Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וגם הסברתי למה,מי שבא ללקק דבש יש מספיק משכורות מינימום יותר קלות.

גם אם בדרך אליי,העובד יעבור במשאבי אנוש ויסכם על שכר של 8000 שקל לחודש.

זה לא אומר שאני יבקש ממנו להנדס רכבים/בדיוק כמו שב4400 אני לא יגיד לו "בוא תחרבן לי על הראש" כי השכר שלך מינימום.

אולי בגלל בעיה אישית שלי זה יצא בניסוח אגרסיבי מעט-אבל אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי.

לטוב ולרע.

פה אתה טועה בגדול.

בשכר מינימום עובדים אנשים שלא יכולים לקבל יותר. מטבע הדברים עם אנשים ברמה הזו (רמת כישורי עבודה. לא קשור כלל לרמה האנושית) אתה לא תקבל אנשים מאוד מוכשרים ועם ראש גדול.

לעומת זאת כשאתה משלם כפול אתה יכול לבחור כי יש תור של אנשים שרוצים את המשרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 308
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שאפשר לסכם:

מקס הוא מצויד (לפי עדות שלו עצמו, ואני חושב שברור שמי שמעיד את זה על עצמו הוא באמת מצויד, כמו כל מי שנוסע בג'יפ)

אל תחשוב, שלא יתפוצץ לך וריד מהמאמץ.

בא לך לעשות הכללות קצת יותר מפגרות? במקום כל מי שנוסע בג'יפ אולי תכתוב משהו על כל מי שנוסע בפנאמרה?!

haters will hate

פורסם

נהג לילה,

אני לא עצמאי, ולא קובע את השכר (יכול לתמוך בהעלאה) ולא מעבר.

בקיצור,

במבחן האינטרנט נכשלתי, דריש הנחית עליי,הרבה הנחיתו עליי.

בגדול?

יותר חשוב לי מבחן המציאות, וזה לא ישתנה לעולם.

כמו שאני לא מתחבר לאתרי הכרויות, וכל דבר שאני לא יכול לראות לגעת בו מקרוב.

פורסם
כמו גם שאר המתחסדים ששכחו שנס הרים הוא כביש ציבורי,אבל אם יש לך טורבו מותר לך.

אנלוגיה מעניינת, אם כי באים לנס הרים גם נהגים עם רכבים ללא טורבו. שמעתי שאפילו יש כמה ספורטיביות כאלו בתחום.

אין כאן עניין של פלצנות או התחסדות או כל דבר דומה. יש כאן הבנה בסיסית של רוב המגיבים מה אתה באמת מציע, אל מול שיטת השיווק הכנה כביכול שלך. מבחינתך אתה אולי חושב שהצלחת, או שהיית מנהל טוב כי מישהו תחתך "זכה" לעשות שעות נוספות, או שמח לקבל קומקום חשמלי בחג. מבחינת כל שאר האנשים כאן, אתה בסך הכל משווק משרה גרועה למדי, שאנשים מגיעים אליה בעיקר מחוסר ברירה, ואתה לא מסוגל להבין שחלק מאותם האנשים כמו הזקן המדובר נותנים מעצמם כי פשוט אין להם שום ברירה אחרת.

אתה מנסה כל הזמן לתאר את עצמך כ"קשוח אבל אמיתי". ככזה, ראוי שתלמד בשלב כזה או אחר שהדרישות שלך מהעובדים שלך צריכות להיות פרופורציונליות למה שהם מקבלים בתמורה מהחברה, בראש ובראשונה השכר החודשי שלהם. יותר מזה, ראוי שתבין שזה שאנשים כמו הזקן ההוא שמחים לקבל מתנה בחג, אחרי שדפקו אותם עם שכר גרוע במשך כל השנה, זה פשוט עצוב ולא מעיד על סביבת עבודה טובה או כל דבר דומה. בסביבת עבודה טובה כנראה שמלכתחילה היו נותנים לו שכר כזה שלא היה מאלץ אותו לחפש לעשות שעוות נוספות כל הזמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למה מגיעה לו סביבת עבודה טובה יותר? מבחינת שכר כמובן.

האם יש לו השכלה מיוחדת? אחריות מיוחדת?

