Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

א. הכוונה לא אליך ואפילו ציינתי זאת באופן מפורש (בהודעה לפני כן) בשביל שלא יהיה בלבול, אני יצאתי מנק' הנחה שאתה שואל מתוך רצון להבין ולכן עניתי בצורה רצינית

ב. אני לא יודע אם כן/לא היית באקדמיה - אך באקדמיה יש הרבה מרצים שמבצעים את מלאכת ההוראה לא מתחושת שליחות אלא מתוך הכרח (ע"מ לעסוק במחקר, בין היתר הם נדרשים ללמד את דור ההמשך). כמובן שיש מרצים בחסד, אך יש גם אחרים שרמת ההוראה לא מעניינת אותם כלל וכלל.

אצלי היות ואף אחד לא מחייב אותי לעשות שום דבר ושולי הרווח שלי אפסיים - אפשר להסיק מה המניע. הציניקנים קצת מתקשים לעכל את זה ואני נותר אם השאלה האם להמשיך להגיב בנימוס או להתחיל לחסוך זמן ולשלוח אותם לחפש מי יג'עג'ע אותם...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יופי של רעיון.

יופי של נתינה.

זו הודעה מספר 6 בשרשור הזה.

ממצה.

אור

תפסיק להיות כוסית, ואין לך צורך לתת הסברים לאף אחד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זו הודעה מספר 6 בשרשור הזה.

ממצה.

:mm_yeah:

אור

תפסיק להיות כוסית, ואין לך צורך לתת הסברים לאף אחד.

זו הבעיה כאן בארץ, אנשים מבלבלים נימוס עם חולשה. אתה אמנם (כנראה)אומר זאת בהתבדחות, אבל רבים אחרים - לא.

לענות בצורה עניינית ומנומסת נתפס בצורה שלילית... wtf o_O

אגב, לטרולים/חייב"סיונרים כבר למדתי לענות בהתבדחות ממזמן, ראה כמה תגובות שלי בכתבה בכלכליסט :x

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה מבזבז אנרגיה חיובית על הודעות עם אנרגיות שליליות.

לא בריא, לא נחוץ.

גם על ההודעה הזאת אתה לא צריך להגיב.:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אור,

תעשה מה בא לך ואל תשים קצוץ על אנשים, זכור שרובם המוחלט לא היה מעיז לעשות מה שעשית. תמיד יהיו כאלה שיחשבו שאתה עושה את זה מטעמים כאלה או אחרים - בעיה שלהם.

בהצלחה!

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

ותבינו שבעוד שסמירו שאל את זה בצורה לגיטימית ועניינית (נשים בצד את זה שהתשובה כבר קיימת ברשת) - בד"כ השאלה הזו מתלווה עם אמרה סטייל "עליתי עליך!!!!! יא גנב!!!!". תעיפו מבט בטוקבקיסטים בכתבה בכלכליסט....

סתם דוגמא לפניה חביבה טיפוסית:

אנשים קטנים וחצופים.

בסוף עוד יגלו שאתה אוסף כספים בחשאי עבור שוברים שתיקה :lol:

ואין מה להתרגש מזה, בטח לא כשאלו דברים שנכתבים בפייסבוק. כמות המטומטמים שם עולה על כל דמיון, וכל זה בשילוב גישת ה"אני יודע הכל" וחוסר היכולת או הרצון של אנשים לחשוב קצת בצורה ביקורתית זה מתכון לקומדיה טראגית, ולא מוצלחת במיוחד.

סתם לדוגמה, לפני מספר ימים ראיתי שם פוסט שבא להראות עד כמה נסיבות חייהם (ומותם) של אברהם לינקולן וג'ון קנדי היו זהות - נבחרו לנשיאות באותה השנה (של מאה מסוימת - XX61), נרצחו באותה השנה, מזכירות עם שמות דומים וכדומה. הפוסט קיבל עשרות (אם לא מאות) לייקים ותגובות מתלהבות/תומכות, והבודדים שהעלו ספקות בנוגע לנכונות הנתונים נענו בתגובות בסגנון "תביא מקורות", "אתה סתם קשקשן" וכדומה. זאת על אף העובדה שבדיקה פשוטה בויקיפדיה הייתה מגלה שהם נרצחו בשנים שונות (של מאה מסוימת), ואני די בטוח שזה לא הפרט היחיד שאינו היה נכון ב"השוואה" הזאת. כל זה כמובן לא הפריע לפותח הפוסט להפגין ביטחון מלא בנתונים, לשלול כל ביקורת, וזאת כנראה מבלי שהוא אפילו טרח לבדוק אותם לפני הפרסום.

בחזרה לנושא השרשור - אין ספק שמה שאור מספר בהרצאה יכול להיות טריוויאלי עבור חלק מהאנשים כאן, וגם אין ספק שכל מי שלוקח משכנתא צריך לעשות בדיקה יסודית בעצמו, אבל עצם העובדה שהוא נותן מידע מקיף ועדכני יחסית (שמבוסס על ניסיון אישי) בשעה-שעתיים של הרצאה, שיכולים לחסוך הרבה זמן של לימוד עצמי והתרוצצויות לכל מי שחושב על לקחת משכנתא, זה לדעתי סיבה מספיק טובה ללכת להרצאות שלו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
היום בבוקר ב"אורלי וגיא", חוץ מהטייטל המעצבן הזה שהדביקו לי בעל כורחי היה די סבבה.

https://vimeo.com/183954558

שאפו !

