Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידוש הגה עץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי השבוע הגה עץ לאלפאסוד שלי, שידע כמה ימים יותר יפים.

אני ישתדל לעלות תמונות ע"מ שיהיה יותר קל להבין את הבעיה שנתקלתי בה...

הצבע ירד כמעט לאורך כל צדדי החישוק העליונים (הכוונה עליונים גם לאחר סיבוב ההגה),

בעוד ששאר חלקי חישוק ההגה (חלק קדמי/אחורי והתחתון) נראים ממש טוב,

כך שנוצרה מעין מדרגה בהירה כזאת בחלקו העליון של ההגה, לכל סיבובו.

האם יש חומר שניתן לצבוע איתו את אותם החלקים הבהירים של ההגה?

בנוסף, חלקו המרכזי של ההגה עשוי מברזל שחור שהחליד בקצותיו,

שפשוף החלודה עם נייר זכוכית מגלה את הברזל שמתחתיו, ומכאן אין בעיה לצבוע.

השאלה היא אם לדוגמא אני מוריד את כל החלודה והצבע מחלקו המרכזי של ההגה

עם נייר זכוכית, יש אפשרות לעשות לו ציפוי ניקל (לדוגמא בגלונומטה ליד המסגר)?

תודה,

צחי.

No worries 8)

פורסם

את העץ אתה צריך לשייף טוב ואז לצבוע בפוליטורה לפי הגוון שאתה רוצה ולאחר יבוש למרוח עליו שאווה של נגרים נותנת את הגימור החלק ליד.

בקשר לברזל במרכז ההגה לא נראה לי שאפשרי לצפות בניקל בגלל שהציפוי נעשה בטבילה ואתה לא יכול להפריד בן העץ למתכת

פורסם

יש חומר שניקרא "לכה דו בסיסית" שהיא למעשה אפוקסי.

זה מסוג החומרים שלא כדאי לנסות אותם בניסיון ראשון על הפריט המבוקש (התוצאות מוזרות טיפה).

אני צבעתי עם החומר הזה שולחן ויצאה שיכבה חלקה כמו זכוכית עם תחושת עובי מסויימת שלא ניתן לקבל מלכה...

החיסרונות?

1. ניתן ליישם בצורה טובה ע"י התזה בלבד (במריחה מיתקבלת תוצאה עלובה למדי)
  2. חשוב לנקות את הכלים אחרי העבודה ולפני שהחומר מיתקשה, אחרת הסרה שלו תתבצע ע"י ניטרוגליצרין :wink:
  3. חשוב להכין טיפה יותר חומר ממה מצריך, כי בזמן ההתזה, כאשר ניגמר החומר, קשה ליצור המשכיות...

כמו כן, שיוף ע"י נייר שיוף, ולעלות במיספרים של הנירות עד לקבלת תוצאה חלקה למגע.

את הברזל אתה יכול לצבוע בספריי ניקל ומעליו את הלכה שהזכרתי...

כדי שהגימור של הברזל יראה חלק יש צורך בשלייף חלק. ניתן ליקנות ערכות שלייף שמיתחברות למקדחה (מעין דיסקית בד + "סבון"), זה לאחר שששיפת את הברזל מנייר 60 וירדת עד ל600-800, ופני השטח חלקות (ניירות 600-800 הם "מים")...

אם תרצה אני יעלה הסבר מפורט יותר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
יש חומר שניקרא "לכה דו בסיסית" שהיא למעשה אפוקסי.

יסלח לי גילי ידידי, אך בשום אופן אין להשתמש בלכה דו רכיבית !!!

הלכה הנ"ל טובה לעבודות הנמצאות בתוך הבית, כמו השולחן שגילי צבע וכד'. ברכב יש לצבוע אך ורק בלכה חיצונית. לכה שתהיה עמידה לחום וקור קיצוניים, לשמש ישירה במשך שעות, ואפילו לטיפות גשם או מים מצינור השטיפה.

הלק המומלץ ביותר לעבודה זו הוא יכט ורניש מבריק. (ניתן לראות את התוצאה אצלי ברכב על הדש בורד וסביב החלונות).

אתה צריך לקנות את הכמות הקטנה ביותר שיש, נדמה לי רבע ליטר.

אופן ההכנה:

המדרגה שיש לך סביב ההגה נוצרה מכך שעם הזמן התקלף הצד החיצוני של ההגה מהלכה שעליו, כתוצאה מכך הוא נהיה רך ופגיע יותר לשפשוף של ידיך הענוגות וידי הנהגים האחרים שנהגו בו.

יש לשייף את כל ההגה, אך בעיקר את החלק החיצוני נטול הלכה, ולהוריד ממנו את כל הלכלוך שנדבק אליו כמו גם את השריטות שצבר משך הזמן.

יש לשים לב להורדה של המדרגה שנוצרה בין היש לכה לבין האין לכה. את המקום שמכוסה בלכה אין צורך לשייף לחלוטין - אלא רק בכדי להוריד לכלוך שנדבק אליו וכמו כן השיוף יחרוץ אותו למען תוכל הלכה החדשה להדבק אליו טוב יותר.

לאחר השיוף צריך לנקות היטב את ההגה מאבק, על ידי סמרטוט יבש תוך ניעורו וניקוי נוסף.

זה הזמן לצבוע, בעזרת מברשת רכה, כאשר צריך למרוח שכבה אדיבה אך להזהר שלא תהיה נזילה. לאחר זמן מה (חצי שעה עד שעתיים) תלוי במזג האויר, ניתן לצבוע שכבה נדיבה נוספת ואז לחכות יום. אם לאחר יום אין אחידות, יש נזילות וכד' יש צורך לשייף אותן - ואז לעבור בשכבה נוספת על כל ההגה (לא רק לתקן נקודתית את הנזילות).

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...