Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מישהו יכול לשפוך לי טיפה מידע על הנושא?

אני מעוניין להתקין מנגנון אוניברסלי כזה שכשאלחץ על השלט לנעילת הרכב, אז מראות הצד יתקפלו, וכשאלחץ לפתיחה הן יפתחו חזרה. (כבר מותקן אצלי מנגנון מרים שמשות).

ראיתי שמנגנון כזה עולה משהו כמו 40 ש"ח.

Screenshot_20160823-010532.jpg

האם ניתן להתקין מנגנון כזה לבד?

או שרצוי לגשת לחשמלאי? לדעתי הם לוקחים על זה 250 ש"ח, שזה יקר מדי..

אשמח לעזרה בנושא, מי שיודע..

תודה!!

פורסם

לדעתי הסיפור יוצא הרבה יותר יקר ממה שנראה לך, וגם מסובך.

המכשיר שהבאת נראה כמו תיבת פיקוד פשוטה, שגם המרים שמשות שהבאת יכול לעשות את אותה עבודה.

הסיפור הוא המנוע עצמו שאתה צריך להתקין במראות צד שהוא גם יקר וגם לפי מה שאני יודע דיי קשה למצוא אוניברסאלי מפאת המקום הדיי בעייתי שם, וגם הקושי בסיבוב ו"כמה" סיבוב סגירה יש לכל מראה.

המרים שמשות עולה גרושים כי כל מה שהוא עושה זה ברגע שהוא מרגיש פולס של הנעילה המרכזית אז הוא משחרר פולס של כמה שניות לחלונות שיעלו.

בעוד שהחלונות שלך מראש היו יכולים לעלות למעלה ולמטה מהכפתור אז סך הכל אתה מתעלק על הכפתור שמחובר למנוע.

במראות אני בטוח שאין לך כפתור חשמלי שגורם להם להיסגר, אם היה לך יכולת להתעלק עליו עם מכשיר כמו שהבאת.

ואם יש לך חשמלאי שיעשה את העבודה הזאת עם חלקים גם ב500 שח אני הראשון לבוא.

סתם כדי לסבר לך את האוזן, לרכב שלי הסיפור יעלה מקורי, רק חלקים משומשים מאנגליה! בסביבות ה2000 שח.

נ.ב

תגידו רק לי יש בעיה לערוך הודעות מהפלאפון בפורום הזה?!, זה מתחיל להיות ממש מעצבן, וזה קורה לי כבר כמעט שנה.

פורסם

ערן,

נראה לי שלא הבנת אותו בדיוק, כנראה שיש לו רכב עם מארות צד מתקפלות, אך לא מתקפלות כאשר הוא נועל את הרכב (כמו אצלי במאזה 3 החדשה) אלה רק עם ג'וייסטיק מבפנים לרכב. האמת שגם אותי זה דיי מעצבן, לא יודע מה הבעיה לתת פיקוד דרך השלט.

פורסם

וואלה?, לא ידעתי שיש רכבים עם מראות מתקפלות בלי שלט!, אם זה המצב אז זה בהחלט מאוד פשוט זה בדיוק אותה פרוצדורה כמו עם המרים שמשות.

הלוואי ולי ברכב היה דבר כזה, באאודי מראה עם מנוע עולה כמה אלפים, וזה עוד חלק משומש מחול, אני ביכלל לא רוצה לדעת כמה הסוכנות יבקשו.

פורסם
ערן,

נראה לי שלא הבנת אותו בדיוק, כנראה שיש לו רכב עם מארות צד מתקפלות, אך לא מתקפלות כאשר הוא נועל את הרכב (כמו אצלי במאזה 3 החדשה) אלה רק עם ג'וייסטיק מבפנים לרכב. האמת שגם אותי זה דיי מעצבן, לא יודע מה הבעיה לתת פיקוד דרך השלט.

לצערי הוא צודק:/ אין לי מראות מתקפלות וכנראה צריך להתקין באמת מנוע, יש מקום להכנסת לחצן לקיפול צראות אבל אין שם באמת לחצן, כנראה שיש תשתית אבל לא באמת שמו מנוע.

פורסם
לדעתי הסיפור יוצא הרבה יותר יקר ממה שנראה לך, וגם מסובך.

