Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז הרכב שלי אצלי כבר בערך חודשיים. יש לו בעיה שהסל"ד בעמידה מגמגם, לא יציב : נגיד אני נוסע 5 דקות, ועוצר לאנשים במעבר חצייה פתאום הסל"ד מתחיל להשתגע ויורד מ800-1000 ל300-500 סל"ד(נע תמיד ביניהם), ולפעמים המנוע גם נכבה לי. המוסכניק אמר שזה "המצב הטבעי של האוטו"... בסדר אמרתי יכול להיות שזה באמת ככה אפילו שאני ידעתי בלב שזה ממש לא נכון. ואחרי תקופה מסוימת הרכב התחיל לדומם מנוע מעצמו - הסל"ד מתחי להשתולל מגיע לסל"ד ממש ממש נמוך ונכבה.

בכ"מ, היום פתחתי את המכסה מנוע בפעם המי יודע כמה והיו שם מסביב למנוע - על צינורות ועוד כמה חלקים מן לכלוך כזה. וכשניגבתי קצת מהלכלוך עם האצבע זה היה נראה כמו שמן או זפת. תמונות להמחשה:

20150618_142815[1].jpg

20150618_142807[1].jpg

אולי לא רואים בבירור אבל כשמנגבים עם אצבע את הלכלוך זה ממש שחור ודביק. ממה זה נובע?מה גם המנוע היה מונע וראיתי שיצא ממדיד השמן קצת עשן - לפי מה שהמוסכניק אמר על הרנו של אימא שלי "המנוע הלך" וחבר פורום אחד אמר שאולי זה לא הסוף של המנוע אלא צלינדר אחד שווק חיים. עכשיו, אני ממש לחוץ כי זה המנוע הנוכחי הוא מנוע חדש, ונסעתי עליו רק 2000 ק"מ, והגיע תקין לחלוטין. יש סיכוי שהרסתי את המנוע? באמת שאני לא מהאלה שההורסים את הרכב, להיפך, אני מהאלה שמנסים לשמור עליו כמה שיותר.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם (נערך)

הלכלוך מגיע משמן מנוע או מנוזל הידראולי (הגה כוח).

אין קשר בין הנזילה לבין זה שהמנוע כבה או לעישון מהאגן.

כאשר יש דליפת קומפרסיה (הפיצוץ חודר את הטבעות שעל הבוכנה במקום שהן יעצרו אותו) טבעי שהמנוע יזייף וביחוד בסל"ד נמוך.

אם תמשיך לנסוע על עישון מהאגן תמשיך לנסוע עם דלק וקרבון שמזהמים לך את השמן ובסופו של דבר יהיה נזק כולל למנוע בגלל שהשמן מזוהם.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם (נערך)
הלכלוך מגיע משמן מנוע או מנוזל הידראולי (הגה כוח).

אין קשר בין הנזילה לבין זה שהמנוע כבה או לעישון מהאגן.

כאשר יש דליפת קומפרסיה (הפיצוץ חודר את הטבעות שעל הבוכנה במקום שהן יעצרו אותו) טבעי שהמנוע יזייף וביחוד בסל"ד נמוך.

אם תמשיך לנסוע על עישון מהאגן תמשיך לנסוע עם דלק וקרבון שמזהמים לך את השמן ובסופו של דבר יהיה נזק כולל למנוע בגלל שהשמן מזוהם.

כמה כל העסק הזה אמור לעלות? כמה בכלל בדיקה כזאת בדרך כלל עולה?

עריכה:

מה גם שלא היה עישון עד עכשיו. אני מתכוון, שבדקתי הרבה פעמים מה מצב המנוע כשהרכב מונע ולא עלה עשן, רק היום שבדקתי עלה עשן(לא הרבה).

זה אולי יכול לנבוע מזה שהמנוע היה אחרי נסיעה ארוכה? המחוג עבר את האמצע.

עריכה אחרונה על ידי SG159
פורסם
שלום רב

בדקת אם יש איבוד שמן?

לפי המדיד לא חסר שמן, והוא נמצא במקסימום כבר לפחות חודש.

בספר הרכב רשום שצריכת השמן צריכה להיות 0.5 ל1000 ק"מ, וכרגע זה פחות או יותר לפי הספר לפי מה שאני שם לב.

פורסם
כמה כל העסק הזה אמור לעלות? כמה בכלל בדיקה כזאת בדרך כלל עולה?

עריכה:

מה גם שלא היה עישון עד עכשיו. אני מתכוון, שבדקתי הרבה פעמים מה מצב המנוע כשהרכב מונע ולא עלה עשן, רק היום שבדקתי עלה עשן(לא הרבה).

זה אולי יכול לנבוע מזה שהמנוע היה אחרי נסיעה ארוכה? המחוג עבר את האמצע.

עישון לא צריך להיות גם אחרי נסיעה ארוכה וזה לא שייך לחום.

לפני המחיר תתחיל מבדיקה,הציעו לך בדיקת לחץ הפוך בחינם הייתי לוקח אותה.

פורסם
עישון לא צריך להיות גם אחרי נסיעה ארוכה וזה לא שייך לחום.

לפני המחיר תתחיל מבדיקה,הציעו לך בדיקת לחץ הפוך בחינם הייתי לוקח אותה.

אני לא רואה מי הציע :?

פורסם
בשרשור הקודם מאור30 הציע.

בקטעים כאלה הייתי שמח לעזרה כזאת, הבעיה היא שהוא גר באזור חדרה ואני נצרת עילית. "אם אתה גר באזור חדרה אני אשמח לעזור לך".

כמה שהייתי שמח ואני מודה לו בכל מקרה על ההצעה, אני לא יכול להגיע במצב כזה עם הרכב לחדרה.

פורסם

שאלה לא הכי קשורה במידה ואתה נוסע על הרכב במשך השבוע ועושה קרוב ל300 קילומטר,מה ההבדל בין 3000 קילומטר בתוך נצרת עלית לבין 300 ק"מ לחדרה הלוך וחזור?

פורסם
שאלה לא הכי קשורה במידה ואתה נוסע על הרכב במשך השבוע ועושה קרוב ל300 קילומטר,מה ההבדל בין 3000 קילומטר בתוך נצרת עלית לבין 300 ק"מ לחדרה הלוך וחזור?

אני לא מוכן להסתכן ולהיתקע באמצע הדרך. ועדיף לנסוע כמה שפחות עם הרכב במצב הזה, אם בכלל.

• תוכן חדש...