Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על השיתוף, הזמנתי.

מקווה שאכן מדובר במוצר מקורי ויענה על הציפיות.

מדובר בחיסכון של 200 שקלים לעומת מוצר זהה בארץ (240 גיגה בKSP)

יום טוב גם לך

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב בכונני SSD ככל שנפח הכונן גבוהה יותר ככה הכונן יהיה מהיר יותר.

זה נכון בעיקר לקפיצה בין 120 גיגה ל240 גיגה ומעלה.

מעבר לזה המהירות דיי אותו הדבר.

כונן SSD אגב - ניתן להתקין על כל מכשיר עם SATA , גם על פלייסטיישן , אקסבוקס , סטרימרים - לא ממש משנה מה.

א ב ל , שימו לב שיש אופטימיזציות חשובות במערכת הפעלה גם לאורך חיי הכונן וגם לביצועים שלו לאורך זמן.

לא מומלץ לדוגמא לשים SSD במערכת חלונות בלי TRIM (ויסטה או 7 כבר כוללות , XP ממש לא) , או במק - עדיף לבחור אחד מבוסס סנדפורס אם משדרגים (או להפעיל טרים ידנית אם הכונן צריך את זה , קל מאוד בEl Capitan ד״א) או בקר בסגנון שלא רגיש לנושא.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המון תודה על ההסברים והטיפים,אזמין 240 ,מקווה שזה יחזיר את המחשב שלי לחיים .

אתקין גם וונידוס 8 כדי להשתמש במחשב כמדיה סנטר (VLC,KODI) .

קראתי שה-8 פחות כבד מ-7 ,האם זה נכון ?

פורסם

אחד הנושאים שהכי הדאיג אותי זה אורך החיים של הכונן SSD.

חשבתי דווקא שמערכות מופעלות Mac OS יידעו אוטומטית לדאוג היטב לכונני SSD

אבל הופתעתי לגלות שלא.

במזל שמעתי על תוכנת Trim ייעודית והורדתי אותה. מקווה שהיא באמת אפקטיבית.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

חשבתי דווקא שמערכות מופעלות Mac OS יידעו אוטומטית לדאוג היטב לכונני SSD

אבל הופתעתי לגלות שלא.

במזל שמעתי על תוכנת Trim ייעודית והורדתי אותה. מקווה שהיא באמת אפקטיבית.

כמה אנקדוטות ואי דיוקים ...

א. Trim מופעל דיפולטיבית על מחשבי מק שבאים במקור עם SSD , הם עושים על זה עוד אופטימיזציות ולכן מוודאים אם זה כונן שהם מזהים ויש להם דרייברים מדוייקים ואז מפעילים את זה אוטומטית. הם בהחלט יודעים מה הם עושים בתחום והיו היצרן הראשון ששם SSD בתור אופציה יחידה בחלק מהליין מחשבים שלהם.

ב. אין דבר כזה תוכנת trim יעודית , זה סה״כ עוקף בכח את הFlag במערכת ההפעלה שמדליק טרים על הדרייבר. היא אפקטיבית. במערכת הפעלה החדשה - אפשר כבר להפעיל את זה בקלות בלי צורך בתוכנה חיצונית אגב...

ג. לא כל הבקרים באמת צריכים טרים , לדוגמא אם שמת SSD מבוסס SandForce - אתה לא ממש מרוויח כלום.

ד. מה אתה מאבד זה בעיקר ביצועים כשהדיסק מתמלא. אם אתה דואג לSSD מבחינת אורך חיים - תדאג לעבוד תמיד עם מעל 10% פנוי עליו. זה הרבה יותר משמעותי מעם Trim או בלי.

ה. אורך חיים של כונני SSD היה קריטי בעיקר ללפני 3-4 שנים , וגם אז ... זה כמו שלטלוויזיות בתיאוריה יש אורך חיים של הפאנל LCD...

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מחיר טוב אבל יש אלטרנטיבה קצת יותר יקרה ה- סמסונג איבו 850 עם ה-3D V-NAND דרך אמאזון ב- 510 שח עד הבית , אגב הכונן הזה הוא by far יותר טוב.

כמובן אחריות מלאה ל-5 שנים. עוד דבר קטן אם נתפס במכס יש להוסיף עוד 18% מע"מ.

פורסם (נערך)
הלבן הוא האמיתי.

השחור הוא האמיתי

אפשר לראות את הסימן CE על לשונית היו אס בי, ומסתבר שמאחורה על אותה לשונית מוטבע מספר סידורי וגודל.

אבל את כל זה הבנתי רק אחרי שניסיתי למלא את זה בסרטים וכשניסיתי לנגן אותם התברר שחלק מהם מחורבשים לגמרי.

ודרך אגב המחיר נראה לי סביר (לא נמוך מידי ומעורר חשד)- 13$ למוצר ישן יחסית שתומך רק ב USB2 ולא ב USB3.

IMG_20150608_062611.jpg

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם (נערך)
מחיר טוב אבל יש אלטרנטיבה קצת יותר יקרה ה- סמסונג איבו 850 עם ה-3D V-NAND דרך אמאזון ב- 510 שח עד הבית , אגב הכונן הזה הוא by far יותר טוב.

כמובן אחריות מלאה ל-5 שנים. עוד דבר קטן אם נתפס במכס יש להוסיף עוד 18% מע"מ.

פות"ש וeyali תודה על הקישורים

מישהו יודע למה אמאזון מחייבים אותי מראש על מיסים? איך אפשר "לחסוך מהם את הטרחה"?

עריכה: מדובר ב import fee deposit.

20 דולר מראש.

עריכה אחרונה על ידי b-or
פורסם

אנשים לא יודעים עד כמה ההארד דיסק הוא צוואר בקבוק במחשב שלהם.

השיפור הוא פשוט מעל לכל שיפור אחר שניתן לעשות.

8)
פורסם
זו רק הערכה של המס באם נגבה יותר הם יזכו אותך תוך כמה שבועות.

בתיאוריה זה נכון א ב ל - אמזון שולחים דרך i-Parcel (חברה בת של UPS) לארץ והם מחשבים וגובים את המיסים ברגע ההזמנה , הייתרון - בסוף זה מגיע אליך הביתה עם 0 התעסקות. זה הביזנס שלהם וכמות הפעמים שהם טועים קטנה מאוד.

הסמסונג אכן יותר טוב - אבל עדיין לא ממש נחשב מהיר במיוחד.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הסמסונג אכן יותר טוב - אבל עדיין לא ממש נחשב מהיר במיוחד.

ליביו

תהנה.

אגב ממש בקרוב נראה את הכוננים החדשים עם ה -nvme . עולם אחר.

פורסם

ליביו ואייל -

אם אני מבין נכון,

הם לוקחים מראש סכום שהם חישבו שידרש עבור מיסים / מע"מ.

אם הם טועים (לטובתי) הכסף יוחזר לי תוך מספר שבועות.

סיכוי סביר שהם לא טועים, יותר מכך - עצם השילוח דרך חברת פרימיום בעצם מחייב מעבר במכס וחיובים נוספים.

היתרון (היחסי) - פחות כאב ראש?

לגבי המהירות - הסדרות של סמסונג נחשבות בין המבוקשות בשוק, להבנתי.

ידוע לי על בוסט מהירות (עדיין לא 2 גיגה כמו שאמרת) רק בכונני SSD עמוסי נפח שבאים בחיבור PCIE

אשמח להחכים.

• תוכן חדש...