Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני די חדש בעולם של איביי אך עד עתה לא נתקלתי בבעיות כאלו ואחרות, כלומר זאת עד אתמול.

במהלך יום האתמול מצאתי דגם מכונית (1:24), משומש אך במצב טוב אצל מוכר גרמני, לטעמי פרטי, אשר גם הוא די חדש באיביי (משנת 2013) אבל בעל 31 עסקאות ועומד על 100% פידבק חיובי.

ובכן, הוא פרסם את הדגם למכירה פומבית בהצעה ראשונה של 2.5 יורו, כאשר משלוח לישראל פורסם בעלות 8.8 יורו דרך DHL. לאחר כמה ימים בווטצ' ליסט שלי, אתמול הגיעה המכירה לסיומה, וכמה שניות לפני שנסתיימה נתתי הצעה (הייתי היחיד) וזכיתי בדגם בעלות כוללת של 11.3 יורו.

שמח וטוב לבב, מייד שילמתי, אלא שלאחר כמה שעות קיבלתי מהמוכר הודעה פרטית בזו הלשון:

The shipping to israel is more expensive

Shipping costs are based on € 16.50.

It costs € 7.71 more
.

וואלה אמרתי לעצמי, הוא רוצה להכפיל את סך המחיר, אני כבר שילמתי, והרי הסתמכתי על מה שפרסם, ומצד שני בוא ננסה לדבר אל ההיגיון, ולכן עניתי לו:

Hallo,

When I made the bid, I based on what you wrote, including the shipping prize you gave there to Israel which was very clear.

I don't think now it's the time, especially, after I already paid (really quick if I might say) to make changes and ask me 8 euro more almost double the price
.

על כך ענה לי הבחור שהפתרון שלו לסוגיה הוא:

Then I'm sorry.

If I send the item then I'll kanpp € 5 loss

If they do not want to pay the extra we have to cancel the purchase.

I'm sorry

אז זאת הסוגיה. אציין רק שבמשלוח אחר שעשיתי מגרמניה השבוע, על דגם אחר, זכיתי במכירה פומבית ונשלח אלי הדגם, גם דרך DHL, בעלות של 10 יורו (הוא טוען לכ-17 יורו) כך שנראה לי שהוא מחרטט אותי.

אני כבר לא מבין מה בדיוק הוא רוצה, עוד 7.71 או 5 יורו. מה דעתכם?

- להציע פתרון ביניים (למשל מוכן לשלם לו עוד 2 יור כדי לשהשלים ל10 יורו)?

- להתעקש על מימוש העסקה כמו שנסגרה (ואולי להסתכן בכך שהדגם יגיע אלי לא במצב צבירה נורמאלי כי הוא מתבאס, אני פרנואיד או שיכול לקרות?)?

- להסכים לביטול העסקה ולשכוח מהליצן?

- אלטרנטיבה אחרת שלא חשבתי עליה?

להזכירכם, אני כבר שילמתי.

אשמח לעזרה,

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הוא טוען שהוא יפסיד 5 יורו אם ישלח לך במחיר ששילמת,תעשה את השיקול שלך האם אתה מעוניין או לא במחיר הכולל החדש.

אם לא,תגיד לו לבטל ולהחזיר לך את הכסף.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

תעשה ESCALATE לתיק ותן ל EBAY להיות השופטים.

לדעתי המוכר צריך לעמוד במחיר שהוא קבע מראש. אם הוא לא עשה חשבון נכון זו כבר בעייה שלו.

מכירה פומבית אחרי הכל.

פורסם

2 התגובות ההלו מנוגדות בגישה ולכן אשמח להסבר

הוא טוען שהוא יפסיד 5 יורו אם ישלח לך במחיר ששילמת,תעשה את השיקול שלך האם אתה מעוניין או לא במחיר הכולל החדש.

אם לא,תגיד לו לבטל ולהחזיר לך את הכסף.

כמו שאמרתי, יש לי נסיון עם מוכר נוסף ויש לי הרגשה שהוא לא יפסיד דבר. המה גם שזו כל הפואנטה באיביי לא? כלומר האמון במה שהוצע?. ומצד שני, אני מבין שאתה מציע לנתק מגע?

תעשה ESCALATE לתיק ותן ל EBAY להיות השופטים.

לדעתי המוכר צריך לעמוד במחיר שהוא קבע מראש. אם הוא לא עשה חשבון נכון זו כבר בעייה שלו.

מכירה פומבית אחרי הכל.

הגישה שלך שונה לחלוטין מזה שמעליך - איך עושים את זה ומה הטעם? יש טעם לתת לו אזהרה שזה מה שאני מתעתד לעשות? מי מבטיח לי שהמוצר שאקבל לא יהיה דפוק במכוון בעקבות השתלשלות העניינים הזו?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

בחיים, צריכים להיות חכמים ולא צודקים.

