Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכן שאלתי (לאסף) לגבי האם ראו מקרים כאלו בארץ או ששמעו מפה לאוזן כמובן.

הכשל מעניין באמת אבל תלוי עד כמה הוא נפוץ באמת ולכן שאלתי עד כמה ראית או שמעת באמת על התופעה.

המנוע באמת עובד ביחס דחיסה "גבוה" של 1:10 ולכן זקוק גם לאוקטן 98 בכדי להפיק ביצועים מיטביים בגרסאת ה 240 כ"ס.

לגבי הרכב, באופן כללי למי שיקרא וקורא:

1. תיבת ההילוכים ששמה הוא: 6DTC450 MPS6 היא אכן תיבה אמינה ולא רעה כלל, מצמדים רטובים ואפשרות לעד 450NM שזה כ 45 קג"מ, לא קצת בכלל כאשר גרסאת ה 203 כ"ס מפיקה כ ~30 קג"מ וגרסאת ה 240 כ"ס מפיקה עד ~35 קג"מ (כל המספרים ללא OVER BOOST רגעי של כמה שניות).

התיבה במקור, הייתה צריכה להיות תיבה ללא החלפת שמן הגיר במקור, אך היצרן (פורד) החליט כן להוציא נוהל החלפת שמן התיבה כל 3 שנים או 37,000 מיילים שזה 60,000 ק"מ המוקדם מבינהם.

הקטע? מדובר על שמן מינרלי מאוד מאוד יקר פר ליטר והתיבה צריכה עד 7-8 ליטר, במוסכים טוענים שממלאים 6.5 ליטר כפי שנדרש ועל זה הם גם גובים 6.5 ליטר, אני יודע שבחו"ל ממלאים עד 7-8 תלוי איך כל אחד ממלא היות ולתיבה יש מספר פקקי ריקון ופקק וביקורת.

כמו כן, מוחלף הפילטר החיצוני שנגיש מאוד, למרות שיש גם פילטר פנימי די נגיש, אבל נדרש להסיר את התיבה מהרכב לצורך ההחלפה.

לכן, השיקול לא היה קיים עד שפורד הוציאה נוהל החלפת שמן התיבה, הליך שיכול לעלות בין 1300-1500 שקלים תלוי.

2. צריכת הדלק מחוץ לעיר בהחלט מספקת מאוד ביחס לגודל הרכב (אצלי דגם ה 5 דלתות האצ'בק ששוקל כמעט 1.6 טון משקל עצמי) ואני מצליח להוציא עד כ 14.5 ק"מ לליטר מחוץ לעיר בקרוז קונטרול על 100 ומזגן בטמפ' נוחה (כך שהוא כבה לעיתים רבות יותר).

הרכב, כאשר הוא מלא אנשים ומלא ציוד, עובר את משקל ה 2.1 טון ובחג הזה, נסיעה לצפון בכביש 6 על 120-130 כולל עקיפות + עליות בצפון וכו', הרכב הצליח להוציא 11.5 ק"מ לליטר, כאשר הרכב עמוס באנשים ובציוד בצורה מירבית, בהחלט לא רע בכלל ביחס לנוחות שהנוסעים חוו והשקט ואיכות הנסיעה.

בעיר? ובכן... רמזורים והאצות רבות ובלימות, בהחלט הצריכה סבירה ויכולה להיות גם 9-10 ק"מ לליטר ברגוע למרות שיש מקרים שגם 6-7 ק"מ לליטר תלוי כמה לוחצים ומאיצים, זאת לא צריכה דמיונית כל כך.

בכל אופן, רכב כבד, מנוע בריא ותיבה איכותית, מספקים צריכה סבירה, מי שחושב על חסכון דלק ברכבים בקטגוריות כאלו, זה לא בשבילו, למרות שמן הסתם נחמד לדבר על זה לפעמים.

3. המזגן? ובכן, המזגן באמת לוקה בחסר מהסיבה הפשוטה ביותר, מדובר על מזגן שמפיק בצורה המיטבית ~7.8 מעלות בפתחי המזגן תחת צל וביום סביר כאשר ברכבים "ישראליים" אחרים, טמפ' היציאה בפתחים היא בין 2-4 מעלות וזה הבדל משמעותי. ברור שבחורף ובימים קרירים המזגן מספק מעל ומעבר, אין ספק.

בקונפיגורציה שלי, עם דלת חמישית ושמשה ענקית מאחורה + סאן רוף (יש גם סוגר פנימי מן הסתם) במידה ואני מחנה את הרכב תחת השמש הישירה ביום קיץ חם ונכנס לרכב (יש אופציה לפתוח את כל החלונות כולל סאן רוף לפניי שאני נכנס) המזגן לוקח לו דקות ארוכות מאוד להגיע לטמפ' סבירה כלשהי היות והרכב רותח וחם + מושבי עור וגודל השמשות, לא עושים חסד.

