Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, - זהירות סיפור טכני וטיפל'ה ארוך.

כפי האמור בכותרת, יש לי סיאט טולדו 1.8 ליטר, שנת 2003, מצויינת ומדהימה, לפחות עד לפני יומיים.

הרכב מטופל בתשע שנים האחרונות בקביעות באותו מוסך, מומחה לנושא VAGיות ולא נחסך ממנו שום בורג.

בטיפול האחרון לפני כחודש שאל אותי בעל המוסך איזה טיפול צריך - ואמרתי שיבדוק אצלו במעקב, ומה שצריך לטפל שיטפל ושישים לב שהרכב מאבד מעט נוזל קירור ומתחמם. בסוף הטיפול שאל אותי לגבי טיימינג מתי הוחלף, אמרתי שאני לא זוכר, ושיבדוק, מה שצריך לעשות - שיעשה. בנושא הנוזל קירור, בדק ואמר שהייתה נזילה קטנה מאחד הצינורות והוחלפו שני צינורות "עייפים" במסגרת תחזוקה מונעת.

שמחתי על התחזוקה המונעת ויצאתי לדרכי.

אחרי שבוע פרצו המים מצינור אחר והרכב נגרר אחר כבוד למוסך. שם הוחלף המחבר שנפרץ ויצאתי לדרכי.

בדרך הבייתה מהמוסך הרכב התחמם (100 מעלות), שיחה קצרה הבהירה שייתכן והתרמוסטט עייף, לחזור ולהחליף.

חזרתי למחרת, הוחלף תרמוסטט וכתחזוקה מונעת (לאחר שביקשתי שלא יחסוך על הרכב שלי מאום ושיחליף מה שצריך) הוחלף מיכל עיבוי שהחל בנזילה פיצפונת במקורי חדש.

הודיתי לבעל המוסך ויצאתי לדרכי.

שלושה ימים לאחר מכן, הרכב כבה תוך כדי נסיעה ולא התניע ונגרר אחר כבוד למוסך.

מסקנות הבדיקה העלו כי חגורת הטיימינג נקרעה ונגרם נזק לראש המנוע.

לדבריו, מדובר בנזק של כ 6000-7000 ש"ח.

מעיון בספר טיפולים (עליו החתמתי את המוסך כל טיפול כמעט) רואים כי יש צ'ק ליסט ברור מה עושים בכל אבן דרך לטיפול בהתאם לכמות הנסועה והזמן.

נכון לעכשיו, מבחינת בעל המוסך יש לו "אחריות משותפת" ואמר שאחרי שנסיים את הטיפול, נשב על המחיר ונחליט כיצד מתחלק התשלום על ה"אחריות המשותפת" הזו.

אציין כי מעבר לנושא הכספי, יש לנגד עיני נושא אחריות מקצועית אם לא רשלנות, מצד בעל המוסך.

אני לא מציין את שמו ושם המוסך היות וזה לא רלוונטי כרגע לדיון, אני לא רוצה להכפיש או לעשות "שיימינג". אני מטפל במוסך הזה כבר מעל עשר שנים, למרות שהוא בתל אביב ואני מגיע אליו בתחבורה ציבורית כשהאוטו בטיפול, לאור ההמלצות שהוא קיבל בפורום, הייתי מגיע אליו מכל מקום בו גרתי - מירושלים, ועד חיפה. הצער היותר גדול שלי הוא שזה קרה לבעל המוסך הזה שאני מעריך מאוד ושמרתי לו נאמנות עד היום, ושלחתי אליו בני משפחה וחברים רבים.

ועכשיו לשאלה, האם אין אחריות למוסך על נושא שכזה ? שוחחתי עימו והזכרתי לו שדיברנו על טיימינג ואמרתי שמבחינתי מה שצריך להיעשות - שיעשה. ולמרות זאת, ולמרות שבחודשיים האחרונים הרכב היה אצלו כשלוש פעמים, לא מצא לנכון לציין כי חובה להחליף טיימינג ולא ביצע זאת במסגרת הטיפול השוטף השנתי.

מה לדעתכם צריך להיות התמהיל באחוזים לנושא ה"אחריות המשותפת" ?

