Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפילו במקרה רשלנות אסור לנכות מהעובד. גם לא חוסרים בקופה, גם לא טעות אנוש (שטרות מזויפים?).

תאר לך שהמעסיק היה מנכה בכל שנה את החוסרים בספירות המלאי השנתיות מצוות החנות. הרי תחת אחריותם הייתה רשלנות / הרבה גניבות.

אציין גם שמבונוסים כן ניתן לנכות רשלנות חריגה, חריגות תקציביות או חוסרים בקופה. אבל לא במשכורת הבסיס (שעות עבודה, שכר גלובלי).

זה למה המשכורת בכל עבודת קמעונאות מורכבת מבונוס משמעותי כזה או אחר בנוסף לשכר מינימום, עם הבונוס יש להם כמה משחק שהם רק רוצים.

המעסיק הקודם שלי נהג לנכות חוסרים בספירות המלאי מהעובדים בסניף דרך הבונוס, כשר אבל מסריח.

אם לא החזרת עודף נכון, למה זו אשמת מנהל התחנה?

אם קיבלת כסף מזויף, אצלנו ספגנו בהתחלה אבל לאחר חידוד לכל עובדי התחנה כל שקל מזויף שהם לוקחים זה על אחריותם, כשאני מלמד עובד איך לבדוק שטר מזויף +מצייד אותו בציוד לבדיקה מעכשיו זאת אחריותו.

אם המנהל לא נוכל וסביר להניח שלא, אין לו שום סיבה לשקר על שטרות מזויפים, הכסף הולך לבנק והוא זה שמודיע שהכסף מזויף.

אתה חי בלה לה לנד.

תבין שמה שאתה אומר זה לא חוקי נקודה. הדבר היחיד שעסק יכול לעשות זה לפטר את העובד ולתבוע במישור האזרחי כל חוסר או נזק שנגרם בעקבות שטרות מזויפים או מה שלא יהיה. לתבוע הוא יכול - לזכות זה כבר סיפור אחר.

למקרה שזה לא היה מספיק ברור - למנהל התחנה (אתה?) אין שום זכות לגעת בשקל מהכסף שמופיע בתלוש של העובד, גם אם יכנס למשרד וישתין לך על השולחן בקשת.

מקסימום אפשר לפטר (ולתבוע על עלות ניקוי יבש), לא יותר מזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נינג'ה סחבק היה מתדלק המון זמן לפני שניהל עובדים ותחנה ומכיר את הסאגה הזאת על בשרו, לא אמרתי שזה צודק, אמרתי שזה ההגיון וככה עובדים, אני יותר ממזמין אותו לתבוע, גם בתור מנהל הזמנתי עובד שלי לתבוע(!!)

אבל ראבאק, תאמין לי שיש עובדים שגונבים כסף, אני נותן לך את האחריות לכסף הזה, אם אתה לוקח לכיס 100 שקל ואומר שלא היה ולא נברא וסגרת את היום שלך בצורה תקינה או שמישהו לא הביא לך כסף, איך זה בדיוק אמור ליפול על מישהו אחר?

Miata ND2

פורסם

זה לא אמור "ליפול" על אף אחד זולת החברה (טן\ילו\דלק\וואטאבר)

עובד בעייתי? תפטרו. (

"הגיוני וככה עובדים" זה ממש לא תירוץ לבצע משהו שהוא לא חוקי מיסודו כמו גנבה מהעובד.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
נינג'ה סחבק היה מתדלק המון זמן לפני שניהל עובדים ותחנה ומכיר את הסאגה הזאת על בשרו, לא אמרתי שזה צודק, אמרתי שזה ההגיון וככה עובדים, אני יותר ממזמין אותו לתבוע, גם בתור מנהל הזמנתי עובד שלי לתבוע(!!)

אבל ראבאק, תאמין לי שיש עובדים שגונבים כסף, אני נותן לך את האחריות לכסף הזה, אם אתה לוקח לכיס 100 שקל ואומר שלא היה ולא נברא וסגרת את היום שלך בצורה תקינה או שמישהו לא הביא לך כסף, איך זה בדיוק אמור ליפול על מישהו אחר?