ניתן להבין שהשכר ההתחלתי במשק צריך להיות 10,000 כדי שבן אדם יקום לעבודה.

ובתחנת דלק מה היה עושה? יוצא לימי כיף? מקבל קומקום?

היה מתדלק אנשים,שוטף להם את החלונות, ולקראת סוף המשמרת שוטף את השירותים.

וכן,עבדתי בתחנת דלק.

וכן, ניקיתי גם רצפות,שטפתי שירותים,אירחו לי חברה בשעות לילה נרקומנים הזויים.

ממש לא משחק אותה קשוח- אמיתי!

לא טוב לך התנאים? אל תבוא .

לא טוב לך השכר? אל תבוא.

לא בא לך טוב במנהל שלך בעין? אל תבוא.

אבל הכי חשוב לי?

אל תבוא ותעשה לי טובה, עבדתי במפעל פיברגאלס במשך 3 חודשים, שכר של 36 שקל לשעה.

אחלה בעל הבית,אחלה סביבת עבודה, עברתי לשכירות עם החברה ולא התאים לי העבודה יותר.

בעל המקום ביקש ממני - לתת לו חודשיים למצוא עובד, אז?

אני חייב לו 3 ימים.

אז מה אני יסרב?

אתה באמת חושב שזה קשור לאם אני מרוויח מינימום או 36 שקל בשעה?

ממש לא, זה תלוי בי ובכמה אני רוצה לעשות "מעבר" למה שאני חייב.

אינטרנט כנראה לא הצד החזק שלי.

פורסם

אינטרנט זו אכן לא הבעיה.

אתה צודק בהחלט. אף אחד לא מכריח אף אחד לעבוד בשום מקום, בטח לא עבור שכר מינימום.

ברוב המקרים שאני מכיר (וזה לא מעט) האנשים שעובדים בעבודות שכר מינימום מתחלקים לשני סוגים בדיוק: כאלו שעושים שכונה, כי הם יודעים שאין בדיוק תור בכניסה למקום העבודה שלהם של אנשים שרבים על המשרה שלהם. כאלו שקורעים את עצמם, כי הם מפחדים לאבד את המקום, כי הם זקוקים לכל שקל או כי סתם הצליחו לשכנע אותם שזה הוא ג'וב חייהם.

אתה כנראה מחפש את הסוג השני, וזה בסדר. ברור שזה גם עדיף בתור מנהל. אני מבחוץ סתם מרחם על אותו הזקן שהזכרת, או כל אדם אחר שנמצא במצב שלו. בהחלט אין לו כנראה השכלה מיוחדת, אולי הוא אפילו חושב שמתייחסים אליו מעולה, אבל והגישה הזו משקפת בדיוק את מה שכתבתי משפט לפני.

בעיניי ראוי ששכר המינימום יהיה מספיק כדי לא לדרוש מאנשים לחפש שעות נוספות כדי לשרוד, אבל זה רק אני, וזה גם לא נושא השרשור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ולמרות זאת כולם התלהמו.

אני לא מחפש סוג אנשים בהגדרת השכלה/מקצועית.

מחפש סוג אנשים שאם יודעים מה השכר לפני הראיון,שלא יבלבלו במח כבר חודש אחרי תחילת העבודה (למה לא אמרת לי?)

אז... הנה אמרתי ,ועדיין יצאתי הצד הרע.

מתפקיד שלא דורש כישורים מיוחדים- צריך להתאמץ הרבה כדי להתקדם ממנו.

עבדתי בשכר מינימום,כשביד היה לי הנדסאי מכונות-רכב...

וכשביקשתי העלאה- המנהל שלי לא שמע על התעודה( אלא רק על התרומה שלי למערך הטכני)

פורסם

איך זה מצטייר כשאתה מפרסם את זה: דרושים אנשים חסרי בטחון עצמי, שמוכנים להרוויח שכר מינימום או קרוב לזה,

יס-מנים שיעשו כל מה שהמנהל שלהם (שאולי אין לו את הכלים, הידע והנסיון לנהל) יגיד ויאמרו אמן.

איך אתה מנסה לצייר את זה: דרושים אנשים שרוצים להצטרף לחברת ליסינג, תנאים לא רלוונטים (כנראה נמוכים), דרישות גבוהות (אנשים עם ראש על הכתפיים) אבל יש אופציות קידום.

