Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהשוואה לרוסיה אנחנו מצויינים, בהשוואה לניגריה בכלל גן עדן, אבל לזה אנחנו רוצים להידמות?

 

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

 

  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהסיבה להבדל בין הקטעים המוגבלים ללא מוגבלים היא העומס. מהניסיון שלי ברגע שמתחיל עומס כל הנהגים נוהגים כמונו בלי קשר להגבלת המהירות. גם בכביש 6 כשהוא זורם על 140 אין פקקים וכמעט אין הידחפויות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא הבנתי.

 

בקטעים הלא מוגבלים יש יותר התנגשויות, בפרופורציה לכמות המכוניות.

 

יש סיבה שה״פטנט״ הזה לא תפס מחוץ לגרמניה. אפילו בגרמניה יש על זה שיח פוליטי ער.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה מעניין.

איזה מעגל, עוד מימי המאמר שקראתי בעיתון אוטו בשנת 88 ''שוחטים את פרת המהירות הקדושה''. כן המהירות, לא המהירות.

 

התנהגות בני האדם הנוהגים בכביש - אינה מנותקת מזמן ומקום.

 

איך מצפים מחברה שהבון טון שלה הוא אני ואפסי עוד, שהצעירים שלה מנסים להרוויח כמה שיותר כסף וכמה שיותר מהר במטרה 'לא לראות אף אחד ממטר'. זה מתחיל בחברה שציבורים שלמים בתוכה (בני-מיעוטים, קשישים, נכים) הם שקופים כמעט לגמרי, ויוצר אחרי שנים רבות ארוזיה מלאה ביחס כלפי כל מי שאינו אני.

למשל כשפותחים לך את הדלת על האוטו בדפיקה גם אם אתה יושב בפנים מפני שגם הרכוש שלך וגם המרחב האישי שלך לא מעניין אף אחד. אז לא מעניין כשאני חונה ובטח לא מעניין כשאני נוהג.

 

ויש אנשים שמצפים לראות יחס חיובי לזולת בכביש?

 

מצחיק ממש.

ולמי שמתבאס, אל תתבאסו - תראו מה חן ג. כותב - המצב בכביש אצלנו סטטיסטית הוא כמו בגרמניה, ולכן מי שמרגיש ביער השחור אחרת מביער בן שמן זה נובע רק מהעדפה ולא משום סיבה מדידה אמיתית.

פורסם (נערך)

גם אני חזרתי עכשיו משבוע בגרמניה, אתן את שתי האגורות שלי.

 

אני יודע למה אתה מתכוון, זה קרה לי לפעמים, אך לרוב זה בגלל מישהו שנוסע 105 במקום 120, ועוד מישהו שנוסע על אוטומט מאחוריו, מקדימה כמה משאיות, וזה יוצר את המצב הזה. התנועה האטה וכולם עוקפים את קומץ האיטיים האלו בבת אחת תוך שמירה על המהירות המותרת וזה יוצר את התחושה הזו של ההתנחלות, כשבעצם אין מה לעשות.

 

כמו כן, ישנן הרבה Baustelle (עבודות תחזוקה) בחלקים גדולים של הכבישים וזה קצת מעצבן. לפעמים הנתיבים הזמניים שהם מציירים על הכביש כל כך צרים וקלסטרופוביים שכולם פשוט נוסעים רק בימני. עם זאת, הכל נעשה לפי התקן, התראות מראש וכמובן כל הסימונים המתאימים.

 

חוץ מזה הכל היה באמת מדהים. הדבר הכי ממצה שאני יכול להגיד על הנהיגה שם הוא שאתה מרגיש שהנהגים סביבך נוהגים - ומתרכזים רק בזה. זה ההבדל הגדול וזה בא לידי ביטוי בדברים קטנים כמו שמירה מדוייקת על הנתיב (במיוחד ברחובות עירוניים עם פיתולים יותר מנתיב אחד) או צפייה מראש של סיטואציות והתנהגות בהתאם.

 

עוד כמה אנקדוטות:

 

- יצא לי לעמוד בכמה פקקים ולהתקל בתרבות של ה Rettungsgasse (נתיב לרכבי חירום). אלו שבנתיב השמאלי נצמדים שמאלה, אלו שבשאר הנתיבים נצמדים ימינה, וכך נוצר נתיב חירום בין הנתיבים הראשון והשני. רוב האנשים עושים זאת כברירת מחדל עוד לפני ששומעים סירנות, ואז כשעובר רכב משטרה הוא לא צריך להתחיל להעיף את כולם הצידה.

. אפילו יש שלטי הסברה של זה לאורך הכבישים.

