Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משה, כמו שאתה רואה גם באני בעל כזה רכב,וצריכת דלק הייתה האחת הסיבות העיקריות לבחירה בה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אותי דווקא מעניינת ההחלטה לקחת קטנטנה כזו לנסיעות בין-עירוניות עם דגש על חיסכון.

ההגיון שלי תמיד אמר שנפח מנוע קטן ובעל הספק נמוך (לא מוגדש וכו') גורם לרכב להתאמץ יותר בשיוט במהירויות גבוהות יחסית וכתוצאה מעבודה ממושכת בסל"ד גבוה צריכת הדלק שלו תעלה. זאת לא נוסחה מוחלטת, ברור שמנוע 5.7 לא יהיה חסכוני יותר מ-2.0 בבין-עיורני ואני מדבר רק על מנועים מודרניים, יעילים, ובנפח "אופטימלי" ולא לצורך "שרירים".

נושא הנוחות, האחיזה ומידת הרעש גם משחקים תפקיד, להערכתי רכב קטן ורועש מעייף יותר בנסיעות ארוכות.

נ.ב. - לעניין רכישת רכב חדש מול כמעט חדש - הכמעט חדש לוקח בעיניי. מדובר בחיסכון משמעותי בכסף.

עריכה אחרונה על ידי Slow Sprinter

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

היתרון של גיר רציף שהוא מאפשר עבודה בסלד נמוך,ב120 קמ"ש בערך הסלד הוא כ 2300 שזה לא גבוה.

בדקתי אותה ממעלות לבאר שבע וחזור ועוד נפלתי על פקקים של איילון קיבלתי 1/20.43.

כך שגם בבין עירוני היא לא מתאמצת בצורה שתפגע בצורה מוחשית בצריכת הדלק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשביל נסיעות בין עירוניות חבל לקחת מיני מעפנה, כדי לעלות וללכת על סופר מיני, לקבל הרבה יותר נוחות כח ואבזור, הם גם לא יזללו יותר דלק, החסכון העיקרי של מכוניות שמוגדרות חסכוניות הוא בעיר, גם רכב משפחתי סטיישן יכול להגיע לצריכת דלק מעולה בשיוט נינוח בבין עירוני, זאת דעתי עדיף לבדוק מכוניות סופר מיני מיד2, בנסיעות כאלו חשובה הנוחות, הכח והבטיחות.

פורסם (נערך)

כמו שראית החיסכון הוא לא רק בעיר מייק.

משפחתית תגיע לכזאת צריכה רק אם קוראים לה רנו אסטייט דיזל.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

למה לא לקחת רכב מיני או סופר מיני לנסיעות בין עירוניות?

אם אין משפחה וילדים ונוסעים לבד, אין סיבה לקחת רכב משפחתי. יש מספיק רכבי מיני וסופר מיני נוחים וחסכוניים.

נכון שאם ניקח משפחתית אז היא תהיה יותר נוחה {בדר"כ}, אבל הדלק בהתאם. אני לא מכיר משפחתית שעושה 1:20.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
כמו שראית החיסכון הוא לא רק בעיר מייק.

משפחתית תגיע לכזאת צריכה רק אם קוראים לה רנו אסטייט דיזל.

או כל דיזל מודרני אחר, גם אם נפח מנוע 2.0 ומומנט בריא :-)

מכיוון שדיזל מפיק את רוב המומנט על סל"ד נמוך וגם הרבה ממנו בלי לאמץ את המנוע, ניתן לנהוג רגוע ולחסוך דלק (מנוע דיזל מפיק מאסה גדולה יותר של גז פליטה שמסובבת את הטורבו ביעילות בסל"ד נמוך).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני לא מכיר משפחתית שעושה 1:20.

פלואנס דיזל. 1100 ק"מ על 56 ליטר. אמיתי לחלוטין בנהיגת סבאלה.

בנהיגה רגילה הממוצע יהיה 1:17-16

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רכשתי ספייס סטאר לפני כחודש וחצי. נוסע מדי יום לאורך כביש 4 מה שאומר מהירות ממוצעת של 50 קמ"ש.

אז נכון, זה לא הרכב הכי כיפי בעולם, או הכי יפה בלשון המעטה, אבל בכל תדלוק אני נזכר מדוע החלטתי ללכת עליו (1:18 בממוצע).

מקווה שלאורך הזמן גם באמינות הוא לא יאכזב.

פורסם

אם אתה נוסע פחות מ10k בשנה בהחלט הייתי שוקל i10/פיקנטו.

יתרונות/חסרונות ביחס לספייססטאר:

* מנוע שקט

* סחירות

* צריכת הדלק של הספייס יותר טובה, למי שנוסע מעט העניין יחסית זניח. אני מוציא מפיקנטו אוטו' 1:15 בבין עירוני.

* לאחרונה היה פה שרשור של טיפול ראשון לספייססטאר ב1900 שקל (כולל בלמים). לצומת ליבך.

פורסם

לפי מספרי סוף שנה(ידיעות) היא נמכרה שלישית בקטגורית מיני 3621 (אחרי פיקנטי וi10) שזה גם תורם לכמות המודעות לא? הפתיע אותי לטובה בתור מי שרכש ומרוצה מאוד לשימושיי.

• תוכן חדש...