Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פיאט כידוע זה משהו איטלקי שמרכיבים בהפסקה שבין הפרושוטו ללגימה הבאה של הקיאנטי ). אז באמת שאפשר להרגע קצת בענין הזה, אלפא רומאו מייצר כיום מכוניות לפלח שוק מסוים ובאותו פלח שוק תשמע הרבה יותר טענות על יצרנים גרמניים ואיכות המוצרים שלהם מאשר עליו.

כל קו המוצרים החדש תחת המותג "אלפא רומיאו", אין לו קשר לא למכוניות הקיימות ולא לקודמות. ממה שהיה יצרן המכוניות אלפא רומיאו, לא נשאר דבר. נשארו שני דגמים על בסיס פיאט (במפעלי פיאט), וה-4C החדשה לגמרי (פיתוח של מזראטי).

פלח השוק הזה כידוע אינו כולל את מרבית הדגמים של ב.מ.וו או מרצדס ואין ליצרן האיטלקי שום יומרה לעשות כך.

לא קראת את הקישור?

זו בדיוק היומרה החדשה של פיאט, להוציא קו חדש של מכוניות הנעה אחורית, להתחרות בסדרה 3 וכו'.

קיים כמובן סיכוי להצלחה כמו גם לכישלון, אבל לא בגלל שמדובר באיטלקים שצריכים להתאמץ יותר בכדי להוציא מוצר שאצל הגרמנים או היפנים לתפיסתך הוא מובן מאליו. בדיוק אגב כפי שתכנון מוצר חדש אצל פרארי או מסארטי לא דורש עודף מאמץ על ייצור מוצר דומה אצל פורשה.

יש בהחלט בעיה בתימחור של המכוניות הללו בארץ, אבל לא בעיה של איכות, אמינות או יכולת מוטורית.

האיטלקים צריכים להתאמץ יותר, לא בגלל שהם איטלקים, אלא בגלל שאין להם ניסיון בייצור מכוניות לסיגמנט הזה, וכשהם ניסו, זה אף פעם לא הצליח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חן , אתה צודק בהנחות היסוד שלך אבל טועה ברלבנטיות היישום של FCA.

נכון - "

אין להם שלדות ומנועים, וידוע שפיתוח רצפה כרוך בעלות כספית אסטרונומית בכל קנ"מ."

אולם לא מדובר ביצרן סיני עלום שם - יש להם ידע וניסיון של מרכזי פיתוח מתקדמים - פרארי ומזראטי שנרתמו לעניין ואף מרכזי קרייזלר ארה"ב.

לגבי מימון - ראה כאן :

http://www.autonews.com/article/20140506/OEM04/140509881/fiat-chrysler-to-invest-$7-billion-to-grow-alfa-romeo

התאגיד מקצה 7 מליארד דולר (!) לפיתוח 8 דגמי אלפא עד 2018 בתכנית העיסקית .

כתבת - "

בנוסף, בכדי למכור כמויות בסדר גודל של סדרה 3 צריך פריסת סוכניות מלאה, וכאן ישנו מילכוד 22..."

ממש לא מדויק - שכחת שהם פרסו מערך מקיף על בסיס קרייזלר/ג'יפ/דודג'/ראם . רק השנה מכרו בארה"ב 45,000 פיאטים וכמעט 15,000 מזארטי ! לפני מספר שנים מכרו מספר זעום בלבד והגידול גרדיוזי , וזאת עוד לפני השקת הלבנטה. נראה לך שמשיגים זאת ללא פריסת סוכנויות ?

בדיוק בשביל ההחדרה התדמיתית והתשתיתית פיתחו את ה 4C ,ממנה מכרו בארה"ב כ -1000 יחידות כחיל חלוץ.

האם יצליח להם ? הזמן יגיד.

פורסם

האיטלקים צריכים להתאמץ יותר, לא בגלל שהם איטלקים, אלא בגלל שאין להם ניסיון בייצור מכוניות לסיגמנט הזה, וכשהם ניסו, זה אף פעם לא הצליח.

האם שכחת את תקדים הג'יבלי ?

איזה ניסיון היה לתאגיד FCA בייצור רכב סאלון בקטגוריית הג'יבלי ? ממש שום ניסיון בסגמנט זה.

התוצאה כלל לא רעה. רק בשוק האמריקאי מכרו 15,000 ג'יבלי בשנה כמתחרה ישירה במרצדס , ב.מ.וו ואודי מהסדרות הגבוהות.

פורסם

פלוקסטר, על מה אתה מבסס את הטענות על איכות?

על פניו, אני מסכים שרכבים גרמניים מרגישים יוקרתיים יותר.

