Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ..

אני בן 31, טוב נו 32 עוד חודש וחצי. כל חיי הייתי בריא, משקל נכון, מתאמן תקופה, אוכל הרבה (גם ג'אנק גם אוכל טוב, לא מפלטר), הכל היה נהדר עד לפני חמישה חודשים, ואז התחילה שפעת. שהיא עברה התחילו כאבי גב. שזה עבר התחילו כאבי ראש, כאבי שיניים, עייפות, ובכלל הרגשה כללית לא כיפית.

יש שיגידו שזה הגיל אבל זה שטויות, אין מצב שפתאום ביום בהיר אחד שערי החולי נפתחים ואתה מתחיל להיות חולה כרוני.

רוצה לשמוע אם יש פה אנשים שמכירים את המצב הזה, ואולי עשו איזשהו שינוי בחיים שעזר לעניין.

שמעתי הרבה הצעות, מולטי ויטמין, דיאטה, להפסיק עם הג'אנק פוד וכו'

אז אני מוכן, אני באמת מוכן, הדבר שהכי משך את עיני כרגע זה משהו שנקרא "פליאו" - אנשים כותבים שזה שיפר להם את מצב הרוח - והם הפסיקו להיות עייפים וכו' - זה נשמע לי כמו אחלה דבר - רק שככל שאני קורא על זה זה מרגיש לי בולשיט.

אני מכיר המון אנשים שאוכלים ג'אנק וחיים מעולה ולא כואב להם והם לא עייפים והכל בסדר.

אם יש הצעות ממישהו שחווה את מה שאני חווה כרגע, והצליח למצוא פתרון - אני פתוח להכל.

רוצה להרגיש טוב, רוצה לחזור להתאמן , רוצה שינוי איכותי בחיים, זקוק להכוונה אני מניח

אשמח לעצות :)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לך תעשה בדיקת דם לגילוי מחלת הנשיקה (EBV). הגיל שלנו דומה ועד לפני כשנה חוויתי חלק מהתופעות שתיארת.

המחלה התגלתה אצלי רק בשלב ההחלמה, כאשר הופיעו לי כאבים חזקים ברום הבטן. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת דם, וכשהגיעו תוצאותיה התקשר אלי והורה לי לגשת לחדר מיון.

מבלי להלאות בפרטים, בסופו של דבר התברר שזה היה חלק מתסמיני ההחלמה של הגוף מהמחלה הזאת, ושבלעדיהם (ובלעדי בדיקת הדם) כנראה לעולם לא הייתי יודע שחליתי בה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בדיקת דם עשית? זה שלב ראשון לפני שתסיק מסקנות שאינם נכונות. התסמינים האלו יכולים

להצביע על הרבה כיוונים לאו דווקא בריאותיים - לכן חשוב להיבדק.

מה שלי מפריע זה שאתה מתייחס בכובד ראש לגיל 32. מה יהיה עוד 20 שנים? אני רק יכול לשער.

זהו שיא הפריחה אצל רוב הגברים מכל ההיבטים. מה שאני מנסה לומר זה דבר פשוט. רוב הסימפטומים

שציינת יכולים לנבוע מדברים אחרים שלא בהכרח קשורים בבריאות פיזית,אלא נפשית. חלק גדול מהמחלות שמתבטאת בחולשה וכאבים מתחילים במצב נפשי. (דאגות פרנסה,חיי זוגיות,דכדוך וכד')

חשוב להבהיר שאני לא קובע כלום רק נותן נקודת מבט נוספת לפני שתסיק מסקנות שגויות. ככל שתחשוב

שקיימת אצלך בעיה? היא אכן תהיה קיימת בפועל.

מאחל לך רק בריאות.

פורסם

כמה זמן זה נמשך לא ציינת?

אין קשר לגיל,אני לפני כ 10 שנים חטפתי מחלת נשיקה

והרגשתי כמו סמרטוט למשך כשבועיים אבל מוזר שלא

עלה חום,

תעשה בדיקת דם ונתקדם עם זה.

פורסם

היו לי כחודשיים כאלו לפני כמה שנים.

עשיתי בדיקות ולא מצאו כלום.

חודשיים של אנרגיות ירודות. קם בבוקר, בצהריים כבר מת לחזור לישון.

מקצת פעילות גופנית, ישר הדופק רץ לשמיים.

גרוטאה.

וכמו שבא, ככה הלך.

לך תעשה בדיקות. אולי זה איזה וירוס שהתיישב ולוקח לו הרבה זמן להמשיך הלאה.