עובד שלך גונב כסף? תפטר אותו, תגיש תלונה נגדו במשטרה או שתתבע אותו בבית המשפט.

אתה לא השופט ואתה גם לא יכול להחליט על דעת עצמך איך "תשפוט" ותעניש את העובד שלך.

לא מספיק שהעובד שלך מרוויח פרוטות, אתה גם מצפה שהוא יישא בכל הסיכונים ובעלותם. עוד רגע

תבקש שהוא ישלם גם את הביטוח עבור העסק ואת ההשתתפות העצמית במידת הצורך. נראה לי שמישהו

פה התבלבל בין עובד לבין שותף - בוחרים להתייחס אל העובד כאל מעין שותף, אך לשלם לו את המינימום של

המינימום האפשרי במסגרת החוק. כמובן שעל השתתפות ברווחים בכלל אין מה לדבר.

כחלק מסיכוני מקצוע המתדלק יש את נושא הבריחה ללא תשלום, קבלת שטרות מזויפים, שוד של המתדלק או של

חנות הנוחות. בעל העסק צריך לבטח את עצמו ובנוסף לנקוט במירב האמצעים בכדי למזער את הסיכון:

כדוגמת הצבת מכונה לבדיקת שטרות וספירת כסף ליד המשאבות + להנחות את העובדים (והלקוחות, בעזרת שלטים

בולטים) כי התשלום הוא מראש. כן, גם אם זה יגרום לאי אילו לקוחות לדלג לתחנה הבאה.

אחרי ש"בעל הבית" סיפק לעובד את מירב התנאים בכדי לפעול כנדרש, היה והעובד טעה וגרם לנזק ברשלנותו,

יזמן המעסיק את העובד לשימוע כנדרש בחוק. במידת הצורך יפוטר העובד ויתבע דרך בית המשפט לתשלום הנזקים.

חוקי המגן חזקים מהחוזה של המעסיק והעובד, אתה יכול להחתים אותו לדוגמה גם שהוא יעבוד עבור 5 ש"ח לשעה, זה

לא יהיה קביל - אפילו שהעובד חתם על זה.

פורסם

אור, סחבק היה עובד ולאחר מכן גם מנהל של לא מעט עובדים בתחומי הקמעונאות והמסעדנות, ומכיר את הסאגה הזאת היטב גם על בשרו. ולא. זה ההגיון וככה לא עובדים.

אם העובד לא מתאים לך, מכל סיבה שהיא, שלח אותו הביתה. אסור לך. אסור אסור אסור. לקחת ממנו כסף. האם כשיש עודף בקופה אתה נותן אותו לעובד שעבד באותה משמרת? האם במידה ומישהו מהם נתן לך רעיון לייעול שהגדיל את הרווחים הוא מקבל איזשהו אחוז מאותם רווחים? לא. הם לא שותפים שלך, וכמו שהם לא נהנים מהפירות של העסק, ככה הם לא צריכים להיענש כשהוא מפסיד כסף.

אתה חושש שהעובדים שלך עשויים לגנוב כסף מהקופה? שים מעליה מצלמה. יש עובד שהתגלה אצלו חוסר משמעותי שלוש פעמים? הביתה.

מה שאתה עושה, לא רק שזאת עבירה על החוק, אלא זה מעשה נמוך וניצול מגעיל של הכח שלך. ואני מקווה שאותו עובד שעודדת לתבוע אותך אכן יעשה את זה ויזכה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

חברים למען הסר ספק אמנם אני מנהל תחנה אך אני לא זה שמחליט על התקנון של החברה ויש אנשים מעליי,כל מה שהבאתי זה דווקא מנקודת מבט של מתדלק שמכיר את העניינים מאחורי הקלעים והסברתי מנקודת מבטו של מנהל תחנה וגם דרגים מעליו-איך הם פועלים וחושבים ומה הרציונל שלהם לקחת "הורדות" מהעובדים.

אין אפשרות למצוא עובד שגונב כסף ,אני יכול לומר שלכל עובד שנמצא כרגע אצלי היה יותר משלושה פעמים חוסר משמעותי, אז לפי מה שאומר SPIRE אני כבר צריך לפטר את כולם.