מה דעתכם ?

עריכה אחרונה על ידי yosefus
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל בעל המוסך נשמע כאדם ישר וכבר הודה שיש לו "אחריות משותפת" שזה מעמיד אותו במקום ש-90% מבעלי המוסכים לא היו מודים, אלא מגלגלים את האחריות כולה לפתחך.

עכשיו יש כאן נזק של 7000 ש"ח. יש כאן בעל מקצוע שבסך הכל אתה מרוצה ממנו. השאלה כמה שווה לך המלחמה והמשך החיים עם בעל המקצוע הזה.

נניח ותלך איתו ראש בראש - אתה תצטרך להוכיח בבית משפט שהוא התרשל באי החלפת חגורת התזמון. ייתכן שהשופט יגיד שלמעשה אין לך קייס (קלוש) או שגם לך הייתה רשלנות תורמת כי לא בדקת מתי ולמה לא הוחלפה הרצועה. יש כאן גם בזבוז של זמן ועצבים.

את המספר הסופי שעליו אפשר להבליג ולבלוע את הצפרדע - רק אתה יודע. לאחד זה 0 ש"ח, לאחר 2500 ושלישי מספר אחר.

פורסם
קודם כל בעל המוסך נשמע כאדם ישר וכבר הודה שיש לו "אחריות משותפת" שזה מעמיד אותו במקום ש-90% מבעלי המוסכים לא היו מודים, אלא מגלגלים את האחריות כולה לפתחך.

עכשיו יש כאן נזק של 7000 ש"ח. יש כאן בעל מקצוע שבסך הכל אתה מרוצה ממנו. השאלה כמה שווה לך המלחמה והמשך החיים עם בעל המקצוע הזה.

נניח ותלך איתו ראש בראש - אתה תצטרך להוכיח בבית משפט שהוא התרשל באי החלפת חגורת התזמון. ייתכן שהשופט יגיד שלמעשה אין לך קייס (קלוש) או שגם לך הייתה רשלנות תורמת כי לא בדקת מתי ולמה לא הוחלפה הרצועה. יש כאן גם בזבוז של זמן ועצבים.

את המספר הסופי שעליו אפשר להבליג ולבלוע את הצפרדע - רק אתה יודע. לאחד זה 0 ש"ח, לאחר 2500 ושלישי מספר אחר.

הבן אדם כתב שהמוסך מטפל ברכב ב-9 השנים האחרונות.

יש לבדוק מתי הוחלפה ( או שלא הוחלפה) רצועת תיזמון ואם הגיע הזמן להחלפה לפי הוראות יצרן, אז המוסך

אחראי 100% ואין שום רשלנות תורמת. מקובל שהמוסך מתריע על פעולות הכרחיות ואם הלקוח לא מעוניין

המוסך רושם הערה על כך בחשבונית ובכך מעביר את האחריות למחדל ללקוח.

אם הסיפור מדוייק בעובדותיו, אז המוסך צריך לתקן ללא עלות, לקחת אחריות ולצאת גדול.

כל בעל מקצוע, אפילו המקצוען ביותר, טועה ולא פעם אחת במהלך עבודתו.

אבל שטועים, לוקחים אחריות.

כמו כן בתביעות קטנות אין בזבוז זמן או עצבים. האגרה נמוכה וההכרעה מהירה.

פורסם

shsss -

לשאלתך החגורה הוחלפה לפני שש שנים (יש תיעוד במחשב המוסך)

לאחר שנקרעה החגורה המוסך עדכן שבכלל צריך להחליף אחרי חמש שנים...

פורסם

shsss -

לשאלתך החגורה הוחלפה לפני שש שנים (יש תיעוד במחשב המוסך)

לאחר שנקרעה החגורה המוסך עדכן שבכלל צריך להחליף אחרי חמש שנים...

אם יש לך את מה שאתה אומר במסמכים, לך עד הסוף.

לדעתי, הסכום ההגיוני לפשרה הוא תשלום של עד 2000 ש"ח לתיקון הרכב (על חלקי הטיימינג ועבודה).

