Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני תוהה האם הדיון היה מתפתח למימדים כאלה אם במקום BMW M2 היינו מדברים על דיור יוקרה.

רועי, לדעתי אתה מדבר על דוגי פייס אן ליתר דיוק פאפי פייס. דוגי סטייל זו תנוחה בסקס, ואם אחותך מדברת על זה אז שלח לי בפרטי פרטים ליצירת קשר :wink:

תודה על החידוש, אבל יש לה חבר :lol:

רועי

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו באמת .. כשהיא תראה כמה אלעד חתיך וכובש היא מייד תזמזם את השיר המוכר: חבר זה לא קיר ואת אלעד חובה להכיר.

פורסם

בה אנד ווט? על מה אתה מדבר??? לבחור יש פיאט בראבו פור גוד סייק.

נערות גיימס בונש נופלות לרגליו שדודות בכל לחיצה על המצערת.

בה אנד ווט...דחילק.

יאללה שלח לו מספר אחרת אתה מקבל במתנה נעלי בטון.

פורסם

טוב, אז אחרי שסיימנו לדון במכונית שלשמה התכנסו כאן, בהון השחור בישראל, בפרוטקשן ואפילו בנתיבות, שלא לדבר על תנוחות מחדר המיטות, אני מתכבד בזאת לנעול את השרשור.

אם למישהו יש משהו להוסיף על ה M2, נשוב ונפתח אותו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הנה חלפו להם כ-10 חודשים והגיע הזמן לעמת את תחזיות הזעם עם המציאות (מתנצל מראש בפני מי ששכחתי אותו):

במחיר הזה קונים a45 ועוד נשארים עם כמעט 150 אלף

את ה a45 אפשר להוציא היום ב380 וזה הדגם החדש לאחר מתיחת הפנים והחזק יותר.

אז מסתבר שלפי הסטטיסטיקה שפורסמה ממש לפני מספר ימים בפורום, רוב הלקוחות העדיפו לשלם יותר.

סה"כ נמסרו 11 יחידות של A45 לעומת 20 של הM2. מוזר הא?

אוסיף קצת דלק לויכוח על המחיר...

למיטב הבנתי, מס' יחידות של קדילק ATS-V יגיעו ארצה בתחילת 2016. המחיר -460,000 ש"ח.

לשון אחר, מתחרה ל-M3 בעלות נמוכה משמעותית(זולה בכ-75K) מ-M2.

וטרם דיברנו על הנחות.

הקאדילק מציעה רכב מרשים במחיר מרשים לא פחות. יחד עם זאת, הלקוחות הצביעו בכרטיס אשראי - 9 יחידות של ATS-V. אם נשווה ל-M3 אזי שה-M3 מכרה 6 יחידות, אבל ה-M4, הלא היא גרסת הקופה של הM3, מכרה עוד 16 יחידות. 22 בסה"כ.

500+ אלף שקל זה כבר יקר בצורה מחרידה. בכל מדינה שבה בדקתי, ה-M2 רק קצת יותר יקרה מה-RS וה-AMG. אבל 25% אחוז הפרש? וואו. כל הכבוד דלק מוטורס...

לפי הנתונים שכתובים לעיל, דווקא נראה שלא מעט לקוחות הסכימו עם התמחור.

מצחיק שהתגובות בקארספורום לא קשורות למציאות, הא?

450 ואתם עדיין עושים חסד עם היבואן. ככה זה שרוצים להביא מספר מצומצם של רכבים ולמכור במקסימום רכב.

גם קשה שלא להתעלם מכך שהשוק לא בדיוק כזה שדורש 20 יחידות בשנה גם ב-100 אלף פחות.

תראה איזה קטע: הרכב עוד לא משווק במשך שנה מלאה וכבר יש 20 יחידות מתחילת השנה, ומבלי להוריד 100 אלף שקל מהמחיר.

וואו, לא הגזימו בכלל עם התמחור.. יש הרגשה שהם תמחרו במחיר מאוד מוגזם בדיוק מהסיבה שהם לא רוצים למכור, כנראה היצרן הקצה יחידות בודדות.

במחיר הזה מי לא היה מעדיף Cayman???