ממש לא אמרתי שהתחנה עובדת לפי החוק (וכנראה רובן המוחלט של התחנות גם לא) אך הסברתי שכל העובדים מודעים לכך, עודדתי עובד לתבוע את התחנה כאשר מהל דלק ללקוח וספג נזק של כ 600 שקלים, אמרתי לו שיש ביטוח לתחנה בדיוק למקרים האלה, הוא לא עשה זאת.

אני האחרון שינצל עובדים או ירמה אותם, וגם אם המקום שאני עובד בו והמנהלים שמעליי עושים את זה אף אחד לא מאיים על עובדים והוא יותר ממוזמן לתבוע ולדרוש מה שמגיע לו ע"פ חוק.

Miata ND2

פורסם

באותה מידה אתה יכול להביא את נקודת המבט של מי שגובה דמי חסות. חוקי זה לא. ובמידה ואכן יש גנבות, תפטר כמה אנשים. זה ישפיע על השאר.

עובד לא מוצלח עוד יכול להדרש להשלים כסף מכיסו בסוף החודש או שיש מינימום שמתחתיו לא יורדים?

כמו שהומלץ כאן. אם אתה רוצה לעבוד עם קנסות, הדרך היחידה היא לשלם מינימום ולתת בונוסים על העדר חוסרים במשמרות. וכך כאשר יהיה חוסר, העובד לא יקבל בונוס. אבל לא הפוך.

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
חברים למען הסר ספק אמנם אני מנהל תחנה אך אני לא זה שמחליט על התקנון של החברה ויש אנשים מעליי,כל מה שהבאתי זה דווקא מנקודת מבט של מתדלק שמכיר את העניינים מאחורי הקלעים והסברתי מנקודת מבטו של מנהל תחנה וגם דרגים מעליו-איך הם פועלים וחושבים ומה הרציונל שלהם לקחת "הורדות" מהעובדים.

אין אפשרות למצוא עובד שגונב כסף ,אני יכול לומר שלכל עובד שנמצא כרגע אצלי היה יותר משלושה פעמים חוסר משמעותי, אז לפי מה שאומר SPIRE אני כבר צריך לפטר את כולם.

ממש לא אמרתי שהתחנה עובדת לפי החוק (וכנראה רובן המוחלט של התחנות גם לא) אך הסברתי שכל העובדים מודעים לכך, עודדתי עובד לתבוע את התחנה כאשר מהל דלק ללקוח וספג נזק של כ 600 שקלים, אמרתי לו שיש ביטוח לתחנה בדיוק למקרים האלה, הוא לא עשה זאת.

אני האחרון שינצל עובדים או ירמה אותם, וגם אם המקום שאני עובד בו והמנהלים שמעליי עושים את זה אף אחד לא מאיים על עובדים והוא יותר ממוזמן לתבוע ולדרוש מה שמגיע לו ע"פ חוק.

עובד לא צריך לתבוע בשביל לקבל את המגיע לו על פי חוק, המעביד צריך לספק לו

לפחות את המגיע לו על פי חוק. לוקחים עובד שמלכתחילה חלש יחסית, משלמים לו

את המינימום של המינימום, גונבים ממנו כסף שלא כחוק ומציעים לו ללכת לתבוע בבית המשפט - בידיעה

שהסיכוי שאכן יעשה כך הוא אפסי. אם כבר אכן יגיע לתביעה, במקרה הגרוע עבור תחנת הדלק,

יסגרו איתו פשרה וישלמו לו את מה שמלכתחילה לא היו אמורים לגבות (לגנוב) ממנו.

ההתנפלות היא לא אישית עליך, פשוט אתה מציג את התפיסה, שכניראה, נהוגה בענף זה.

יש לעובדים שלך חוסרים משמעותיים כל הזמן? תבחן, אולי:

א. לעובדים שלך אין כישורים מספקים לעבודה (הגיוני בהתחשב בתנאים המוצעים).

ב. לא סיפקת תשתית מספקת.

ג. עומס יתר, כמו למשל מתדלק בודד או זוג מתדלקים על תחנה גדולה ועמוסה.