מה שכן, לא אוהב אותם (עוד הרבה לפני שראיתי את הראיון איתך, כן), בקושי נותנים לך לסיים שני משפטים רצוף, וגם לא אהבתי את הכיוון החצי מזלזל חצי "צחוקיידה" שלקחו את הזה (במיוחד גאי מרוז).

טוב, נו, אבל בליבו הוא תמיד יהיה

2225.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ואין מה להתרגש מזה, בטח לא כשאלו דברים שנכתבים בפייסבוק. כמות המטומטמים שם עולה על כל דמיון, וכל זה בשילוב גישת ה"אני יודע הכל" וחוסר היכולת או הרצון של אנשים לחשוב קצת בצורה ביקורתית זה מתכון לקומדיה טראגית, ולא מוצלחת במיוחד.

סתם לדוגמה, לפני מספר ימים ראיתי שם פוסט שבא להראות עד כמה נסיבות חייהם (ומותם) של אברהם לינקולן וג'ון קנדי היו זהות - נבחרו לנשיאות באותה השנה (של מאה מסוימת - XX61), נרצחו באותה השנה, מזכירות עם שמות דומים וכדומה. הפוסט קיבל עשרות (אם לא מאות) לייקים ותגובות מתלהבות/תומכות, והבודדים שהעלו ספקות בנוגע לנכונות הנתונים נענו בתגובות בסגנון "תביא מקורות", "אתה סתם קשקשן" וכדומה. זאת על אף העובדה שבדיקה פשוטה בויקיפדיה הייתה מגלה שהם נרצחו בשנים שונות (של מאה מסוימת), ואני די בטוח שזה לא הפרט היחיד שאינו היה נכון ב"השוואה" הזאת. כל זה כמובן לא הפריע לפותח הפוסט להפגין ביטחון מלא בנתונים, לשלול כל ביקורת, וזאת כנראה מבלי שהוא אפילו טרח לבדוק אותם לפני הפרסום.

Welcome to the internet.

חפש Dihydrogen Monoxide בגוגל ותבין עד כמה הבעיה חמורה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אור, כל הכבוד, גם אם אולי יש צורך בחוות דעת של בעלי מקצוע מתחום הכלכלה כדי לודא שהמידע שאתה מעביר מדוייק (גילוי נאות, לא שמעתי את ההרצאות, אבל גם איני מבין מספיק בתחום כדי להעביר ביקורת).

הייתי רוצה לשמוע את תגובתו של דיסקו, אחרי הקטילה שלו כאשר העלית את האפשרות לדיון ראשון.

אאודי - סיפור המים הרבה יותר ישן מהאינטרנט. כבר בשנות ה-70 המוקדמות (אאל"ט) צחקו ב"לדעת" (עיתון מדעי לנוער שהיה יוצא בהוצאת מוסד וייצמן לפרסומים) על הפרסומת לתכשיר ששני שליש ממנו הוא היסוד הנפוץ ביותר ביקום ושליש היסוד החיוני לחיים, או משהו דומה. בקיצור, מים יקרים מפז בבקבוק של תכשיר קוסמטי. האינטרנט פשוט עוזר לאנשים לפרסם את טפשותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מוזמן לחזור אחורה ולראות את התגובה של ישה בנושא, נדמה שהוא יודע דבר או שניים בתחום.

פורסם

ישה התיחס למצגת כאשר התוכנית היתה בחיתוליה.

אני חושב שפידבק של מקצוען שישב בהרצאה או שתיים (אפילו כלקוח סמוי) יכולה להקל עליך לתקן דברים. מישהו שיוכל להעריכך עד כמה אתה שולט בחומר גם כאשר אתה עונה לשאלות לא צפויות, ואולי גם להנחות אותך. סוף סוף אתה אוטודידקט בתחום, ועם כל הכבוד ללימוד עצמי (ויש הרבה מאד כבוד) יתכן שיש לך אי הבנות כאלה או אחרות. כיון שמובן לי שאתה רוצה להשתפר משוב כזה יסייע לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההרצאה היא כדי להכיר את המושגים הבסיסיים בתחום, לא פחות ולא יותר. כמו שאור אומר - זה לא מדע טילים אבל מה לעשות שבפועל המון אנשים לא לומדים אפילו את בסיסו של הנושא לבד.

הנה, אני טיפוס שלומד המון לבד, אבל מדובר בדברים שמעניינים אותי מלכתחילה - ברוב המיקרים הם גם רלוונטים לתחום העיסוק שלי או לתחביבים, בנושא כמו משכנתא לא נגעתי כי זה נוראאא משעמם אותי וקשה לי להתחיל לקרוא על זה, זמן אין ומוטיבציה גם לא.

לפני כמה ימים ישבתי עם חבר מהעבודה והוא סיפר לי על המשכנתא שהוא לקח.

לפני ההרצאה של אור לא הייתי מבין על מה הוא מדבר. בזכות ההרצאה הבנתי הכל.

ההרצאה נותנת בסיס טוב לכל אחד שמחפש את הבסיס הזה ולא מכיר את התחום, אם וכאשר אחליט לקחת משכנתא אוכל להעמיק יותר בקלות מכיוון שאת הבסיס יש לי בזכות המיזם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נתראה בהרצאה ברעננה!

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

פייייי מגיב כאן עוד לפני שאני עדכנתי, פאק, איזה כבוד!

אל תשכח לבוא לומר שלום, דיר בלאק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...