Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חפרתי קצת ברשת ובפורום.

הבנתי שברכבים מודרנים לא מומלץ לבצע ניקוז נוזל בלמים על ידי פמפום דוושת הברקס מכיוון שזה יכול לגרום להרס של משאבת הבלם המרכזית.

או שמבצעים זאת על ידי מכשיר ואקום - או שאפשר להחליף רק את הנוזל במיכל העודפים שבמנוע (כמה זה נורא?)

מה דעתכם בעניין?

פורסם

משאבת ואקום, תסתכל בשרשור הכנופיה, אסף מבצע עת זה לרכבים מודרניים ומיושנים ללא הבחנה.

לא מחליפים רק את מה שבמיכל. הנוזל מלוכלך לאורך כל הצנרת והחלפה מלאה מנקזת הכל.

אני לא יודע אם זה גורם לנזק לנקז באמצעות פמפום.

פורסם

שאלה - נאמר לי שמשאבת ה ABS גורמת לסירקולציה של נוזל הבלמים , ולכן שאיבה של שמן מממכל העודפים אמורה להספיק באם עושים את זה כל שנה - מה דעת מומחי הפורום ?

פורסם (נערך)

אין שום סיבה ושום הנחיה להחליף נוזל בלמים כל שנה. אחת לשנתיים או 30 אלף, החלפה מלאה, וזהו.

טכנית, אני גם לא רואה שום דרך שמשאבה בתא המנוע תצליח לשאוב את כל הנוזל עד לנאבה, ובמקומו תכניס נוזל חדש. נשמע לי לא סביר בעליל.

ותוספת - כמות הנוזל שתוציא בשני ריקונים של המיכל להערכתי זה פחות ממה שייצא בהחלפה מלאה אחת, אז זה גם לא ייתכן שתחליף ככה הכל

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אין שום דבר שעושה סירקולציה.

יש להחליף את הנוזל בכל המערכת על ידי שאיבה מהקליפרים (או לחילופין דחיפה מלמעלה).

המהדרין ישתמשו בסורק מקורי על מנת להפעיל את משאבת הABS, זו הדרך היחידה להחליף את הנוזל גם בה (להבדיל ממערכות ישנות שבהן היו פטמות ניקוז גם על משאבת הABS).

יום טוב גם לך

פורסם

אמת. מיכל העודפים כשמו כן הוא.

תפקידו להשלים את הנוזל במערכת כאשר המכניקה משתנה (רפידות נשחקות, דיסקים נשחקים וכו'..).

אין שום דרך שבה הנוזל שבמיכל העודפים מתחלף עם הנוזל שבאחת המשאבות, ושם זה העבודה האמיתית.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...