Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתחיל מהסוף למי שאין כח לקרוא שאלתי היא: איך אני מוצא מוסך אמין ומקצועי (אני מוכן לשלם יותר אבל מצפה לתמורה).

מקרה אחרון:

אתמול לקחתי את המאזדה3 14' (פחות מ-12K על השעון) שלי לטיפול באחד המוסכים המורשים בעיר מגורי.

סה"כ החלפת שמן+פילטר, אחרי שקיבלתי את המפתחות חזרה ויצאתי החוצה שמתי לב בתאור השמן כתוב 15W30.

שאלתי את אחד העובדים שיצא מהמוסך להחנות רכב אחר מה פשר הדבר, כי זכרתי שהשמן אמור להיות 5W30,

הוא התחיל להסביר לי שיותר לא משתמשים ב5W30 כי זה שמן מעפן ודליל, עכשיו ההנחיה להשתמש ב15W30 שהוא שמן הרבה יותר טוב ולא לדאוג - אנחנו מוסך מורשה עושים מה שהיבואן אומר.

אין לי שמץ של מושג ברכבים, אבל זה נשמע לי חירטוט אבל הנחתי שפשוט לא זכרתי טוב את הצמיגות מהספר רכב והמשכתי לדרכי. כשהגעתי למשרד בדקתי בספר רכב ואכן זכרתי נכון, הצמיגות הנכונה היא 5W30.

מיד התקשרתי ליבואן לשאול אם אכן יש הנחיה שלהם להשתמש ב15W30 במקום, הבחורה על הקו אמרה שאמתין והיא תבדוק.

היא דיברה עם המוסך והיא אמרה שהטעות היא רק טעות רישום ובפועל השתמשו ב5W30 ושיתקשרו אליי מהמוסך לדבר איתי מה שאכן קרה:

התקשר אליי מישהו בכיר מהמוסך ונשבע שהם שמו מוטורקראפט סינטטי מלא 5W30 כשאמרתי לו שלדעתי אין כזה הוא נשבע שיש סינטטי מלא.

הוא גם הציע לי לבוא והם יחליפו לי את השמן, מה שלא רציתי כי:

א. זה היה שורף לי את כל היום עבודה.

ב. אחרי שנאמר לי שזה רק טעות רישום השוותי מק"טים לכאן וזה אכןFA D10053 מה שמחזק את גרסתם.

ג. לא ראיתי שיש למכירה בארץ 15W30, רק בחו"ל, מה ששוב מחזק את גרסתם שאין להם שמן כזה.

לסיכום, אני מאמין שהם ביצעו את העבודה כמו שצריך, אבל ניסו לחרטט אותי במקום שלא היה צריך .

איך אני יכול לסמוך על מוסך כזה? נשארתי עם טעם מר.

מקרה לפני אחרון:

ברכב הראשון שלי מזדה2 '09, הייתה לה בעיה בגיר, כניראה שהיה מתנתק החיבור בין המוט הילוכים לקופסת פיקוד (לא זוכר את השם המקצועי, סלחו לי)

התופעה הייתה מציגה את עצמה בלוח שעונים שה "D" היה נעלם והגיר לא היה עולה מעל הילוך 3, לפעמים זה היה קורה גם באמצע נסיעה והרכב היה עושה לי בלימה עצבנית אם זה היה בכביש מהיר. אבל אם מדוממים ומניעים הכל היה סבבה ולא היה איזשהו סד"פ בשביל לשחזר את הבעיה.

הייתי בכמה מוסכים לא מורשים שלא סידרו את הבעיה, רק החליפו איזה חלק שלא פתר כלום.

באתי למוסך מורשה בעיר מגורי דאז במרכז, לא רצו בכלל לדבר איתי, אמרו לי שהם לא שמעו על דבר כזה ושאחזור כשידלק CHECK ENGINE.

כשכבר כמעט התייאשתי, הלכתי למוסך המרכזי של מאזדה בניר צבי. הם נראו מאוד מקצועיים ומסודרים, לקחו את האוטו, עשו מה שעשו (כניראה פשוט חיברו ניתקו כבלים) ואמרו שהם לא יודעים אם זה סידר את הבעיה אז שאלח לי לדרכי ואם התופעה תחזור שאסע ישר אלייהם בלי לדומם. בגלל שהם לא ידעו אם זה פתר את הבעיה הם לא לקחו ממני שקל, מה שהפתיע אותי מאוד - עד עכשיו למוסכים לא הייתה בעיה לקחת ממני כסף על עבודה שהם לא ידעו אם תפתור לי את הבעיה או לא.

מאז הבעיה לא חזרה.

אז כמו שאומרים, נשבר הז-- מהחר- הזה, כמה קשה להיות מוסך מקצועי ולא לנסות לחרטט לקוחות?

איך מוצאים אחד כזה? (אני פסיציפט צריך למאזדה.)