אבל קודם כל, בדיקות דם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אגב מחלת הנשיקה. יש לי חבר שסבל ממנה כמה שנים טובות. (כנראה המערכת חיסונית חלשה)

שוב עדיף לא להסיק מסקנות לפני בדיקת דם. מהסיבה שמחשבות לרוב לוקחות אותך (לעיתים קרובות) רחוק מידי ובסוף מתברר שזה משהו קטן. (וירוס עקשן וכד')

פורסם

בתור פליאולית אני מסכים עם קודמי, קודם כל בדיקות רפואיות רציניות. אם כלום, שפר תזונה והחל להתאמן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היי,

מצטרף לקודמים. תעשה בדיקות דם כלליות [המוגלובין/ברזל, גלוקוז והמוגלובין מסוכרר לסכרת, פרופיל שומנים] והייתי מבקש מהרופא פרופיל ויטמינים [בעיקר בשביל D], הורמון קורטיזול ו-DHEA, והורמו-אנדו בלוטת התריס [T3 FREE , T4 FREE, TSH, FERRITIN].

לא לכולם יש רופא ביקורתי וקשוב שיהיה מוכן להקשיב. אם יש לך כזה הייתי מתייעץ אתו לפני שינויים מרחיקי לכת. שינויים מסוימים לא יתאימו לכולם.

תזונה זה חלק קטן באורח חיים שתיארת. זה פשוט הכי קל ליישום אז בד"כ זה מה שאתה שומע עליו וזה מה שמפורסם באינטרנט בכל מיני בלוגים.

תזכור שלפעמים יש גם צרופי מקרים, ויש המון השפעה פסיכולוגית. הפתגם "צרות באות בצרורות" דוגמה טובה לכך, במיוחד בעידן האינטרנט הנוכחי שבו אנשים מאבחנים את עצמם בגוגל. יכול להיות שסתם כאב לך פה ושם, ותפסת היפוכונדריה קלה, ועוד קצת מצב רוח ירוד והנה אתה מרגיש שאתה סובל מאיזו מחלה בגוף. תשתחרר מזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני בן 20, סובל מסימפטומים דומים לשלך כ-3 שנים.

מאמצים רבים בוזבזו על בדיקות רפואיות אך עד כה לא נמצא הסבר לבעיה שלי.

ישנו מצב רפואי הנקרא "תסמונת התשישות הכרונית". הדעות לגבי אמיתות התסמונת הן חלוקות, אין טיפול וביטוח לאומי לא מכיר בה.

כיום ובעשור האחרון, יותר מאשר מבעבר, מתבצעים מחקרים רפואיים ארוכי טווח על מנת למצוא טיפול למחלה וכמו כן כדי להגדיר קריטריונים ברורים לאבחון. ישנן שתי תרופות שנמצאו יעילות לחלק מהאנשים במצב הזה, הראשונה היא Ampligen והשניה היא Rituximab. את הראשונה ניסו לאשר פעמים רבות בעשור האחרון אך העניין לא צלח כיוון שלדעת ה-FDA אין הוכחה ליעילות מספקת. התרופה השניה שצוינה, נמצאת כעת במחקר ארוך טווח בנוורוגיה, בשלב השלישי שלו.

ממליץ לך לבקש מהרופא לבדוק את רמת ההומוציסטאין. יתכן שתאלץ לבצע את הבדיקה באופן פרטי כיוון שהיא איננה מבוצעת בחלק מקופות החולים, לפחות בקופת חולים כללית.

פורסם (נערך)

הציעו לך כאן שורה ארוכה של הצעות, חלקן יותר רלונטיות וחלקן פחות.

תתחיל בשיחה עם הרופא שלך ובדיקות לפי ההנחיות שלו, אם אלה יצביעו על כיוון כלשהו תתקדם באותו כיוון. תביא בחשבון שיש שורה של אבחנות שנקבעות רק כאשר כל האפשרויות האחרות נשללות בתוצאות הבדיקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שהגיב, אוסיף כמה דברים

1. אני מודה, לא עשיתי בדיקת דם מגיל 20 בערך. אני "מפחד" מהמחט, לא אוהב את הדקירות האלו, אבל גם יאמר לזכותי שעד לפני כמה חודשים הייתי בריא כמו שור - ואפילו "אתרברב" ב 5 שנים של עבודה ללא יום מחלה אחד.

אז כן, כנראה שאגש לעשות .. נראה מה יהיה לרפואה לומר, לא חושב שמדובר במחלת הנשיקה - הסיפטומים לא תואמים, אני לא עייף כל הזמן, אני עייף. אבל לא כל הזמן, לא כל יום - אני קם כמו נמר ב 7 כל היום לפני ואני גם יכול למשוך ימים מסויימים עד 11 בלילה. הכל יופי, ימים אחרים אני ב 6 כבר רוצה להמרח במיטה .. פעם הייתי ב 7 בערב חושב ללכת למכון כושר - היום אני נותן לעצמי כאפה רק על המחשבה.

עניין הפליאו עניין אותי בגלל שאנשים רשמו והציגו מדדים שזה שיפר אותם - גם ברמה האישית, גם בעייפות, גם בעוד סיפטומים.

ובכלל נמאס לי מהצורה שאני אוכל (אני אוכל כל יום בחוץ, אפילו יש לנו תקציב בבית "אוכל בחוץ" בשבילי, אין לי ברירה כי בעבודה יש לי כרטיס 10ביס ואיתו אני אוכל צהריים) - אני חייב שינוי איכותי יותר.