המזגן בהחלט נקודה חלשה ומאז 2008 בצעו איזה תיקון קטן ואיחוד צנרות המיזוג, מעבר לכך? היבואן לא דאג ולא ביקש שום שדרוג למדחס או למפוח, וזה למרות שיש את פורד GALAXY או S-MAX שלהם יש יכולות קירור טובות יותר, ניתן היה להתקין יחידה דומה גם במונדאו = היבואן כנראה לא טרח לעשות זאת בוודאות.

המזגן במונדאו הוא מזגן בסגנון מערכת "צפה" והמיזוג בהחלט מכוון יותר למקומות עם קלים קריר שבו מעדיפים קירור כל חלל הרכב (יש מיזוג לאחור בקורות לנוסעים) מאשר קירור מאסיבי מקדימה.

אני באופן אישי, בדקתי עם מד טמפ' וכו', גיליתי שכאשר עוצמת המפוח היא 2 קווים לפניי הסוף, הטמפ' בפתחים היא ~7.8 וכאשר מעלים בקו נוסף זה עולה מעבל 10 והקו האחרון, עוצמת מפוח מקסימלית אבל הטמפ' בפתחים מגיע לעד ~11 מעלות, הבדל משמעותי מאוד, ולא, אין הבדל בין סחרור פנימי או חיצוני מסתבר.

לכן, ההמלצה שלי היא לנסוע כמה דקות על עוצמת מפוח מקסימלית, לקרר קצת ואז להוריד 2 קווים מהסוף, כך יש ספיקה סבירה של המפוח והטמפ' בפתחים קרירה, תנסו ותראו. (מסבתר שגם אין כל כך הבדל אם סוגרים את הפתחים לנוסעים מאחור או לא).

אין ספק שאני תמיד, אבל תמיד מחפש חניון מקורה, חניה מוצלת בקיץ ולמזלי, בניין יש חניה מקורה, בעבודה גם כן ובחניית הרכבת גם כן, לכן לא באמת סובל, אבל מבין את האחרים, אין ספק.

4. לגבי המנועים, גרסאת ה 203 כ"ס וגרסאת ה 240 כ"ס הם אותם המנועים בדיוק, ההבדל הוא בתוכנה. אולם, מבדיקה קצת יותר מעמיקה, יש טענות בפורומים מקצועיים מאוד שמתעסקים בשדרוגים כאלו ואחרים בחו"ל, שבגרסאת ה 240 כ"ס צנרת הפליטה גדולה במקצת מהגרסא החלשה יותר, הגיוני באופן תאורתי מן הסתם אבל מלבד זה, זהים לחלוטין.

את גרסאת ה 203 כ"ס ניתן לשדרג לעד ~270 כ"ס ועד ~41-42 קג"מ (כל המספרים ללא OVERBOOST) היות והגיר מחזיק לעד 45 קג"מ, כנ"ל לשדרג גם את גרסאת ה 240 כ"ס למספרים האלו, מעבר לכך נדרשים שינויים כאלו ואחרים מכיוון שב STAGE 1 זה הגבול פחות או יותר למנוע הזה בקונפיגורציה המקורית הזאת, די והותר לרכב משפחתי שמיועד למטרה מסויימת.

5. יש כמה וכמה שדרוגים שניתן לבצע במחשב הרכב, ישנו אדם בחו"ל שעושה את זה, המון שדרוגים מעניינים ושינויים כאלו ואחרים, זה מסיר את האחריות אבל למי שהרכב פרטי שלו, לא בעיה.

הינה השרשור:

http://www.talkford.com/community/topic/226452-convers-firmware-modifications-new-functions

והרשימה העדכנית לשדרוגים:

here are the prices: (middle version Convers+)

the update with Park Assist price is 80EUR

it includes:

- park assist displaying

- PTC heater displaying

- marker and front light are separated

- FL dark colour theme instead theme 2

- Locked door alert messages (messages only, doors still are displays on the car image)

- Updated icons from FL Convers

also available

- digital speed with displaying controlled by menu (works with km/h) +20EUR

- digital engine temperature and voltage (on main interface and standby mode) +20EUR

- TPMS patch (for non-factory installed sensors without

replacement a BCMii module and without installation of the wheel antennas.

please read the TalkFord.com topic for details) +40EUR

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לבדוק בפורום שנתתי לינק אליו, ב TALK FORD ולפתוח שם שרשור או להכנס לטופיקים על נושא המיזוג.

