Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לא נוהג לכתוב כאן יותר מדי אבל בעיקבות האכזבה האישית שלי החלטתי לשתף אתכם כדי שאתם לא תחזרו על הטעויות שלי. בנוסף, בסוף יש שאלה להתייעצות, אשמח אם תוכלו לתת את הדעת.

לפני כשבוע וחצי התקנתי מערכת ב"גריז מערכות" בראשון לציון.

קבל את פני בחור בשם משה (שזה העסק שלו אני מניח), הסברתי לו שמה שאני מחפש זה סאונד איכותי, גם בווליום גבוהה, ואני לא מחפש לשים סאב וופר מפוצץ, שהשכנים ישמעו אלא באמת בשבילי שיהיה חד ומדויק. הסברתי לו שיש לי שמיעה אבסולוטית ואני שומע כל צליל לכן מאוד חשובה איכות הסאונד.

הוא הרכיב לי את המערכת הבאה:650 ש"ח - morel tempo 6

890 ש"ח - infinity 9603ix 6x9

מגבר חמישה ערוצים - 1400 ש"ח - Boss Audio cxx7205

סבא וופר ב-900 ש"ל של MTX

התקנה - 450 ש"ח

אני נוהג על סיאט איביזה FR 2013 אז הוספנו מנחת ב-200 ש"ח.

הכל כולל התקנה - 4500 ש"ח.

ההתקנה נעשה בצורה מקצועית מאוד, כל הכבוד להם - עובדים שם אנשים ברמה גובהה מאוד אין לי מילה רעה להגיד. אך למרות זאת, לאחר נסיעה של כמה שעות אני מתחיל להבין שלא את זה חיפשתי..

אני לא אוהב את הסאונד, הוא לא מדוייק ולא איכותי כמו שרציתי, אלא פשוט חזק. מה שכן, הבאס איכותי מאוד.

משהו לא נראה לי הגיוני בגלל שיחסית, השקעתי לא מעט כסף. החלטתי לבדוק כמה עולה כל פריט

ומצאתי שהרמקול האחורי נמכר בארץ כמעט בחצי מחיר והמגבר הזה לא שווה את הכסף שהשקעתי,

אבל על המגבר אני לא יכול לדבר כי הוא היבואן היחיד שלו.

חזרתי אליו חזרה עם רשימת התלונות שלי. בהתחלה הוא בכלל לא רצה לדבר איתי כי הוא היה עמוס,

אבל לאחר שהסברתי לו שאני שוקל לקנות גם HU אצלו הוא אמר סבבה.. התייבשתי שם שעה וחצי

שבסיומן הוא הסביר שהוא לקח 890 ש"ח על הרמקול האחורי (במקום 550 ש"ח) בגלל שההתקנה לאיביזה, לטענתו, היא מורכבת מאוד והעלות שלה היא 800 ש"ח ולא 450 ש"ח כמו בהצעה המקורית. ובאמת, בחשבונית כתוב רק סכום סופי ללא עלויות המוצרים.

לו ידעתי שהוא שם לי רמקול ב-550 ש"ח (לא מספיק איכותי) מאחורה שהוא 6X9 (שאמור להחליף סאב למי שלא רוצה) הייתי משקיע 1200 ש"ח על רמקולים קדמיים, קונה מגבר 4 ערוצים איכותי יותר עם סאב וסוגר את הסיפור. הרי אין שום הגיון לשים רמקול 6X9 מאחורה אם יש לך סאב!

אבל אני סמכתי עליו שהוא יודע מה הכי טוב בשבילי כי הוא כבר 25 שנה בתחום וכל כך הרבה אנשים המליצו לי עליו. בנוסף, הוא טוען שאני לא שומע את האיכות שאני מחפש בגלל שיש מנחת ואם אני רוצה לשמוע באיכות גבוהה אני חייב להחליף את ה- HU ל-kenwood וזה יעלה לי עוד 3000 ש"ח בגלל שצריך את המסגרת לאיביזה כולל עבודה והכל ולקנות HU איכותי. האם זה באמת כך? האם המנחת הוא זה שמונע ממני לשמוע כמו שאני רוצה?

המסקנה:

אל תסמכו על אף אחד, גם אם הוא בעל מקצוע מהטובים ביותר בשוק. תבדקו הכל לפני שאתם קונים ותשאלו את כל השאלות לפני הקניה (האם אפשר להחזיר, מה האופציות, וכמובן סקר שוק) בנוסף, אם במעמד הקניה אתם רואים שהמוכר ממהר ולא נותן לכם את התשומת לב הנדרשת, פשוט אל תקנו. כי אם במעמד הקניה הוא היה חסר סבלנות, תחשבו מה יקרה כשיהיו בעיות..