מסתבר שלא מעט אנשים לא מעדיפים קיימן. פורשה מכרו 3 יחידות של הקיימן, על שלל גרסאותיה מתחילת השנה. ה-M2 עם 20 יחידות. ב.מ.וו 20, פורשה 3. אאוץ'.

ספורטיבו, אין ספק שיש מיסים גבוהים בארץ, אבל זה לא נותן ליבואן לגיטימציה להתנהג בחזירות. קח בחשבון שמחיר הרכב באירופה עדיין מכיל בתוכו מרכיב של רווח לדילר, לעיתים עד כדי 15%. אם דלק מוטורס היו רוצים למכור, יכלו לתמחר את ה M2 גם ב 400K ולהישאר עם שולי רווח. משכך, אלא אם חזרנו לימי קמור ובופעל ניתן להוציא את הרכב ב 450K אחרי מיקוח קל, אני בספק אם מישהו יקנה את M2 מהיבואן. רובם ככולם, יעדיפו את אופציית היבוא האישי שבגזרת מחיר זו כבר מתחילה להשתלם ממש.

עוד תחזית שהיה ברור מלכתחילה שתהיה לא נכונה. לך אולי היה ספק, כנראה שדלק קצת יותר חכמים.

למה להוציא מהלקסיקון ? חזירות זה למכור מוצר באחוזי רווח שהם הרבה ומעבר למקובל בשוק. וזה המצב כאן. לא ייתכן שהיצרן נתן מחיר גבוה יותר מזה שמפורסם ע"י דילר בגרמניה. לא מקובל בעיניי שיעלה להביא רכב שכזה בייבוא אישי, עם כל העלויות הנלוות ליבוא רכב בודד, כ 20% פחות (+-).

וכדי להקביל למשפט שלך, מי שרוצה לרכוש M2, הוא לא בדיוק הפרייאר שמחליף S CLASS ב S Class כל שנתיים סתם כי משעמם לו. אם בייבוא אישי יציעו לו את אותה חבילה ב 15% פחות (עם אחריות אצל דלק מוטורס), מה נראה לך שהוא יבחר ?

תשמע, לא יודע כמה הגיעו בייבוא אישי, אבל שוב, על פי הנתונים שפורסמו ממש עכשיו בפורום, 20 כאלה הגיעו דרך היבואן. משהו אומר לי שבייבוא אישי לא הגיעה כזאת כמות, אם בכלל.

לשיטתך, הם בטח קיבלו הקצאה ל 2 רכבי M5 לכל 2016, אז בוא ונשים עליהן תג מחיר של 2 מיליון - בטוח יבוא הפרייאר שישלם.

כמו כן, אם מלכתחילה הם התכוונו למכור יחידות בודדות, אז הורדת מחיר של 20% שבעקבותיה יירכשו עוד יותר יחידות בודדות(לשיטתך), משמע הגדלת המכירות של ה M2 באחוזים משמעותיים..

ועכשיו ברצינות, זכותך לדרוש כל סכום עבור כל מוצר (מלבד אלו שבפיקוח). מחיר השוק נקבע בפועל ע"י הקונים, שבסופו של דבר מסכימים לשלם על שירותיך/מוצריך את המחיר אותו אתה דורש. בהאמר זאת ומכיוון שיש יבואנים שחושבים אחרת (למזלנו!), כנראה שנראה יותר ATS-V על הכביש מ-M2. אמריקה!

כמו שכתוב למעלה, ATS-V מכרה 9, הבימר מכרה 20. מה תגיד על זה?

כשדלק מוטורס מקבלים הקצאה של 9 רכבים בלבד, אז אפשר לקבוע מחיר של 500+ אש"ח, כפי שהערכתי בפוסטים קודמים בנושא.

לדעתי האישית תוך שבוע יונחו 9 הזמנות עם דאון פיימנטס, ובכך תבוא הפרשה לכדי סיכום.

מישהו רוצה 1M ? icon_lol.gif

או! הנה אדם שהיה חכם וראה את הנולד. אתה זוכה במחדד!

ידידי, לעניין הסחירות אתה בוודאי צודק אבל לגבי כל היתר, אתה טועה ומטעה - פחות רלוונטי, כמה תקבל על הרכב כאשר תמכור אותו כמשומש. מה שצריך לעניין אותך, זה כמה עלה לך התענוג הזה, כחבילה, לאורך שלוש שנים.

