Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בעלים של שברולט קוואליר 96' (קלאסיקה, אני יודע...) מטופלת היטב וכמעט ללא תקלות.

לפני שבוע נתקלתי בתקלה הראשונה מזה 5 שנים : התחילו רעשים מתכתיים מהמנוע.

אחרי בדיקה במוסך נאמר לי שכנראה מדובר באחת המשאבות כנראה (הגה, מים) ושהבדיקה יקרה עדיף לחכות שיילך ואז לתקן. יומיים לאחר מכן האוטו התחמם ועצרתי בצד, המשאבת מים הלכה.

אחרי הטיפול שעבר בהצלחה, הדלקתי את המזגן ברכב, הוא עובד מצויין (מקרר/מחמם) אבל לא ניתן לווסת לפי הפתחים.

זאת אומרת שבמקום לקרר רק את התא, או את החלון אם יש אדים, הוא מוציא מכל הפתחים - רגליים, חלון, הכל...

האם זה קשור לטיפול שעשיתי?

האם יש דרך לסדר את זה בלי לשפוך כסף במוסך?

תודה מראש.

פורסם

שאתה מסובב את הכפתור ויסות, אתה מרגיש שהוא הולך על ריק? או שאתה שומע בפנים, את התריסים של התעלות זזים, או שאתה לא שומע כלום?

יכול להיות השתחרר הכבל.

פורסם

זה כבל?

זה לא מנוע חשמלי?

יש לי גם את אותו הרכב, לא נתקלתי בתקלה הזאת טפו טפו.,

כל אופן ב2.2 ליטר אני לא רואה קשר בין משאבת המים לבין זה.

או צירוף מקרים או משהו מוזר..

או שתחכה לעזרה נוספת או שתלך לחשמלאי.

אשמח אם תעדכן!

פורסם

שאלה אליך,

לא יודע אם אתה יודע או לא, המערכת ויסוט ברכב הזה פועלת על וואקום, האם כשאתה משנה מצבים בבורר ברכב אתה שומע צליל כלשהו מכיוון הדאש? (גם לאחר כיבוי המנוע נשאר וואקום ואם אתה מחליף מצב אתה אמור לשמוע שריקה כזו של שחרור לחץ מכיוון הדאשבורד)

אם אתה לא שומע כלל את הרעש, ככל הנראה בזמן ההחלפה אלוהים יודע איך התנתק צינור וואקום שהולך למנגנון הנ"ל. (שזה די מוזר כי זה לא ממש קרוב למשאבה)

במידה ואתה כן שומע את הרעש של המנגנון, ככל הנראה התריס שלו נשבר.. מדובר בחתיכת פלסטיק, לאחר פירוק דאש תוכל להגיע אליה הגישה לא כלכך קלה.. אבל תוכל להשיג בפירוקיה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)
שאלה אליך,

לא יודע אם אתה יודע או לא, המערכת ויסוט ברכב הזה פועלת על וואקום, האם כשאתה משנה מצבים בבורר ברכב אתה שומע צליל כלשהו מכיוון הדאש? (גם לאחר כיבוי המנוע נשאר וואקום ואם אתה מחליף מצב אתה אמור לשמוע שריקה כזו של שחרור לחץ מכיוון הדאשבורד)

אם אתה לא שומע כלל את הרעש, ככל הנראה בזמן ההחלפה אלוהים יודע איך התנתק צינור וואקום שהולך למנגנון הנ"ל. (שזה די מוזר כי זה לא ממש קרוב למשאבה)

במידה ואתה כן שומע את הרעש של המנגנון, ככל הנראה התריס שלו נשבר.. מדובר בחתיכת פלסטיק, לאחר פירוק דאש תוכל להגיע אליה הגישה לא כלכך קלה.. אבל תוכל להשיג בפירוקיה.

זה בדיוק הקטע - לא שומעים את הוואקום, לפני זה הייתי שומע רעש כשהייתי בורר.

לחבר את הדבר הזה אמור לעלות הרבה? או שזאת פעולה מאוד פשוטה?

עריכה אחרונה על ידי tomlev6
פורסם

אם אתה לא שומע את הרעש של הווקום, אז בוודאות אחד מצינורות הוואקום לא מחוברים..

בית המצערת יושב בדיוק מאחורי המנוע, בדגם 98 יש לך קופסאת פלסטיק שכתוב עליה SFI 2200, בדיוק מתחתיה בית המצערת יושב, מדובר בפירוק די קל אל הבית מצערת מחוברים צינורות וואקום, חפש אותם ובדוק מה מנותק שם ונסה לחבר חזרה למקום המתאים.

מה שמעניין אותי, איך לעזזאל החלפת משאבת מים הגיע בנאדם להתעסק בצינורות וואקום, מאוד מטריד.. יום לפני שמכרתי את הקוואליר שלי בשבוע שעבר החלפתי גם משאבת מים, זה אפילו לא יושב ליד הבית מצערת.. ממש בצד השני :p

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם

זה לא מנוע זהה,המצערת במנועים הישנים יותר היא עליונה,ואין את הכיסוי פלסטיק שאתה מדבר עליו.

אם אני לא טועה בדגם שלו אפילו החוטי הצתה הם מתחת למנוע.

פורסם

מה שאתה מדבר עליו זה שנתון 95-97, ב98 בוצע השינוי למה שאני מדבר עליו..

פורסם (נערך)
זה לא מנוע זהה,המצערת במנועים הישנים יותר היא עליונה,ואין את הכיסוי פלסטיק שאתה מדבר עליו.

אם אני לא טועה בדגם שלו אפילו החוטי הצתה הם מתחת למנוע.

הפסקה הראשונה נכונה.

הצינורות ואקום בסביבה הזאת.

הפסקה השניה, אני החלפתי חוטי הצתה לא מזמן, הכוילים יושבים מאחורה (בין חומת האש למנוע, מתחת לפילטר שמן ומעל התיבת הגה).

והחוטי הצתה במקור עוברים בצינור שרשורי מצד ימין של המנוע ויוצאים מעל מכסה השסתומים (אם אני עם הגב לחומת האש והפנים כלפי הטמבון קדמי).

אני לא ליד הרכב עד יום רביעי, חבל הייתי מוצא לו לפחות את המסלול של הצינור ואקום המדובר, בהנחה שזה הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...