Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל, אל תקנה עגלה. אתה צריך רכב טיפולי - טיפולי זה או משחיז, או חזק או שניהם.

VAG עם מנוע 1.8T, או איזה פיאט עם טורבינה שאפשר להזריק לה קצת מרץ בעלויות נמוכות, את הפער בדלק אתה תצמצם בביטוח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה לגבי סוזוקי ספאלש, דיי מרוווחת ויש גם היצע ידני.

חוץ מהספידומטר המגוכח זה אחלה אוטו מכל הבחינות

עשיתי נסיעת מבחן ומאוד התרשמתי יחסית למיני האחרות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
הבראבו הזו היא ללא טורבו

1+

בראבו עם חישוקים בקוטר 16 אינטש וללא פנסי ערפל וחלונות אחוריים מושחרים היא עם מנוע 1.4 אטמוספרי - בדיוק מה שאתה לא מחפש.

אם יש לך שאלות על בראבו אתה יותר ממוזמן לשאול, אבל לפני כן אני ממליץ לך לחפש פוסטים שלי בנושא כי כבר כתבתי כאן כמה וכמה פעמים את כל המידע שאתה מחפש.

בלי קשר, כפי שכולכם יכולים לראות בחתימתי, משתי בראבו בחניה ירדתי לאחת, לטובת VAGית גודשת קלות. ל-95% מהאוכלוסיה ה-VAGית תהיה עדיפה על הפיאט, בעוד של-5% הנותרים, ואני בתוכם, היא פשוט שנמוך.

אייל, אם אני קורא אותך נכון, גם אתה נכלל באותם חמשה אחוזים. אם לא יצא לך לעשות סיבוב על הבראבו של oryo, אתה מוזמן אלי לסיבוב גם על ה-VAGית וגם על הבראבו. משם תחליט מה שתרצה.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

תודה אלעד על ההצעה והעזרה.

אכן היום חזרו אליי מאוטודיל והבראבו היא 1.4 אטמוספירית וללא טורבו וגם בגרסת הבסיס.

יש להם שתי פונטו ידניות אבל שתיהן דיינמיק ולא ספיריט ומעלה.

בראבו ידנית מוגדשת יהיה קשה להשיג, מה גם שלא נראה לי שהיא תיכנס לתקציב שכרגע עומד על מקסימום 50K.

התחלתי כבר לפזול לכיוון סיאט איביזה אבל אני אתבאס כל יום מחדש כשאכנס לרכב ואראה את הדשבורד השחור והמשעמם ואת האבזור הדל.

בתכלס אני יכול כבר ללכת ב-40K על קורולה רובוטית נוספת מעבר לזו שיש לי וללכת לעבר הבטוח והמוכר לי מבית אבל את העונש של הגיר הרובוטי יש לי כבר פעם אחת אז למה לי?

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

עוד מס' אפשרויות שמצאתי עבורך שקיימות בלוח יד 2, ידניות, ק"מ נמוך יחסית, שנכנסות בתקציב וכ':

לנציה אפסילון 1.2

יונדאי i20 בצבע שחור (חיסרון) עם מנוע 1250.

9 יחידות של סיאט איביזה עם מנוע 1.4

פיג'ו 206+ מנוע 1.4 (כמה יחידות)

רנו קליאו 1.2

בד"כ הגרסאות הידניות מגיעות ערומות, כי יש תחושה (מוטעית) אצל היבואנים כנראה שמי שרוכש ידני הוא נטול שקלים בארנק ומחפש את הדגם הפשוט ביותר ע"מ לחסוך.

אני במקומך הייתי רוכש את הבראבו גם ללא מגדש טורבו, אבל כמובן לשיקולך - היא האופציה היחידה מכל הרשימה למעלה שהכי מרווחת והכי יפה.

תמיד יש סיכוי שמחר בבוקר תופיע בראבו או פונטו מוגדשת עם ק"מ נמוך, אבל מנגד יש את הסיכוי שמישהו אחר יחטוף אותה תוך 10 דקות מרגע הפרסום... (ככה זה אצל האיטלקיות הללו).

פורסם (נערך)

אינני מכיר את התיבה שנמצאת בקורולה, אבל אני כן מכיר את הדואלוג'יק, והיטב. אז נכון שחסרה שם דוושה, אבל ביננו, אתה צריך להיות אקסטרה אקסטרה סופר דופר כדי להתבעס מזה, ואני כותב לך את זה בתור מישהו שמאוד מסמפט תיבות ידניות. נסה, אין לך מה להפסיד.