המכשיר שהבאת נראה כמו תיבת פיקוד פשוטה, שגם המרים שמשות שהבאת יכול לעשות את אותה עבודה.

הסיפור הוא המנוע עצמו שאתה צריך להתקין במראות צד שהוא גם יקר וגם לפי מה שאני יודע דיי קשה למצוא אוניברסאלי מפאת המקום הדיי בעייתי שם, וגם הקושי בסיבוב ו"כמה" סיבוב סגירה יש לכל מראה.

המרים שמשות עולה גרושים כי כל מה שהוא עושה זה ברגע שהוא מרגיש פולס של הנעילה המרכזית אז הוא משחרר פולס של כמה שניות לחלונות שיעלו.

בעוד שהחלונות שלך מראש היו יכולים לעלות למעלה ולמטה מהכפתור אז סך הכל אתה מתעלק על הכפתור שמחובר למנוע.

במראות אני בטוח שאין לך כפתור חשמלי שגורם להם להיסגר, אם היה לך יכולת להתעלק עליו עם מכשיר כמו שהבאת.

ואם יש לך חשמלאי שיעשה את העבודה הזאת עם חלקים גם ב500 שח אני הראשון לבוא.

סתם כדי לסבר לך את האוזן, לרכב שלי הסיפור יעלה מקורי, רק חלקים משומשים מאנגליה! בסביבות ה2000 שח.

נ.ב

תגידו רק לי יש בעיה לערוך הודעות מהפלאפון בפורום הזה?!, זה מתחיל להיות ממש מעצבן, וזה קורה לי כבר כמעט שנה.

תודה רבה על ההסבר המפורט,

אפשר להגיד שהבנתי בגדול איך זה עובד.

זה גרם לי לוותר על העניין:/

תודה:)

פורסם

יש לי חבר עם מאזדה 3 שהתקין את זה באחת מחנויות האבזור והבנתי שזה עושה לו בעיות, לא מתפקד כ"כ טוב.

Mazda 3 2.0 SPIRIT

פורסם

אני אתן לך טיפ קטן.

היתה לי מאזדה 6 עם קיפול מראות חשמלי.. אבל מה שנקרא ידני (יש גלגל של כיוון מראות שאם אני מסובב אז הן מתקפלות) וברגע שאני סוגר את האוטו עם השלט אז הן לא מתקפלות...מה שעשיתי היה לקפל אותן כל פעם רגע לפני שכיביתי את הרכב ובהדלקה לפתוח חזרה...

אחרי כמעט 3 חודשים ההגה התחיל להתקלף (מדובר ברכב חדש)..כשהלכתי לחברה והראתי להם, הם הסבירו לי שהמהנדסים לא תכננו על הרכב הזה מראות שמתקפלות לבד חשמלית ולכן זה לא הייעוד שלהן...(המראות התיכו את ההגה בעזרת השמש)

מסקנה שלי אישית וטיפ אליך: אם הרכב שלך לא מתוכנן להיות עם מראות מתקפלות אז אתה לא צריך את הכאב ראש הזה... יש רכבי יוקרה ורכבים חדשים יחסית שזה בא עם הרכב, שם המהנדסים של החברות חשבו על הכל ולכן זה גם עובד כמו שצריך...ללכת ולהתקין כאן אם זה לא הגיע עם הרכב, לדעתי מיותר למרות שזה קורץ ומגניב...

פורסם
אני אתן לך טיפ קטן.

היתה לי מאזדה 6 עם קיפול מראות חשמלי.. אבל מה שנקרא ידני (יש גלגל של כיוון מראות שאם אני מסובב אז הן מתקפלות) וברגע שאני סוגר את האוטו עם השלט אז הן לא מתקפלות...מה שעשיתי היה לקפל אותן כל פעם רגע לפני שכיביתי את הרכב ובהדלקה לפתוח חזרה...

אחרי כמעט 3 חודשים ההגה התחיל להתקלף (מדובר ברכב חדש)..כשהלכתי לחברה והראתי להם, הם הסבירו לי שהמהנדסים לא תכננו על הרכב הזה מראות שמתקפלות לבד חשמלית ולכן זה לא הייעוד שלהן...(המראות התיכו את ההגה בעזרת השמש)

מסקנה שלי אישית וטיפ אליך: אם הרכב שלך לא מתוכנן להיות עם מראות מתקפלות אז אתה לא צריך את הכאב ראש הזה... יש רכבי יוקרה ורכבים חדשים יחסית שזה בא עם הרכב, שם המהנדסים של החברות חשבו על הכל ולכן זה גם עובד כמו שצריך...ללכת ולהתקין כאן אם זה לא הגיע עם הרכב, לדעתי מיותר למרות שזה קורץ ומגניב...

