Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ככה שאלה אם עשיתי החלפת שמן גיר(החלפה חלקית כי זה מה שמתאפשר)

השתמשתי בשמן DEX3 של חברה אחת... ועכשיו בהחלפה השל החצי השני אם אני יכול להשתמש בשמן של חברה אחרת גם אותו תקן DEX3?

וגם מתי מומלץ לעשות את החלפה השניה אחרי כמה ק"מ בערך?

אגב האם יש המלצה לשמן גיר כלשהו?

הרכב זה דהייטסו סיריון 2006

עריכה אחרונה על ידי Palsar
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור התחלה אל תשים דקס3, אפילו אם זה מה שכתוב באוטודאטה (משום מה הנתון הזה לא מדוייק בכלל להמון דגמים באוטודאטה).

הגיר שלך דורש שמן גיר העומד בתקן T4 של טויוטה.

ישנם לא מעט שמנים תחליפיים מיצרנים מכובדים שעומדים בתקן הזה.

הנה 2 דוגמאות

http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

http://www.justmotor.co.il/products/759347/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-VALVOLINE-MAXLIFE-ATF

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תגיד וזה בעייתי אם שמתי דקס 3? כבר? כי זה מה שכתוב בספר רכב והמוסכים המורשים אמרו., ודבר שני האם אחרי ששמתי דקס 3 אפשרי להשים משהו אחר? כאילו עכשיו בהחלפה הכפולה או זה מתכון לבעיות?

פורסם

ווואלה בילבלת אותי אחי.. איזה תקן כבר? ומה זה החלפה כפולה?

כיאלו החצי השני עכשיו? החלפתי כבר 2.2 ליטר ה2.2 הבאים איזה תקן ואיזה שמן שונה ממה ששמתי?

פורסם

תבחר שמן שעומד בתקן שציינתי.

בצע שתי החלפות עם הפרש של כמה נסיעות בינהן. זה הכל..

להבא, אישית אני ממליץ לעשות החלפה חלקית של השמן כל 40-60K (תלוי בכמות הנסיעות בעיר)

יום טוב גם לך

פורסם

עם השמן של הDEX 3 ששמתי נסעתי כבר 1000+ ק"מ אם אני ישים עכשיו שמן בתקן שאמרת זה לא יצור בעיות?

ודבר שני ממה שהבנתי לעשות עוד פעם החלפה חלקית אם השמן שציינת ואז אחרי נגיד 200 ק"מ לעשות שוב החלפה אם השמן שציינת נכון

ועוד שאלה מאיפה אתה יודע את התקן בדיוק? כאילו סליחה על השאלה בכל מקום כתוב דקס3

פורסם

הדקס3 ששמת ממילא מעורבב כבר עם השמן המקורי שהיה בתיבה.

אני יודע את התקן כי כל יחידת ההנעה אצלך ברכב היא של טויוטה, התיבות האוטומטיות של טויוטה מהשנים האלה עובדות עם שמן בתקן T4.

הדיון אם לשים דקס3 או שמן עם תקן יעודי מקביל לדיון על שמן מנוע סינטטי העומד בתקני היצרן אל מול שמן מינראלי שמתאים רק בצמיגות.

לצורך העיניין המנוע יעבוד גם עם השמן המינראלי. השמן הסינטטי ישמור על תכונותיו לאורך זמן ארוך יותר והתוספים שבו שומרים טוב יותר על מערכות כאלה ואחרות במנוע.

הדקס3 במקרה הזה הוא המינראלי, נוזל ממסרה אוטומטי כללי שמתאים בגדול כמעט לכל הגירים. שמן העומד בתקן T4 הוא סינטטי ומתוסף בהתאם לדרישות היצרן. ישמור על תכונותיו לזמן ארוך יותר וישמור על התיבה טוב יותר.

אין צורך לנסוע 200ק"מ בין החלפות. כמה נסיעות בודדות יספיקו.

יום טוב גם לך

פורסם
ככה שאלה אם עשיתי החלפת שמן גיר(החלפה חלקית כי זה מה שמתאפשר)

השתמשתי בשמן DEX3 של חברה אחת... ועכשיו בהחלפה השל החצי השני אם אני יכול להשתמש בשמן של חברה אחרת גם אותו תקן DEX3?

וגם מתי מומלץ לעשות את החלפה השניה אחרי כמה ק"מ בערך?

אגב האם יש המלצה לשמן גיר כלשהו?

הרכב זה דהייטסו סיריון 2006

נוזל ממסרה אוטומטית ATF Dexron III מתאים מצויין לרכב שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם
עדיף היה אם לא היית שם דקס3 כלל, אבל כבר עירבבת...

מכאן אפשר רק לשפר

אוקי למה עדיף שלא הייתי שם?

למה זה גורם שמע אני לא רוצה עכשיו להחליף למשהו שהוא פתח לבעיות זה יכול לגרום לבעיה בגלל עירבוב שמנים?

פורסם
נוזל ממסרה אוטומטית ATF Dexron III מתאים מצויין לרכב שלך.

מרקו זה לא הפך ממה שיגאל אמר באמת שכבר לא יודע ?

פורסם (נערך)
אוקי למה עדיף שלא הייתי שם?

למה זה גורם שמע אני לא רוצה עכשיו להחליף למשהו שהוא פתח לבעיות זה יכול לגרום לבעיה בגלל עירבוב שמנים?

כתבתי כבר כמה פעמים ואני מתחיל להתעייף מלחזור על זה,

זה כבר לא משנה מה אתה רוצה או לא רוצה כי כבר עירבבת את נוזל הממסרה המקורי שהיה בתיבה (לא היה שם דקס3) עם דקס 3. בהנחה שלפני כן היה שם נוזל מקורי, אז עכשיו יש לך את העירבוב הכי חריף, 50% כזה 50% אחר. מפה אתה יכול רק לשפר. בהחלפות חלקיות אתה תמיד מערבב נוזלים שונים, אין ברירה אחרת אלא אם אתה מחליף לנוזל טויוטה מקורי.

מארק תסביר בבקשה למה בנוזל ממסרה לפתע דרישות יצרן התיבה לא רלוונטיות ויש לשים את הנוזל הגנרי הכי מיושן וזול שניתן למצוא היום בשוק?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הבנתי יגאל תודה,אז להחליף לשמן שהצעת... לעשות כמה נסיעות ולהחליף שוב?

אגב הקישורים שהבאת השמן מגיע רק בליטר אחד?

אז מה הקטע של המוסכים המורשים לשים דקס 3 אם זה כמו שהסברת?

• תוכן חדש...