Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2 2007 - להשאר או להפטר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכל חברי הפורום,

יש לי שאלה,

אני יודע שבישראל לא מתלהבים מהרכב -רנו- אבל חייב לציין שיש לי אותו כבר 3 שנים, נמצא כבר ב 150,000 ק״מ סהכ תקלות 4! (קולרים, תקלת גיר, תקלת כרית אוויר, ונזילת שמן מהמחזיר עודף שמן בטיימינג.)

סהכ מבסוט מהרכב חוץ מהתצרוכת דלק הגבוהה 10.3 ל 100 ק״מ o:

הא כן, מדובר על הגיר האוטומטי המעצבן!

השאלה שלי ככה:

האם שווה להשאר עם הרכב? ולהמשיך לתת לו טיפולים ואהבה

או

למכור אותו כבר עכשיו?

מה ניתן לעשות בקשר לתצרוכת דלק הגבוהה? שווה לעשות הסבה לידני? בכמה זה כבר יעזור?

תודה לעוזרים.

פורסם (נערך)

הכל שאלה של צרכים ותקציב. אם יש אפשרות להוסיף סכום מסויים שווה למכור ולחפש רכב חדש וחסכוני יותר.

מצד שני אם מאותגרים תקציב יש שתי אפשרויות: להשאר עם הנוכחי ולהיות מרוצה שמדובר ברכב בטיחותי ואמין יחסית. אפשרות נוספת עם אלמנט סיכון : למכור ולחפש במחיר קרוב או בתוספת קטנה רכב זול יותר לאחזקה. למשל רכב ידני קטן או אפילו מגאן דיזל - יש בידני ויש באוטומט.

בקשר לצריכת הדלק ברכב - כל רכב בנזין 1600 אוטומט יהיה ברמה דומה. מקבילה ידנית תהיה ב - 10-20% יותר חסכונית.

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
תוספת
פורסם
אהלן לכל חברי הפורום,

יש לי שאלה,

אני יודע שבישראל לא מתלהבים מהרכב -רנו- אבל חייב לציין שיש לי אותו כבר 3 שנים, נמצא כבר ב 150,000 ק״מ סהכ תקלות 4! (קולרים, תקלת גיר, תקלת כרית אוויר, ונזילת שמן מהמחזיר עודף שמן בטיימינג.)

לא בדיוק תקלות פשוטות שקל לסדר

סהכ מבסוט מהרכב חוץ מהתצרוכת דלק הגבוהה 10.3 ל 100 ק״מ o:

הא כן, מדובר על הגיר האוטומטי המעצבן!

אני מקבל צריכה דומה (10.6) בפורד מונדאו 2 ליטר אוטומטית

השאלה שלי ככה:

האם שווה להשאר עם הרכב? ולהמשיך לתת לו טיפולים ואהבה

או

למכור אותו כבר עכשיו?

אם יש ספק, אז אין ספק. אני לא חושב שיש טעם להמשיך להוציא כסף על הרכב הזה. תמכור אותו לראשון שבא עם מזומן ביד, ותתקדם למשהו אמין יותר. אם אין לך כסף, קח הלוואה בבנק או חברת מימון, זה עדיף על לשפוך עוד ועוד כסף על להחזיק נבלה בחיים, ולחיות כל הזמן בפחד שהיא לא תתניע בבוקר, או שתיתקע בדרך.

מה ניתן לעשות בקשר לתצרוכת דלק הגבוהה? שווה לעשות הסבה לידני? בכמה זה כבר יעזור?

לא שווה. הסבה לידני תעלה לך יותר ממה שתקבל על האוטו ביד2, וההבדל בצריכת דלק בין ידני לאוטומטי הוא משהו כמו 10%.

תודה לעוזרים.

תשובות בכחול מודגש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יש לי מגאן 2007 1.6 בנזין אוטומטית שמוסבת לגז, שהחליפה מגאן 2007 דיזל ידנית.

הנוכחית, מציגה נתונים של 9-10 ק"מ לליטר.

הגז כמובן יותר זול ונותן לי עלויות חודשיות דומות לדיזל.

אתה יכול למכור בגרושים, או להסב לגז ולחסוך בהוצאות הדלק, השאלה מה הנסועה שלך ועד כמה זה משתלם לך.

את הדיזל השביתה לי בחורה שנכנסה בי מאחורה, את הנוכחית כנראה פוקד אותו גורל.