אשמח לטיפים,

תודה וסליחה על החפירה.

פורסם

לסיכום, המוסכים המורשים עשו עבודה כמו שצריך, במקום אחד רשמו בטעות צמיגות לא נכונה של שמן אבל בפועל טפלו בך כמו שצריך, במקרה אחר פתרו לך בעיה בחינם.

חבר - במקרה שלך הבעיה היא בך ולא במוסכים.

sorry

פורסם

אותו העובד שאמר לך את זה, מן הסתם הסתלבט עליך.

מה שכן מעצבן זה שהם אומרים שהמוטורקראפט הוא סינטטי מלא.

רשום על המיכל שלו סינטטיק בלנד, ולצערי המון אנשים מתבלבלים וחושבים שהוא סינטטי מלא.

תבקש מהם להראות לך את הגלון שממנו מילאו לך שמן.

Stay Dirty

פורסם

פסלת שני מוסכים,

הראשון בגלל בעיית רישום:

ב. אחרי שנאמר לי שזה רק טעות רישום השוותי מק"טים לכאן וזה אכןFA D10053 מה שמחזק את גרסתם.

ג. לא ראיתי שיש למכירה בארץ 15W30, רק בחו"ל, מה ששוב מחזק את גרסתם שאין להם שמן כזה.

לסיכום, אני מאמין שהם ביצעו את העבודה כמו שצריך,

פסלת גם את השני, שאמנם עבדו על הרכב, אך לא גבו ממך תשלום:

הלכתי למוסך המרכזי של מאזדה בניר צבי. הם נראו מאוד מקצועיים ומסודרים, לקחו את האוטו, עשו מה שעשו (כניראה פשוט חיברו ניתקו כבלים) ואמרו שהם לא יודעים אם זה סידר את הבעיה אז שאלח לי לדרכי ואם התופעה תחזור שאסע ישר אלייהם בלי לדומם. בגלל שהם לא ידעו אם זה פתר את הבעיה הם לא לקחו ממני שקל

אתה יכול להמשיך ולשלול מוסכים, אך אולי כדאי לחשוב שוב על התנהלותך.

לעיתים הבעיה היא בציפיות של הלקוח.

-

פורסם
אותו העובד שאמר לך את זה, מן הסתם הסתלבט עליך.

וזה סבבה לדעתך?

תבקש מהם להראות לך את הגלון שממנו מילאו לך שמן.

תכלס יצאתי אידיוט שהלכתי מהמוסך לפני שביררתי את זה לעומק.

פורסם
פסלת שני מוסכים,

הראשון בגלל בעיית רישום:

פסלת גם את השני, שאמנם עבדו על הרכב, אך לא גבו ממך תשלום:

אתה יכול להמשיך ולשלול מוסכים, אך אולי כדאי לחשוב שוב על התנהלותך.

לעיתים הבעיה היא בציפיות של הלקוח.

הראשון - בגלל הנסיון חירטוט ע"י העובד. אם הוא היה ישר אומר וואלה, בעיית רישום, בוא תראה את הגלון \ מק"ט \ וואטאוור - לא היה לי מילה רעה להגיד עלייהם.

לגבי ניר צבי - אני יצאתי מאוד מרוצה, אבל זה שעה וחצי נסיעה לכיוון כרגע, אז אלה אם זה איזה משהו גדול הייתי מעדיף לא לנסוע את זה.

פורסם

לעניות דעתי, אתה כועס מהסיבות הלא נכונות.

לגבי הסיפור של השמן - שאלת עובד של המוסך. אולי נפלת על אחד מפגר. אולי סתם ליצן. ואולי סתם לא היה לו חשק להתעמק בנושא. ולכן ענה מה שענה. במקום זה ניגשים למנהל מוסך/ מנהל מקצועי ומבררים מולו. הוא הגורם (היחיד) האחראי למתן תשובות ולא עובד זוטר.

אז עשית כאן טעות - ואת הכעס עליך להפנות רק כלפי עצמך.

לגבי הבעיה עם הגיר - כיום רכב הוא דבר מורכב. במידה ולא מופיעה הודעת תקלה במחשב רכב - קשה עד כדי בלתי אפשרי למצוא את מהות הבעיה מבלי לפרק את הרכב לגורמים ולבדוק על חלק וכל חיבור. לפיכך, במוסך מורשה הקרוב לביתך אמרו לך לחזור רק כאשר יש הודעת תקלה/ נורת CHECK ENGINE (עלות שעות עבודה במקרה של חיפוש תקלה כזאת עלול להיות גבוה. מאוד גבוה).

המוסך שפנית אליו בניר צבי - מוכן לנקוט בגישה קצת שונה. הם עשו ניסיון לפתור את הבעיה מבלי לדעת האם באמת פתרו את הבעיה. לכן גם לא גבו ממך כסף.