סיפקת את כל התנאים ועדיין יש חוסרים?

אולי הגיע הזמן לגייס אוכלוסיות איכותיות יותר ולשלם בהתאם, כמו סטודנטים למשל. עם

תמריצים נכונים, בונוסים וכו'.

פורסם

מצאתי עובדים גונבים יותר מפעם אחת. כמו שכתבתי, שמים מצלמה מעל הקופה ורואים טוב מאוד מי עשה את זה.

וכן, אם יש חוסר כמה פעמים, שלח אותו הביתה. תשלם משכורת נורמלית ותמצא מי שיחליף אותו. עזוב, בתחום הזה גם בלי משכורת נורמלית תמצא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

יש לעובדים שלך חוסרים משמעותיים כל הזמן? תבחן, אולי:

א. לעובדים שלך אין כישורים מספקים לעבודה (הגיוני בהתחשב בתנאים המוצעים).

ב. לא סיפקת תשתית מספקת.

ג. עומס יתר, כמו למשל מתדלק בודד או זוג מתדלקים על תחנה גדולה ועמוסה.

סיפקת את כל התנאים ועדיין יש חוסרים?

אולי הגיע הזמן לגייס אוכלוסיות איכותיות יותר ולשלם בהתאם, כמו סטודנטים למשל. עם

תמריצים נכונים, בונוסים וכו'.

לחלק מהעובדים שלי אין כישורים מספיקים לעבודה, זה נכון

יש לעובדים תשתית מספקת

אין עומס

אני שוב אביא נקודת מבט של מה שנהוג ושונה משלי, מבחינתי לתת להם 50 שקלים לשעה:

מדובר בעבודה לא קשה בכלל (יצא לה שם של עבודה מאוד גרועה, אולי בתחנות ראשיות שעובדות קשה זה ככה, אצלי לפחות זה קייטנה), העובדים כמעט ולא עושים שום דבר (עובד בחנות יושב רגל על רגל, אני בתור עובד בחנות הייתי שוטף את הרכב שלי פנים חוץ+אוטם) , למה מגיע להם יותר משכר מינימום? למה אני צריך אוכלוסיה איכותית בשביל שתגיד בוקר טוב ללקוח תכניס לו את הפיה של הדלק ותגבה מזומן או תגהץ אשראי? שיעשו עם הידע שלהם דברים יותר טובים!

ואז שוב אנחנו מגיעים לנקודה הזאת, אתה מביא לבן אדם לנהל את הכסף שלך, הוא מודע לכך שיש עליו אחריות- לא מדובר באחריות כבדה! אתה מסביר לו שוב ושוב לא להלחץ, לחשב את הכסף שנותנים לו אפילו עם מחשבון, לדרוש מלקוח את הכסף לפני התדלוק או לא לרדת לו מהזנב עד קבלת הכסף גם אם זה מגיע על חשבון לקוח אחר. ובסוף יוצא שהיה לו 100 שקלים חוסר, למה זה אמור ליפול על תחנת הדלק,כאשר היא נותנת את כל הכלים לעובד?

זה משהו שהעובדים שלי יודעים,כולם פה וותיקים ויודעים שיש להם את כל הכלים לעצור, לחשוב אם הם חישבו נכון את הכסף, הביאו עודף נכון וגבו כסף, לכן אם יש להם חוסר הם לוקחים את זה על עצמם בלי להתלונן ומבינים שזאת אשמתם בסופו של דבר.

גם אני בתור עובד מעולה עשיתי חוסרים (בדרך כלל אשמה של לקוחות שבלבלו אותי עם העודף או טענו שהביאו סכום אחר ודרשו יותר עודף) וידעתי שהאשמה נופלת עליי (וכן ידעתי שלפי החוק אני יכול לתבוע, אבל העדפתי להמשיך לעבוד בתחנה)

Spire, אי אפשר לשים מצלמה על העובד כשהוא זז ממקום למקום, גם בחנות יש על הקופה מצלמה אבל גם כשקרו מקרים היה קשה לפענח מה קורה ואיך, לי אישית לא היה עובד שגנב, אבל אני יודע שהיו כאלה, ושוב, לא התייחסתי לעובד כגנב, דיברתי גם על תרחיש שעשה טעות בעודף.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

אתה סותר את עצמך ידידי.