 

- היענות מדהימה לאיתות ימינה לפני יציאה מכיכר. ממש אפשר לסמוך על זה שם וזה מייעל את זרימת התנועה. כשהיה בכיכר טרקטור, הוא אותת לי עם היד לפני היציאה.

 

- נתקלים באור גבוה שם בעיקר כסמן של "אני נותן לך לעבור", למשל במקרים של פניה מסמטה אל תוך רחוב דו סטרי: רכבים משני הכיוונים עוצרים ומהבהבים לו שהם נותנים לו להכנס.

 

- מהירות השיוט האידאלית כשאין הרבה תנועה היא 180-190 קמ"ש. יותר מזה, ופעם בכמה זמן יהיה איזה רכב שעוקף משאית או מישהו שלא מעריך נכון את המהירות שלך. כשנסעתי במהירויות יותר גבוהות (לכיוון 240) אז קרה שרכבים יצאו לעקיפה של הרכב שלפניהם לפני שעברתי כי לא העריכו נכון כמה מהר אני אצמצם את המרחק אליהם.

 

- משמעת הדוקה בעניין הגבלת המהירות. אם מגבלת המהירות היתה 120 ועכשיו היא 100, כולם בולמים בבת אחת, גם אם לכאורה תנאי הכביש נשארו זהים לחלוטין ואין לכך סיבה. בהתחלה זה מוזר אבל אחרי זה מחלחלת ההבנה שכאשר יש 100% compliance, זה מאפשר למתן את התנועה בצורה חכמה עם השלטים האלקטרוניים לאורך מרחק לפני אזורים עמוסים יותר ובעצם מונע התגדשות של התנועה באזורים מסויימים.

 

- בכבישים בין עירוניים לא מהירים (B) יש מגבלת מהירות של 100 באופן כללי. הכבישים עוברים דרך עיירות וכשיש שלט שמסמן שנגמר השטח של העיירה, מותר לנסוע שוב 100 קמ"ש. שמתי לב שאנשים מאיצים ממש מהר בצורה לא מוסברת. חבר גרמני הסכים איתי ולא ידע את הסיבה (אמר שזה בשביל הכיף :wink:). לי זה פשוט היה מוזר כי זה מאוד לא חסכוני.

 

- נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה = 80 אירו + נק' לרשיון. נסיעה בנתיב אמצעי שלא לצורך עקיפה (זה לא פחות גרוע) = רק קנס כספי.

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם (נערך)

ולמי שמתבאס, אל תתבאסו - תראו מה חן ג. כותב - המצב בכביש אצלנו סטטיסטית הוא כמו בגרמניה, ולכן מי שמרגיש ביער השחור אחרת מביער בן שמן זה נובע רק מהעדפה ולא משום סיבה מדידה אמיתית.

 

העניין הוא שאין מדד אחיד לקטל בדרכים. המדד שנעשה בו השימוש הרב ביותר מודד כמות הרוגים ביחס לגודל האוכלוסיה. במדד הזה גרמניה יותר מסוכנת מישראל (אם כי בדוחק) ונמצאת קרוב לתחתית הרשימה מבחינת בטיחות בדרכים באיחוד.

 

יש מדדים אחרים שבודקים את הנתון בהשוואה למספר כלי רכב או נסועה, ושם גרמניה נמצאת במקום מעט יותר טוב, אך עדיין רחוק ממזהיר בין מדינות המערב.

 

בכל אופן, נתונים נוספים מראים בבירור שגם אם גרמניה נמצאת במקום טוב מבחינת בטיחות בדרכים, זה למרות האוטובאהנים הלא מוגבלים ולא בזכותם.

 

עצם העובדה שאף מדינה אחרת לא נקטה במדיניות כזו בנוגע למהירות - אומרת דרשני כשלעצמה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בוקה ומבולקה או לא - הנתונים הגרמניים לא מחמיאים. במדדים השונים של קטל בדרכים הם בערך באותו מקום כמו ישראל, וגם זה למרות האוטובאהנים הלא מוגבלים ולא בזכותם.

 

הסטטיסטיקה בגרמניה מלמדת שבקטעים הלא מוגבלים יש יותר התנגשויות מלכתחילה בהשוואה לקטעים הבלתי מוגבלים, כמובן הכל ביחס לנפח התנועה.

