Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ערך אספנותי לפיאט אונו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מודל 88' - דור ראשון.

הדור השני, על אף שנראה יותר מודרני, היה בהרבה פחות מוצלח.

יסלח לי כבודו הצפוני, אולם הדור השני הוא תיקון כל הבאגים שהיו בדור הראשון , וכאלה לא חסרו.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא זוכר מתי ואם הבטתי אי פעם על תמונה של אונו באינטרנט, אבל כשהבטתי בזאת שעלתה כאן

זה היה כמו להסתכל על איזה דוד שלא ראית שנים :)

מבחינה אספנית זה לא נראה אספני במיוחד בשני העשורים הקרובים, מבחינה פרקטית סביר

שלפחות כל החיווט אכול למדי וברור שזה לא נעצר שם, נשאר רק הפן הרגשי - אתה צריך להיות ממש

דלוק עליו כדי לתחזק אותו נוסע, לדעתי.

נראה לי שהצלחת לתמצת בכמה משפטים את מהות תחביב האספנות של רכב עממי.. :-)

פורסם
יסלח לי כבודו הצפוני, אולם הדור השני הוא תיקון כל הבאגים שהיו בדור הראשון , וכאלה לא חסרו.

זהו שלא.

הדור השני של האונו כלל לא אמור היה להיות מוצג.

ב 89' הציגה פיאט את הטיפו שהחליפה את הריטמו הכושלת, ופיתוחה עלה לפיאט הון עתק, מאחר ושלדתה פותחה מהיסוד.

באותה העת האונו נמכרה מצויין, ופיאט הניחה שיש לה עוד מספר שנים "למשוך".

לכן ביצעו בה מתיחת פנים די מקיפה שקילקלה חלק גדול ממה שהיה טוב באונו - עיצוב חיצוני ובייחוד פנימי והחלפת מנוע ה 1.3 במנוע ה 1.4 של הטיפו, שהיה כבד בהרבה וגרם להיגוי כבד ומסורבל.

נקודות התורפה העיקריות של האונו - נוחות נסיעה ואיכות גימור - כמעט שלא טופלו, והשיפור לא היה מספק.

בנוסף, תנאי השוק השתנו, ובשנת 89' נוספה הפיאסטה החדשה ושנה לאחר מכן הרנו קליאו, וביחד עם מתיחת הפנים המוצלחת של הפיג'ו 205, הותירו את האונו מאחור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רציתי לשאול עוד משהו ...

כמה חשובים הפרמטרים של הרכב לפני שאני מחליט שהוא המיועד ? כלומר , אם יש רכב יד שניה ורכב אחר עם יד חמישית זה אמור לשנות את ערכו של הרכב בעתיד ?

צריך לעשות בדיקה לשילדה לפני שקונים או שזה לא משנה כל כך ?

יד זה לא כזה משנה ברכבים האלה, יותר חשוב המצב שלו אבל עדיף כמה שיותר נמוכה ובדר"כ אלה ששרדו ושמורות הם יד נמוכה

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
יד זה לא כזה משנה ברכבים האלה, יותר חשוב המצב שלו אבל עדיף כמה שיותר נמוכה ובדר"כ אלה ששרדו ושמורות הם יד נמוכה

יד ראשונה :)

אין יותר נמוך מזה :)

פורסם
זהו שלא.

הדור השני של האונו כלל לא אמור היה להיות מוצג.

ב 89' הציגה פיאט את הטיפו שהחליפה את הריטמו הכושלת, ופיתוחה עלה לפיאט הון עתק, מאחר ושלדתה פותחה מהיסוד.

באותה העת האונו נמכרה מצויין, ופיאט הניחה שיש לה עוד מספר שנים "למשוך".

לכן ביצעו בה מתיחת פנים די מקיפה שקילקלה חלק גדול ממה שהיה טוב באונו - עיצוב חיצוני ובייחוד פנימי והחלפת מנוע ה 1.3 במנוע ה 1.4 של הטיפו, שהיה כבד בהרבה וגרם להיגוי כבד ומסורבל.