כן, אתה צודק, אז מה?

אם שווה לך להוסיף 5 יורו, מבחינת המוצר, תוסיף ותהנה. לא מעוניין, תבטל עסקה.

תמיד אפשר "לאיים" עם פידבק שלילי ופנייה לאיביי. לדעתי? מיותר, צריכים להמשיך הלאה.

פורסם (נערך)
הוא טוען שהוא יפסיד 5 יורו

הוא גם צודק, אם כל המספרים שציין בן נכונים.

עלות המוצר ברכישה היא 2.5 יורו (מחיר כולל 11.3 פחות משלוח 8.8 ). אם מחיר המשלוח קופץ ב-7.7 יורו, המוכר מפסיד כ-5 יורו.

לפי האתר של DHL נראה שיש אמת בדברי המוכר:

http://www.dhl.de/en/paket/preise/preise-international.html

והמחיר בתוך אירופה עומד על כ-9 יורו והחוצה 16 יורו.

לגבי הסיבה מדוע המחיר היה לא נכון במכירה, ומה לעשות הלאה - איני יודע להשיב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מסכים עם בלאק ג'וקר,אתה באמת כל כך רוצה לקנות דווקא ממנו את המוצר? אין למוכרים אחרים?

תסתכל בסופו של דבר על המחיר הכולל ואל תכנס לחלוקה של משלוח ומוצר.

בדר"כ המשלוח יעלה לו הרבה פחות ממה שהוא כביכול לוקח ממך,זאת לא הנקודה.

תמיד כמובן אפשר להתעקש שיעמוד בהתחייבות שלו,אבל האם באמת שווה לך להכנס לזה?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
בחיים, צריכים להיות חכמים ולא צודקים.

אני נוטה להסכים איתך, ובכל זאת, זכור לי כאן שרשור בו עשה הקונה טעות ורוב ההמלצות היו לסגור את הקניה כי הטעות היא שלו. השאלה מתי הגבול (ונשים בצד שזה מעצבן או לא צודק) בו שווה להתעקש?

ועוד שא' ברשותכם, לא קשורה.

נניח ויש מוכר אשר אני רוצה לקנות ממנו מס' מוצרים אך לעשות משלוח כולל. דיברתי איתו במייל ונתן לי מחיר כולל למשלוח. איפה הבעיה?

כל המוצרים שלו הם בתצורת "buy now" כאשר לכל אחד מהם מוצמד מחיר משלוח משל עצמו. בשונה ממצבים בהם לא מופיע מחיר משלוח פר מוצר, בהם אני יכול לעשות "COMMIT TO BUY" לכל מוצר ואז הוא שולח לי חשבונית כוללת (כולל עלות המשלוח" או אולי מצבים בהם יש אפשרות לעשות "ADD TO CURT" ולקבל מחיר כולל, במצב הנ"ל ברגע שאני עושה BUY NOW לאחד המוצרים, מיד מחושב המחיר הכולל של המוצר האינדיבידואלי ובכדי להשלים את הרכישה אני חייב לשלם בPAYPAL.

יש דרך לבצע רכישה של כל המוצרים, בתצורה הזו, אבל לא לשלם (בכדי שיוכל לשלוח לי חשבונית כוללת)? אם כן - איך?

תודה לעוזרים,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אני הייתי מסכים לבטל את המכירה ובתנאי שיחזיר את הכסף.

טעה. טעות. טועים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אוקיי אז נבטל.

מה לגבי השא' השניה שלי , מישהו?

ועוד שא' ברשותכם, לא קשורה.

נניח ויש מוכר אשר אני רוצה לקנות ממנו מס' מוצרים אך לעשות משלוח כולל. דיברתי איתו במייל ונתן לי מחיר כולל למשלוח. איפה הבעיה?

כל המוצרים שלו הם בתצורת "buy now" כאשר לכל אחד מהם מוצמד מחיר משלוח משל עצמו. בשונה ממצבים בהם לא מופיע מחיר משלוח פר מוצר, בהם אני יכול לעשות "COMMIT TO BUY" לכל מוצר ואז הוא שולח לי חשבונית כוללת (כולל עלות המשלוח" או אולי מצבים בהם יש אפשרות לעשות "ADD TO CURT" ולקבל מחיר כולל, במצב הנ"ל ברגע שאני עושה BUY NOW לאחד המוצרים, מיד מחושב המחיר הכולל של המוצר האינדיבידואלי ובכדי להשלים את הרכישה אני חייב לשלם בPAYPAL.

יש דרך לבצע רכישה של כל המוצרים, בתצורה הזו, אבל לא לשלם (בכדי שיוכל לשלוח לי חשבונית כוללת)? אם כן - איך?