מאזדה 6 החדשה?

אם כן, איזה קטע, בדיוק עושים ריקולים להגהים של מאזדה 3 החדשה, יש להם בלאי שהם מתקלפים.

אז אולי זה אותו מקרה כמו ל6?

אם כן אז אין שום קשר בכלל להתכה של ההגה דרך המראות :roll:

פורסם
אני אתן לך טיפ קטן.

זה הסיפור (או התירוץ?) הכי הזוי ששמעתי על קילופי הגה.

אם המראות מכוונות פנימה- איך השמש מגיעה אליהן בזווית כזו שמגיעה להגה?!

וגם אם קיימת זוית כזו (אם המראות מתקפלות מעט כלפי מעלה) אז מדובר בשעה-שעתיים ביום לכל היותר, במחשבה שאתה מחנה כל יום את הרכב בשמש ישירה..זה מה שגרם לקילוף?

פורסם

מה שאמרו לך במוסך נשמע כמו חירטוט שמישהו סתם המציא.

לי החליפו הגה במאזדה 3 2014 ואני לא סוגר את המראות בחניה.

אותה בעיה של קילופים בהגה קיימת גם ב3 החדשות גם ב6 וגם בCX5

אם משהו מהתיאוריה של ההתכה היתה נכונה מאזדה לא היו מוכרים את החלק בקישור ששמתי כאביזר רשמי - מנגון קיפול מראות אוטומטי.

https://www.mazda.co.uk/buying-owning/accessories/mazda6/2015-01/comfort-utility/C850V7650A/

אני אתן לך טיפ קטן.

פורסם (נערך)
זה הסיפור (או התירוץ?) הכי הזוי ששמעתי על קילופי הגה.

אם המראות מכוונות פנימה- איך השמש מגיעה אליהן בזווית כזו שמגיעה להגה?!

וגם אם קיימת זוית כזו (אם המראות מתקפלות מעט כלפי מעלה) אז מדובר בשעה-שעתיים ביום לכל היותר, במחשבה שאתה מחנה כל יום את הרכב בשמש ישירה..זה מה שגרם לקילוף?

מה לעשות ? זאת מאזדה שנת 2014 הצורה החדשה...זה נראה כמו שהדליקו עם מצית וההגה נהיה בנקודות מסויימות שחור כמו פחם..

ואז הוא גם מתקלף... זה לא קילוף כמו של שימוש רב בהגה של שנים...

והחליפו לי את זה מטעם האחריות ואחרי שהחליפו לי את גלגל ההגה והפסקתי לקפל את המראות הבעיה נפתרה...

עם עובדות אי אפשר להתווכח.

למשל אתן לך דוגמה באאודי,פולקסווגן, סיאט ועוד רבים וטובים הקיפול מראות הוא עם הטעייה קטנה כלפי מעלה ואז קרני השמש לא מגיעות מהמראה להגה אלא לשמשה הקדמית...

איך קרני שמש מגיעות למראה? נו איך ?מספיק שהרכב חונה עם מראה שמקופלת בבוקר לכיוון מזרח...

עריכה אחרונה על ידי roni_bel
פורסם
מה שאמרו לך במוסך נשמע כמו חירטוט שמישהו סתם המציא.

לי החליפו הגה במאזדה 3 2014 ואני לא סוגר את המראות בחניה.

אותה בעיה של קילופים בהגה קיימת גם ב3 החדשות גם ב6 וגם בCX5

אם משהו מהתיאוריה של ההתכה היתה נכונה מאזדה לא היו מוכרים את החלק בקישור ששמתי כאביזר רשמי - מנגון קיפול מראות אוטומטי.

https://www.mazda.co.uk/buying-owning/accessories/mazda6/2015-01/comfort-utility/C850V7650A/

אחי יש את החלק המקורי הזה גם לרכב מאזדה 2 בצורה הישנה?

• תוכן חדש...