Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עומד בפני החלטה ואשמח לשמוע את דעתכם.

אנחנו מחפשים רכב למשפחה עם שני ילדים. התכנון הוא להחזיק ברכב כ 4-5 שנים, בנסועה שנתית של כ 12K ק"מ לשנה כאשר הטוענות הסופיות לכתר הם:

יונדאי סונטה הייבריד

לחיוב

• יחידת כח חזקה (שילוב של הייבריד עם תיבת הילוכים פלנטרית נותנות תחושה טובה עם מומנט גבוה).
  • רמת אבזור ופינוק גבוהה במיוחד.
  • מערכות בטיחות מתקדמות.
  • תא נוסעים מרווח ושקט בצורה חריגה לטובה.

לשלילה

• קונסולה מרכזית ומערכת מולטימדיה בהרכבה מקומית שמרגישות כמו יונדאי גטס מלפני עשור.
  • ארוך מאד (כמעט 5 מטר) לרכב שרוב חייו הם בסביבה עירונית צפופה עם נהגת מאחורי ההגה...
  • סחירות עתידית. סגמנט רכבי המנהלים לא בדיוק פופולרי מול הגיפונים ואין לדעת מי ירצה לקנות ספינה כזו בעוד 4-5 שנים, כאשר גם המערכת ההיברידית לא תוסיף לשקט הנפשי של הבעלים הבא..
  • לא גיפון..

קיה ספורטאז' 1.6 טורבו

לחיוב

• דגם חדש לחלוטין.
  • רמת אבזור גבוהה מערכות בטיחות מתקדמות (למעט בקרת שיוט אדפטיבית שיש בסונטה)
  • תנוחת ישיבה גבוהה, ג'יפון.
  • יכולות שבילים בסיסית + (הנעה כפולה)

לשלילה

• צריכת דלק - אין כ"כ מידע על המנוע הנ"ל וביונדאי ולוסטר טורבו הוא נציג צריכת דלק די מזעזעת.
  • גיר רובוטי כפול מצמדים.
  • יקר יותר בכ 10K מהסונטה.

הספורטאז' מרגיש לי כמו חבילה יותר שלמה ומצד שני הסונטה מפתה בצריכת דלק ובעודף אבזור ופינוק.

אשמח לשמוע את דעתכם

:-D

שבוע טוב

פורסם

הספורטאז' כנראה יהיה נדיר יותר (בגרסה הזו כמובן) ועם מערכות בטיחות שאין בסונטה, מהיר יותר, עם תא מטען יותר גדול.

הסונטה תהיה חסכונית יותר , זולה יותר וכנראה מרווחת יותר (הספורטאז' רק גבוה יותר ממנה).

פורסם
אם יש נהגת בתמונה הייתי הולך על הג'יפון.

כי....?

ראיתי שציינת את יחידת הכוח של הסונטה כיתרון.

האם אתה בטוח שהיא חזקה מהטורבו של הספורטאז'?

לפחות על הנייר.

193 כס לעומת 177 בספורטאז

34 קגמ לעומת 27 בספורטאז

פורסם

האמת שנתון ה-34 קג"מ מרשים מאוד.

לא הייתי מודע אליו.

ועוד כשלוקחים בחשבון שהמומנט זמין מ-0 סל"ד (בגלל החשמל).

אבל - שים לב שלעיתים הסוללה החשמלית מתרוקנת ואז אתה נשאר רק עם מנוע הבנזין הדי חלש.

פורסם

יואב טעית פעמיים!

ביום ד' הייתי בסוכנות קיה חיפה, עשיתי נסיעת מבחן בספורטאז' GT, ויש לי שני דברים לספר לך:

1. הרכב הזה ממש לא יהיה נדיר. רוב רוכשי ה ex מתפשרים רק בגלל זמני המתנה לא ידועים. כרגע מדברים אולי על סוף אפריל תחילת מאי. תוספת של 9 אלף ש"ח ויש לך את הטורבו שכולל דברים שה 2.0 אפילו לא מציע..

2. את ה 1.6 טורבו נסיתי עוד בולוסטר טורבו. אז לא הרשים אותי מבחינת כוח, הרבה באשמת גיר איטי שכנראה מכויל לך ע"מ לשמור על המכלולים.

ל GT יש גיר חדש בעל 7 הילוכים וגם הוא איטי! להבדיל מה dsg שמחליף הילוכים כמו טיל, זה של הקיה מוריד סל"ד-ממתין שניה-משלב הילוך ורק אז ממשיך להאיץ..