בפועל, רק מהניסיון הדל שלי, עם הרכב הגרמני בילתי הרבה יותר במוסך מאשר עם שתי איטלקיות, למרות שבפועל בקושי נהגתי בגרמני.

גם לגבי רכבי תצוגה, אני יודע שחלק מהגרמנים (כן, גם מיני) מבלים במוסכים יותר ממה שהם מבלים בנסיעות מבחן, ומאידך אני מכיר איטלקיה או שתים שנמכרו לאחר ששימשו כרכבי נסיעות מבחן, ועדיין (טפו טפוטפו) לא עושים צרות לבעליהן החדשים, למרות הכל.

לא בא להציג כאן אמירה גורפת, אבלכן צריך לזכור שדיבורים על בסיס סטראוטיפים הם לא בהכרח מבוססים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, דווקא ממך לא ציפיתי.. אתה נמנה על מיעוט שמצויד בתובנות היסטוריות.

החולשה של מסורת הייצור באיטליה ביחס לגרמניה נשקפת כבר מהתבוננות בתהליכי התיעוש של השתיים. כידוע לך, שתי המדינות נוצרו בסמיכות זמנים זו לזו וכתוצאה מתהליכים מקבילים בעלי קווי דמיון בולטים. אני לא זוכר את הפרטים אותם קראתי די מזמן, אבל לאיטליה הייתה נחיתות ברורה לעומת גרמניה בכל הקשור לקצב התיעוש, איכותו ויצירת המבנים הפוליטיים ההכרחיים לטיפוחו ושגשוגו. נפח הייצור של איטליה היה נמוך, גם אם נלקח בחשבון גודל אוכלוסייתה (מכיר את מדד סה"כ קילומטרים של פסי רכבת? נכון, זה שטחי אולי, אבל נותן אמת מידה כלשהי). עתודות חומרי הגלם היו נמוכות, מערכת החינוך שהייתה צריכה לספק את שדרת התכנון, הניהול והמחקר הייתה קלוקלת ולא יעילה. בגרמניה, היה המצב כתמונת ראי לתיאורים הללו.. המצב הזה המשיך להתקיים לכל אורך המאה ה-20 - ביצועיה של איטליה בשתי מלחמות העולם ביחס לגרמניה מחווירים עד מאד (מלחמה מודרנית מטילה על מדינה את המשקולת הכבדה ביותר שניתן לדמיין).

לומר שאין לכך השפעה על טיב המוצרים המיוצרים תהיה טענה מגוחכת בעיני. יותר מכך - אלו הם רק סימפטומים של הבדלי תרבות עמוקים ביותר בין החברות, ולא סיבות בפני עצמן. על מנת לקצר, הפער בתנאי הפתיחה של שתי המדינות הטריות - כפועל יוצא מובהק של אותם מאפייני תרבות המשפיעים על איכות המוצרים - נותר על כנו. הנדסת אנוש גבוהה, דקדקנות ועומק תכנוני מעמידים תביעות חמורות ונוקשות של חוסר פשרה והתמסרות לעניין בפני בני אדם. הגרמנים יעילים יותר מפני שהם "מרוסנים" יותר או אם תרצה "מתורבתים" יותר (עד כמה שזה נשמע אירוני..).

אני לא רוצה להרחיב עוד כי זה אוף-טופיק. רק אומר שאין צורך לקחת את זה אישי, גם לנו יש איטלקייה בבית כזכור.

:idea:
פורסם

ממש לא אישי :) אני לא מהנעלבים בשם אלפא או אבארט או כל מותג אחר. אני כן גם נהנה לקרוא את ההסברים שלך, אני כן בטוח שיש הבדלים בין התעשיות, אבל לא בהכרח מסכים עם המסקנות על סמך הניסיון שלי. אני סוגר בקרוב 4 שנים עם איטלקיות, וגם להורים שלי בעבר היו טיפו ופונטו בבית. אני כן שומע פה ושם מה עובר על רכבי הדגמה (שהם דוגמא טובה לרכבים שמתעללים בהם), וגם על רכבים חדשים, ואני לא חושב שהיום קיימים פערים אמיתיים באיכות בין רכבים גרמניים ואלו האיטלקיים, וזה מבלי להכנס לזה שמעצבים איטלקיים תרמו גם לתעשיית הרכב הגרמנית, וגם זה שחלק ניכר מהרכבים מורכבים בארצות שונות ומגוונות.

אני חושב, בהקשר הזה, שנכון להיום, מדובר יותר בסטראוטיפים מאשר משהו ממשי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
האם שכחת את תקדים הג'יבלי ?

איזה ניסיון היה לתאגיד FCA בייצור רכב סאלון בקטגוריית הג'יבלי ? ממש שום ניסיון בסגמנט זה.