שים לב שבכל מקרה הגעת למצב בו העובד משלים את החוסרים שלו ועדיין יש לו חוסרים,

סימן שהוא לא עושה זאת כי הוא "זורק" על העבודה, אלא מסיבה כזו או אחרת (בין אם היותו

חסר יכולת לספור, בגלל לחץ, בגלל שהנהגים צועקים עליו כאילו היה הסמרטוט שלהם).

אני לא רואה איך אדם רציונאלי הולך לעבוד משמרת של 8 שעות, קלה ככל שתהיה,

מרוויח עבורה כ 200 ש"ח ברוטו (25*8), ונפרד מ 100 ש"ח חוסר בקלות ובתדירות

גבוהה (כפי שאתה טוען שקורה).

יותר מכך, אתה טוען שאתה עובד טוב (ומכתיבתך אני מסיק שאתה בחור אינטליגנט)

ועדיין היו לך חוסרים, ויותר מפעם אחת - מדוע? שים לב שאתה מייחס את הסיבות לסיבות

חיצוניות מצביות, בעוד שבמקרה של העובדים אתה מייחס זאת לסיבות אישיות והאשמתם, ואם זאת אשמתם

אז "שיאכלו את הדייסה".

המעסיק יכל לבחור לעבוד לפי חוק - אני לא אומר שזה בסדר שעובד "מאבד" כסף באופן קבוע, אך

מאידך גם לא ניתן לקחת זאת מהעובד.

קח את העובד שנותן משרה מלאה, תגיע למסקנה שהגיוני שיהיה חוסר של עד 400 ש"ח בחודש (סתם

מספר שרירותי) ותתמרץ את מי שהיה מדויק ולא היו לו חוסרים בבונוס של 500 ש"ח. זה לא חייב להיות

חודשי, יכול להיות רבעוני וכו'. מי שאין לו מספיק כישורים לכך, מקומו לא בעבודה כזאת. זה גם לא הגיוני והוגן

לקחת עובד חסר כישורים, לתת לו שכר מינימום ואז לחתוך לו את השכר עוד יותר בגלל טעויות שהוא עושה

הנובעות מחוסר הכישורים שלו.

אתן לך דוגמה מענף עבודה קצת שונה, עולם השילוח.

כל מנהל בחברת שילוח יודע שעובדיו יקבלו דו"חות חנייה, בעיקר בערים מסוימות (בני ברק, ת"א, רמת גן וכו').

יש חברות שבוחרות לקחת את הדו"חות בלי לשאול שאלות, יש כאלו שיבקשו לברר שהיית שם במסגרת

העבודה, ויש כאלו שיעמידו רף מסוים מעליו ייפגע הבונוס שלך.

יותר מכך, אומר לך שאם אותם שליחים/בלדרים היו צריכים לשאת בעלות הדו"חות, היה להם משתלם יותר

להישאר בבית (בחלק מהימים הדו"חות עוברים גם את ה 1,000 ש"ח).

פורסם

נתחיל מהסוף,הדוגמא שלך שונה,אם היית מקביל את השליח לעובד בתחנת דלק,היית אומר לו "קח את הזמן במציאת חניה,כמה שתרצה,אבל אם יש דוח זה עליך",במצב כזה השליח היה מבזבז את זמנו בחיפוש חניה,היה מוצא כי לא מדובר בתורה מסיני(להחזיר 50 שקלים עודף בתדלוק של 50 משטר של 100) ולא היה חוטף שום דוח,אבל בענף השליחות ידוע שצריך להספיק ולהגיע מהר ליעד ולכן המעסיק מוכן לחטוף דוחות על חשבונו כדי לעמוד בזמנים.

-הרעיון שלך עם המגבלה של ה 400 שח והתמריץ הוא בהחלט מעולה,אך שוב זה אומר לאבד עד 400 שקלים בחודש על עובד (יודע שזה מספר שרירותי) או לתת לו בונוס כלשהו על זה שבסך הכל הוא החזיר עודף כראוי.

