Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני עובד במקום שמול דלת הכניסה (אני יושב כ3 מ' מהדלת המדוברת), אולי במרחק של 3 מ' בקו אוויר ישיר (הדלת בגובה השנאי) יש שנאי של קווי מתח. אין לי מושג באילו קווי מתח מדובר (הבנתי שיש 3 דרגות קווי מתח עיקריות).

מעבר לכך, יש גם אנטנות סלולריות בסביבה הקרובה.

אני רוצה לבצע בדיקת קרינה מ2 הסוגים, הן בסביבת העבודה שלי, ואם כבר, אז גם בבית שלי.

האם יש המלצות למכשיר מדידה טוב ואמין?

ואיך עובד נושא המדידה? מודדים חלל מסויים? בודקים פליטת קרינה ע"י התקרבות למקורות אפשריים (שנאי מטענים למיניהם וכדו')?

בתודה מראש למשיבים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

על אילו תדרים מדובר ומה התקציב?

יש החל ממכשירים זולים יחסית באיביי ועד למכשירים מקצועיים שעולים עשרות אלפים (ספקטרום אנלייזר בטווח רחב). לרוב מכשיר שמודד תדרים נמוכים ELF וזה שמודד RF זה מכשירים נפרדים או מכשיר בעל מצבי פעולה שונים.

אם מדובר בשנאי, אז למעשה אתה צריך למדוד לא רק שדות מגנטיים, אלא גם שדות חשמליים.

יש מקום שמשכיר מכשירי מדידת קרינה, למשל זה:

http://www.radiation.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=26&option=com_virtuemart&vmcchk=1

או למשל לקנות:

http://www.radiation.co.il/radiation-detectors-and-meters.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=7&category_id=2

מכשיר אנלוגי בסיסי רב שימושי שמודד מספר טווחים. כולל טווח מגנטי וחשמלי. לפי הנתונים שלו הוא מספק טווח די רחב והוא גם רגיש למדי. לא הכי מדויק, אבלמחיר נמוך. ספקטרום אנלייזר הכי זול לטווחים האלו שאני מכיר עלה יותר:

http://www.radiation.co.il/radiation-detectors-and-meters.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=15&category_id=2

בנוסף לעוצמת קרינה הוא גם יגיד באיזה תדר, אבל אם תבחר לסרוק טווח תדרים רחב יקח לו המון זמן, לאומת מכשיר האנלוגי הפשוט שמגיב מיידית אבל לא נותן את התדר, אלא רק עוצמה בטווח תדרים.

מדידה צריך לבצע לפי תקנות מסויימות, אבל מה שמענין אותך, זה במקום שאתה נמצא שלא יהיו חריגות מהנורמות הבריאותיות המומלצות (בעיקרון זה תלוי מתדר).

בכל אופן, אם אתה רוצה שלתוצאות מדידה יהיה תוקף כלשהו, דרוש מודד קרינה מוסמך ומקצועי.

מקווה שעזרתי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אם לא מעניין אותי מה התדר, אלא רק מתי אני נמצא בסביבה מסוכנת מבחינת קרינה,איזה מודד זול יתאים?

נגיד זה-

http://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-Electromagnetic-Radiation-Detector-EMF-Meter-Dosimeter-Tester-New-/141354442723?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item20e9619fe3

יתאים או זבל סיני?

עריכה אחרונה על ידי ModChiP
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
אם לא מעניין אותי מה התדר, אלא רק מתי אני נמצא בסביבה מסוכנת מבחינת קרינה,

תדר הוא מרכיב חשוב של הקרינה .

יכול להיות שקרינה בעוצמה גבוה אבל בתדר A לא תיהיה מסוכנת בכלל ואילו קרינה נמוכה אבל בתדר B תיהיה מסוכנת מאוד !

במקרה שלך זה פשוט יותר , תדר השנאים של חברת חשמל הוא 50Hz - קבוע !

השנאי שיש באזור שלך מוריד ממתח גבוה (20000V ~ ל מתח רשת ביתית 220V .