תוספת ל-STIO:

בראבו אטמוספרית זה כמו בר רפאלי עם תחתוני צניעות. יפה, מתנהגת היטב, בעלת ניהוג משובח אבל בלי מנוע שידגדג את היכולות שלה. זה חוץ מהעובדה שהאטמוספרית מגיעה עם אבזור דל יחסית ובאיזשהו מקום זה מרגיש קצת כמו להיות עם ולהרגיש בלי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב, אם אתה אומר אז אני מאמין לך...

וניסיון אחרון:

בפורום מפורסמת הפונטו הזו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568999-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-EVO-2010

שנת 12/2010, בורדו, ספריט (מאובזרת לעייפה), 69K ק"מ, הוא לא כתב אם היא ידנית או לא, אבל בדקתי ביד 2 והיא ידנית ועושה רושם שלא מכר אותה עדיין.

הרכב נמצא בצפון. זו ההזדמנות שלך אם אתה רוצה ידני... בהצלחה - האבזור מפצה על המנוע :)

יד 2: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=3f9dfa59f102800a8a125896a8e54e08c6c&Code=fcd9817e71dba45851560c719d4309b2

פורסם (נערך)

תודה גיא,

ראיתי את המודעה של הבחור ביד 2 ואפילו ניסיתי להתקשר אליו אתמול. אחרי שענה ביקש שאתקשר שעה מאוחר יותר. אחר כך כבר לא ענה בכלל שלוש פעמים. ניתן לו הזדמנות אחרונה ביום ראשון. אני לא אוהב לרדוף אחרי אנשים.

זה שהוא חבר פורום זה פלוס רציני ואולי מראה שהרכב מטופל באהבה.

לפי ההודעות של הבחור בפורום יש לו את בעיית הדשבורד הידועה. צריך לבדוק האם זה טופל והוחלף דשבורד או שאני אצטרך לדאוג לזה ולריב עם סמל"ת והאם בכלל הם יתייחסו אליי זמן רב לאחר תום האחריות.

לגבי ההודעה הקודמת שלך,

I20 זה דווקא רכב שיכול לבוא בחשבון אך אני מעדיף במקרה של הרכב הזה דגם 2012 ומעלה שעבר כבר את מתיחת הפנים אך הדבר הזה מקפיץ את המחיר מעבר לתקציב.

סיאט איביזה או פאביה - הידניות שנמכרו בדרך כלל לא מאובזרות בשיט. אני יורד מאופנוע שעשה לי טוב על הלב אז המינימום שאני דורש זה רכב שלא אתבאס כל בוקר מחדש מהחוסר אבזור שלו או הדשבורד המשמים (בחברות, כן?).

206+ או קליאו מעדיף בלי צרפתיות. אם כבר תקלות אז אני מעדיף ניחוח איטלקי :lol:

לנציה אפסילון, תרשה לי אפילו לא להתייחס...

חשבתי גם על פולו אבל שוב הדגם החדש לא נכנס בתקציב כרגע.

אני מעריך את כל העזרה :-D

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

לדעתי, וזו רק דעתי, בעיית הדשבורד הידועה לא ממש מעניינת.

אצלי יש את הבעיה המדוברת, וזה לא משנה לי. עד שחבר הפורום שהעלה את הבעיה לפני השטח לא היה אצלי ברכב, לא שמתי לב לכך בכלל. אני סבור שזה עניין קוסמטי שולי (מעצבן מבחינה עקרונית, אבל שולי), אין שום סיכוי שזה היה משפיע על ההחלטה שלי בנוגע לאיזה רכב לרכוש.

שים לב שאם עבורך זה כן נושא קריטי, אז החלפת דשבורד זה דבר שלא נעשה ברוב הרכבים, ולבצע אותו עצמאית זה עסק לא זול - תוסיף ~2000 שקלים למחיר הקניה לצורך העניין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

לפותח הפוסט שלום לך.

הנני בעל רישיון לאופנועים מזה קרוב ל 25 שנים. אסכם לך את הנושא בכמה משפטים.

א. "זה שאתה נושם זה לא אומר שאתה חי".

ב. "החיים שלך לא מסתכמים בכמה נשימות אתה לוקח ברגע אלא בכמה רגעים שלוקחים לך את הנשימה".