את הנוכחית רכשתי כבר מוסבת, ויש לא מעט כאלה בלוחות.

עשיתי עליה כמעט 10K ק"מ בכמה חודשים שהיא אצלי, נקנתה עם 193K ק"מ.

חוץ מישור קו שעשיתי ומנגנון חלון שפספסתי בבדיקה הכל מעולה.

עריכה אחרונה על ידי lesles
פורסם

לא ברור לי מה עושים ענין דוקא מצריכת הדלק במחירים הנוכחים.

הצריכה מאוד תלויה בפרופיל הנסיעות שלך, בנסיעות פקוקות או לחילופין מהירויות שוללות רישיון בכביש 6 צריכת הדלק עולה משמעותית. מגאן אוטומטית נמצאת במקום טוב בחיסכון לעומת משפחתומטיות דומות.

ולשאלתך כל עוד הרכב מטופל כהלכה, הוא ימשיך לנסוע עם עלויות אחזקה הולכות ועולות, אבל בלי ירידת ערך.

אם הוא עונה לדרישות שלך, אתה יכול להמשיך לנסוע איתו. מבחינה כלכלית זה יצא יותר זול מרכב יותר חדש.

אני מחזיק מגאן 2 ידנית - מבחינת עלויות תיקונים אני מוציא עליו יותר מאשר על רכב ״יפני אמין״, אבל אני חוסך המון בדלק (1:15 מעורב), מחיר קניה, וביטוחים

פורסם

תודה חברים,

סהכ בטיפולים במהלך 3 שנים שילמתי קרוב ל 7 אלף שקל. יחסית לא הרבה בכלל! תקנו אותי אם אני טועה.

אבל...

אני מתדלק כל חודש בסך 1000 שקל בממוצע בנסיעות בין רעננה נתניה רעננה. שזה דיי מבאס לשלם ככ הרבה על דלק (מיכל מחזיק לי 560קמ לפי המחשב בפועל הרבה פחות מזה. הסבה לגז.. גם אופציה אבל יש לזה הרבה חסרונות!

חשבתי על לייבא רכב, עדיין לא יודע אם שווה להתעסק עם הכאבי ראש והביוקרטיה שיש בארצינו...

חשבתי שוב על רנו - דגם דאסטר ידנית 2.0 או דיזל 1.5.

נכון יש כיום בארץ את הדצ׳יה דאסטר אבל מבחינת אבזור its not a same

same

נ.ב בעלי המגאן 2, איך אתם, מרוצים מהרכב סהכ?

פורסם

אם לא הייתי מרוצה מהמגאן אז לא הייתי רוכש עוד אחת :wink:

הפתרון הכי פשוט עבורך הוא שתחפש אחת שמורה דיזל או שכבר מוסבת לגז אחרי שתמכור את שלך, אולי יתמזל מזלך ותיפול על שלי אחרי שיסדרו אותה וימכרו באיזה מגרש(אין שלדה רק מכה קטנה מאחורה "אובדן להלכה").

פורסם

אני בעל מגאן 2 2004 האצ'בק, בנזין, אוטומט.

הרכב אצלי כבר 3-4 שנים, סך הכול מבסוט עד השמיים מהרכב.

הרכב מאובזר יפה, סופר נוח, משפחתי-קטן, גיר חסכוני בדלק.

יש בה הכול.

לפי דעתי, תשאר עם הרכב.

פורסם

כל עוד התקלות הן מינוריות ובתדירות נמוכה - הייתי ממשיך איתו.

תבדוק מה המחירון של הרכב. השווי שלו בשוק הוא בערך חצי/ שני שליש מזה. בתקלה הגדולה הבאה הייתי משבית אותו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לי יש גם מגאן 2 אוטומטית מ 2007. אצלי כבר 7 שנים. מאוד מרוצה ממנה. הרכב נמצא אצל האשה, והיא מאוד רוצה להמשיך לנסוע בה. מאוד נוח לשבת ולנהוג.

הרכב מעולם לא נכשל בטסט. פעם בשנה נכנס לטיפול + תחזוקה, עלות כ 2000-3000 שח.

שקלתי לשדרג, אבל גם הבנתי שלא אקבל עליו סכום משמעותי. אז כל עוד אני נהנה ממנו, הוא ישאר אצלי.

• תוכן חדש...