במקרה של אנטנות סלולאריות תחום התדר באופן גס זה 900MHz עד 1800MHz .

אם אתה במרחק מעל 100 מטר מהאנטנה אתה לא צריך להיות מודאג ואולי אפילו להיות שמח .

אני מניח שיש לך טלפון סלולארי - במקרה הנ"ל הוא משדר חלש כי האנטנה קרובה ואין לו צורך לשדר חזק .

הקרינה הנפלטת ממכשיר הסלולר שלך בזמן שידור היא הרבה הרבה יותר משמעותית לגופך מאשר זאת הנפלטת מהאנטנה הסלולארית בגלל הבדלי המרחק .

(הקרינה יורדת בריבוע המרחק )

פורסם (נערך)

שאלה בנושא,

כרגע המיטה שלי נמצאת בקיר הצמוד לארון חשמל חשמל ביתי קטן וארון תקשורת קטן(איפה שנמצא הראוטר והמגביר אנטנה סלולרית(גר במרתף)).

את המגביר אנטנה סלולרית והראוטר אני יכול למקם מחדש, את הארון חשמל קצת יותר בעיה.

האם ארון חשמל פולט קרינה? מאיזה מורחק מומלץ לישון מארון חשמל \ ראוטר \ מגבר אות סלולרי?

תודה

עריכה: רק אציין שהארון חשמל של המרתף מוזן מהארון חשמל העליון של הבית,(כבל 5 גידים, כל פאזה 25 אמפר),

בלילה כשיושנים הצרכנים העיקריים הינם המזגן 1.25 כ"ס מחשב ומקרר, באופן כללי הדירה קטנה ומלבד לצרכנים שציינתי הצרכנים הפוטנציאלים הנוספים הינם מזגן 1.25 כ"ס נוסף ומיקרוגל \ תנור(לא בשימוש בלילה)

תודה

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
האם ארון חשמל פולט קרינה?

כל דבר פולט קרינה ! גם אני , גם אתה , המאורר שלך מנורת הלילה , ואפילו שעון היד ....

השאלה אם זה מזיק/משפיע ?

היות ואנו נמצאים בסביבה רווית מכשירי חשמל - אני לא רואה הבדל בין ארון החשמל שלך (בשעות הלילה) לבין רביצה מול המחשב במהלך היום.

בקיצור , מארון החשמל הקטן שלך לא היתי מתרגש .

לגבי מגביר אנטנה סלולארית , האם האנטנה בתוך הדירה ? או מחוברת החוצה עם כבל והאנטנה עצמה מחוץ לדירה ?

לגבי הראוטר , האם הוא אלחוטי ? ( גם אם כן לא היתי מודאג - "קרינת" wifi היא חלשה יחסית .

האם אתה ישן עם מכשיר הטלפון הסלולארי ליד המיטה ? (במרתף עם קליטה סלולארית חלשה - הוא המכשיר שמשדר הכי חזק !! )

פורסם

לגבי המגביר, יש אנטנה חיצונית, מגבר ואנטנה פנימית, האנטנה הפנימית / המגבר בתוך הארון תקשורת. ברגע שאני סוגר את הפלדת שמאחורי הארון זה די חוסם את הקרינה(כנראה שהאנטנה הפנימית לא חזקה מידי).

הרואטר הפנימי זה wifi.

הבנתי שבעיר שלי ראשון לציון העירייה מספקת בדיקה קרינה חינם לתושבים.

נבצע אותה ליתר בטחון.

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

תודה למשיבים.

אז אני מבין שלתדר הקרינה ישנו חשיבות בקביעת ה"מסוכנות" של הקרינה.

כמו שצביפר כתב והבין נכון, התכוונתי לקרינת שדה חשמלי (בנוסף לאלקטרומגנטית).

בגדול, אני רוצה למדוד אם הערכים של הקרינה הסלולרית הינם נמוכים מהמומלץ בעולם (הבנתי ש2 מיליגאוס ברשת חשמלית ו-0.004 מיקרווואט/ סמ"ר לשעה לקרינה סלולרית, תקנו אותי אם אני טועה בנוגע לערכים אלו).