מקור?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נתוני ה-OECD לשנת 2014, החדשים ביותר שמצאתי:

הרוגים ל-100 אלף תושבים - ישראל 3.4; גרמניה 4.2

הרוגים ל-100 אלף ק"מ נסועה - ישראל 5.3; גרמניה 4.6

הרוגים ל-10,000 מכוניות - ישראל 0.9; גרמניה 0.6

 

יש לשים לב כי בישראל מספר ההרוגים זינק מ-2014 ל-2015 ב-15.4% לעומת עלייה של 2.9% בגרמניה, כך שהפערים הסטטיסטיים כפי הנראה גדלו.

 

עוד כאן

פורסם
אם צופרים לך באופן קבוע, כניראה יש לך בעיה בנהיגה. אני שומע צפירות לעיתים מאוד רחוקות (ואני נוסע הרבה, לפחות 30K בשנה), לי באופן אישי נדיר מאוד שמישהו צופר (זה אולי קורה פעם, פעמיים בשנה כאשר נהג עצבני רוצה שאני אסע מהר יותר ברמזור).

לא קשור לנהיגה שלי. בתור הולך רגל בתל אביב, שפשוט הולך על המדרכה, כמות הצפירות חסרת פורפורציה. אני ממש מתפלא שאחרים פה לא שמו לב לזה

פורסם

גם אני חזרתי עכשיו משבוע בגרמניה, אתן את שתי האגורות שלי.

,,,

כמו כן, ישנן הרבה Baustelle (עבודות תחזוקה) בחלקים גדולים של הכבישים וזה קצת מעצבן.,,,,

עם זאת, הכל נעשה לפי התקן, התראות מראש וכמובן כל הסימונים המתאימים.

,,,,.

עוד כמה אנקדוטות:

 

- יצא לי לעמוד בכמה פקקים ולהתקל בתרבות של ה Rettungsgasse (נתיב לרכבי חירום).

אלו שבנתיב השמאלי נצמדים שמאלה, אלו שבשאר הנתיבים נצמדים ימינה,

וכך נוצר נתיב חירום בין הנתיבים הראשון והשני.

רוב האנשים עושים זאת כברירת מחדל עוד לפני ששומעים סירנות, ואז כשעובר רכב משטרה

הוא לא צריך להתחיל להעיף את כולם הצידה.

. אפילו יש שלטי הסברה של זה לאורך הכבישים.

,,,

- משמעת הדוקה בעניין הגבלת המהירות. אם מגבלת המהירות היתה 120 ועכשיו היא 100,

כולם בולמים בבת אחת, זה מאפשר למתן את התנועה בצורה חכמה עם השלטים האלקטרוניים

לאורך מרחק לפני אזורים עמוסים יותר ובעצם מונע התגדשות של התנועה באזורים מסויימים.

,,,,

- נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה = 80 אירו + נק' לרשיון.

נסיעה בנתיב אמצעי שלא לצורך עקיפה (זה לא פחות גרוע) = רק קנס כספי.

 

רשמתה ברור ונכון את הבעיה - המדינה לא שמה עלינו , אין סימון אין הדרכה אין אכיפה.

הפתרון פשוט - לבצע את הדברים אשר כתבתה.

 

בישראל - המדינה לא עוזרת - רק מסבכת.

כאשר המדינה מתנהגת כך לאזרחים, יש הרבה נפגעים בכביש, צריך לעזור לנהגים.

 

 

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נסיעה בנתיב האמצעי גרועה מנסיעה בשמאלי בכביש בעל 3 נתיבים.

 

באמת? לא מסכים. אני אישית נוטה לנסוע בנתיב האמצעי. למה? כי בימני נוסעים לעתים יותר לאט ממני (על אף שאני נוסע על 100).

כל כמה מאות מטרים / כמה ק"מ יש השתלבויות וזה גם ככה מאלץ אותך לעבור לאמצעי. ובימני רוב הזמן גם נוסעות המשאיות. שילוב של כל אלה יוצר מצב שאם אני כל-כך רוצה לנסוע בימני, אני צריך לזגזג כל הזמן בין הימני לאמצעי. מיותר.

פורסם
באמת? לא מסכים. אני אישית נוטה לנסוע בנתיב האמצעי. למה? כי בימני נוסעים לעתים יותר לאט ממני[...]אם אני כל-כך רוצה לנסוע בימני, אני צריך לזגזג כל הזמן בין הימני לאמצעי. מיותר.

 

במקרה הזה אתה צודק. הצורך לעבור הלוך ושוב בין נתיבים בתרחיש כזה מסוכן ומפריע לתנועה יותר מאשר אי שמירת ימין.