פורסם

אתה את שלך מבחינת הדרישות מהמוסך לעשות כל מה שצריך עשית במשך כל השנים שאתה מטפל אצלו. עצם זה שלאחרונה ביקשת שייבדוק הכל ויעשה מה שצריך ולא יחסוך ונתת לו יד חופשית הוא היה צריך לבצע החלפה של הרצועה. אין יותר טוב ויודע ממנו מה עבר ריכבך בכל השנים האלה והכל מתועד אצלו אז האחריות המלאה למה שקרה נופלת עליו ואתה לא צריך לשלם שקל! ואני מבטיח לך שגם הוא יודע זאת.

פורסם

לדעתי אתה צריך לשלם מחיר של עבודה וחלקים של טיימינג , את שאר הנזק המוסך צריך לספוג

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לדעתי אתה צריך לשלם מחיר של עבודה וחלקים של טיימינג , את שאר הנזק המוסך צריך לספוג

קבל לייק!

למרות שיש כאן עגמת נפש שלא באה בחשבון ואלמלא הטיפול כנדרש לא היינו מגיעים עד הלום.

פורסם

מסכים עם כרמי וטויטה שזאת אכן תהיה הצעת פשרה הוגנת ביותר.

מחכים לעדכונים. בהתחשב בהתנהלות המוסך עד כה, אני מאמין שזה ייסגר לטובה.

פורסם

גם אני איתכם. בהסתייגות קלילה - לא חושב שצריך לתת יד חופשית. צריך לדעת טרם הטיפול מה נדרש לבצע לפי שגרת הטיפולים. אם היה נעשה באופן הזה היה ברור כי נדרשת החלפת טיימינג, הלקוח היה אומר שהוא מסכים, וכמובן שמרגע זה כל האחריות על המוסך.

פורסם
אחריות אישית של בעל הרכב תמיד במקומה בנושא טיפול ברכב.

יש אנשים שלא שמעו את המילה טיימינג בחיים שלהם.

הם אמורים להכנס WORKSHOP MANUAL ולתת הוראות למוסך ?

מגיעים עם הרכב למוסך, נותנים מפתחות וחוזרים שמתקשרים אליהם לבוא.

על איזה אחריות אישית אתה מדבר.

הבן אדם לא טיפל במוסך מדרכה, אלא באותו מוסך עם אותו רכב 9 שנים.

פורסם

לדעתי זה מאוד תלוי אם מדובר במוסך כללי או במורשה יבואן.

מורשה יבואן חייב לטפל עפ"י הוראות יצרן ובמקרה שלא עשה כן.

ניתן לתבוע ממנו לשאת בנזק

מוסך כללי עושה מה שבעל הרכב אומר לו לעשות.

פורסם
אחריות אישית של בעל הרכב תמיד במקומה בנושא טיפול ברכב.

על איזה אחריות אתה מדבר ועל מה אתה סח?!? יש יותר לקוח הגון ולארג' מלקוח כזה שבא ומבקש מהמוסך לטפל בכל מה שצריך לפי קמ או לפי שנים ומשלם כמה שיוצא בלי להניד עפעף? וואלה יופי...יאללה שהלקוח ישלם את כל הנזק כי על אחריותו שלא בדק מתי צריך טיימינג!

פורסם
על איזה אחריות אתה מדבר ועל מה אתה סח?!? יש יותר לקוח הגון ולארג' מלקוח כזה שבא ומבקש מהמוסך לטפל בכל מה שצריך לפי קמ או לפי שנים ומשלם כמה שיוצא בלי להניד עפעף? וואלה יופי...יאללה שהלקוח ישלם את כל הנזק כי על אחריותו שלא בדק מתי צריך טיימינג!

שנינו לא יודעים האם בעל המוסך המליץ לבעל הרכב במסגרת הטיפולים השוטפים להחליף את הרצועה ואולי בעל הרכב דחה את ההצעה מטעמים השמורים איתו.

* אני לא פוסל את האפשרות ששני הצדדים יגיעו לעמק השווה.

מצורף תקנון כללי בעניין אחריות של בעל הרכב על טיפול ברכב.

Pages from ניסאן אלמרה 2003.jpg

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...