לקנות ציוד מלא זה יהיה יקר עבורי. למרות שהייתי רוצה למדוד מס' מקומות (עבודה ובית, בעיקר), איך עובד כל הנושא הזה של ההשכרה? לכמה זמן ההשכרה?

חשוב לי שיכסה את הטווח הבעייתי מבחינת המסוכנות, וברמת דיוק טובה לגבי הערכים של עוצמת הקרינה.

אגב, מתוך עניין, האם יש סוגי קרינה המסוגלים לשבש מיכשור רפואי עדין (למשל נזק קבוע לקוצבי לב)? אם יש, באילו קרינות מדובר?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אם אתה מתכוון לשכור ציוד מדידה, ממליץ ליצור קשר עם בעל האתר - הוא יתן לך את האינפורנציה הדרושה.

כן, יש סוגי קרינה אלקטרומגנטית שמשבשת מיכשור, החל מהפרעות עד לשיבוש מוחלט של המכשיר. קוצב לב לא יוצא דופן מבחינה כזאת (לא יודע אילו תדרים ספציפיים משפעים אליו, אבל מכיר מקרים שהשתבשו קוצבי לב).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שאלה בנושא,

כרגע המיטה שלי נמצאת בקיר הצמוד לארון חשמל חשמל ביתי קטן וארון תקשורת קטן(איפה שנמצא הראוטר והמגביר אנטנה סלולרית(גר במרתף)).

את המגביר אנטנה סלולרית והראוטר אני יכול למקם מחדש, את הארון חשמל קצת יותר בעיה.

האם ארון חשמל פולט קרינה? מאיזה מורחק מומלץ לישון מארון חשמל \ ראוטר \ מגבר אות סלולרי?

תודה

עריכה: רק אציין שהארון חשמל של המרתף מוזן מהארון חשמל העליון של הבית,(כבל 5 גידים, כל פאזה 25 אמפר),

בלילה כשיושנים הצרכנים העיקריים הינם המזגן 1.25 כ"ס מחשב ומקרר, באופן כללי הדירה קטנה ומלבד לצרכנים שציינתי הצרכנים הפוטנציאלים הנוספים הינם מזגן 1.25 כ"ס נוסף ומיקרוגל \ תנור(לא בשימוש בלילה)

תודה

הפליטה מארון חשמל הינה גבוהה בטווח הקצר.

לא רק מומלץ - חובה ! להעיף את המיטה משם מה שיותר מהר.

כזכור לך היתה תוכנית על מיטות עם מנגנון כיוונון חשמלי שבו המנגנון היה מוזן במתח כל הזמן, הדבר פשוט מסרטן וודאי.

קרינת תא סללורי עדייו במחלוקת על מה שהיא תגרום אך היא לא מסרטנת.

שדה חשמלי - להתרחק מה שיותר כי הוא מסרטן וודאי. (אני נמצא בתחום של קרינה כי המקום עבודה שלי עוסק בכך)

תזיז את המיטה איזה מטר ותישן בשקט

קובי

:-)

פורסם
הפליטה מארון חשמל הינה גבוהה בטווח הקצר. - זה שטות - לא מדדת ואתה לא יודע (מה זה טווח קצר ??)

כזכור לך היתה תוכנית על מיטות עם מנגנון כיוונון חשמלי שבו המנגנון היה מוזן במתח כל הזמן, הדבר פשוט מסרטן וודאי.- נו באמת ... ! אין אף מחקר בעולם שהוכיח קשר לסרטן או פגיעה כל שהיא - הכל השערות בלבד (לפעמים מבוססות ) שמנסים להוכיח אבל עדיין לא הוכח כלום! - לכן זה בטח לא "וודאי"

