Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בקרוב אני הולך לקבל רכב חדש ואני מתלבט לגבי האופציות הרשומות בכותרת.

אפרט קצת על אופי תחזוקת הרכב שלי מאחר ומבחינתי הוא מהווה שיקול בבחירה.

המקום שבו אני גר לא מאפשר שטיפה נוחה של הרכב, בנוסף אני בחור דתי ולכן שטיפת הרכב בשבת אינה אפשרית מבחינתי ושטיפת הרכב ביום שישי מאוד לא נוחה לי.

עקב סיבות אלו אני משלם עבור שטיפת הרכב ולא שוטף אותו בעצמי.

אכתוב את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהמוצרים מבחינתי.

ציפוי נאנו:

יתרונות:

עושים פעם אחת ואמור להחזיק לתקופה ארוכה (יש יצרנים שטוענים שהכיסוי שלהם מחזיק שלוש שנים, אני מצפה לשנה וחצי בערך וזה לפי מה שקראתי בפורומים).

מגן על צבע הרכב בצורה טובה יותר בהשוואה לאוטם צבע + ווקס.

בטווח הארוך ייצא יותר זול מטיפול אוטם צבע + ווקס כל שלושה/ ארבעה חודשים מאחר וכפי שרשום למעלה אני לא אבצע את הטיפול בעצמי אלה ילך למכון.

חסרונות:

עלות ראשונית גבוהה יותר בהשוואה לאוטם + ווקס.

במידה ורוצים לתקן באמצעות פוליש, פגמים קלים שנוצרו בתקופה שהציפוי עדיין על הרכב, זה בעייתי.

בדרך כלל מצריך לבצע פוליש גם על רכב חדש!

אוטם צבע + ווקס

יתרונות

עלות ראשונית נמוכה יותר בשוואה לציפוי נאנו.

אפשרי ליישם ללא ביצוע פוליש.

במידה ורוצים לתקן סימנים על הרכב בעתיד באמצעות פוליש אין בעיה לבצע זאת.

מעניק לרכב מראה טוב יותר מאשר ציפוי.

חסרונות

עלות גבוהה יותר בטווח הרחוק מאחר ולא אני אבצע את הטיפולים בעתיד.

לא מגן על הרכב באותה מידה כמו ציפוי נאנו.

מחזיק לתקופה יחסית קצרה ולכן מצריך להביא את הרכב לטיפול כל שלושה חודשים.

לאחר מחשבה על הנושא אני נוטה יותר לכיוון של הציפוי נאנו.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים פה על הציפויים האלה ולקבל דעות נוספות.

כרגע אני שוקל לבצע את הטיפול בסניף של סוויס ווקס, דיברתי איתם בטלפון ונאמר לי על ידם שהם מבצעים טיפול ציפוי נאנו, אבל באתר של סוויס ווקס העולמית אני לא רואה שסוויס ווקס מייצרים מוצר כזה...

משהוא מכיר את הציפוי נאנו של סוויס ווקס?

בנוסף האם למשהוא פה יש המלצה על ציפוי מומלץ אחר/מכון מומלץ אחר?

באפשרותי להביא מחו"ל ציפויים אחרים שלא משווקים בארץ, כך שאם קיים בחו"ל מוצר מומלץ שאני יכול לשלוח לארץ ולשלם למכון שיבצע לי את הטיפול עם החומר שרכשתי זו גם אפשרות ואשמח לשמוע המלצות לחומרים בחו"ל.

תודה רבה על העזרה

משגב

פורסם

גם ציפוי "ננו" (לא באמת ננו ולא באמת ציפוי, אבל לצורך הדיון...) לא יחזיק הרבה שטיפות במכונה\ עם מברשות.

אם אתה מחפש רק הגנה אז אתה יכול לשטוף איפה שבא לך ואחרי השטיפה לשים לבד על הרכב חומרים של רסס ונגב, כמו אופטיקוט, אופטימום ווקס (קצת יותר טוב) או סונאקס בריליאנט שיין דיטיילר (בקיצור BSD. נראה לי)

לוקח 20 דקות לשים על כל הרכב והם נותנים הגנה לא רעה בכלל בחודש הראשון. יחזיקו שטיפה- אולי 2 במכונה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני בדרך כלל משתדל לקחת את הרכב לשטיפה ידנית או מנהרת גילדות של קאר ספא אני אף פעם לא רוחץ עם מברשות

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם אני רוצה ליישם ציפוי אופטי-קוט על רכב חדש, למה לעזאזל צריך פוליש?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תוכן חדש...