המנוע עצמו טוב, חלק ושקט אך לא חזק במיוחד. הכוח נבנה בלינאריות ואין שום התפרצות.

אין ספק שהוא עדיף כמה מונים על המנוע האטמוספירי גם מבחינת כוח וגם מבחינת עידון. צריכת הדלק ברכב ההדגמה עמדה על 10 ק"מ לליטר לפי מחשב הדרך.. טוב מאוד בהתחשב בהתלהבות הנהגים ובזה שהמנוע עדיין בתול - כ 2800 ק"מ.

לגבי הסונטה- אין ספק שהיא תהיה חסכונית בצורה משמעותית, ואולי גם יותר זריזה איפה שצריך..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

רשמתי כנראה יהיה נדיר, ככה שזה ניחוש ולא טעות, בכל זאת זו הגרסה הכי יקרה.

מבחינת מהירות זה הנתונים, לא אני המצאתי, וההפרש די קטן בינהם אבל קיים.

9.1 למאה ו201 מהירות מירבית לעומת 9.3 ו192 מהירות מירבית.

לא רואה איפה טעיתי.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

1. הרכב הזה ממש לא יהיה נדיר. רוב רוכשי ה ex מתפשרים רק בגלל זמני המתנה לא ידועים. כרגע מדברים אולי על סוף אפריל תחילת מאי.

מעניין.

לפי הנציג באולם בת"א לפני שבועיים אמור להתחדש מלאי בסוף מרץ.

אם אתה צודק אז לא נראה לי שאמתין לו חודשיים מהיום וחבל..

פורסם

1. הרכב הזה ממש לא יהיה נדיר. רוב רוכשי ה ex מתפשרים רק בגלל זמני המתנה לא ידועים. כרגע מדברים אולי על סוף אפריל תחילת מאי. תוספת של 9 אלף ש"ח ויש לך את הטורבו שכולל דברים שה 2.0 אפילו לא מציע..

כן, אבל מי קונה את גרסת ה-ex?

אני מהמר שזה די נדיר.

ברגע שטלקאר התחילו לשווק את הרכב החל מ-137 א׳ ש״ח, הם די איבדו לדעתי אנשים שמעוניינים להוציא 170-80 על האוטו.

פורסם

בסונטה יתרון החיסכון בדלק יבוא לידי ביטוי בנסיעה בעיר או בפקקים.

לפי התיאור בפתיחת השרשור אתה מבין ומודע לכל היתרונות והחסרונות של שני הרכבים. ההחלטה היא שלך. כי בסופו של יום אתה נשאר עם הרכב ולא אף אחד בפורום.

רק אתה מכיר את הצרכים שלך ומה יהיה לך יותר נח.

פורסם

בעיניי היתרון של הסונטה בבקרת שיוט האדפטיבית היה מכריע.

לא יצא לי עדיין להתנסות בזה, אבל ממה שקראתי זה פשוט משדרג את חוויית הנהיגה בשנות אור מבחינת היבט הנוחות.

זה לא סתם עוד פיצ׳ר

פורסם

בטיחות מעל הכל, במיוחד כשמדובר ברכב שאמור לשמש אתכם בין היתר להסעת הילדים. מערכות הבטיחות המתקדמות של הספורטאז' מהוות במקרה הזה יתרון עצום לדעתי ככה שלא הייתי מתלבט יותר מדי. קחו לנסיעת מבחן ושיהיה בהצלחה!

פורסם

אני לקראת רכישה של הספורטאז' 2.0 וכלשקחתי אותה לנסיעת מבחן לא יכולתי להתאפק ולקחתי גם את ה1.6.

הרושם שלי מהרכב היה מעולה - החל מהאופן שבו היא מרגישה על הכביש (חלק ונעים מאד בדרך עירונית) ועד לעבודה שבהחלט מדובר ברכב שמגיע עם המון תוספות שבדרך כלל צריך לשלם הרבה יותר כסף עבורן (אני לא אכנס לפרטי פרטים אלא אתרכז בעיקר - מערכת הבטיחות הזאת היא יקרה מפז לדעתי, כל השאר זה חרטא). בנוגע ליונדאי, אני לא באמת מכיר את הדור החדש - הקודם היה נפלא.

מאחר וצמצמת את הרשימה לשתי מכוניות, ממליץ לך לא לחשוב יותר מדי ופשוט לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן (אפילו באותו היום) ולראות מאיזו אתם יותר מרוצים.

• תוכן חדש...