 

במצב של תנועה דלילה יותר, הנתיב השמאלי הראשון (אין ״אמצעי״) הוא בהחלט המקום הגרוע ביותר לשבת בו כי אתה ״חשוף״ לתנועה עוקפת משני הצדדים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

- יצא לי לעמוד בכמה פקקים ולהתקל בתרבות של ה Rettungsgasse (נתיב לרכבי חירום). אלו שבנתיב השמאלי נצמדים שמאלה, אלו שבשאר הנתיבים נצמדים ימינה, וכך נוצר נתיב חירום בין הנתיבים הראשון והשני. רוב האנשים עושים זאת כברירת מחדל עוד לפני ששומעים סירנות, ואז כשעובר רכב משטרה הוא לא צריך להתחיל להעיף את כולם הצידה.

. אפילו יש שלטי הסברה של זה לאורך הכבישים.

זה החוק, במצב בו אין שוליים. אם יש שוליים הם מהוים את נתיב החירום. המעבר נפתח בין השורה השמאלית ביותר לבין זו שמימינה, לא משנה כמה נתיבים יש.

- היענות מדהימה לאיתות ימינה לפני יציאה מכיכר. ממש אפשר לסמוך על זה שם וזה מייעל את זרימת התנועה. כשהיה בכיכר טרקטור, הוא אותת לי עם היד לפני היציאה.

חלק מההקפדה על כל החוקים. באוסטריה נתקלתי בתמרורים במעגלי תנועה עליהם מצוייר רכב עם "ברק" סביב פנס האיתות הימני - תזכורת לנהגים. וגם בניידות שאכפו את העבירה. בהולנד זה אפילו יותר מתוחכם - בכל הכבישים המהיריל יש שילוט אלקטרוני (בדומה למה שיש אצלנו באיילון) כל 500 מ', ובמקרה הצורך יש הורדת מהירות מותרת אפילו עשרות קילומטרים לפני מקום התאונה או המכשול, בהמשך שלטים המפנים את הנהגים לנתיב הנדרש (חיצים ירוקים לכיוון הנתיב הפתוח ו-X אדום מעל הסגור), והנהגים מתייתים. אוי לו למי שלא יציית, לא כדאי להתעסק עם המשטרה ההולנדית. בבלגיה נתקלתי בפקקי ענק בגלל תאונה בדרך לנמה"ת של בריסל - שני חכמולוגים שניסו לעקוף על השוליים נתפסו תוך שניות אחדות על ידי אופנועני המשטרה. השוליים משמשים כנתיב לרכב חירום בלבד.

 

- נתקלים באור גבוה שם בעיקר כסמן של "אני נותן לך לעבור", למשל במקרים של פניה מסמטה אל תוך רחוב דו סטרי: רכבים משני הכיוונים עוצרים ומהבהבים לו שהם נותנים לו להכנס.

מקובל באירופה, צריך להבין את הבדלי התרבות בין התרבות המפרגנת באירופה לבין ה"אני לא פראייר" אצלנו.

 

- מהירות השיוט האידאלית כשאין הרבה תנועה היא 180-190 קמ"ש. יותר מזה, ופעם בכמה זמן יהיה איזה רכב שעוקף משאית או מישהו שלא מעריך נכון את המהירות שלך. כשנסעתי במהירויות יותר גבוהות (לכיוון 240) אז קרה שרכבים יצאו לעקיפה של הרכב שלפניהם לפני שעברתי כי לא העריכו נכון כמה מהר אני אצמצם את המרחק אליהם.

 

- משמעת הדוקה בעניין הגבלת המהירות. אם מגבלת המהירות היתה 120 ועכשיו היא 100, כולם בולמים בבת אחת, גם אם לכאורה תנאי הכביש נשארו זהים לחלוטין ואין לכך סיבה מבחינת הנהג הגרמני יש חוק, גם אם הסיבה נשגבת מבינתו. מצד שני, אם יש הגבלת מהירות בדרך כלל הסיבה ברורה - תנאי הכביש, עבודות בדרך, מזג האויר וכו'. יש גם תמרורים המגבילים מהירות בערפל. בהתחלה זה מוזר אבל אחרי זה מחלחלת ההבנה שכאשר יש 100% compliance, זה מאפשר למתן את התנועה בצורה חכמה עם השלטים האלקטרוניים לאורך מרחק לפני אזורים עמוסים יותר ובעצם מונע התגדשות של התנועה באזורים מסויימים.

בגרמניה יש דבר שנקרא stau. בעברית זה נקרא פקק תנועה, אבל מדובר בתופעה שונה ממה שאנחנו רגילים: מדובר בפקקי ענק באוטובאהנים, שמופיעים ונעלמים באופן בלתי צפוי ומסיבות לא מוסברות. אם יש האטה יש לצפות לדבר הזה, שיכול להופיע מאחורי עיקול כלשהו. יש מערכת התראות (שילוט אלקטרוני או פלקטים שנתלים על גשרים) וכן מערכת התראה אלקטרונית שמתפרצת למעכות המולטימדיה ברכב (בגרמנית), אבל הגרמני שרואה האטה מצפה גם לעצירה מוחלטת.