קרינת תא סללורי עדייו במחלוקת על מה שהיא תגרום אך היא לא מסרטנת. - איך אתה יודע שהיא לא מסרטנת ???? , אני גם חושב שהיא לא מסרטנת אבל אני לא יכול לקבוע חד משמעית - אין לי הוכחות וגם לאף אחד אחר אין (הרבה יותר קשה להוכיח שאין קשר מאשר שייש קשר , לכן קשה להוכיח את זה )

שדה חשמלי - להתרחק מה שיותר כי הוא מסרטן וודאי. (אני נמצא בתחום של קרינה כי המקום עבודה שלי עוסק בכך) - שדה חשמלי יש בכל מתקן חשמלי , או כל חוט שעובר בו זרם חשמלי - אין שום הוכחה שהוא מסרטן ובטח ובטח לא וודאי - אחרת כל האוכלוסייה היתה חולה בסרטן !

תזיז את המיטה איזה מטר ותישן בשקט. - ואם הוא יזיז את המיטה מטר השדה החשמלי יעלם ?? אולי יחלש , אבל לא היית שם כדי למדוד אם מטר זה מספיק ? אולי הוא צריך לזוז 2 מטר ? אולי 10 מטר ? אולי גם 20ס"מ מספיק ?

אם זה גורם לך שקט נפשי תזיז כמה שאתה רוצה את המיטה - עד שתרגיש נפשית שזה מספיק בשבילך .

פורסם (נערך)
אם אתה מתכוון לשכור ציוד מדידה, ממליץ ליצור קשר עם בעל האתר - הוא יתן לך את האינפורנציה הדרושה.

כן, יש סוגי קרינה אלקטרומגנטית שמשבשת מיכשור, החל מהפרעות עד לשיבוש מוחלט של המכשיר. קוצב לב לא יוצא דופן מבחינה כזאת (לא יודע אילו תדרים ספציפיים משפעים אליו, אבל מכיר מקרים שהשתבשו קוצבי לב).

אתה מוכן לתת לי מידע קונקרטי על קוצבי לב? שיבושים בהם נדירים מאד, ובדרך כלל נובעים ממקורות קרינה חזקים מאד כגון רתכות - וגם שיבושים אלה נדירים וחולפים. אפילו מכשירי MRI, שבהם השדות חזקים מאד, מתקשים לחסל קוצבים.

לגבי קרינה סלולרית - בעבר היה חשש גדול מפניה, אבל כיום התברר שההפרעות מינימליות עד לא קיימות, ותמצא שימוש נרחב במכשירים סלולריים אפילו בתוך חדרי ניתוח. זאת גם כיון שהשדות המוקרנים על ידי המכשירים חלשים ולא מזיקים, וגם כיון שהציוד הרפוואי מתוכנן תוך התחשבות במכשירים שסביבו, עם פילטרים מתאימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הפליטה מארון חשמל הינה גבוהה בטווח הקצר. -

זה שטות - לא מדדת ואתה לא יודע (מה זה טווח קצר ??)

כזכור לך היתה תוכנית על מיטות עם מנגנון כיוונון חשמלי שבו המנגנון היה מוזן במתח כל הזמן, הדבר פשוט מסרטן וודאי.- נו באמת ... ! אין אף מחקר בעולם שהוכיח קשר לסרטן או פגיעה כל שהיא - הכל השערות בלבד (לפעמים מבוססות ) שמנסים להוכיח אבל עדיין לא הוכח כלום! - לכן זה בטח לא "וודאי"

קרינת תא סללורי עדייו במחלוקת על מה שהיא תגרום אך היא לא מסרטנת. - איך אתה יודע שהיא לא מסרטנת ???? , אני גם חושב שהיא לא מסרטנת אבל אני לא יכול לקבוע חד משמעית - אין לי הוכחות וגם לאף אחד אחר אין (הרבה יותר קשה להוכיח שאין קשר מאשר שייש קשר , לכן קשה להוכיח את זה )

שדה חשמלי - להתרחק מה שיותר כי הוא מסרטן וודאי. (אני נמצא בתחום של קרינה כי המקום עבודה שלי עוסק בכך) - שדה חשמלי יש בכל מתקן חשמלי , או כל חוט שעובר בו זרם חשמלי - אין שום הוכחה שהוא מסרטן ובטח ובטח לא וודאי - אחרת כל האוכלוסייה היתה חולה בסרטן !

