Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שווי רכב למס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מקווה שזה המקום, השאלה שלי היא סוג של ייעוץ ברכישת רכב.

אני רוצה להבין איך עובד השווי רכב למס, כיום יש לי רכב שכור מטעם החברה שאני עובד בה.

במשכורת אני רואה שורה רכב - קיה פינקנטו / I10 - שווי למס 1970 ש"ח

מה זה אומר בעצם? כי אני לא רואה הורדה מהשכר למעט מס הכנסה (מדרגת מס 21%) בריאות ופנסיה.

אשמח להסבר כי אין שמץ, אני במגעים לקניית רכב משומש ומנסה להבין מה יהיה משתלם לי יותר, רכב פרטי עם כל ההוצאות הכרוכות (כולל הלוואה של 800 ש"ח בחודש לצורך רכישה).

תודה,

משה.

פורסם

נורא פשוט.

לוקחים את הרכב שאתה נוסע בו, מכפילים את מחיר המחירון שלו כחדש (מתפרסם עי משרד התחבורה בתחילת כל שנה) ב- 2.48% ומוסיפים מדד.

הסכום שיוצא הוא שווי ההטבה שקיבלת מהמעביד, וזה הסכום שעליו אתה משלם מס הכנסה.

זהו.

פורסם

עם זאת עדין לא ברור לי... אני לא ראיתי הורדה בשכר... וכמו כן מס ההכנסה שירד לי לא היה משמעותי יותר גבוה מחודש קודם שלא הייתי עם רכב...

פורסם

נניח והברוטו שלך לפני תוספת השווי מס הוא : 10000 ש"ח

לקחת את הקיה פיקנטו ומיד נוספה לך תוספת בברוטו של 1970 ש"ח.

סה"כ הברוטו שלך עכשיו הוא 11970 ש"ח

מהברוטו הזה מחשבים לך את הנטו (הורדת מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות ואם יש לך עוד הפרשות אז גם אותן)

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
עם זאת עדין לא ברור לי... אני לא ראיתי הורדה בשכר... וכמו כן מס ההכנסה שירד לי לא היה משמעותי יותר גבוה מחודש קודם שלא הייתי עם רכב...

אם המעביד לא מוריד לך מהברוטו עבור הרכב - זה בינך לבין המעסיק.

אתה משלם רק מס עבור שווי ההטבה כפי שפורט.

פורסם

אוקי, אז אם כך נזיז רגע הצידה את כל שאר ההורדות, ונתייחס רק לרכב, אם על שכר של 11970 יורד לי 21% מדרגת מס, ז"א שבעצם יורד לי 2500 ש"ח בחודש.

שלפני זה אם השכר היה 10000 במדרגת מס של 21% יורד לי 2100 ש"ח, ולכן הוספת הרכב הורידה לי נטו מהשכר רק 400 ש"ח לעומת חודש קודם?

אם כך יוצא שאני משלם על הרכב בכל חודש 400 ש"ח?

פורסם

המס הוא מדורג. לא יורד לך 21% מכל הסכום, אלא נכון ל-2016 על כל סכום בין 9000-14000.

בכל מקרה, יורד לך יותר מ-400 ש"ח. יורד לך מס הכנסה כ-400 ש"ח ובנוסף מס בריאות וביטוח לאומי על הסכום.

פורסם

תעזר בזה לחישוב מס הכנסה (אך ורק מס הכנסה)

https://taxes.gov.il/Pages/TestCalculator.aspx

ובזה בשביל מס בריאות וביטוח לאומי

http://www.unq.co.il/UNQ_MASK/calculators/calc_blbrt.asp?site=unq

ואז תחבר את הכל וזה יהיה סך ההורדות שלך

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
תעזר בזה לחישוב מס הכנסה (אך ורק מס הכנסה)

https://taxes.gov.il/Pages/TestCalculator.aspx

ובזה בשביל מס בריאות וביטוח לאומי

http://www.unq.co.il/UNQ_MASK/calculators/calc_blbrt.asp?site=unq

ואז תחבר את הכל וזה יהיה סך ההורדות שלך

אוקי, בגלל שאני עובד שעתי והמשכורת משתנה מחודש לחודש לקחתי כקבועים את הדוגמא של שכר 10K שעולה ל 12K בגלל סעיף הרכב.

לאחר עיגול מעלה, יצא שההורדות נטו יוצאות 550 מס הכנסה + 700 בריאות וביטוח לאומי בשכר 10K

ובשכר 12K יצא 970 מס הכנסה + 950 בריאות וביטוח לאומי

ההפרש בין השניים יוצא באזור ה 700 ש"ח - זה בעצם מה שאני משלם בפועל על הרכב?

שווה לציין שאני נדרש להציג חשבוניות על דלק ואני מקבל החזר גם על זה.

לכן עד כמה שווה לי לקנות רכב משומש בעלות של עד 50K לעומת להמשיך להחזיק ברכב שכור? (שווה לציין שאני צריך רכב גדול יותר מפיקנטו אך יכול ל"סבול" אם זה אומר חסכון כספי) עוד נקודה אם אני עם רכב פרטי אני מקבל החזר הוצאות נסיעה של 60 ש"ח ליום...

פורסם

לפי דעתי תעשה לך טבלה של הוצאות צפויות ברכישת רכב פרטי מול רכב ליסינג.

אל תשכח שברכב פרטי תצטרך לשלם את אגרת הרישוי, טסט, דלק, תיקונים וטיפולים.

פורסם

אם כל מה שאתה משלם על הרכב זה שווי מס, אין שום ניקויים נוספים, מעסיק משלם לחברת השכרה ומשלם על הדלק - זה תמיד משתלם וכדאי לעומת רכישת רכב פרטי. משתלם בהפרש מאוד גדול.

פורסם
אם כל מה שאתה משלם על הרכב זה שווי מס, אין שום ניקויים נוספים, מעסיק משלם לחברת השכרה ומשלם על הדלק - זה תמיד משתלם וכדאי לעומת רכישת רכב פרטי. משתלם בהפרש מאוד גדול.

פות״ש ציין כי ברכב פרטי הוא מקבל תוספת של 60 ש"ח בחודש, לכן כדאי כן לבצע את החישוב. זה לא clear cut

פורסם

זה לא נראה לי הגיוני שיורד לי רק השווי מס, למה שהחברה תשלם על הרכב...? משהו לא ברור לי אולי טעות בתלוש... אלך לאיש הכספים ואבדוק את הנושא...

• תוכן חדש...