ייתכן מאוד ואפשרי להתקין מדחס של גלקסי או SMAX החזק מבינהם, אבל לשם כך, עלייך למצוא אנשים שיכולים לספק את המידע הזה, לבצע את ההתקנה וכו'.

אולי שווה לפתוח על זה שרשור כאן (לפתוח באופן מקצועי עם כל הפרטים הנדרשים ולא משהו חובבני).

פורסם

תוכל בבקשה לשתף אותנו בניסיון שלך?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מבלי לפגוע, אשמח לדעת על איזה נסיון אתה מדבר בדיוק ומה ראית ומהיכן המידע.

איך בצעת את ההחלטה הזאת ועל סמך מה?

כפי שאמרתי, אני במקרה רשום באתר של TALKFORD האירופאי, וכל מה שאתה כותב לא קיים שם והאמן לי, הפורום מפוצץ במקרה ב.. פורד ;)

המנוע תוכנן מלכתחילה עם יחס דחיסה גבוה 1:10 כך שגרסאת ה 203 ו 240 יש להם את אותו יחס הדחיסה ואת אותם הרכיבים בדיוק.

יותר מזה, עקומת הכוח כמעט זהה, פשוט ההספק והמומנט מגיעים בעקומה קצת יותר גבוהה, זה הכל.

ברור לכולם שתוספת הספק תמיד מביאה לבלאי כלשהו, אבל עד כדי כך כפי שאתה טוען שמנועים כושלים? זה מאוד מאוד לא רציני לטעון ככה אלה אם כן טיפלת ב 20 רכבי 203 ליסינג ועוד 20 טיטניום, שאגב בארץ, אין הרבה בכלל ולכן, מאוד מעניין מאיפה הנסיון.

פורסם
איך העליב לך את פורדי..(:-

ככה חופשי בלי בושה? אכן מחייב אובג'קשן רציני

או שבעצם אולי כך נוצרת אגדה אורבנית?

כן, איזה באסוש הא?

פורסם (נערך)

מכיר את המנוע הזה במסגרת העבודה שלי (להזכירכם המנוע הנ״ל מותקן גם בחברות אחרות שהיו בבעלות פורד בעבר). בנוסף, יש לי חבר טוב שעובד בדלק מוטורס ששיתף אותי במודע לגבי המנוע.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם (נערך)

לפי מיעוט התעוד על כך, היקף הבעיה שולי או שהיצרן מטפל כמו שצריך או שהצירוף של השניים.

המנוע הזה קיים בוולוו, יגואר, רובר ופורד.

בלינק שצורף דובר על מנועים ששופרו. יתכן ובחלק מהמקרים היו שיפורים שהוסרו לפני דרישת האחריות.

פורד מעניקה עד היום אחריות יצרן מלאה לשיפור המנוע הזה שמבוצע באמצעות MOUNTUNE. במסגרת השיפור מתווסף גם רדיאטור נוסף. כך שנראה שלמנוע אין בעיה לעבוד בעומס אף גבוה ממצב הסטוק, אבל שהשיפור אינו מקצועי מספיק, הסיכוי לכשל עולה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נכון בדיוק. ובגלל שהדגם יוצר בבלגיה, ושם מדברים צרפתית (דוברי הפלמית לא מורשים לעבוד בתעשיית הרכב), אז הרכב הוא ת'כלס צרפתי ולא אתפלא אם הוא סובל מבעיות חשמל וחוסר אמינות כללית (כמו סרקוזי השקרן הזבל עוכר ישראל).

פורסם

לאחד הסמנכל"ים אצלנו היה מונדאו אקובוסט 240 כ"ס ב 2012 מליסינג.

מנסיון אישי עם הטרנד בSAMAX התיבה מצויינת ללא שום בעיה. (כל עוד מקפידים על כיוונון קלאץ' כל 40K.)

פורסם
נכון בדיוק. ובגלל שהדגם יוצר בבלגיה, ושם מדברים צרפתית (דוברי הפלמית לא מורשים לעבוד בתעשיית הרכב), אז הרכב הוא ת'כלס צרפתי ולא אתפלא אם הוא סובל מבעיות חשמל וחוסר אמינות כללית (כמו סרקוזי השקרן הזבל עוכר ישראל).

אתה מגיב הזוי, חסר הבנה וטרול לכל דבר כשאתה מגיב שטויות במיץ חסרות ביסוס והבנה כללית.

עקבתי אחריי כמה מההודעות שלך, כואבלך שיש לאחרים את מה שאין לך, כנראה.

פורסם

לפי הVIN, המפעל הבלגי זה חלק מפורד גרמניה, אז ההנהלה שלהם גרמנית (או בכלל אמריקאית).

חוץ מזה, את המפעל בבלגיה סגרו, והמונדאו הבאה (דור 5) מגיעה מספרד.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...