תזיז את המיטה איזה מטר ותישן בשקט. - ואם הוא יזיז את המיטה מטר השדה החשמלי יעלם ?? אולי יחלש ,אבל לא היית שם כדי למדוד אם מטר זה מספיק ? אולי הוא צריך לזוז 2 מטר ? אולי 10 מטר ? אולי גם 20ס"מ מספיק ?

.

אם אתה מעוניין בפרטים:

כפי שאתה יודע או לא יודע ההספק יורד לפי מרחק בריבוע,

שכתבתי שפליטה מארון הינה גבוהה בטווח קצר - אני כן !! מתכוון למרחק של עד כ 50 ס"מ (וזה וודאי ממדידות עם ציוד יקר ולא זול)

לגבי קרינה של שדה חשמלי - הדבר די וודאי בשדות מגנטים חזקים, ומה שיותר רחוק טוב יותר (לכן התקנים מחמירים לגבי ארונות חשמל או שנאי מתח גבוה)

קרינה של תא סלולרי הינה קרינה שונה ולכן אין מידע עלייה ונכון לרגע זה לא ידוע שמסרטנת

הקרינה שנפלטת מחוט זניחה וודאי שלא מפריעה.

ממדידות שבוצעו ומבצעים אצלי בעבודה רואים בבירור שמרחק של מטר מספיק להוריד שדות חשמליים לרמה תיקנית (לארונות חשמל)

לפני שאתה מתחיל לכתוב - תבדוק שוב את מה שאתה כותב (אני התמחתי בקרינת מכ"מ עם ניסיון בתחום משנת 1979 ועדיין עוסק בזה היום אז שכתבתי כאן אני כותב מניסיון מקצועי מוכח אז אל תלמד אותי על שדות מגנטים וחשמליים)

אצלנו התחום של קרינה מאד רגיש ומבוצעים בדיקות תדיר, כן כל ארון חשמל גם זוכה לבדיקה וסימון וחריגות מטופלות מיד

"פ המלצות של הועדה הבינלאומית להגנה בפני קרינה בלתי מייננת (ICNIRP), שאימץ המשרד להגנת הסביבה, ערכי הסף לשהייה ממושכת של אוכלוסייה (חשיפה של 24 שעות ביממה) הם : שדות מגנטיים – עד 1000 מיליגאוס שדות חשמליים – עד 5000 וולט למטר.בהתבסס על ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי (WHO) קבע המשרד לאיכות הסביבה סף חשיפה בריאותי לשדה מגנטי – 1000 מיליגאוס ולשדה חשמלי 5000 וולט למטר. סף זה מתייחס לחשיפה אקוטית לטווח קצר ואינו מתייחס לסיכונים אפשריים בעקבות חשיפה ממושכת.הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן (IARC) קבע בשנת 2001 כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 2 מיליגאוס הם "גורם אפשרי לסרטן"

רוב המחקרים שעסקו בהשפעות ארוכות טווח של ELF התמקדו בלוקמיית נעורים. בשנת 2002 קבע IARC2 כי שדות מגנטיים בתדר זה הם "מסרטנים אפשריים לאדם" (possibly carcinogenic to humans ). סיווג המתבסס על סוג מסוים של מחקרים אפידמיולוגיים (pooled analysis) שהראו כי קיימת מגמה עקבית של הכפלה בסיכוי לחלות בלוקמיית נעורים במקומות בהם רמת החשיפה הממוצעת באזורי מגורים עלתה על 0.30.4 µT (34 mG). כאשר מסתכלים על מכלול הראיות המדעיות, ניתן לומר כי הן אינן חזקות מספיק על מנת להצביע על קשר סיבתי בין חשיפות לשדות מגנטיים לבין לוקמיית נעורים.

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תוכן חדש...