החוסרים שלי היו טעויות מלאות שלי,תוך רמאות של ישראלים ,פעמיים קרה לי שהביאו לי 100 שח תדלקו ב 50 ואמרו שהביאו לי 200,אתה מחזיר 150 ומפסיד . אם הייתי מפוקס לא הייתי מפסיד אותם, אני דורש מהעובדים שלי להתרכז בכסף שהם מקבלים כמו שרשמתי ולכן ברגע שמתרכזים לא צריך להיות בעלי אינטילגנציה גבוהה כדי לדעת כמה קיבלת וכמה להחזיר.

הייתה לי עובדת שפתחה תדלוק על 50 שקל בשירות עצמי מהחנות,הסכום לא הוגבל ויצא 250 שקל והלקוח לא טרח להגיד לה ונסע.

אשמת התחנה שהיא לא לחצה על הגבלת סכום? לימדו אותך איך לעשות את זה,את מודעת שאת מתעסקת בכסף,אז קחי עוד שניה של תשומת לב ותראי על מה את לוחצת.

מצד אחד אני מבין אותם,מתעסקים בכסף,לפעמים יש רגעי לחץ, אבל מצד שני אתה יודע שלימדת והבהרת לעובד לעבוד בצורה הכי נכונה שיש גם על חשבון הלקוחות,אז אם הוא מחליט לחפף זאת אשמתי?(כל חוסר הוא מחיפוף,לא קרה לי או לעובד אחר שלקוח ברח בלי לשלם,את הכסף בשירות עצמי דורשים לפני התדלוק,זה ידוע)

ושוב אני מדגיש שאנחנו מדינת חוק ולמרות כל ההסברים שלי אם יש חוק שאומר שאי אפשר לגבות מעובד כסף אז הגביה היא עבירה על החוק.

אבל אני מנסה להסביר לך את ההגיון כדי שתגיע למצב שתבין שלא מנהל התחנה אשם בחוסרים של עובדיו.

Miata ND2

פורסם

הדיון הזה יכול להימשך לנצח.

Or05230 כל הסבר שלך, מנוסך יפה ככל שיהיה, בגדול פשוט לא מעניין כי אתה מנסה להצדיק מעשה לא חוקי.

אתה יכול להמשיך לנסות לצייר את בעלי התחנה ויצחק תשובה כמסכנים שאין להם מה לעשות ואין זו אשמתם כאשר העובד עושה טעות של 50 שקלים, אבל זה טיעון שלא מחזיק מים. אתה טועה, זה לא חוקי, נקודה, סוף פסוק.

בדיוק כמו שאתה לא מצליף עם שוט בעובדים שטועים ולא מכבה עליהם סיגריות ככה גם אין לך שום זכות לגעת להם בכסף. נקודה.

עשו טעות? תפטר. זהו.

פורסם

לא רק זה, גם ההסבר שזו לא אשמת מנהל התחנה תלושה מהמציאות.

אם הטעויות עדיין קורות, או שהעובד לא מתאים, או שהנהלים לא מתאימים או שהציוד שנמסר לא מתאים.

יש פתרונות לכל דבר, אבל נוח להפיל הכל על עובדים שלרוב לא יתבעו את הזכויות המגיעות להם.

פורסם
נתחיל מהסוף,הדוגמא שלך שונה,אם היית מקביל את השליח לעובד בתחנת דלק,היית אומר לו "קח את הזמן במציאת חניה,כמה שתרצה,אבל אם יש דוח זה עליך",במצב כזה השליח היה מבזבז את זמנו בחיפוש חניה,היה מוצא כי לא מדובר בתורה מסיני(להחזיר 50 שקלים עודף בתדלוק של 50 משטר של 100) ולא היה חוטף שום דוח,אבל בענף השליחות ידוע שצריך להספיק ולהגיע מהר ליעד ולכן המעסיק מוכן לחטוף דוחות על חשבונו כדי לעמוד בזמנים.

