Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי שני סלקלים מושאלים (תאומות), אחד עם בסיס להתקנה עם החגורה ואחד ללא בסיס כלל. קודם כל, בהחלט עדיף עם בסיס. לא בגלל שאני שולף את הסלקל הרבה (עם תאומים זה גם ככה לא פרקטי) אלא בגלל שאפשר להכניס ולהוציא את התינוק מבלי לנתק את הסלקל בכלל.

עכשיו לגבי הבסיס עם החיבור על ידי חגורה... אם זה כמו מה שיש לי (פג פרגו) אז החיסרון העיקרי שלו זה שאתה עדיין צריך להעביר את החגורה דרך "כיס" בגב הסלקל עצמו ולא רק בבסיס. מכיוון שבחגירה כזו החגורה ננעלת למצב התקצרות (כלומר, אפשר לקצר אבל לא להאריך אותה) אתה עדיין נאלץ לנתק את החגורה ולכן גם להתקין מחדש את הבסיס כל פעם שתוציא את הסלקל. אם אצלך הבסיס עם החגורה מאפשר שליפה של הסלקל מבלי לגעת בחגורה אז הוא בהחלט מספיק. ואם הוא כמו אצלי אז התועלת בו חלקית מאוד.

כל זה בהנחה שיש לך יכולת הבנה בסיסית וידיים "ישרות", אחרת כמובן לך אוטומטית על האיזופיקס. כמו שאתה מבין, את הסלקל ללא הבסיס אני חוגר כל פעם מחדש וזה לא נורא כמו שחושבים.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

בתור אב לשניים (לא תאומים):

1. אפשר לספור על כף יד אחד של לוחם הנדסה קרבית את מספר הפעמים שהוצאתי את אחד מהם עם הסלקל מהאוטו.

2. תלוי כמה רכבים יש בבית, אבל אצלינו הסלקל יצא ונכנס מהרכב לא מעט פעמים לאורך השנים - קניות באיקאה, הסעות של סבים וסבתות, סחיבה של קרשים למדורת ל"ג בעומר, יו ניים איט - עם איזופיקס זה נכנס ויוצא בשניות.

3. הפתיחה של החגורה למקסימום והתקיעה שלה כדי שלא תזוז נראית לי לא בריאה לחגורה - לא זו הפעולה שהיא מתוכננת עבורה - אבל יתכן וזו סתם אינטואיציה לא נכונה שלי.

4. העיגון הקשיח והפשוט של איזופיקס מונע טעויות ואין בו חופשים - יתרון גדול מבחינתי.

במקרה שלך זה אולי יותר יקר (במקרים אחרים אפילו זה לא), אבל לכל מי ששואל אני תמיד ממליץ לקחת איזופיקס - התקן יעודי לקשירת מושבי בטיחות - ולא לקשור עם החגורה - ההפרש הכספי הזה זניח לעומת כלל הוצאות שקשורות לתינוק החדש.

פורסם (נערך)

phpclub

אני השתמשתי ומשתמש הרבה פעמים בסלקל ומוציא את התינוקת כשהיא ישנה, לי זה נוח וכך היה עם הילדה הגדולה, כל אחד ומה שהוא מעדיף.

בכסאות הגדולים יותר יש זווית לפי גיל, בדר"כ הזווית השוכבת יותר עדיין לא כמו סלקל, בדקתי בהרבה כסאות מכל הסוגים והמחירים. בדר"כ הם גם יותר רחבים באזור הראש ואז יש כריות להתקנה, 2 הגורמים הנ"ל מגדילים את הסיכוי שהראש של התינוק יטה הצידה או קדימה מנסיון, זה לא מסוכן (לפי הקובץ המצורף) חוץ מהקדיחות של האישה שזה לא בסדר. היה לי כסא בלי איסופיקס שהוצאתי אותו פעמיים בשנה, אין ספק שיותר נוח איסופיקס, בדר"כ יש ציור על הכסא, לקח לי 10-15 דקות במקום דקה, בעיקר בגלל בדיקת הידוק החגורה, שכל אחד יחליט לעצמו כמה זה שווה לו.

**הקישור לא לצורך המלצה על המוצר אלה להמחשה, זה גם בגיל קטן יותר, לפי מה שקראתי זה לא מסוכן ולא קניתי כלום.

http://barni777.blogspot.co.il/2015/11/napup.html

ברגע שעברנו לכסא מיד שמנו לב.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0ahUKEwjC3IP7iuTNAhXlA8AKHWiTClgQFgg7MAQ&url=http%3A%2F%2Fprdupl02.ynet.co.il%2FForumFiles%2F12427234.doc&usg=AFQjCNEyXoLJ-RDfYIPJ7rpwtPKdcmBx3A&cad=rja

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

כמעט באופן גורף אנחנו מוציאים את הילד עם הסלקל. אלא אם כן אנחנו מוציאים אותו לעגלה.

להוציא מהבית בסלקל וחזרה פשוט לנו הרבה יותר נוח.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

פורסם (נערך)
...

3. הפתיחה של החגורה למקסימום והתקיעה שלה כדי שלא תזוז נראית לי לא בריאה לחגורה - לא זו הפעולה שהיא מתוכננת עבורה - אבל יתכן וזו סתם אינטואיציה לא נכונה שלי.

...

אני לא רואה איך עוד אפשר לקשור סלקל עם חגורה שפועלת בשיטה הארופאית. בשביל לקשור סלקל כך שלא יזוז עליך "לדחוס" אותו אל תוך המושב תוך מתיחת החגורה, כך שכאשר תשחרר אותו החגורה תשאיר אותו מקובע לכיסא. אני ממש שם את רב משקלי על הסלקל ומאפשר לחגורה להתהדק. לאחר שאני עוזב אותו החגורה מחזיקה אותו מקובע היטב לכיסא. אם החגורה יכלה להתארך ברגע זה, אז הסלקל היה חופשי לזוז.

יש כל מיני פתרונות של locking clip שאמורים למנוע מהחגורה מלהתארך בדיוק בשביל להשיג את האפקט הזה.

עריכה:

מצאתי אפילו

עם הוראות התקנה. שכולל את המשפט הבא:

Capture.JPG

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

בגדול, לא חייב סלקל שיושב על העגלה, אל תבחר לפי זה, אולי תשתמש בזה פעמיים עד שהתינוק יגדל.

גם ככה אומרים שזה לא בריא לשבת בסלקל מעל שעה(?) אז השימוש בסלקל הוא בעיקר באוטו ולהעלות ולהוריד מהבית.

מלבד זה, לי יש איזופיקס של מקסי קוזי וסהכ מרוצה,

שיהיה בשעה טובה!

• תוכן חדש...