Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא כן רואה אלטרנטיבה לפוקוס בליסינג, אוקטביה... כן היא משעמת, חלשה ופחות מהנה לנהיגה אבל המרווח מאחורה מפצה על זה.

נו ב'מת... זה כמו שהיטלר היה בא ואומר לניצולי שואה "שומעים, סורי שכזה סוג של רצחתי לכם את כל המשפחות, אבל הנה מלא מיץ תפוזים" זה שיש משהו אחד לא מפצה על משהו אחר. מילא היית אומר שהיא לא מתנהגת, אבל חזקה. או לא נוחה אבל מרווחת. אבל איך אתה יכול להגיד שמרווח מפצה על מחסור בכוח ואיכויות ניהוג (או להיפך, כן? זה משנה באמת מה זה)?

הנהיגה באלפא היא 'עבודה', האלפא מחייבת אותך לעבוד. היא לא נותנת לך לשים על הילוך חמישי ולנהוג בנינוחות בסבבה שלך. אתה בא לעבודה. הפוקוס בהחלט מאפשרת לך נהיגה נינוחה.

באמת? אני דווקא הרגשתי ההיפך. כלומר לא ביחס לג'ולייטה (בה לא נהגתי מלבד התלתן) אלא בכלל. בפוקוס התא עוטף אותך מכל הכיוונים, ההגה בתוך הפרצוף שלך, הקונסולה ממזמזת לך את ברך ימין והכל צורח עליך "תן כבר! נוווו!! תןןןןן!!!"

גולף מאפשרת נסיעה נינוחה, אוקטביה, אפילו אסטרה ו-308. בפוקוס יש משהו שנורא משלהב אותך לנהוג. עזוב שהמנוע מרגיש הרבה (אבל הרבבההההה) פחות חזק מ-150 כס ו-24.משהו מומנטים והגיר קצת אינפנטיל (אבל היי, לפחות הוא עובד :-) ) מאוד התקשתי לנסוע עליה רגוע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Spire

הנקודה שלי היתה שלנהג המשפחתי, זה שמסיע גם ילדים מאחור מעבר להיותו חובב הגה יש עוד שיקולים לעשות, ברור שכוח ומרווח הם לא ברי השוואה, אם כולם היו מתייחסים רק לכוח, כנראה שרוב רכבי הליסינג היו אופל אסטרה. כמו כל דבר בחיים גם בחירת רכב ליסינג ברוב הפעמיים זה אוסף פשרות, או שמתפשרים על מרווח מאחור ונוסעים ברכב עם אחלה מנוע או שלוקחים רכב עם מנוע חלש יותר ונוסעים ברכב סופר מרווח מאחור, לא המצאתי את הדילמה, זאת תהיה שכל אחד מחבריי בעבודה העלה בזמן בחירת הרכב.

פורסם

כתיבה מעולה!

שמח לשמוע שנקודות התורפה טופלו.

אשמח לשמוע קצת יותר על הגיר. לא נשווה לכפולי מצמד למיניהם, אלא באופן כללי.

האם העביר הילוכים בצורה חלקה?

האם התבלבל במצבים מסוימים?

האם העברות ההילוכים מהירות?

מה לגבי הגה/שלדה? האם היה שם קצת פידבק או שהיא נטולת תקשורת לחלוטין?

בהחלט נשמע כמו אחלה רכב.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ממה שלי יצא להתרשם, הגיר מעט איטי, במיוחד יחסית לכפולי מצמד, אבל לא חוויתי בלבול בהעלאות/הורדות הילוך.

מבחינת שלדה והגה- עשו בפורד עבודה מעולה מבחינת שלדה,מרגישה מאוד מאוזנת. ההגה הרגיש לי לפעמים קל מדי ולא באמת משדר את מה שעובר מהכביש.

אם זה משנה משהו, אציין כי נהגתי עליה בחו״ל. לא יודע אם יש הבדל בין הגרסאות.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם
אחלה סקירה ונראה שבאמת הפוקוס החדשה פותרת את שתי הבעיות העיקריות של הפוקוס היוצאת, הגיר והמנוע (1.6).

אם תהיה לי אופציה לקחת אותה בליסינג בעתיד אני בהחלט עלול להתפתות ולמכור את האקובוסט 2012 שלי..

מסכים לגבי עניין הצפיפות - לא רכב שהייתי מאכלס בו משפחה.

מה שמעניין זה שבאמצעות תוכנה בלבד אפשר לשדרג אותה משמעותית, ל-194 כ"ס עם 30 קג"מ ! עניין של 2500 ש"ח והתקנה עצמית, בלי עקבות..

http://www.mybluefin.co.uk/search?make=9&fueltype=3&model=2&variant=3213

http://www.mybluefin.co.uk/curves/15EcoBoost150PS.pdf

הסיפור פה הוא הפוטנציאל של תוכנת stage1.

בתכלס הביצועים של ה1.5 לא עולים על ה2.0 הקודמת והם נחותים מה1.4 בואגיות החדשות (בעיקר בגלל המשקל ומהירות התיבה).

הדשבורד הדפוק נשאר...הנוסע מקדימה חייב ליישר את הרגליים כדי לא להיתקע בדשבורד.

היתרונות שלה מדברים בעיקר לחובבי רכב. בפרקטיות היא לדעתי הגרועה מבין המשפחתיות שנמכרות כיום.

פורסם

הגיר מעולה. העברות הילוכים חלקות ומהירות. הגיר לא התבלבל אף לא פעם אחת. יש לו מצב רגיל ומצב ספורט בו התגובה יותר עצבנית. לא יודע אם זה גם משנה גם את תגובת הדוושה, אבל ללא ספק מרגישים שהוא יותר אגרסיבי ופחות נינוח.

