Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באמת שאני לא מבין את הסלידה הזו מבתי ספר מקצועיים/עבודות צווארון כחול. מה רע בלהיות פחח או רתך או נגר? יש ביקוש גבוה בתעשיה למקצועות כאלו. בכלל, בפעם האחרונה שבדקתי מטבח מנגר זה לא ממש זול. צריך להחזיר את בתי הספר האלו משום שלא כל אחד רוצה/יכול/בזין שלו ללמוד מתמטיקה ופיזיקה ואח״כ לעשות תואר. יש תפיסה מאוד עקומה במדינה שכל אחד צריך להוציא תואר (ראו את מודעות הדרושים שדורשות בעלי תואר ראשון למשרות שבכלל לא מצריכות דבר כזה).

עריכה: בכל הנוגע לתעודת בגרות, אפשר להכניס כל מקצוע כמגמה במסגרת של 5 יחידות. אם יש אפשרות ל5 יחידות בימאות אפשר גם 5 יחידות ברתכות.

בנוסף, לא צריך שבתי הספר האלו יכשירו ברמה בסיסית, אלא יתנו הכשרה מקצועית שתוציא אנשים *מקצועיים* - כמו למשל איך לפתוח/לנהל עסק עצמאי ודברים רלוונטיים נוספים.

כדי למנוע מצב שאוכלוסיה ספציפית נדחפת לבתי נספר הללו אפשר לתלות את המעבר אליהם ברצון של התלמיד בלבד (ובהסכמת הוריו?); כלומר אם הוא לא רוצה, בית הספר ״הרגיל״ חייב להשאיר את התלמיד אצלו ולספק לו את כל הכלים לסיום הלימודים.

נ.ב: בזמנו כשהשתחררתי מהצבא, הייתה תוכנית לחיילים משוחררים שמשלבת אותם במקצועות בניין. זה כלל הכשרה של 3 חודשים (אאז״נ) ותשלום דמי קיום בזמן ההכשרה ולאחר מכן משכורת פתיחה די גבוהה (הרבה יותר ממה שחייל משוחרר יכול לעשות במועדפת, למשל) וכל מיני מענקים. היו אצלנו המון אנשים שהתעניינו בזה. דהיינו, פשוט צריך להראות לאנשים את אופציות השכר ועם הזמן גם אמהות פולניות תרצנה שהבן יהיה רתך.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי פה כמה תגובות של "כל אחד יכול" וכו... דיברו אני מניח על מקצועות שהם לא עבודות ידיים נניח מוסך,נגר וכדומה.

נכון בעזרת כלים והכוונה ועזרה זה נכון

אני לומד בבית ספר קטן שנותן את כל העזרה שצריך ומעבר.

אבל לא כל אחד מתאים לזה נניח אני בכלל לא חושב שאני מתאים.

בשביל לימודים יותר קשים נניח הייטק סלחו לי על הביטוי צריך תחת ללמוד ולא לכל אחד יש גם כמובן את הבעיות של קשב וריכוז.

יש לי את הבעיה בצורה לא קלה נניח לוקח לי לא מעט זמן יותר ללמוד דברים שלאחרים לוקח פחות זמן.

וגם אם ילמדו בבית ספר נניח מכונאות אפשר להתקדם לאט לאט להנדסאי,מהנדס.

רועי

פורסם

רועי, עם הפרעות קשב וריכוז (שגם לי יש. אובחנתי כשלקחתי את הבת הגדולה לאבחון. היא יצאה בסדר אבל כשענינו על השאלון הוא מייד אמר לי שלי יש בעייה. בחרתי לא לעשות עם זה כלום כי ממילא הייתי לפני סיום תואר שני ולמדתי להתמודד עם המגבלות בלי תרופות וכל החרא הזה) תוכל להגיע לרמות מאוד גבוהות אם קודם תבין את התכלס ורק אחר כך תלביש את התיאוריה. כשאתה יודע בשביל מה מבלבלים לך את המוח הרבה יותר קל לקלוט ולהתרכז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עבו שטויות.