לצורך הדוגמא, ובכדי להשוות "תפוזים לתפוזים" ככל שניתן, ניקח לדוגמא את ה M3, שמקבילה במיצוב שלה למול ה ATS-V.

נשים בצד את המבחנים שקובעים מי יותר טובה ובאיזה מובן (מאחר וזה לא חד משמעי, יש כאלה ויש כאלה).

אם רכשתי את ה M3, במחיר היבואן (לפני הנחה), אזי מדובר על סדר גודל של 700K (תקנו אותי אם אני טועה). ברכב מהסוג הזה (יוקרה, ספורטיבית), הגיוני שאפסיד לאורך 3 שנים כמחצית משווי הרכב, דהיינו הפסד של 350K. בנוסף לעלות ביטוח יקרה עד מאוד שנגזרת בארץ באופן אוטומטי מהעובדה שיש לך BMW (סתם כהערת אגב, בעודי שוקל לרכוש את ה ATS שלי למול 328 משנתון נמוך יותר, השוותי ומצאתי שביטוח מקיף ל ATS 2013 עולה לי 6100 כולל חובה, בעוד שבאותה חברה אאלץ לשלם 9600 עבור אותו ביטוח ל328 משנת 2012).

עם נחזור להשוואה המקורית, ATS-V מהיבואן (לפני הנחה), תעלה, לפי הפרסומים, 460K, אם רק נניח (לשיטתך) שבשלוש שנים היא תפסיד יותר - נגיד 60% מערכה (מה שלא נראה לי הגיוני, כי סביבת המחיר של פחות מ-200K אחרי שלוש שנים, כבר יותר נגישה לקהל הספורטיבי), נקבל הפסד של 275K. בנוסף לעלות ביטוח לא זולה אבל לבטח זולה יותר מזו של M3.

זוהי כמובן לא השוואה מדויקת אבל המסקנה ברורה - מדיניות יבואן או לא, במציאות שלנו (זו הישראלית), החלופה האמריקאית נותנת יותר ומשתלמת הרבה יותר. עם הכסף שלך, כמובן, תקנה מה שבא לך.

ושוב, אני אחזור על הנתונים:

6 יחידות של M3, עוד 16 יחידות של M4, ורק 9 יחידות של ATS-V.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

^

בוא נחשוב ביחד מדוע זה קורה;

-הבימר מוצעת גם כקופה, הקדילאק מיובאת רק כסדאן.

-רבים יותר יירתעו מתדמית הבעלות על קדילק, לעומת ב.מ.וו.

-וזה עוד לפני שדיברנו על האגו בוסט שבבעלות על ב.מ.וו M כלשהי.

-UMI לא משקיעה כל מאמץ בפרסום הדגם הזה, להבדיל מב.מ.וו.

-פחד מאובדן ערך תלול בקדילק.

אישית, אני מעריך את אותם תשעה רוכשים אינטליגנטים שרכשו את הקאדי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מצ"ב תיעוד נדיר של קיורו ספורטיבו מול נתוני המכירות:

9773531.jpg

אחד ה I told you so's הארוכים שראיתי D:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
^

האמת היא שהנקודות שהעלית הגיונית בהחלט.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מצ"ב תיעוד נדיר של קיורו ספורטיבו מול נתוני המכירות:

[ATTACH]473865[/ATTACH]

אחד ה I told you so's הארוכים שראיתי D:

אכן, התענגות כזו נדיר למצוא. אפילו במחוזותינו נטולי העידון

פורסם
^

כתבת דברי הגיוניים אבל אני לגמרי לא מסכים איתם.

מדוע? כי כל הניתוחים בדבר עדיפות העסקה שמציעה הקאדילק הם הגיוניים ולפיכך גם הניסיון שלך להסביר את הכשלון ''המפתיע'' של הרכב הזה נסמך על נימוקים הגיוניים.

אבל הנקודה היא שפותח את הארנק לא מצפה לעסקה הגיונית, אם היה מצפה לכך היה רוכש רכב זול בהרבה.

הרוכש מצפה לרכב שירגש אותו ושייגע לו בבטן, רכב עם איקס פקטור שישנו או שהוא איננו.

ובקאדילק הוא איננו, אפילו שעל הנייר זו עסקה משתלמת.

• תוכן חדש...