ועכשיו לשאלה:

עכשיו כבר אין הרבה מה לעשות, להחזיר את הציוד אי אפשר כי הוא כבר מותקן, ומה שנשאר זה למקסם את הקיים. חבר הציע לי לקנות אקולייזר לרכב, ולא להשקיע עוד 3000 ש"ח סתם, לחבר אותו למשל לטלפון שלי או למכשיר אחר שמוציא סאונד ולסגור את הסיפור כי אקולייזר זה דבר מאוד איכותי שישפר לי את הקיים.

אז קודם כל - האם אני יכול (ע"פ חוק) להחזיר לו את הציוד שאני לא מרוצה ממנו?

ובלי קשר, מה אתם אומרים על אקולייזר, האם זה מה שאני צריך לעשות עכשיו? ואם כן האם יש המלצות על משהו ספיציפי?

פורסם

מנחת ב200 שקל לא נשמע כמו משהו איכותי במיוחד ועוד אצל עסק כזה, חבר פורום אודיו בטח ימליץ לך על מנחתים טובים החל מ400 ועוד ברכישה מחו''ל אז תבין לבד את איכות המנחת שיש אצלך.

הפתרון הכי טוב לדעתי הוא להחליף את היחידה, לקבל החזר על המנחת וזהו. 3000 זה יקר לדעתי, תבדוק כמה עולה מסגרת באיבי ודאבל דין של פייונר/קנווד באלכסנדר להשוואה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שבוע טוב

אינני יודע מי הוא המתקין המדובר ולכן כמובן קצת מנוע ממתן דיעה כזו או אחרת לגביו, ועדיין...

מחד אתה טוען לשמיעה אבסולוטית וכו' ומנגד התקנת רכיבים שאיך נאמר בעדינות, ברמה בינונית במקרה הטוב..אז מה ההסבר?

למה רכשת והתקנת רמקולים אחוריים אם התכוונת לעשות שימוש גם בסאב?

במקום זה היית מוותר על האחוריים, רוכש במקום זה מגבר 4 ערוצים ואולי גם משדרג קצת את הקומפוננט וייתכן שאף רכיב אחר.

האם בוצעו הגבהות בדלתות לקומפוננט? איך הותקנו המגבר והסאב? באיזה כבלים נעשה שימוש?

אם יש לך אפשרות לצרף תמונות, מה טוב.

גם אני עושה שימוש במנחת, סאונד יותר טוב ברור לי שאני יכול לקבל, ועדיין אני מאד מרוצה ממה שאני שומע (וכך גם הנוסעים עימי ברכב), אז לבוא ולהגיד שהבעיה היא במנחת זה שטות אחת גדולה אלא אם הותקן מנחת סיני זול ברמת סוג...

בשלב זה, אני מציע לבחון את האפשרות מול אותו מתקין להחזרת הרכיבים שהותקנו, במידה ולא לבחון מכירתם כאן בפורום ו/או יד 2, ובהתאם לתמורה שתתקבל לבחון בניה מחדש של המערכת.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

באיזה רמה כבר יכול להיות מנחת ב200 שקל אצל מתקין???

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הייתי בטוח שיש סיבה טובה לזה שהוא רוצה להתקין דווקא את הציוד הזה במבנה הזה עם רמקול אחורי.

הרכישה נעשה עקב המלצותיו. כמו שכתבתי לאורך הפוסט, בדיעבד הבנתי שהייתי צריך להשקיע 1200 ש"ח

על רמקול קדמי איכותי עם מגבר 4 ערוצים וסאב, ולא להקשיב לו שזה יתן לך נפח לסאונד וימלא את החלל.

אני לא בטוח שנעשתה הגבהה, מה אתה רוצה לדעת ספציפית על ההתקנה של המגבר והסאב?

הוא טען שהוא משתמש בכבל זהב (לא כבל רגיל) וזה עלה בסביבות ה-150 ש"ח.

סתם שרפתי את הכסף, הזמן והעצבים שלי ועוד עשיתי 2 חורים מיותרים מאחורה.

אצרף תמונות קצת מאוחר יותר.

פורסם

פותח השרשור - אני מתאר לעצמי שקוראים לך אילן?

נתחיל בלאמר "הדג מסריח מהראש"

הHU הוא מבחינתך סף האיכות של המערכת - ישנן מערכות ראש מקוריות איכותיות אף איכותיות מאוד וגם עם יציאות דיגיטליות - SPDIF או אופטי אבל אני בספק עד כמה יחידת הראש המקורית של הסיאט תהיה איכותית מלחתכילה - באמת, לא יודע.

אבל עיקר מפל האיכות אצלך נובע בשימוש במנחת ועוד כנראה מנחת פשוט יחסית.