יותר חשוב לדעת- מה זה ה"כנופיית הטיפולים השוטפים" הזו?

יש לחיצת יד סודית?

מרביצים לחנונים ליד הגלידריה?

איך מתקבלים?

כל הסמלונים פה בפורום הופכים לאט לאט לסמל הזה.

כבר אי אפשר לזהות אף אחד.

*מקווה שלא הפכתי הרגע למטרה של הכנופיה :D

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

משום מה החתימה של רועי לא תקינה, ועל כן נשקול מחדש את פעילותו בכנופיה :-D

החתימה אמורה לכלול את השורה הבאה:

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

לחיצה על "איפה הקאץ'" תוביל אותך להסבר.

אפשר להגיד שמדובר בקבוצת אנשים שבאופן כללי לא מסכימים עם דעתו של סילבן שלום :-D

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

וואלה.

הבנתי.

אז אתם בכל זאת מחכים לי עם מפתח מומנט גדול בחניה. :D

הכל בחיים זה עניין של נסיבות.

פורסם
כן. גם בסט"ילים זה ככה.

החובלים הצעירים עוברים בכל התחנות, כולל מנוענים.

אבל הם יודעים מראש שזה לתקופה מוגבלת, ואופק הקידום שלהם ידוע מראש ומובטח.

שלא כמו פועל יצור "רגיל".

הדוגמא לא ממש מתאימה.

גם "פועלי הייצור" בסטי"ל מפסיקים לעבוד בחוף כשהם מגיעים לדרגת סמל.

אנחנו מדברים על הכשרה מקצועית למי שיישאר "צד תורן" הרבה שנים.

החובלים דומים יותר לבן של המנכ"ל.

פורסם

זה מה שטענתי בדיוק. (שהחובלים הם כמו הבן של המנכ"ל).

אבל אם כבר המשכת את האנלוגיה ל"אחרון צד" לעומת הסמל שלו, הרי שגם לפועל היצור, וגם למנוען שסיים אתמול בה"ד יש אופק קידום צר, שנתפר עבורו, כדי שלא יתמרד.

רוב הפועלים יתקדמו לדרגת "מנהל עבודה", או "ראש צוות" או אחראי ברגים עם ראש משושה.

כל מיני תפקידי דמה שכל תכליתם הוא תוספת "יוקרה" מזוייפת לתפקיד שוחק.

פורסם

אם נתייחס לשורש הוויכוח בין נתניהו לשלום , אני סבור שצמצום החינוך המקצועי לא תרם להקטנת האפליה והקיפוח החברתי והעדתי. ובאותה מידה, החזרת החינוך המקצועי לא תגרום להנצחתם, אם המדינה תפעיל קריטריונים אחידים של התאמה לכל האוכלוסייה.

מערכת החינוך צריכה להיות שוויונית (ובחינם!) אבל היא צריכה גם לתת מענה לאנשים בעלי יכולת אקדמית מוגבלת ולא להציב את תעודת הבגרות העיונית כ"עגל זהב" של החינוך התיכוני.

ועוד לא אמרנו מילה על החינוך התורני אשר מותיר את מי שלא מצליח להשתלב ללא כלים בסיסיים כמו לימודי ליבה.

פורסם

הכל טוב ויפה, והדוגמא של רועי עוזרי מצויינת: לומד מקצוע שגורם לו הנאה.

לימודים מקצועיים אינם בהכרח לחסרי כשרון. הם קיימים ברמות שונות, עבור אנשים עם יכולות שונות. בית ספר כמו "בסמ"ת" ז"ל ייצר הרבה סטודנטים מצויינים לטכניון, כאלה שידעו חדו"א ברמת 5 יחידות, וגם להשתמש במברג ובמלחם. ויש גם כאלה שמתאימים לרמות נמוכות יותר של לימודים עיוניים.

