונע מהם ליפול?

ככל הנראה אצלך יש תקרת צלעות עם מילוי בלוקים. שם הסדקים יהיו אחרים. הסדרים שבצילום אופייניים ללוחות גבס.

5249686[/url]]מכירים סוג של מילוי אלסטי שגם אם יהיו תזוזות' date=' ויהיו...אז שלא יווצרו סדקים?[/quote']

כן. על התפרים בין לוחות הגבס מיישמים רשת עם שפכטל, והיא מאפשרת גמישות בצבע ללא סדקים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

ישנם מקרים שקבלנים משתמש בפלטות גבס על תקרה קיימת (בטון או צלעות+בלוקים) בשביל לחסוך בזמן הטיוח ועל מנת להגיע לגימור חלק בזמן קצר.

עם גבס שמיושם לא באופן מקצועי יכולות להופיע המון בעיות - אך חשוב לציין שגם כאשר הוא מיושם היטב, קיים סיכוי מסויים שאולי תפרים (חיבורים בין פלטות) יפתחו.

בנוגע למקרה הנ"ל - נראה שבכל חיבור שיושם בו סרט\רשת, יש "באמפר" של שפכטל. זה לא מקצועי ובעבודה יסודית אמורים להחליק את החיבורים עד לרמה בלתי נראית (לפחות 2 ידיים ורצוי 3 ידיים של שפכטל).

יש בעיות נוספות במקרים כאלו: כאשר נוצר רווח בין פלטות בזמן ההרכבה ולא ממלאים שם חומר כלשהו (רצוי חומר שלא שוקע - כמו למשל פרופילה, גבס או טיח גבס) ורק שמים "סרט" או רשת עם קצת שפכטל עליה, לא יעבור הרבה זמן עד שפלטות יתחילו מעט לזוז כתוצאה מהפרשי טמפרטורה בחורף ובקיץ ואז גם הרשת\סרט יתחילו להישבר בשלב כלשהו.

לאחרונה נתקלתי בעבודה מעניינת של קבלן: פלטות גבס ירוקות שככל הנראה יושמו טרם יציקה (ככה זה לפחות נראה) ואז בגמר היציקה התקרה למטה כבר עם פלטות ירוקות. על הפלטות יישמו שכבה של 1.5-2 ס"מ טיח גבס ולמען האמת זה נראה מצויין (בניין בן 3-4) וללא שום סדק. בכלל, גם בקירות בטון מצאתי פלטות גבס ירוקות ועליהן שכבה של 1.5-2 טיח גבס וגם שם זה נראה פנטסטי (מדובר בדירה בתל אביב ב-ל' החדשה, נראה שהשקיעו שם אקסטרא אקסטרא מקדמי ביטחון ובכלל העבודה נראית איכותית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, מה שאתה מתאר זה פלטות גבס בהדבקה (או בתפסנות לפני היציקה) ועליהן גמר שנקרא ״טיח גבס״.

הפלטות עצמן עם פאזות לארבע כיוונים, ורשת מלאה. לא רק בתפר.

זה הסטנדרט הגבוה ביותר שאני מכיר.

בכל מקרה זה לא מה שבתמונות של פותח השרשור.

שם הנמכת גבס או גבס בהדבקה ישירות לתקרה (ללא קונסטרוקציה) באיכות חיבור ירודה.

התיקון: פירוק והתקנה מחדש.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

• תוכן חדש...