התוצאה כלל לא רעה. רק בשוק האמריקאי מכרו 15,000 ג'יבלי בשנה כמתחרה ישירה במרצדס , ב.מ.וו ואודי מהסדרות הגבוהות.

וכמה שנים לקח להפוך את מזראטי לשחקן בזירה, מאז שפרארי השתלטה?

ומה יש לה, 5% מהשוק?

ברור שפיאט בונה על מערך השיווק של קרייזלר ועל השוק האמריקאי, אבל מזראטי זה מותג "שירד על העם" ואילו עם המותג אלפא פיאט מנסים להכנס לסיגמנט שלא סופרים אותם בו עשרות שנים.

אין סיבה לאופטימיות, אבל נחייה ונראה.

פורסם

בכיף. :)

לא התכוונתי לומר שהאיטלקיות לא איכותיות, אלא שכשאתה מנסה להתחרות ביצרני היוקרה המובילים, אתה צריך להשקיע מאמצים אדירים. זה לא שהאיטלקים לא יכולים, כמו זה שהם צריכים להתאמץ מאד עד כדי ייקור הפרויקט ביחס למתחרים בשל תפוקה נחותה ויעילות נמוכה יותר.

ברור שכש-money is no object, המכשולים והקשיים הללו לא משחקים תפקיד (ע"ע פאגאני).

פורסם

ברור שכש-money is no object, המכשולים והקשיים הללו לא משחקים תפקיד (ע"ע פאגאני).

שום קשר בין ייצור מוצר של cost no object לבין לייצר מכונית שצריכה להמכר במאות אלפים.

וגם כסף לא יכול לקנות עשרות שנים של ניסיון ויידע, מה גם שאין מושג כזה money no object בחברה בורסאית...

פורסם

נכון, בגלל זה הנסיון לקחת את המודל של פרארי (ייצור מוגבל עם מגבלות תקציב זניחות) וליצוק אותו אל תוך מזראטי ואלפא (ייצור המוני עם מגבלות תקציב חמורות) לא יצליח להערכתי. זה כמו להכניס ריבוע אל תוך עיגול במשחקי התאמת צורות לילדים.

פורסם
נכון, בגלל זה הנסיון לקחת את המודל של פרארי (ייצור מוגבל עם מגבלות תקציב זניחות) וליצוק אותו אל תוך מזראטי ואלפא (ייצור המוני עם מגבלות תקציב חמורות) לא יצליח להערכתי.

אף אחד לא כתב/אמר/חשב דבר כזה...

פורסם

קראתי בהודעה הראשית שידע שעומד לרשות הקונצרן מפרארי ומזראטי (קצה עליון בייצור מוגבל) יחלחל מטה למזראטי (קצה תחתון בייצור המוני כמו הגיבלי שחולקת רכיבים עם קרייזלר) ואלפא.

בעצמך אמרת שה-4C היא בעצם מזראטי (ייצור מוגבל) ולא אלפא (ייצור המוני). הבנתי לא נכון?

פורסם

איך קוראים לתסביך הזה שיהודים חושבים שגרמנים הם הכי טובים אחרי מה שהם עשו להם?

הבעיה של אלפא בארה"ב זה לקסוס, אינפיניטי, אקורה.

המתחרה העיקרי שלהם ברכבי שטח בארה"ב זה הם בעצמם עם ג'יפ.

פיאט של היום זה FCA שמייצרים רכבים כמו dodge charger srt hellcat עם 707 כ"ס.

רכב יותר חזק מכל רכב גרמני.

אפילו המשרדים של FCA לא נמצאים באיטליה.

אל תהיו בטוחים שייצרו את האלפות החדשות באיטליה, יהיה להם יותר פשוט לייצר אותם על קו ייצור של קרייזלר.

2015-dodge-charger-srt-hellcat-front-three-quarter-view-in-motion-13.jpg

אייל

פורסם

אל תהיו בטוחים שייצרו את האלפות החדשות נקודה, סימן קריאה!

תיקנתי לך.:-D

את ההבטחות על העתיד ה"הו כ"כ מזהיר" שצפוי ממש, ממש מעבר לפינה לאלפא רומאו שמענו כ"כ הרבה פעמים, שעד שאני לא רואה איזה רכב או שניים, אני לא מאמין למילה מהפרופגנדה בגרוש שלהם.

מה שבטוח, הראיון הזה הקפיץ את המניה בעוד איזה 2-3 נקודות ומישהוא בדירקטוריון ומחזיקי המניות שוב גזר קופון על חשבון הדיבורים כמו חול האלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איך קוראים לתסביך הזה שיהודים חושבים שגרמנים הם הכי טובים אחרי מה שהם עשו להם?

איך קוראים לזה שכותבים משהו שאין לו שום קשר לשומדבר?

• תוכן חדש...