Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וברצינות, נהיגה לשם הגעה ממקום למקום זה בזבוז זמן ואנרגיה וחשוב יותר, זאת פעולה שמחשב יעשה הרבה יותר טוב מכל בן אנוש, גם משומכר.

אני מאמין ומקווה שבימי חיי נהיגה על רכב תהיה משהו שאנשים עושים להנאה, לא בתור עבודה או צורך. בדיוק כמו רכיבה על סוסים היום.

אני מסכים שאלה יתרונות שמאוד קשה להתווכח איתם.

מצד שני, כמו שאלפא_דרקו כתב, אם התחבורה המקצועית תעבור לאוטונומית, יווצר עודף בנהגים מקצועיים והאבטלה תעלה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

תזכרו מה שאני אומר לא רחוק היום שיהיה תמרור "אין כניסה לנהגים אנושיים" בקטעי כביש שיבנו ללא רמזורים, נתיבים, סימוני כביש תמרור וכו' ויהיו למכוניות אוטונומיות שמתקשרות אחת עם השניה בלבד.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם (נערך)

לא רחוק היום שנהיגה בכביש הציבורי בכלל תאסר.

הבעיה היא שמנסים להתאים את המכונית האוטונומית לתשתית הקיימת.

ברגע שיחליטו לבנות תשתית שבה ינהגו כלי רכב ללא נהג בלבד רוב אם לא כל הבעיות יפתרו.

זה יקרה. בסופו של דבר זו הדרך היחידה להגיע ל0 תאונות.

אני חושב שגם כל המודל הזה של רכב אישי בסופו של דבר יעלם. אין מה לעשות בסופו של דבר מס' האנשים יהיה גדול מדי. כבר עכשיו אנו נתקלים בבעיות של צפיפות במרכזי ערים וכו'.

יש ערים שצריך לשלם המון כסף כדי להחזיק בהם רכב. לאט לאט התופעה הזו תקצין ותהיה נפוצה יותר.

אני מאמין שבעתיד אתה פשוט "תיקרא" לרכב שיגיע יאסוף אותך ליעד שלך ויחזור בחזרה לזמינות לשאר הציבור.

ממש אין בעיה לפתח דבר כזה ברגע שהמכוניות אוטומטיות, זה כבר קיים עכשיו רק עם נהג, GetTaxi הוא בדיוק הרעיון הזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כמו ש farkash7 רשם, אני חושב שזה הכיוון שאנחנו צריכים ללכת עליו.

הכי הגיוני ויחסוך הרבה כאב ראש. (כמובן שיצור בעיות חדשות אבל אפשר לפתור אותן)

They are trying to ban me...

פורסם

מצד שני, כמו שאלפא_דרקו כתב, אם התחבורה המקצועית תעבור לאוטונומית, יווצר עודף בנהגים מקצועיים והאבטלה תעלה

כן, אבל איפה תמתח את הגבול? אפשר גם לשלם לאנשים שיחפרו בורות וימלאו אותם חזרה. זאת עבודה מגוכחת וברור שאינה תורמת דבר, פרט לירידה באבטלה :) השאלה היא מה המטרה בעבודה? מניעת אבטלה או תוצר?

ברגע שמכוניות אוטונומיות יהיו חוקיות ומשתלמות יותר, חברות תעבורה יתחילו להחליף נהגים מקצועיים בהן. אנשים יפוטרו. זאת בהחלט בעיה.

כל אדם יוכל להחליט שהוא נוסע רק באוטובוסים עם נהגים אנושיים כדי לתמוך בנהגים. לא מאמין שרבים יעשו את זה כשהנסיעה באוטובוסים אוטונומיים תהיה זולה ובטוחה יותר. הזמנים מתקדמים, מקצועות חדשים נוצרים ומקצועות ישנים עוברים מין העולם. כך היה וכך יהיה. לפחות במקרה של מכוניות שנוהגות את עצמן, יש מספיק זמן להתכונן.

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני כקפיטליסט דווקא תומך ביעול אבל אני מתריע מבעיות פוטנציאליות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מזכיר את התקופה ההיא שכולם היו בטוחים שעד 2015 יהיו מכוניות מעופפות. אנשים פה שוכחים ש0 תאונות יגרום להרבה גורמים מאד חזקים בענף להפסיד הרבה מאד כסף במישרין או בעקיפין. לא רואה את כל עניין ה"בקרוב לא יהיו רכבים אישיים" קורה לפחות ב80 שנה הקרובות אם לא יותר.

פורסם

אם אתה מאוד עשיר זה יכול להיות מצוין. אז אפשרי להתקין בבית מערכת שתיקח אותך מהמיטה בעוד אתה ישן, מכניסה לרכב, הרכב מסיע אותך למשרד, כ-5 דקות לפני ההגעה שעון מעורר מעיר אותך ואז מגיעים לחניה פרטית סגורה ומאובזרת, שם אפשר להתארגן (לצחצח שיניים, להתקלח, להתלבש) ולהתחיל את היום. כך אפשר להרוויח הרבה זמן של שינה בריאה! :)

פורסם

Arco, לעשירים יש כימעט את זה כבר עכשיו.