נקודות התורפה העיקריות של האונו - נוחות נסיעה ואיכות גימור - כמעט שלא טופלו, והשיפור לא היה מספק.

בנוסף, תנאי השוק השתנו, ובשנת 89' נוספה הפיאסטה החדשה ושנה לאחר מכן הרנו קליאו, וביחד עם מתיחת הפנים המוצלחת של הפיג'ו 205, הותירו את האונו מאחור.

הדור השני שופר דרמטית עם ביטול המתגים של הדור הראשון ודשבורד חדש לחלוטין , שמחק רעשי רקע שהיו נפוצים בדור הראשון. כמו כן הוכנס המנוע המוצלח של הסידרה - פייר 1100 והתווספו דגמים עם מזגן. (ה 1.4 היה כשלון וחובבי אונו אמיתיים בכל העולם מעדיפים את מנועי הפייר , ולכן האזכור של ההחלפה לשיפור אינו אלא טעות).

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• חודש מאוחר יותר...
  • 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן אנשים ,

אני שמח לבשר שקניתי סוף סוף את האונו שלי . פעם ראשונה שקניתי רכב לצורך הנאה נטו וללא צורך תחבורתי .

אמנם לא מצאתי את הדגם המועדף עליי (1000/1100 הזרקה) אלא עם מנוע 1400 מוזרק .

הרכב שמור מאוד , בקרוב אעלה תמונות .

ברגע הראשון שעליתי עליו הוא החזיר אותי 10 שנים אחורה , עם הרעשי קירקושים המוכרים , ההגה הקשה , הצליל של האגזוז .. חוויה אמיתית :)

רציתי להתחיל ללמוד עליו , עד היום הספקתי לעשות טיפולים שיגרתיים ורציתי לנסות להחליף רצועת טיימינג למשל . איך אתם אומרים כדאי להתחיל ?

מה שבטוח , ארצה אולי לעשות פחחות וצבע (אולי גם להחליף צבע, נכון לעכשיו הוא לבן משעמם) . האם הערך שלו ירד אם אצבע את הרכב בצבע לא מקורי שלו ?

פורסם

תתחדש !

לפי התיאור, קנית אונו 70s משנת 94' עד 96' כולל.

הזרקה חד נקודתית ו 72 כס.

בשל המשקל העצמי הנמוך הביצועים היו טובים ולוו בצליל נחמד ונעים לאוזן.

רק חבל שההגה היה כבד ומסורבל בלי בונוס של רגישות או חדות.

לדגמי הפייר היה היגוי טוב בהרבה.

לדעתי, אל תשנה את הצבע.

מדובר בעבודה לא פשוטה, והלבן הולם אותה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המדבקה של האחריות על השמשה האחורית קיימת?

אם כן - שיחקת אותה![emoji38]

תתחדש - אחלה רכב!

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
המדבקה של האחריות על השמשה האחורית קיימת?

אם כן - שיחקת אותה![emoji38]

תתחדש - אחלה רכב!

תומר

תודה

ועוד איך קיימת ! כאילו הדביקו אותה שבוע שעבר ונותנת תחושה שבאמת יש עדיין אחריות :)

פורסם (נערך)
תודה

ועוד איך קיימת ! כאילו הדביקו אותה שבוע שעבר ונותנת תחושה שבאמת יש עדיין אחריות :)

בשנים הראשונות הייתה מדבקה "האונו החדש שלי". אחריה באה מדבקה "אני מרגיש על האונו". איזו יש לך?

תתחדש ותהנה. זאת אמנם "רק פיאט אונו", אבל תן כמה תמונות לראות את הכלה.

כתבתי זאת בעבר- לשני הדורות של האונו פרופורציות נאות שנראות טוב בעיניי גם היום.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...