כמה קידומים יש בשלמה סיקסט? נניח שיש לך 4 עובדים טובים, האם כולם יתקדמו? יתקדמו לאן? - עוד שקל לשעה או יכפילו את המשכורת?

אגב אתה לא צריך לקחת את זה אישית. לפני כ-5-6 שנים גם אני הגעתי התחלתי ממקום נמוך שמגייס עובדים מוכשרים ללא נסיון קודם בהייטק, וכמוני יש כאן עוד כמה כאלה. האם כולם התקדמו למרות שנתנו את הנשמה? כנראה שלא. האם זה השתלם לי? מאוד. בזכות ההתחלה שם אני כיום מנהל פרוייקטים ישירות מול חברות התקשורת ואספקת המדיה הגדולות בעולם.

הסנריו ידוע והניצול הוא הדדי, המעביד משלם שכר נמוך - והעובד משתפשף על חשבונו. נסה לציין לאיזה כיוונים זה יכול להתפתח ותראה את הצדדים הטובים בעבודה.

גם עובד חרוץ יכול להפוך לממורמר בתוך זמן קצר (שכר,שגרה מונוטונית,עבודה קשה וכו'), לנסות להיות קשוח לא יעזור לך... פה זה לא צבא ואף אחד לא מחוייב לכלום, עבודות כמו זאת יש בשפע.

תחשוב על זה.

פורסם
אל תחשוב, שלא יתפוצץ לך וריד מהמאמץ.

בא לך לעשות הכללות קצת יותר מפגרות? במקום כל מי שנוסע בג'יפ אולי תכתוב משהו על כל מי שנוסע בפנאמרה?!

שניה, לך יש ג'יפ, אתה טוען שאתה לא "מצויד"?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מתן,לא ירדת לסוף דעתי.

מה הקשר ללהיות קשוח?

בגלל שרשמתי שהדרישות שלי לא ירדו בגלל שמקבלים שכר מינימום?

כן,עובד שיאחר לי כי הוא מרוויח מינימום- לא יהיה אצלי.

עובד שלא יתן שרות טוב ללקוח- כי הוא מרוויח שכר מינימום לא יהיה אצלי.

עובד שלא יעשה מה שצריך לעשות ,אם זה להחליף מנורה/לשטוף רכב/ לבדוק רכב וכן הלאה - לא יהיה אצלי.

עובד שכן יעשה הכל ,אני יתן את הנשמה בשבילו.

אם בפן האישי ואם במקצועי, אבל התירוץ של שכר מינימום?.

× אל תעשה מעבר למצופה ממך-אבל תעמוד במצופה ממך.

איך השרשור הזה תפח ל13 עמודים?

רק אלוהיי המתחסדים יודע.

אגב בר72,

שים לב איזה חלק ציטטת מכל המשפט, אתה מנסה להצדיק את הסטיגמה של עורכי הדין?

או שצריך לפשפש במודעה השובינסטית שלך של חיפוש מועמדת ולא מועמד.

פורסם
חברים, אל תכעסו על מקס, להסתובב בפארק המדע כצופה בהייטק מהצד, זה די מתסכל, אני מרוויח מעל לפעמיים מהמינימום, מסתובב בפארק המדע ועדיין מסתכל על כל העובדי הייטק האלו בתסכול

אני מתוסכל בשבילם, שהם חיים בסרט :)

מקס פשוט בחר להכנס לסרט אבל נגמר לו הפופקורן והוא בא לפורום

אתה מרוויח פעמיים מעל למינימום? אני חותך את הזין אם עקום כמוך מרוויח פעמיים מעל המינימום.

פורסם

מה קשור פופקורן וסרט?

חסרים עובדים בטווח 21-26 שעובדים בתחנות דלק?

אז מה כל כך רע בלעבוד מול לקוחות בשכר מינימום? וכן על הדרך גם לקחת לשטיפה את הרכבים ובטח לא לשטוף עם צינור.

או לחילופין- להחליף מנורה?

מקנא בהיי-טק מהצד? תלמד,יכול לשבת בבית בלי פרנסה וללמוד? ברכה.

אל תלך לעבוד במינימום בהיי-טק מהצד.

• תוכן חדש...