סיכוי סביר שגם חסרים לי ויטמינים, את זה אני מניח שבדיקת הדם תראה ..

בכל מקרה אלך ביום ראשון לקבוע תור לבדיקות דם, ואתחיל להתעניין בפליאו - אשמח אם nitch תוכל לתת איזה כיון ל"פליאולית המתחיל"

פורסם

12 שנים ללא בדיקות דם? מה אגיד לך חמור ביותר. כל אדם גם אם הוא בריא לחלוטין

חייב לעשות בדיקות דם אחת לתקופה. ממליץ לך לעשות את הבדיקה הזו רצוי ללא דחייה.

מעבר לזה בריא כמו שור זה רק ביטוי לא תמיד מדיוק. אתה יכול להיות חזק ופעיל שנים

בלי יכולת לדעת מה מתחולל בתוך הגוף באמת. דבר נוסף, עייפות נובעת מהרבה סיבות -אחת מהן היא בלוטת התריס. שוב בדיקת דם בהקדם ורק בשורות טובות.

פורסם

תנסה להוריד סוכרים ופחמימות, זה ייסייע לעירנות.

תבדוק גם סוכרים בדם כשתעשה בדיקות דם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אכן לפעמים הגוף מתפקד מעולה על פני השטח, אבל תהליכים הרסניים קורים בפנים. אני מקפיד על בדיקות כל שנה, אבל המינימום שבמינימום לטעמי הוא כל שלוש שנים, לא משנה כמה בריא אתה מרגיש.

הנה רשימת בדיקות דם מומלצות: http://www.paleodiet.co.il/blood-panel/

שים לב שמה שרלוונטי זה עד הויטמין D, כל השאר זה למצבים ספציפיים שלא על הפרק כרגע.

לגבי פליאו, מבוא קצר:

אמנם אנשים אוהבים להתפס לעניין של אכילה כמו אדם קדמון, אבל זה ממש לא העניין. הטענה העיקרית היא שהתזונה שלנו כיום מבוססת מאוד על מזונות שהוצגו מאז המהפכה החקלאית (סד"ג של 10,000 השנים האחרונות), שזה הרף עיף באבולוציה, והגוף שלנו טרם הסתגל במלואו, כך שלא כל המזונות האלו טובים לו.

הגישה העיקרית היא שכל מזון לגופו, והסתמכות על מחקרים מדעיים רלוונטיים שעברו ביקורת עמיתים ולא סברות והנחות. כיום אין מחקרים מספיקים על התזונה הזו בכללותה, אבל יש לא מעט אבני בניין.

דגשים עיקריים:

* הימנעות מאנטי-נוטריינטים - שלל חומרים שנמצאים במזון ומעכבים ספיגה, מפריעים לעיכול וכו'. זה כולל את רוב הדגנים ורוב הקטניות. יחד עם זאת, אורז הוא קביל לרוב כי הוא על תקן לא מועיל לא מזיק, וקטניות שהונבטו הן בסדר כי האנטי-נוטריינטים שבהן פורקו ברובם

* המנעות/רמה נמוכה של סוכרים והתבססות על שומן כמקור אנרגיה עיקרי. מונע פיקים של אינסולין שמובילים לתחושת רעב מהר אחרי שאכלת, ומחליף אותם ברמת אנרגיה אחידה הרבה יותר. גם צריכת הפחמימות נמוכה והן יחסית מורכבות יותר

* הרכב שומנים שונה במזון על מנת לשפר יחסי אומגה 3/6/9, שימוש בשמן זית, שמן קוקוס, חמאה/גהי ושומנים מן החי (בקר, חזיר, אווז)

* יחס מאוזן בין מזון מהחי למזון מהצומח

* המנעות ממזון מעובד, חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר ירקות. גם כן יש חומרים שגרועים יותר מאחרים אז מפעילים שיקות דעת

* פעילות גופנית. קרוספיט מאוד חביב על הקהילה, אבל כל ספורט שמפעיל את כל הגוף עובד

קח בחשבון שחלק מהאנשים קצת בראש של כת, תעשה מה שטוב לך, אין מתכון מנצח אחד.

קבוצה מעולה בפייסוש היא "פליאו - הקבוצה הלא מצונזרת", ומומלץ גם להתחיל עם אתגר פליאו של 30 יום.

אזהרה: התזונה הזו גוררת המון התעסקות באוכל ודורשת תכנון כי היכולת שלך סתם לקנות חטיף על הדרך די נעלמת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ניטש - כשאני רואה את רשימת הבדיקות המומלצות ברור לי שמדובר במשהו שנאסף על ידי מישהו שגיגל "בדיקות רפואיות" ורשם כל מה שגוגל הציע. כתובות שם הרבה מאד שטויות.

לגבי דיאטות אפנתיות - האפנה מתחלפת כל שנתיים שלוש, אני מניח שבסביבות 2018-2020 הפליאו כבר תעלם מהאופנה ויהיה איזה שגעון חדש. יש מעט מאד דיאטות שאכן הוכחו כמועילות לבריאות ,הפליאו לא ביניהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...