שלדה והגה ברמה גבוהה מאוד, מאיפה הסקת שהיא נטולת תקשורת?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם לדייק תיבה רובוטית לא נכנסה למחסן עדיין, אלא שהפעם הקורבנות יהיו חובבי לוגמות הסולר.

בגרסת הדיזל משולבת התיבה הרובוטית שקיימת ב-SMAX/מונדאו שהיא מצויידת במצמדים רטובים והיא מצויינת ללא בעיות אמינות, בניגוד לתיבה ששווקה בגרסאות הפוקוס טרום מתיחת הפנים (שכנראה שהושלכה לפח...).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני דווקא כן רואה אלטרנטיבה לפוקוס בליסינג, אוקטביה... כן היא משעמת, חלשה ופחות מהנה לנהיגה אבל המרווח מאחורה מפצה על זה.

בתור בעלים של פוקוס 2012, היא בהחלט כייפית אפילו עם הגיר המעצבן אבל המרווח מאחורה מגוחך, במילימטרים טוב יותר מסופר מיני מודרנית.

+1

הפוקוס, כמשפחתית נטו, כושלת בדבר הכי חשוב - מרווח (כולל מרווח מאחור, כולל תא מטען ו*כולל* תא מטען בסטיישן).

כל יתר הדברים טובים - יש יותר ויש פחות, אבל כ"חבילה משפחתית" יש לה פאק רציני מאוד. כ"חבילה לרווק" או "חבילה זוג" (או מקסימום זוג פלוס ילד), היא תעשה את העבודה טוב מאוד עם דגש על הדברים החיוביים שהזכיר יואב.

בהחלט לא הייתי ממליץ על גרסת הסטיישן למי שמחפש סטיישן - מקסימום למי שמחפש האצ'בק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבין שאין לגיר מנופי שליטה מההגה, נשארו עם הכפתור המטופש על הידית?

לגבי הנדסת אנוש/כפתוריאדה, אני עם הפוקוס 2012 השניה שלי, ומעדיף לגמרי את הנדסת האנוש שלה על פני האוקטביה למשל.

אני בעד כמה שיותר כפתורים, כמה שיותר על ההגה, אחרי שמתרגלים הכל נעשה בצורה עיוורת, מה שלא יכול לקרות כשצריך לתפעל מסך טאצ׳ במקום. פקד התאורה כשחושבים על זה לא אמור לתפוס מקום על ההגה כי לא מתעסקים איתו בנהיגה ממש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

וזה שהמזגן מקפיא לך את שתי הידיים עד שהם נושרות לא מפריע לך בהנדסת אנוש? אני אישית דווקא לא מבין למה צריך כ"כ הרבה כפתורים על הדש, גם ככה מעדיף להתעסק עם אלה שעל ההגה בשביל פחות הסח דעת

פורסם

SH33P גם לי המזגן הפריע עד שאחד יצירתי מהפורום בא ואמר את הפתח הימני תסובב אליך ואת השמאלי אל הנוסע לצידך, ו-וואלה נפתרה בעיית פתחי המזגן המעצבנים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

בכל מה שקשור לנהיגה הפוקוס MK3 רכב נחמד אבל קצת איבד את הקסם שאפף את הדור הראשון ודעך בשני,הספיקה לי נסיעה קצרה במנחת בערד יחד עם המתחרות כדי להבין את זה.

היא עדיין טובה אך לא יוצאת דופן ביחס למתחרות.

הגיר ב-MK3.5 זה הגיר של הקוגה והוא די מחורבן עם העברות הילוכים לא מספיק מהירות ותגובה לא מספיק מהירה בהורדת הילוך-לא גרוע כמו התיבה המזעזעת של האסטרה אבל גם לא רחוק משם.

דלק מוטורס זה יבואן סוג X שמתאים יותר למדינות עולם שלישי.

בושה וחרפה שהם לא מייבאים מאזדות עם גיר ידני כבר 15 שנה,כמו גם פוקוס ידניות או אפילו פיאסטה עם מנוע מודרני רחמנא ליצלן.

חבל שאין יצרן שתופס אותם חזק בביצים ומחייב אותם לשווק את הרוב המוחלט של קשת הדגמים שלהם כמו שקרה עם חלק מיבואניות אחרות בשוק.

עריכה אחרונה על ידי gt3rs

turboy

פורסם

לא הבנתי איך רכב עם מרווח מצומצם, מערכת לא נוחה לתפעול, יציאות מזגן לא חכמות, והיעדר מיזוג לאחור, מומלץ למשפחה.

דיסקו - אתה תחליף רכב משפחתי שלך בזה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מהכתוב הבנתי שההמלצה היא יותר לנהג ופחות למשפחה של הנהג

בערך כמו שBRZ זה רכב יותר מומלץ למשפחות מאשר MX5, נגיד

כן היא פחות "משפחתית", אבל לפחות מי שמאחורי ההגה לא ימות משעמום בזמן הנהיגה

(בטיחות פאסיבית לשאר הנוסעים ברכב, לא? :lol:)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עשיתי סיבובון קצר באלפא רומנאו.

מכיר פיאטים רומניים אבל אלפא רומאנו? :wink:

...ההגה הרגיש לי לפעמים קל מדי ולא באמת משדר את מה שעובר מהכביש...

ובאיזה משפחתית מודרנית אתה כן מרגיש את ההגה משדר את מה שעובר מהכביש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...