אתה שוכח דבר אחד קטן (נכון גם לעוד אנשים) - מוסך הוא עסק כלכלי. הוא רוצה וצריך להרוויח.

אז נכון - יש מקומות שלפעמים מוכנים לוותר על תשלום במקרה של משהו קטן. אבל יש כאלו שלא מוכנים - וזה זכותם.

אני מניח שאתה מקבל תשלום עבור עבודתך. כך גם הם רוצים תשלום עבור הזמן שהשקיעו ברכב - גם אם לא פתרו את הבעיה.

במקרה הזה פשוט צריך לראות את התמונה הכוללת ולא רק כיצד הסיפור נראה מנקודת המבט שלך (שהיא מובנת/ הגיונית - אך עדיין שגוייה).

פורסם

jesus christ למה אתם מתנפלים על הבנאדם?!

במוסך החליפו שמן כנדרש.

טעו ברישום סוג השמן.

חירטטו את הלקוח על בסיס שום דבר.

לא יודע מה איתכם אני רואה כאן אגו ובעיית אמינות רצינית.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אתם באמת לא רואים כאן התנהלות שקרנית והזויה ?

אני הכרתי מכונאים ועבדתי איתם ואין שום בעיה לגשת לעובד ולשאול אותו מה הוא עשה, אני מכיר גם מכונאים חמודים מאוד ואין פה שום בעיה ללכת לעובד ולשאול אותו מה הוא עושה בלי קשר למנהל העבודה! חוץ מזה, ברוב המוסכים אפשר בקלות לעמוד ליד הרכב, למרות שלא מומלץ בטיחותית, אבל מבחינת הנעליים , חראם על הסולייה:wink:.

העובד יצא אבא של השקרנים.

בקיצור, המוסך הזה יצא שקרן והשינוי גרסאות האלו לא מסביר פנים.

פורסם

אושריקו, אני דווקא כן רואה בעיה בלשבת למכונאי על הראש, לפעמים זה גורם לבלבול ולא לשים לב לדברים.

אתה הולך למכונאי שאתה סמוך עליו? כן-תן לו לעבוד בשקט, יש לך שאלות?כן- תפנה למנהל עבודה, או למכונאי אחר שלא עובד על הרכב.

ויכול להיות שהוא יתן לך תשובות מעט שונות ממה שהמנהל עבודה יתן אם אתה מבקש הסבר על חלק, ויכול להיווצר מצב של הרגשה שכאילו הלקוח מרומה.

רועי

פורסם

רועי, ברור שזה מציק... כשעבדתי במוסכים לא יכולתי לסבול את זה שלהקוח עומד לידך.

מצד שני, מותר לו, ברוב המוסכים שמים פס על החוק שאסור להיות בשטח עבודה.

בקיצור, גם אם העובד רק הסתלבט עליו, זה לא עושה רושם טוב.

פורסם

אז אפשר לעמוד במקום שאתה תראה את המכונאי איך עובד ומצד שני לא להפריע לו.

אני לא מבין מה הבעיה עם המקרה האחרון, סה''כ המוסך טעה, אנחנו בני אדם מותר לטעות, וזה גם סה''כ טעות רישום,

אפילו הציעו לך לבוא להחליף את השמן למען הספר ספק, הייתי חוזר אליו.

גם במקרה האחרון, ניר צבי יצאו פייר איתך לגמרי.

לעניין השמן, יצא לי פעם לקנות ממוסך לובינסקי שמן של TOTAL והיה רשום עליו SYNTHETIC TECHNOLOGY, והמוכר (במחסן חלפים)

טען שזה סינטטי מלא, לא ידע שזה חצי סינטטי, השמות האלה מבלבלים.

יכול להיות שהעובד יתבלבל, או שבאמת ניסה לעבוד עליך.

רועי

פורסם (נערך)

בנוסף לזה שאתה צריך למצוא מוסך טוב, אתה צריך להכנס לעולם הזה, ככה שתדע דברים בצורה מדוייקת יותר, ושתלך למוסך יבינו שיש להם עסק עם אחד שקצת מבין, ואז לא ישחקו איתך.

לא רואה אופציה אחרת, קשה לי להאמין לאחרים כשמדובר ברכב שלי, אני חייב לראות הכל בעיניים, גם נדרש לעמוד מטר מהליפט.

ורועי, אני לא אוהב בעלי מקצוע שעושים לי קונצים על זה שאני עומד לידם.

אני לא מסיח את דעתם בשאלות (אני לא אוהב שמסיחים את דעתי בזמן עבודה), אבל אם הם מגדירים את עצמם מקצוענים אז אני רוצה לראות בעיניים את המקצועיות הזאת.

מעבר לזה, במוסך זה הזמן לדעת ולראות יותר על הרכב.

גם אם זה לא מעניין כרגע, מחר פתאום יתפנה לך זמן ותרצה לגעת פה ושם, ככה אתה תדע יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...