אני עוד לא מדבר על המגבר שהוא כנראה מגבר שנמצא במרחק מאוד גדול בין הקיים לבין המוצהר כלפיו.

הסט הקדמי הוא אמנם סט פשוט אבל עם עבודה והתקנה נכונה הוא עוד יכול להפתיע.

מה אני מציע לך כרגע?

1. תחליף את הHU באחד אפטרמרקט - לא דאבל דין בכדי לחסוך עלויות - לHU שיש לו יכולת לבצע TC או TA עם שלוש יציאות למגברים וקרוס אקטיבי 3WAY מלא.

2. תבצע בידוד אקוסטי בדלתות הקדמיות ותא המטען.

3. תעבור להגברה אקטיבית של הסט הקדמי על גבי ארבעת הערוצים של מגבר חמשת הערוצים שרכשת.

4. תיגש לאיש סאונד - בעל מקצוע מומחה - לביצוע כוון של המערכת שלך. (ראה ערך רונן נאור)

אני לא יודע איך מותקן הסט אבל אני אמליץ להתקין טוויטרים של מוראל בסטיה של 30 מעלות כלפי הראש שלך לכוון המראה המרכזית אם זה מתאפשר - לרוב טוויטרים של מוראל נותנים היענות כוח טובה מאוד או ישירות על הציר או בסטיה של עד 30 מעלות ממנו - זה לא תנאי מחייב אלא על בסיס נסיוני האישי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי האיביזה ההתקנה הרבה יותר מסובכת מרכב אחר .

אתה משתמש במנחת זה כבר גורע מהסאונד .

אדי גם עם עבודה פאסיבית הוא יכול להגיע לתוצאה טובה .

אם אתה לא כלכך מבין מלכתחילה היית צריך להתייעץ פה לפני

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

סה"כ גם הטענה של המתקין שרמקולים אחוריים מוסיפים נפח לסאונד זה נכון - נכון מאוד אפילו, רק צריך לדעת לא להגזים בהספק שהם מקבלים וגם רצוי שלא ינגנו תחום באס מתחת ל400 הרץ ואפשר אפילו לחתוך אותם מלמעלה באזור ה4 קילו - בד"כ רמקולים אחוריים שעושים REAR FILL זה בדיוק התחום שנותנים להם לנגן ובשביל זה ממש לא צריך 6*9 מספיק כל 4 אינטש הכי פשוט ומסכן - אפילו קואקסיאלי ולנתק לו את הטוויטר (ולדאוג במגבר שיהיה HPF באזור 300-400 הרץ או קבל סינון)

6*9 וסאב וופר זה מיותר לחלוטין.

אם זה האיביזה מהדור שבהם מנגונני החלונות הם על הדיפון עצמו - אני זוכר כמה קללות הינו שומעים כאן על הנדסת האנוש ה"גאונית" שלהן - סיוט.

אני לא חושב שמדובר במתקין לא טוב אבל ברור שהאינטרסים שלו קדמו לצרכים שלך וזה בעיני לא בסדר - גם אם זה לא נכנס לך בתקציב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי,

קודם כל תודה רבה על התגובות והזמן שאתם משקיעים בחשיבה על הפרטים.

אני יודע שהייתי צריך להתייעץ כאן קודם וזו אחת הטעויות שלי - התקנתי את המערכת בלהט הרגע כי פשוט היה לי זמן באותו יום.

שוב, מבחינת התקנה המתקין עשה עבודה מצויינת לדעתי, גם הוספתי תמונות (מקווה שלזה התכוונתם).

כמה שאלות:

קפצתי אתמול לחבר שכיוון לי קצת את המגבר ו-HU הקיים באיביזה וכבר שומעים טוב יותר.

כך שאני מבין שאני יכול להוציא הרבה יותר ממה שיש לי.

מתנצל מראש על כל השאלות, אני פשוט לא מבין בזה ברמה שלכם ובגוגל קשה למצוא משהו שמסביר מה כל דבר אומר בדיוק.

lanosforce - כתבת ש: "

1. תחליף את הHU באחד אפטרמרקט - לא דאבל דין בכדי לחסוך עלויות - לHU שיש לו יכולת לבצע TC או TA עם שלוש יציאות למגברים וקרוס אקטיבי 3WAY מלא."

ו - "3. תעבור להגברה אקטיבית של הסט הקדמי על גבי ארבעת הערוצים של מגבר חמשת הערוצים שרכשת."

מה זה TA \ TC? עשיתי חיפוש קצר בגוגל ולא כל כך מצאתי. ולמה צריך 3 יציאות למגברים אם יש לי רק מגבר אחד?

מה זה אומר קרוס אקטיבי והגברה אקטיבית?