 

- בכבישים בין עירוניים לא מהירים (B) יש מגבלת מהירות של 100 באופן כללי. הכבישים עוברים דרך עיירות וכשיש שלט שמסמן שנגמר השטח של העיירה, מותר לנסוע שוב 100 קמ"ש. שמתי לב שאנשים מאיצים ממש מהר בצורה לא מוסברת. חבר גרמני הסכים איתי ולא ידע את הסיבה (אמר שזה בשביל הכיף :wink:). לי זה פשוט היה מוזר כי זה מאוד לא חסכוני.

 

- נסיעה בנתיב השמאלי שלא לצורך עקיפה = 80 אירו + נק' לרשיון. נסיעה בנתיב אמצעי שלא לצורך עקיפה (זה לא פחות גרוע) = רק קנס כספי.

הוסף לכך גם קנסות על עקיפה מימין, והעבירה חמורה ביותר באוטובאהן - אי שמירת מרחק. [/QUOTE]

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לא קשור לנהיגה שלי. בתור הולך רגל בתל אביב, שפשוט הולך על המדרכה, כמות הצפירות חסרת פורפורציה. אני ממש מתפלא שאחרים פה לא שמו לב לזה

שמתי לב לזה כשהייתי בחו"ל. לא שמעתי צפירה אחת. הייתי בארה"ב שם מתנחלי השמאל רבים יותר מישראל, אבל לא ראיתי צפירות והבהובים בכביש מהיר. אני משער שזה כי אין שם חוק נגד זה במדינה שבה הייתי.

בכל מקרה, גם בתוך מנהטן לא שמעתי כמעט צפירות. פקקים ועומסים אינסופיים ועדיין לא שמעתי צפירות ולא ראיתי חניות כפולות.

כן ראיתי הרבה משטרה בכבישים ובייחוד בתוך הערים.

האפקט הזה של רעש במרכזי ערים בארץ בלתי נתפס. אנשים מאוד קלים על הצופר. אני אישית משתמש בו כמוצא אחרון אחרי שגם הבהובים לא עזרו והנהג המפריע פשוט מנותק לחלוטין מהכביש.

האמת שכבר התרגלתי וזה פחות מפריע לי, אבל אני לחלוטין מבין את מי שזה מפריע לו.

 

שמתי לב למשהו נוסף, כשאני רגוע בעצמי, אני הרבה יותר סבלני לאחרים בכביש. אני לא מתכוון לברור מאליו, אלא לסיטואציה שבה מצב זהה לחלוטין יתקבל אצלי ביותר/פחות הבנה כתלות במה היה קודם לכן בנסיעה. כלומר, לפעמים דושבאג אחד שחותך אותי שנייה לפני השתלבות עלול לגרום לכך שכשיגיע דושבג אחר אני לא אתן לו להשתלב, למרות שבמצב האופטימי אני כן רוצה לתת לכאלו להשתלב, וזה בד"כ מה שאני עושה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו - בחלק ממדינות ארה"ב חוקי השמירה על הימין והאיסור על עקיפה מימין לא קיימים, כך שההתנחלות בשמאלי תקינה ובהתאם לכך אפשר לעקוף מימין.

לגבי הצפירות - בארץ אכן יש בעיה, אבל היא משותפת גם למדינות ים תיכוניות אחרות. סע לאיטליה או ספרד ותשמע לא מעט צופרים, כולל מצבים בהם מהירות הקול גבוהה ממהירות האור. ככל שתצפין הסבלנות, הכבוד לזולת ובמיוחד הכבוד לחוק הולכים ומתגברים.

יש לי סרטון (לא העליתי כיון שעדיין לא ניסיתי להעלות סרטים ליוטיוב ואין אפשרות להעלות סרטים ישירות לפורום) שבו אני יושב על הצופר. הסיבה: דרך בה יש לי זכות קדימה, אבל לא פחות מ-5 רכבים שמגיעים מסעיף שבו יש תמרור "תן זכות קדימה" נוהגים כאילו הם בקטע לא מוגבל באוטובאהן גרמני, לא מאטים ולא טורחים להסתכל אם יש רכב שיש לו זכות קדימה כלפיהם. אפילו לא מתיחסים לצפירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 


×
×
  • תוכן חדש...