אני יכול להעיד שאשתי עבדה בבית ספר במגמות חניכות ותעשייתי (כלומר לימודים יום אחד או 3 ימים בשבוע, בהתאמה, והשאר בתעשיה) - עם מגמות כנגרות, מכונאות וחשמלאות רכב, ספרות, תפירה (כמובן שהיה מדובר בעיצוב שיער ואופנה, אבל זה רק עניין של סמנטיקה). לפני כ-17 שנים המוסד נסגר - ואז עברה לבית ספר תיכון מקצועי רגיל. אבל מדיניות העיריה פעלה גם שם, וקורנה את בית הספר מתלמידים, שהרי יש מדיניות "אי הנשרה" בבתי הספר התיכוניים. משקיעים הון בתלמידים שכלל אינם מעוניינים או מתאימים ללימודים העיוניים, אלה שהפטיש והמברג קורצים להם. אבל, כאמור, מקורות בית הספר יובשו והוא הפך ל"מאסף" - אוסף נוער שנשר לרחוב. מובן שמדיניות כזו גורמת לבתי הספר המקצועיים להראות כאילו הם מנציחים פערים: חוסמים בפני ננוער מוכשר את המסלול, ואז מתלוננים שאנשים מוצלחים לא מגיעים אליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעצבן אותי שאנשים פה מיתממים ומדברים בשבחם של בתי הספר המקצועיים.

כן, בתי ספר מקצועיים זה דבר טוב ונחוץ אבל מה שקורה פה זה נסיון לחפות על הכשלים של מערכת החינוך בעיקר בפריפריה.

מנסיון, מערכת החינוך בפריפריה איכותית פחות בצורה משמעותית מבמרכז. במקום לנסות ולשפר את המערכת בפריפריה נמצא פיתרון קסם בצורה של בתי ספר מקצועיים. מעניין למה הריכוז של אותם בתי ספר נמצא דווקא בפריפריה?

פורסם

למה מיתממים?

נכון יש למערכת החינוך כשלים רבים לדעתי שאני הכי מרגיש זה כיתות גדולות, ושאין יחס אישי לתלמידים.

אבל בכל זאת שוב לא כל אחד בנוי.

ואיתי במגמה לא מעט מעדות אשכנז

כך שלפחות אצלי לא מרגישים את "השד העדתי".

אגב בבית ספר הקודם יותר הרגישו ואפילו העבירו צחוקים.

ונוצרה פה אווירה כאילו מקצועות מקצועיים זה לא מהאהבה למקצוע אלא מוצא אחרון.

רועי

פורסם
רק שמערכת החינוך נכשלת פעם אחר פעם בלהכין כח אדם ש-keeps the country running

תיראה, אני יסביר קצת מנקודת המבט שלי.

אין שום בעיה עם מערכת החינוך, היא בסדר, היא פשוט לא לכולם. מי שלא רוצה ללמוד אוטומטית מגיע לו רטלין. אני פשוט לא הייתי נכנס לשיעורים וזהו, ככה הם לא מפריעים לי, ואני לא מפריע להם.

אם היו שולחים אותי ללמוד מקצוע אמיתי במקום ללמוד תנך אולי הייתי מצליח יותר.

בתי ספר מקצועיים קיימים, למדתי ריתוך בבית ספר בת''א שנמצא שם כבר הרבה מאוד זמן. כן זה עולה כסף, ולא מעט, על 70 שעות תשלם סכום צנוע של 9700 שקל.

אבל זה לא באופנה היום ליהיות רתך או חרט או כרסם.

כולם רוצים מזגן ומחשב. אף אחד לא רוצה לעבוד במפעל, או לרתך בתוך מיכל כשאתה עם הראש למטה או שוכב על רצפת בטון עושה תרגילי כוח סטטיים לכפתיים שלך! ומזגן? הממ מה זה?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תוכן חדש...