תודה לעוזרים,

בן.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אני מאמין שמוכר צריך לעמוד מאחורי ההתחייבות שלו בפרסום. גם אם במחיר הפסד שלו.

זה עניין עקרוני שע"פ מתנהל מסחר בעולם. גם המחוקק הישראלי לא רואה בטעות בכדאיות העסקה כעילה לביטול.

היה לי מקרה דומה עם מוכר דרום קוראני שטעה בכמעט 100 דולר! בהתחלה הוא עוד ניסה לשקר שאין את המוצר במלאי, אבל אחרי ששלחתי לאיביי את צילום המסך עם המחיר המעודכן של המוצר אצלו בחנות, מהר מאוד הוא שלח את המוצר בלי למצמץ.

יש למוכר אחריות בנוגע לתמחור ובדיוק כמו בכל חנות בה המחיר המופיע על המוצר הוא המחיר הקובע, עם כל הצער המוכר מפסיד. אני לא הייתי מוותר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני מאמין שמוכר צריך לעמוד מאחורי ההתחייבות שלו בפרסום. גם אם במחיר הפסד שלו.

עקרונית אני לחלוטין מסכים איתך, וזאת בפרט לאור העובדה שכאמור, עשיתי הזמנה דומה דרך מוכר גרמני אחר, גם הוא שולח עם DHL, אשר רשם וחייב משלוח בעלות 8.8 יורו. מעבר לכך, מוכרים גרמניים אחרים שולחים פשוט עם דואר גרמני שאפילו עולה פחות, או לפחות דומה (עד 10 יורו).

יחד עם זאת, ובשונה מהמקרה שלך, לא מדובר כאן על 100 דולר אלא 5 יורו. השא' אם בשם העיקרון נכון לי להתעקש, או לכל הפחות לבטל?

אני גם לא בטוח באיזה מצב צבירה יגיע המוצר אם אתעקש והוא יתקפל.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אין לך מה לדאוג בנוגע למצב צבירה שזה יגיע אליך. תוכל תמיד לתת לו פידבק שלילי ולצלם לאיביי את המצב שזה הגיע אליך. כך שאני לא מאמין שהוא יהרוס לך את זה. אני בכל אופן, הייתי מוותר ואומר לו שיתן את הכסף חזרה ונגמר הסיפור.

פורסם

אתה יכול להציע לו לשלוח בדואר רגיל, שזה זול יותר בד"כ, ומנסיוני מגיע דיי מהר.

אם הוא יסכים, יכול להיות שכבר לא יידרש הפרש כי הוא מפסיד.

בכל מקרה הצדק איתך לדעתי, ואם מוכר פירסם מחיר, הוא אמור לעמוד בו, גם אם

הוא טעה.

לא מזמן דואר ישראל העלה את מחירי המשלוח ב 100% אאל"ט, ומוכרים ישראלים

רבים נאלצו לספוג את העלות, כיוון שקונים מסויימים כבר שילמו להם על המוצר והמשלוח,

והם לא יכולים לדרוש מהם להוסיף כסף, וגם לא רוצים לפגוע במוניטין שלהם כמוכרים.

אני באופן אישי הייתי מנסה להגיע לפשרה, של שינוי שיטת המשלוח, או לחלופין אם זה

עדיין משתלם, להוסיף כמה יורו ולסגור עניין. אם לא, הייתי פשוט מבטל את העסקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עקרונית אני לחלוטין מסכים איתך, וזאת בפרט לאור העובדה שכאמור, עשיתי הזמנה דומה דרך מוכר גרמני אחר, גם הוא שולח עם DHL, אשר רשם וחייב משלוח בעלות 8.8 יורו. מעבר לכך, מוכרים גרמניים אחרים שולחים פשוט עם דואר גרמני שאפילו עולה פחות, או לפחות דומה (עד 10 יורו).

יחד עם זאת, ובשונה מהמקרה שלך, לא מדובר כאן על 100 דולר אלא 5 יורו. השא' אם בשם העיקרון נכון לי להתעקש, או לכל הפחות לבטל?

אני גם לא בטוח באיזה מצב צבירה יגיע המוצר אם אתעקש והוא יתקפל.

בן.

אין "דואר רגיל" בגרמניה- DHL זה הדואר הרגיל שלהם, ולא מדובר בשירות דואר שליחים שאנחנו מכירים אלא פשוט בחברה שזכתה בזיכיון להפעיל את הדואר בגרמניה (די ביוקר, יש לציין, יחי ההפרטה?).

אין אפשרות משלוח זולה יותר, DHL בגרמניה מקביל לUSPS בארה"ב ולדואר ישראל בארץ.

• תוכן חדש...