Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע ל BMW 118 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אפשר לעבור ללא חשש, משמן ליקווי מולי 5w40 בטכנולוגיה סינטטית לשמן סינטטי מלא 5w40 מוטול, ולוולין וכו'..

במוו סידרה 118i e87 2009.

פורסם

לבמוו שלך צריך תקן ..ll01 ...אבל תאמין לי שזה הכל שטויות כל שמן סינטטי מודרני וגם חצי סינטטי ...סיפור אמיתי .לי יש במוו 535 ובטיפול במוסך המרכזי משתמשים בשמן של חברה אחרת רק בתקן זהה אז אל חשש

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

למה חצי סינטטי מלכתחילה?

לי יש סדרה 3 עם מנוע כמעט זהה . תמיד משתמש בסינטטי מלא .

לדעתי המנוע עבד הכי שקט עם valvoline 5w40 .

פורסם

LL01 מיועד לשוק האמריקאי עם ריכוז גופרית גבוה בדלק כמו בישראל ואילו LL04 מיועד לשוק הארופאי

פורסם

01 אמריקה אסיה מזרח תיכון ו04 לשוק הארופאי בגלל הבדלים בריכוז הגופרית בדלק

פורסם
למה חצי סינטטי מלכתחילה?

לי יש סדרה 3 עם מנוע כמעט זהה . תמיד משתמש בסינטטי מלא .

שמנים שרשום עליהם Syntetyc technology הם לא בדיוק חצי סינטטיים רגילים. מדובר בשמנים שאומנם על בסיס מינראלי אך מופקים בטכנולוגיה שונה לחלוטין.(חפש בגוגל על שמני HC) איכות שלהם בגדול לא נופלת מאיכות השמנים הסינטטים, אבל במחיר נמוך יותר. חלק מהיצרנים גם מגדירים אותם כסינטטיים (אל אף שזה לא נכון). תקנות במדינות שונות כולל גרמניה אוסרות לשווק אותם כסינטטים ולכן המציאו את המונח syntetyc technology.

בכל מקרה מה שחשוב זה לא הטכנולוגיה אלא התקן. יש לשמן תקן של היצרן? אם כן אפשר להשתמש בו ללא חשש.

פורסם

בוקי, מנועים האלה רגישים לשמן גם כך .

סמוך עליי בעניין הזה, אם אני מחליף כל 7 אלף ק'מ שזה חודשיים בממוצע זה לא סתם.

להשתמש ברכב כזה בשמן חצי סינטטי שעולה 20 שקל פחות,זה פשוט עוול לרכב.

פורסם

השמן ששמים במוסך המרכזי בבן-צבי לסדרות הרגילות (לא ל M עם מנועי ה S) זה ליקווי מולי בטכנולוגיה סינטטית (הסגול).

האם לדעתך מדובר בשמן שאינו המומלץ ביותר?

האם מישהו התייעץ על הנושא עם גורם מקצועי מטעם היצרן?

פורסם
בוקי, מנועים האלה רגישים לשמן גם כך .

סמוך עליי בעניין הזה, אם אני מחליף כל 7 אלף ק'מ שזה חודשיים בממוצע זה לא סתם.

זה בוודאות סתם, אבל אם אתה חושב שזה מה שצריך לעשות, מי אני שאגיד אחרת?

כמו כן מה שבאתי לאמור זה ש"טכנולוגיה סינטטית" זה לא "חצי סינטטי". זה טכנולוגיה אחרת.

זה הכל.

פורסם

שיהיה סתם ... לפעמים שקט נפשי שווה את זה .

באף רכב שהיה לי מעולם לא נגעתי בגומיות שסתומים, או כל מכלול פנימי במנוע .

שיהיה פלסבו... אבל עושה לי טוב על הנשמה.

פורסם

זה בסדר, כולנו פה דפוקים בצורה זו או אחרת.

אחד על תחזוקה, שני על ניקיון, שלישי על גאדג'טים...

סה"כ אלו ביטיים שונים של התחביב [emoji3]

פורסם
השמן ששמים במוסך המרכזי בבן-צבי לסדרות הרגילות (לא ל M עם מנועי ה S) זה ליקווי מולי בטכנולוגיה סינטטית (הסגול).

האם לדעתך מדובר בשמן שאינו המומלץ ביותר?

האם מישהו התייעץ על הנושא עם גורם מקצועי מטעם היצרן?

אצלי שמו פעם אחת את הליקווי מולי הסגול, וישר הבחנתי בשינוי לרעה ברעש של המנוע, כל מיני תקתוקים שלא היו והופיעו.

אחרי מעט מאוד זמן נמאס לי, חזרתי למוסך שיחליפו לי לקסטרול סינטטי מלא, וכמובן פילטר שמן חדש, והשקט חזר. מאז רק קסטרול.

פורסם

Oshri באיזה רכב?

והאם יש תשובה חד משמעית האם עדיף ליקווי מולי בטכנולוגיה סינטטית כמו שמוסכי היבואן שמים או סינטטי מלא? ואיזה חברה עדיף סינטטי מלא?

פורסם

עזוב אותך מוסכי יבואן, שים valvoline/castrol/ motul אתה תהיה רגוע. והמנוע שלך שגם ככה רגיש לאיכות שמן יודה לך .

תחסוך את ההפרש במחיר של הפילטר ושים knecht שיותר איכותי מהמקורי.

• תוכן חדש...