לא מעט אנשים טובים שהיכרתי שהיה להם רישיון לאופנוע נהרגו דווקא מדברים אחרים. אחד מהם היה אודי גולדווסר ז"ל שנהרג בגבול הצפון. היכרתי את אודי עוד מהיותו נער כאשר היה לו TSX 50 סמ"ק. הוא גר בדירה מעל לדירה שגרו ההורים של חבר מהכיתה. אחר כך נפרדו דרכנו וראיתי אותו כאשר היה לו כבר GS 500. עברתי לארה"ב, הזמן עבר ושמעתי בחדשות את מה שקרה על הגבול.

תסתכל בעיתונים, תצפה בחדשות, תקשיב לרדיו. אתה תגיע למסקנה אחת חד משמעית. אין יותר מסוכן מהחיים עצמם.

אם לסכם את העניין, גם אם תהפוך מחר לצמחוני, תתאמן בקביעות, תשמור על תזונה נכונה ותננזר מעישון אין שום ערובה שאתה תראה את יום המחר או שתגיע לגיל מופלג. הדרך היחידה לשמור על עצמך זה לאמץ את כל ההמלצות הנ"ל ולגור בבונקר תת קרקעי עמיד להתקפה כימית וביולוגית. אם לא תמות משיעמום או התקף לב, איזה מין חיים יהיו לך?

אתה לא יכול למנוע מוות או תאונה. בסופו של דבר, אם לא מדובר במחלה ממארת, מוות על הכביש הוא עניין של להיות במקום ובזמן הלא נכונים. ואת זה אתה לא יכול למנוע. החיים הם מאוד קצרים וחיים רק פעם אחת. המלצה שלי היא חייה את החיים שלך במלואם ומצה אותם עד תום.

ראה מקרה לי זייתוני ז"ל או מקרה שחר גרישפן ואחרים.

ביום שהילד שלי ירצה קעקוע, אופנוע וסיגריה אני אמליץ לו על הראשון בלבד.

השבוע נפטר מישהו שהיכרתי מהשיכבה בבית ספר. הוא היה עורך דין, אבא לילדים ובעל מסור. יום אחד, בגיל 38 התגלה אצלו סרטן בגזע המוח. הוא נפטר לא הרבה זמן אחרי הגילוי של המחלה. אז כפי שאתה רואה, למוות לא איכפת מי אתה, בן כמה אתה ומי אתה משאיר אחרייך. אנשים מתים בכל מקרה ולא משנה מה. זאת בטוח לא הסיבה מדוע להפסיק על לחשוב, לחלום ולרכב על אופנועים.

נ.ב.

חוץ מאחות אחת, כולם אצלי במשפחה הם בעלי רישיון לדו גלגלי.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני מודה ומתוודה שלא קראתי את הפוסט מתחילתו ועד סופו.

לפותח השירשור, צר לי, לפי דעתי הפוסט איבד מהלגטימיות שלו מתגובה מס 40 לערך. לא כולל התגובה האחרונה שלי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

צודק. זה הפך לשרשור לפני קניה :lol:

תודה על התגובה שלך. אין ספק שהאופנוע נתן לי יותר מאשר כל רכב.

כשאתה נוסע ברכב אתה מסתכל על התמונה, כשאתה על אופנוע אתה חלק מהתמונה. זה בערך מתמצת את כל מהות האופנוענות.

הפור נפל וההחלטה התקבלה. אני הולך עם הראש וההגיון ולא עם הלב כי זה מה שמרגיש לי נכון כרגע.

יהיה לי קשה עם כל אופנוע שיחלוף על פני ובכל פקק שאתקל בו אבל צריך לחשוב גם על מי שמחכה לי בבית וצריך אותי. אם אני אקבל סרטן זה לא משהו שאני יכול לדעת או להחליט לגביו, על האופנוע ורמת הסיכון שהוא גורם אני כן יכול להחליט ולהוריד את הסיכוי להיפגע.

יכול להיות שמחר אחצה את הכביש ותוריד אותי משאית, יכול להיות שמחר אסע ברכב, אאבד שליטה ואמות. הכל יכול להיות יחד עם זאת אין ספק שעל אופנוע כל תאונה קלה יכולה לגרום לפציעות קשות גם אם הרוכב ממוגן כהוגן.

בכל מקרה, זו עליה לצורך עליה. אני משוכנע שאחזור בשלב כלשהו לרכיבה בצורה כלשהי ואפילו אשתי הבטיחה לי טיול רכוב על אופנוע לחצות את אמריקה מצפונה לדרומה. כנראה שזה יקרה בפנסיה אבל בלי נדר זה יקרה יום אחד.

• תוכן חדש...