-הרעיון שלך עם המגבלה של ה 400 שח והתמריץ הוא בהחלט מעולה,אך שוב זה אומר לאבד עד 400 שקלים בחודש על עובד (יודע שזה מספר שרירותי) או לתת לו בונוס כלשהו על זה שבסך הכל הוא החזיר עודף כראוי.

החוסרים שלי היו טעויות מלאות שלי,תוך רמאות של ישראלים ,פעמיים קרה לי שהביאו לי 100 שח תדלקו ב 50 ואמרו שהביאו לי 200,אתה מחזיר 150 ומפסיד . אם הייתי מפוקס לא הייתי מפסיד אותם, אני דורש מהעובדים שלי להתרכז בכסף שהם מקבלים כמו שרשמתי ולכן ברגע שמתרכזים לא צריך להיות בעלי אינטילגנציה גבוהה כדי לדעת כמה קיבלת וכמה להחזיר.

הייתה לי עובדת שפתחה תדלוק על 50 שקל בשירות עצמי מהחנות,הסכום לא הוגבל ויצא 250 שקל והלקוח לא טרח להגיד לה ונסע.

אשמת התחנה שהיא לא לחצה על הגבלת סכום? לימדו אותך איך לעשות את זה,את מודעת שאת מתעסקת בכסף,אז קחי עוד שניה של תשומת לב ותראי על מה את לוחצת.

מצד אחד אני מבין אותם,מתעסקים בכסף,לפעמים יש רגעי לחץ, אבל מצד שני אתה יודע שלימדת והבהרת לעובד לעבוד בצורה הכי נכונה שיש גם על חשבון הלקוחות,אז אם הוא מחליט לחפף זאת אשמתי?(כל חוסר הוא מחיפוף,לא קרה לי או לעובד אחר שלקוח ברח בלי לשלם,את הכסף בשירות עצמי דורשים לפני התדלוק,זה ידוע)

ושוב אני מדגיש שאנחנו מדינת חוק ולמרות כל ההסברים שלי אם יש חוק שאומר שאי אפשר לגבות מעובד כסף אז הגביה היא עבירה על החוק.

אבל אני מנסה להסביר לך את ההגיון כדי שתגיע למצב שתבין שלא מנהל התחנה אשם בחוסרים של עובדיו.

לא מנהל התחנה אשם, יתכן שהעובד אשם. עם זאת, המעסיק לא יכול לקבוע לעצמו עונשים

שאינם נמנים בחוק.

כפי שציינת בעצמך, יש חוק ולפיו פועלים. לפחות לפיו, כאשר מעסיק טוב ישאף לתת לעובד יותר מהמינימום

שהוא חייב לתת לו לפי חוק.

ברור לחלוטין שמישהו צריך לשאת בעלויות, אין בכך ספק. עם זאת, למרות שפרקטית הכי קל להחיל את

ההפסד על העובד האחרון והחלש ביותר בשרשרת, אין זה הוגן ונכון. בכל תחום ידוע שיש הפסדים, זה חלק

מהמאזן שבעל העסק עומד בפניו - בין אם במשאבה שהפסיקה לפעול, בין אם במקרר שהפסיק לעבוד בלילה בחנות

הנוחות ולכן המוצרים נזרקים לפח.

אתה מתאר מצב בו הדבר קורה אצל כולם או כמעט אצל כולם), כלומר בהבנה אובייקטיבית לא באמת ניתן להימנע

מכך לחלוטין. לכן, כפי שהצעתי, ניתן לקבוע רף מקסימלי, לתמרץ את מי שמדויק ולא עושה טעויות ולפטר את הרשלנים.

במקביל, ניתן לבדוק כיצד לסייע לעובד שלא לבצע טעויות (אותן איננו עושה בכוונה, לפחות מבחינה הגיונית) - בין אם בהדרכות,

בין אם בהצעת דרכים מעשיות (כמו מתן פנקס בו ירשום העובד את שלושת הספרות האמצעיות של הרכב וליד את הסכום במזומן

שקיבל, כך יימנע מלהתבלבל).

בשום שלב לא אמרתי שזה אמור ליפול עליך כמנהל. למיטב הבנתי, גם אתה שכיר - גם אתה לא אמור לשאת בהפסדים

של הבעלים.

• תוכן חדש...