Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו הנושא הראשון שאני פותח סביב החופשה והנסיעות שעשינו לאחרונה בגרמניה ומזרח צרפת. את הנושא העיקרי - כולל ביקורת שלי על הרכב השכור והדרך והאתרים, אני אכתוב במהלך שבוע הבא כשאגמור לעבור על התמונות ולסדר אותן (אני מצלם רק ב-RAW).

כמו לפני כל נסיעה לחו"ל, אני נוהג לבצע מחקר מקדים מעמיק ככל שהזמן מרשה.

כמו בנסיעה הקודמת, גם הפעם החלטנו לשכור מכונית מקטגוריה גבוה יחסית ועם יחוד מסוים. פעם קודמת זאת הייתה בהמה אמריקאית עם V8 עצום והנעה אחורית (300C) והפעם זאת הייתה מכונית גרמנית קטנה, בעלת מנוע קטן ועם גג מתקפל לפי הדרישה הספציפית של אשתי (SLK200).

כאשר ה-SLK הראשונה יצאה, מרצדס עשו סיפור גדול מאוד מהגג הקשיח המתפרק והמתקפל שלה. הם אכן היו הראשונים לייצר מכונית עם גג שכזה בהיקפים גדולים. אבל הם בהחלט לא היו הראשונים. גם לא מיצובישי שבמקביל גם הוציאו דגם עם גג שכזה.

ב-1957 פורד יצרו סדרה מוגבלת של פורד פיירליין עם גג קשיח מתקפל, אבל גם הם לא היו הראשונים.

הראשון לבנות גג כזה היה צרפתי בשם ז'ורז' פאולין, רופא שיניים שהפך למעצב גופי רכב ידוע בצרפת של שנות ה-30.

ז'ורז' פאולין היה זה שחתום על הגוף המהמם של הפיז'ו 601 אקליפס. ספינת הדגל של החברה הצרפתית זכתה לגוף עם גג קשיח אשר בכוח החשמל התפרק לשני חלקים והחליק באלגנטיות לתא המטען המעוגל.

יתכן והיינו שומעים עוד על עבודתו של אותו מעצב מבריק, אולם הקריירה של מר פאולין נקטעה כאשר גרמניה פלשה לצרפת ב-1940. הוא הצטרף למחתרת הצרפתית ונרצח על ידי הנאצים ב-1942. באותם שנים חברת דיימלר-בנץ הייתה עסוקה במרץ בייצור מנועי מטוסים וטנקים תוך העסקת עשרות אלפי פועלי כפייה.

• תוכן חדש...