אגב, רכב נוהג לבד מבית מיקרוסופט? אני יכול לדמיין לעצמי בירידה בסיבוב חד שהכל מפסיק לעבוד, על המסך מופיעה מודעה: המתקן מתקין עדכונים. ואז לנהג יש תקווה שעוד מעט ההתקנה תסתיים והכל יחזור לעבוד. אבל בום! ריסטרט. ואז המערכת עולה נצח. כאשר באים לחלץ את מה שנשאר מהנהג, רואים אנשי כוחות ההצלה מסך כחול עם הודעת שגיאה של איזה דרייבר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם התחבורה המקצועית תעבור לאוטונומית, יווצר עודף בנהגים מקצועיים והאבטלה תעלה

ייקח זמן.

היום בישראל יש מחסור עצום בנהגים מקצועיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני בטוח שרכבים אוטונומיים יתחילו תוך 10-15 שנה להשתלט על התעבורה ה"מקצועית" והציבורית - משאיות חלוקה, אנשי מכירות וכל מיני אנשים שמתניידים הרבה ובמסלולים מוכתבים במסגרת העבודה, אוטובוסים, מוניות.

+1

פעם בכל מעלית היה איש שמתפעל אותה. היית נכנס למעלית, אומר לו לאיזה קומה אתה רוצה להגיע, הוא היה סוגר את הדלת, מסובב את הידית בהתאם לכיוון (למעלה או למטה), ועוצר לך בקומה שביקשת. אחר כך זה הוחלף בכפתורים ודלת אוטומטית.

מישהו הרגיש במחסור הזה? לא ממש.

ככה יהיה גם עם אוטובוסים ורכבות. במקרה של רכבת אני בכלל לא מבין למה עדיין יושב בקבינה בן אדם שמתפעל אותה, כשאפשר לעשות כמו במעלית שבת בבית חולים - היא פשוט תעבור ותעצור אוטומטית בכל התחנות.

לגבי אוטובוס - אם יהיו תשתיות מתאימות, תוכל לעלות, לבחור בעזרת לחיצת כפתור או אפליקציה בסמארטפון לאיזו תחנה אתה רוצה להגיע, והאוטובוס יעצור באותה תחנה. האפליקציה גם תוכל להציג לך את ההתקדמות שלך במסלול, משך זמן עד התחנה שלך, וגם תתריע כשאתה עומד להגיע ליעד. או שפשוט ניתן יהיה להגדיר, כמו באותה מעלית שבת, שהוא פשוט יעצור בכל תחנה.

מוניות - עוד יותר פשוט - אתה נכנס, והיא פשוט מנווטת לפי GPS אל היעד המוגדר (יש כבר כזה בגרמניה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עד היום יושבים בביתם מאות שואבי מים מחוסרי תעסוקה ומבכים את המצאת צנרת המים והברזים.

במילים אחרות - מקצועות נעלמים כל הזמן יחד עם התקדמות הטכנולוגיה, הנהגים המקצועיים לא יהיו הראשונים ולא האחרונים.

מה גם שהטכנולוגיה יוצרת מקצועות חדשים. לפני מאה שנה אולי היו הרבה שואבי מים, אבל מנגד לא היו מכונאי רכב, טייסים, מהנדסי תכנה ועוד עשרות מקצועות שהתקדמות הטכלוגיה יצרה.

לנושא, אני חושב שהנהיגה העצמאית תהפוך למה שהפכה רכיבה על סוסים כיום - תחביב מעט יקר למשוגעים לדבר, שנתמך תדמיתית ע"י מירוצים ואליפויות שגם יעניקו את הצידוק הכלכלי להמשך הפיתוח הטכנולוגי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

כל הקטע הזה עם מכוניות אוטונומיות כל כך רחוק מאיתנו בהרבה היבטים שאם אני אתאר את זה בכתיבה פה , אני פשוט לא אסיים ובסוף גם אאחר לעבודה :-)

ההיבט המרכזי הוא הכספים שכל מדינה מוכנה להשקיע , שבמקרה הזה זה יותר אינה מוכנה להשקיע , כי היום הכל סובב סביב כסף ולא סביב האנשים .

המבין יבין על מה אני מדבר .

זה כמו שבתחילת שנות ה-90 התלהבו מפיתוחים ראשונים של מכוניות מעופפות , ובנו כמה כאלו , ואיפה הם היום ? , אחרי 25 שנים , הכל נשכח , כך גם סביר להניח יהיה עם המכוניות האוטונומיות , כרגע זאת התלהבות שבסופו של דבר תישכח .

אולי יתנו לזה דרך בעתיד אבל רק בסגמנטים מוגבלים כגון רכבות אוטונומיות לטווחים ארוכים , אוטובוסים ציבוריים לטווחים קצרים בתשתית מיוחדת וכו' , בקיצור אם כבר אז אולי רק תחבורה ציבורית ולא יותר , וגם זה בסימן שאלה ענק .

אני לדוגמה לא הייתי רוצה שבחיים שלי זה יקרה , ואני גם בטוח שזה לא . אני מעדיף לנהוג כלי רכב שונים בעצמי , כי אני נהנה מזה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...