אני רוצה להחליף את ה- HU אבל אני לא רוצה שזה יכער את העיצוב מבפנים (המתקין למשל אמר לי שאם אני שם דין אחד זה יהיה מכוער כי הוא לא ימלאאת כל החלל הזה).

החלטתי שאחרי שאסיים עם החיווט והציוד אלך לרונן נאור - קראתי עליו קצת ומהביקורות כתוב שהוא עושה פלאים.

באיביזה יש כבר הכנה לטיוויורים והיא נמצאת על הקורות הקדמיים מלמטה, לא נראה לי שזה 30 מעלות מהראש אבל אולי אני טועה.

המתקין מעולה - כל מי שראה את ההתקנה אמר שההתקנה ברמה גבוהה מאוד. אפילו הייתי חוזר אליו שוב בשביל התקנה בלבד,

אבל המהלך הזה שהוא עשה בכך שהקפיץ את המחיר של הרמקול.. באמת שבתמימותי חשבתי שהוא כזה "אלוף הסאונד" שיש סיבה שהוא שם רמקול איכותי וחזק יותר מאחורה. עכשיו אני מבין שהם לא מתמחים בסאונד אלא בהתקנות ויש להם גם ידע בסאונד אבל זה לא העיקר. התחלתי להכנס לזה לעומק ואתמול הסבירו לי על תדרים ואיך זה עובד. כשהורדנו את התדר של ה-30 הרץ פתאום הסאב התחיל לעבוד יותר מדוייק וכו' וכו'. הצלחתי להגביר בלי דיסטורשן. אני מבין שיש פה לא מעט עבודה ובעיקר מחשבה.

שוב, תודה רבה!

20150412_185731.jpg20150412_185726.jpg20150412_185655.jpg20150412_185650.jpg

פורסם

אם תתקין סינגל דין תהיה לך מגירת חפצים, לזה הוא התכוון בכך שלא תמלא את החלל עצמו.

IMG-20150224-WA0043.jpg

פורסם

המגבר מותקן יפה באמת.

TIME CORRECTION או TIME ALLIGNMENT - תריץ חיפוש

אם אתה ניגש לרונן בבקשה תמסור לו שהגעת בהמלצתי.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אוקיי, הבנתי מה זה. לדעתי כתבת את זה גם במאמר שלך על האודיופיל המתחיל.

אני כנראה אלך אליו בוודאות אבל אני קודם צריך לסגור את הסיפור של ה-HU.

יש כזה למשל: http://www.alpine-europe.com/p/Products/cd-head-units19/cde-178bt

אבל הוא לא זול. האם יש משהו זול יותר שאתה מכיר? אני מחפש כבר יותר משעה ולא מוצא.

והאם יצא לך לראות משהו שהוא 2DIN לא DVD עם Time correction?

ומה דעתכם על זה:

http://www.clarion.com/au/en/products/2012/audio/source_unit/1din/CZ702A/au-en-product-pf_1259617399837.html

יש בו time correction

תודה רבה על העזרה.

עריכה אחרונה על ידי ilangrs
פורסם

לגבי מכשירים של אלפיין, בדוק מול ספונסר הפורום Art Sound שלדעתי מוכר אותם.

קלריון סדרה 7, גם אפשרות טובה מבחינת האיכות. ההבדל בין ה-702 ל-703 (מעבר לשנתון הייצור) מתבטא בעיקר בכניסת USB קדמית מול אחורית ואולי עוד כמה שינויים מינוריים.

ניתן לייבא מחו"ל גם פיוניר PRS80 עבור כ-1600 ש"ח, אם אני זוכר נכון משרשורים אחרים.

בתחום הדאבל דינים - כמדומני, הסדרות החדשות של פיוניר מכילות גם TA, כך שאתה יכול להסתפק ב-AVH-X2750BT שנמכר כעת בזאפ תמורת כ-1600 ש"ח.

אפשרות נוספת יכולה להיות קנווד DDX5025BT, שאיני בטוח לגבי מחירו כעת.

פורסם

כן יש בסדרה ההיא של פיוניר TA.

אבל את זה למשל אף פעם לא הבנתי - איך יכול להיות שמסך DVD עם כל האופציות האפשריות של Pioneer עולה כמו רדיו דיסק רגיל של Alpine או Clarion ואפילו פחות? זה אומר שאני מתפשר איפשהו - השאלה איפה ועל מה. זה קצת מבלבל אותי מכיוון שאלה שני דברים שונים (DVD או פאנל רגיל)

ראיתי עכשיו סרטון של חצי שעה על alpine cde-173BT ורואים שם שהדבר הזה מפוצץ ביכולות מבחינת כיוון הסאונד.

האם זה הכיוון שאני צריך ללכת בו?

[h=1][/h]

• תוכן חדש...